JohnDVM
Διάσημο μέλος
Συνηθως θελει καποιο χρονο για να γινει η μολυνση και δεν μπορει να γινει απο την μια μερα στην αλληδεν είναι σκληρό, υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει μόλυνση απο την χτένα;
μαλλον προκειται για καποιο αποστημα ή οιδημα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν ειναι μεταλικη η χτενα μπορει αν την γδαρει και να προκληθει ετσι ερεθισμος και τοπικα δερματιτιδαΜια απορία γιατρέ... από χτένα τι μπορεί να πάθει; Υπάρχει πιθανότητα να ερεθιστεί το δέρμα από χτένα τύπου furminator και να πάθει δερματίτιδα;

rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν ειναι μεταλικη η χτενα μπορει αν την γδαρει και να προκληθει ετσι ερεθισμος και τοπικα δερματιτιδα![]()
νομίζω οτι αυτό ακριβώς έγινε γιατί είχε σπυράκια και η χτένα ήταν μεταλλική, επέμενα σε αυτό το σημείο γιατί νόμιζα οτι θα την ανακούφιζε
θα χρειαστεί θεραπεία; να την πάω κτηνίατρο; έχει μείνει αμετάβλητο...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
καλο ειναι να το δει κτηνιατρος ισως χρειαστει να παρει αντιβιωση για καποιο διαστημανομίζω οτι αυτό ακριβώς έγινε γιατί είχε σπυράκια και η χτένα ήταν μεταλλική, επέμενα σε αυτό το σημείο γιατί νόμιζα οτι θα την ανακούφιζεθα χρειαστεί θεραπεία; να την πάω κτηνίατρο; έχει μείνει αμετάβλητο...

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Βασικα της εκανε και ενεση ψωρας οποτε δεν ξερω αν το γρομπαλακι ειναι απο την ενεση ψωρας ή το εμβολιο λυσσας.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το εμβολιο της λυσσας ειναι υποχρεωτικο απο το νομο να το κανουν μια φορα το χρονο , το γουρμπαλακι ειναι μαλλον απο το εμβολιο σε λιγο καιρο θα της περασειΓιατρε η Σελινα εκανε πριν 20 μερες εμβολιο λυσσας(παλι για 3η φορα-γιατι?) και της εχει δημιουργηθει ενα γρομπαλακι υποδορεια στην πλατη στο σημειο που της εκανε ο γιατρος το εμβολιο. Μαλλον δεν διαλυθηκε καλα...δεν ξερω. Ειναι κατι σοβαρο?Θα φυγει απο μονο του?
Βασικα της εκανε και ενεση ψωρας οποτε δεν ξερω αν το γρομπαλακι ειναι απο την ενεση ψωρας ή το εμβολιο λυσσας.

rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλο ειναι να το δει κτηνιατρος ισως χρειαστει να παρει αντιβιωση για καποιο διαστημα![]()
τελικά την πήγα κτηνίατρο, την έχουν καταφάει οι ψύλλοι, είναι γεμάτη σπυράκια κάτω απο το λαιμουδάκο της, και μου έδωσε fusidin. θα περάσει.........

Σας ευχαριστώ πολύ!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
θα πρεπει να παρει και καποια κρεμα για τα σκουληκια του εντερου γιατι πιθανον να εχει και αυταΓεια σας Γιατρέ και μπράβο που βοηθάτε τους γατογονιούς μέσω του internet. Έχω ένα γατάκι περίπου 2,5 μηνών (γεννήθηκε στις 15/5). Πριν 15 μέρες έφυγα λόγω δουλειάς και άφησα το γατάκι και τη μανούλα του να τα προσέχει ένας συγγενής που τα αγαπάει. Γύρισα και είδα το μικρό να κάνει διάρροια. Μου είπαν ότι το έχει 10 μέρες τώρα αλλά δε με ειδοποίησαν. Το γατάκι τρώει κανονικά κονσέρβα, ξηρά τροφή και μερικές φορές θηλάζει. Είναι πολυ δραστήριο αλλά εκεί που κάθεται του "φεύγουν" και μετά μου νιαουρίζει. Δε ξέρω τι να κάνω. Βρίσκομαι σε χωριό και δεν έχουμε κτηνίατρο ούτε εδώ ούτε σε κοντινή περιοχή. Το γατάκι κοιμάται στο σπίτι αλλά όλη τη μέρα είναι στην αυλή. Δεν έχει κάνει ακόμα εμβόλια (σκέφτομουν σε ένα μήνα που λόγω δουλείας θα πάω Αθήνα να του κάνω). Προχτες του έκανα εξωτερική αποπαρασίτωση με πούδρα. Τι με συμβουλεύετε να κάνω για να σταματήσει η διάρροια; Πρέπει να του δώσω κάποιο φάρμακο;
Σας ευχαριστώ πολύ!
μπορεις να παρεις κρεμα Flutelmium, banmith , panacur απο καποιο πετ σοπ η κτηνιατρειο η το ανθρωπινο σιροπι vermox
Hinata
Νεοφερμένο μέλος
Η εξεταση για το αν ειναι οντως περιτονιτιδα γινεται με αιματολογικες η με υγρο απο την γατα?
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Τα αντιβιοτικά βοηθούν εαν η περιτονίτιδα οφείλεται σε βακτηρίδια, αν είναι η λοιμώδης περιτονίτιδα που οφείλεται σε ιο δεν θα βοηθησουν ιδιαίτερα.Για να δουμε ποιο είδος περιτονίτιδας είναι θα χρειαστεί να εξεταστεί το υγρό από την περιτοναίκή κοιλότητα, οι αιματολογικές εξετάσεις έχουν βοηθητικό ρόλοΝα σας ρωτησω κατι? Τα αντιβιοτικα βοηθανε στην περιτονιτιδα? προς το παρον της δινουμε κορτιζονη κ ο γιατρος μας ειπε οτι το υγρο εφυγε απο την κοιλια της αλλα οχι απο τον θωρακα. Επισης δεν τρωει. Της δινουμε γαλα κ βιταμινες κ νερο με συριγγα στο στομα. Τι να κανω? Συγνωμη για τους τονους αλλα σας γραφω απο το κινητο μου.
Η εξεταση για το αν ειναι οντως περιτονιτιδα γινεται με αιματολογικες η με υγρο απο την γατα?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μάλλον πρόκειται για το λεγόμενο stud tail που είναι μια δυσλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, μπορεί να βοηθήσουν κάποιοες αλοιφές τοπικάΓειά σας γιατρέ!! Η γάτα μου, 3 1/2 χρόνων ήδη από το χειμώνα, παρουσίαζε στη βάση της ουράς μια λιπαρότητα και κάτι σαν πιτυρίδα. Νομίζω ότι κάπου είχα διαβάσει πού οφείλεται (τώρα το έχω ξεχάσει) και ότι δεν είναι ανησυχητικό. Όντως είναι έτσι;

Hinata
Νεοφερμένο μέλος
Τα αντιβιοτικά βοηθούν εαν η περιτονίτιδα οφείλεται σε βακτηρίδια, αν είναι η λοιμώδης περιτονίτιδα που οφείλεται σε ιο δεν θα βοηθησουν ιδιαίτερα.Για να δουμε ποιο είδος περιτονίτιδας είναι θα χρειαστεί να εξεταστεί το υγρό από την περιτοναίκή κοιλότητα, οι αιματολογικές εξετάσεις έχουν βοηθητικό ρόλο
Η κοιλιά της πλέον δεν έχει υγρό. Έχει μόνο στον θώρακα. Προσπάθησαν να βγάλουν υγρό από την κοιλιά της αλλά δεν έβγαινε τίποτα. Τί γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Αν η περιτονίτιδα οφείλεται σε βακτήρια το ζωάκι μου έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει από ότι αν είναι λοιμώδης?
Ευχαριστώ πολύ!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν ειναι απο βακτηρια έχει μεγαλύτερη πιθανότητα για επιβίωση παρα απο τον ιο ο οποίος συνήθως έχει θανατηφόρα κατάληξηΗ κοιλιά της πλέον δεν έχει υγρό. Έχει μόνο στον θώρακα. Προσπάθησαν να βγάλουν υγρό από την κοιλιά της αλλά δεν έβγαινε τίποτα. Τί γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Αν η περιτονίτιδα οφείλεται σε βακτήρια το ζωάκι μου έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει από ότι αν είναι λοιμώδης?
Ευχαριστώ πολύ!

Hinata
Νεοφερμένο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Για να αντιδρα καλα στην κορτιζονη φαινεται οτι το υγρο προερχεται απο καποια φλεγμονη , λογικο ειναι απο την δυσπνοια να μην μπορει να φαει , θα πρεπει να συνεχισεις να την ταίζεις με το ζορι και ισως χρειαστει να παρεις καποια ειδικη κονσερβα για νατης δινεις με την συριγγαΣε έχω πρήξει λίγο.. Άν ήταν βακτήρια θα φαινόταν στις αιματολογικές? Γιατί αιματολογικές έχουμε κάνει... Και ακτινογραφία! Το γατούλι μου είναι άρρωστο εδώ και μια βδομάδα σχεδόν σε 2-3 μέρες τις έφυγε το υγρό στη κοιλιά και η δύσπνοια της βελτιώθηκε αρκετά. Επίσης καλοπίζετε, πάει κανονικά τουαλέτα κ χτές έκανε και βόλτες στην βεράντα. Αν δεν έχει υγρό στη κοιλιά πως θα κάνουν την εξέταση? Θα την πάω την Δευτέρα! Το μόνο κακό είναι ότι δεν τρώει (της δίνουμε με σύριγγα αλλά είναι χοντρή γάτα 6,3 ). Επίσησ έχω παρατηρήσει ότι όταν της δίνω κάτι που της αρέσει, το μυρίζει, ξερογλύφετε αλλά δεν το τρώει. Είναι σαν να θέλει αλλά δεν μπορεί... Υπάρχει περίπτωση να την ενοχλεί τόσο πολύ ο θώρακας και γιαυτό να μην σκίβει να φάει? Αλλά και πάλι αφού μετά τις σηκώνω το πιάτο... Τι να πω....![]()

Hinata
Νεοφερμένο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool