Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Καλησπερα σας.. Σημερα πηγα τον γατουλη μου στο γιατρο γιατι εδω και 2 μερες ειναι πρησμενος κατω απο τα μαγουλα του. Η απαντηση της γιατρου ειναι οτι δε του δινει πολλες ελπιδες και φοβατε για λευχαιμια.. εχουν πρηστει ολοι οι λεμφαδενες του και ειπε οτι εχει πειραχτει και το στομαχι το συκωτι κι η σπληνα. τωρα πως τα καταλαβε ολα αυτα δε μπορω να ξερω σιγουρα γιατρος ειναι κατι παραπανω θα ξερει.. οι εξετασεις αιματος θα βγουν τη παρασκευη και τοτε θα ξερουμε σιγουρα.. μου ειπε να του δινω synulox μεχρι τοτε.. ο μικρος (1 χρονων) πριν 3 μερες εκανε μια φορα εμετο αλλα δεν δωσαμε ιδιαιτερη σημασια.. απο προχθες αρχισε να πρηζετε και να μην εχει πολυ διαθεση ( ειναι υπερδραστιριος γενικοτερα) μεχρι χθες παρολο που δεν ειναι καλα και ετρωγε ( μαλιστα ζητουσε κονσερβα επιμονα οπως κανει παντα) και επινε μπολικο νερο ( δεν τον εχω ξαναδει να πινει τοσο πολυ νερο) και πλενοταν και γουργουριζε γενικα εκανε οτι κανει παντα αλλα φενοταν οτι ειναι αρρωστος.. αυτο που μου εκανε μεγαλη εντυπωση γιατι δε το εχω ξαναδει ειναι οτι εβγαινε εξω και εγλυφε και ετρωγε χωμα απ την αυλη!! ( φυσικα βγαιναμε και τον μαζευαμε αμεσως) Μπορειτε να μου δωσετε μια 2η γνωμη με οσα τουλαχιστον σας εχω περιγρψει?
μπορει να ειναι και καποια μολυνση των λεμφαδενων η καποιο αποστημα, χωρις τις εξετασεις δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι πιθανως να εχει καιθ καποιο προβλημα με το στομαχι του:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα σας,σας ειχα ξαναγραψει για το γατακι μου που ειχε ουρολημωξη,του ειχα δωσει τοτε οπως μου ειπατε ροναξαν και σε τρεις μολις μερες εγινε μια χαρα,ομως σημερα τον ειδα παλι να ζοριζεται με τα ουρα του,συχνοουρια,σταγονιτσες αντι για πολλα ουρα,μονο δυο φορες τον εχω δει να ουρει κανονικα,αν ηταν ουρωλημοξη θα ειχαν κολησει και τ αλλα 4,ετσι δεν ειναι?εφοσον μοιραζονται την ιδια αμμολεκανη,ομως τα αλλα μια χαρα ουρουν.και τωρα που κοιμαται,ειδα το πεος του καθαρα,και με καθαρα χερια το πιεσα ελαχιστα,κι εβγαλε κατι σαν χοντρο αλατι,πως σπας ενα σπυρακι καπως ετσι,δεν εχει αιμα,αλλα ανησυχω μηπως ειναι κατι σοβαρο.να του ξαναδωσω ροναξαν?τον ειχε βοηθησει.αυτη τη στιγμη το γατακι ζυγιζει ενα κιλο ακριβως κι ειναι σχεδον δυο μηνων,ποση ποσοτητα ροναξαν να δωσω?ευχαριστω!
ΥΓ.εχω προσεξει οτι αυτο εγινε απο τοτε που τους δινω ξηρα τροφη,λετε να επιρεαζει αρνητικα αυτο?
πιθανωσ να προκειται για ουρολιθους που μπορει να οφειλονται στην τροφη καλο θα ηταν να τον εξετασει κτηνιατρος:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σας! Πριν δυο βδομαδες βρηκα στην αυλή τυλιγμενο σε μια πετσετα ενα γατουλη (σα σουβλακι ηταν, εξ'ου και τ'ονομα). Δεν ειχε κατι οταν τον βρηκα, επινε το γαλα του, και πολυ κιολας, ηταν παιχνιδιαρης και γκρινιαρης. Ειναι τωρα τριων εβδομάδων. Την Παρασκευή ξεκινησε να έχει διαρροια, και το Σαββατο το απογευμα ανακαλυψαμε ότι εχει σκουληκακια. Επειδη όμως δε βρηκαμε pet shop ανοιχτ, πηραμε απο ενα φαρμακειο αυτο που δινουν στα μωρα, το vermox. Του δωσαμε για δυο μέρες, ως και τη δευτερα δλδ, και ηταν μια χαρα. Εγινε παλι παιχνιδιαρης οπως ηταν. Απο χτες ομως αρχισε να ειναι υποτονικος, να κοιμαται συνεχεια, νομιζω πως εχασε και βαρος, και δεν εφαγε σχεδον καθολου χτες. Τελευταια φορα που εφαγε ηταν χτες κατα τις οχτω εννια, κι αυτο πολυ λιγο. Μετα εκανε κακα του, τα οποια συνεχιζουν να ειναι μαλακα και κιτρινα και κοιμηθηκε ως το πρωι, χωρις να ξυπνησει το βραδυ, χωρις να γκρινιαξει, πραγμα καθολου φυσιολογικο γι'αυτον. προσπαθησα να τον ταισω και σημερα αλλα το διωχνει το μπιμπερο και οταν καταφερνω να το βαλω στο στομα του δεν το πιπιλαει, ουτε καν το γλυφει. ειναι σα να μη του αρεσει ξαφνικα το γαλα. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε κάπως? Είναι η πρωτη φορά που εχω κατοικιδιο στο σπιτι και φοβαμαι μη μου πεθανει. Ευχαριστω πολυ..
το γατακι μπορει να ειχ και καποιον ιο οπως της πανλευκοπενιας που κανει παρομοια συμπτωματα:hmm:

Γιατρε εχω παρει τις εξετασεις αιματος σας τις γραφω κατω

WBC Λευκα αιμοσφαιρια 17.7 κ/μλ
LYMPH Λεμφοκυτταρα αριθμος 5.8 κ/μλ
MXD Μεσσαιοκυτταρα αριθμος 0.9 κ/μλ
GRA Πολυμορφοπυρηνα αριθμος 11.0 κ/μλ
LYMPH% Λεμφοκυτταρα % 33%
MXD% Μεσσαιοκυτταρα % 5.0%
GRA % Πολυμορφοπυρηνα 62 %

-RBC Ερυθρα αιμοσφαιρια 2.65 M/μλ
-HGB Αιμοσφαιρινη 6.2 g/dl
-HCT Αιματοκριτης 18.4%
+MCV Μεσος ογκος ερυθρων 69.4
+MCH Μεση συγκεντρωση Hgb 23.4 pg
+MCHC Μεση συγκεντρωση Hgb/Κυτ. 33.7 g/dl
+RDW Ευρος κατανομης Ερυθρων 21.2%
-PLT Αιμοπεταλια 66 k/μλ
PCT Αιμοπεταλιοκριτης 0.039%
-MPV Μεσος ογκος αιμοπεταλιων 5.9 fl
+PDW Ευρος κατανομης PLT 24.8 fl

ΤΥΠΟΣ ΛΕΥΚΩΝ %:
Λεμφοκυτταρα 33
Μονοκυτταρα 4
Ηωσινοφιλα 1
Πολυμορφοπυρηνα 62

Ουρια αιματος -vet 34 mg/dl
γ-Γλουταμυλοτρανσεραση 4 U/L
Κρεατινη -vet 0.62
Τρανσαμιναση AST (SGOT) -VET 22 U/L
Τρανσαμιναση ALT (SGPT) -VET 18 U/L
FIV - FELV Γατας ΑΡΝΗΤΙΚΟ

Ειναι αρνητικος και στις εξετασεις για τοξοπλασμα.

Δε τρωει δε πινει νερο του φευγουν τα ουρα..
ειναι ακομα λιγο πρησμενος εχει πειραχτει η σπληνα του και μεχρι χθες ειχε 40 πυρετο σημερα εχει υποθερμια 35.
μεχρι τωρα μας ειχε πει η κτηνιατρος να του δινουμε Synylox και απο χθες περνει ΑNTIROBE για το τοξοπλασμα αν ειχε ουτως ωστε να το προλαβεναμε αν ηταν αυτο. Αυτη τη στιγμη ειναι στο ιατρειο και τον εχει βαλει σε ορο.. Πριν μια ωρα που μιλισαμε μασ ειπε οτι ειναι σε προθανατια κατασταση και περιμενουμε να δουμε αν αντιδρασει σε ορο. Τα ουρα του ειναι κιτρινα σκουρα προς καφε. Μετα απο 5 μερες και απο ποσες εξετασεις και επισκεψεις στη γιατρο ακομα δε ξερουμε τι εχει και τι φαρμακα πρεπει να παρει, τι θεραπια πρεπει να ακολουθησουμε.. Αυριο το πρωι τον παμε σε αλλο γιατρο στη Συρο ( αν τη βγαλει σημερα :( ) Γιατρε ξερω οτι για να σχηματισει καπιως γνωμη πρεπει να δει το γατι, αν θα μπορουσατε εστω αν σας ερχετε κατι στο μυαλο που θα μπορουσατε να μου πειτε να το προτεινω στη κτηνιατρο αν δε το εχει σκευτει η ιδια μεχρι τωρα (εχει αδιαφορησει αρκετα αλλα δεν ειναι της παρουσης και δε της εχω εμπιστοσυνη γι αυτο αυριο θελω να τον παω σε αλλο γιατρο ) .... Τον πειραμε απ τη γιατρο καταφερε να του ανεβασει λιγο τη θερμοκρασια.. τον εχουμε με θερμοφορα μεχρι να παει η θερμοκρασια του στα φυσιολογικα τησ επιπεδα.. αυτη τη στιγμη 11: 33 εχει 37.7! Η γιατρος μας ειπε οτι ειναι η λοιμωξη η καρκινος.... :(:(:( στα ποδαρακια του κατω απ τις μασχαλες περιπου ειναι πρησμενοι οι αδενες του.. αν και ειναι πολυ αδυναμος οταν τον πηγαμε στο ιατριο το απογευμα η γιατρος μας ειπε οτι εκατσε στα πισω ποδια του και σπιτι οταν γυρισαμε εφευγε απ το σπιτακι του και πηγενε και καθοταν στα πλακακια. πλεον τον εχουμε περιορισει στο σπιτακι να μη μπορει να φυγει ωστε να ειναι ζεστα.

Τελευταία επεξεργασία:
Να συπληρωσω λιγα πραγματα για τη κατασταση του.. εχει ξεπριστει τελιως στο προσωπο, εχει ακομη εσωτερικα απο ενα καρουμπαλο στο μπροστινο και στο πισω ποδι λιγο πιο κατω απ τη μασχαλη, η κοιλια του εχει πρηστει πολυ!! χθες το βραδυ πηρε την αντιβιωση του (ροναχαν) και ηπιε αρκετο νερο απ το κουπακι του οπωσ και μελι αραιομενο με νερακι( μας ειπε η γιατρος) προσπαθουμε συνεχια να του ανεβαζουμε την θερμοκρασια.. και παραπονιετε οταν του βαζουμε τη θερμοφορα στη κοιλιτσα και προσπαθει να φυγει και κλαιει..

Καλημέρα!
Παρατήρησα ότι οι όρχεις του γάτου μου είναι πρησμένοι.
Τον έχω 4 χρόνια. Μπορεί να οφείλεται σε κάποια ασθένεια; :(

Να συπληρωσω λιγα πραγματα για τη κατασταση του.. εχει ξεπριστει τελιως στο προσωπο, εχει ακομη εσωτερικα απο ενα καρουμπαλο στο μπροστινο και στο πισω ποδι λιγο πιο κατω απ τη μασχαλη, η κοιλια του εχει πρηστει πολυ!! χθες το βραδυ πηρε την αντιβιωση του (ροναχαν) και ηπιε αρκετο νερο απ το κουπακι του οπωσ και μελι αραιομενο με νερακι( μας ειπε η γιατρος) προσπαθουμε συνεχια να του ανεβαζουμε την θερμοκρασια.. και παραπονιετε οταν του βαζουμε τη θερμοφορα στη κοιλιτσα και προσπαθει να φυγει και κλαιει..
Για να εχω πληρη εικονα των εξετασεων θα πρεπει να εχω και τις φυσιολογικες τιμες που δινει το εργαστηριο γιατι απο εργαστηριο σε εργαστηριο διαφερουν αναλογα με την μεθοδο και τις μοναδες μετρησης που χρησιμοποιει:hmm:, θα μπορουσε να ειναι καποια μολυνσητου αιματος οπως αναπλασμωση θα χρειαστει αντιβιωση :hmm:

Καλημέρα!
Παρατήρησα ότι οι όρχεις του γάτου μου είναι πρησμένοι.
Τον έχω 4 χρόνια. Μπορεί να οφείλεται σε κάποια ασθένεια; :(

Μπορει να ειναι καποια ορχιτιδα και πιθανως να χρειαστει αντιβιωση , θα πρεπει να το δει κτηνιατρος:hmm:

Aποτελεσματα Φυσιολογικες τιμες

WBC Λευκα αιμοσφαιρια 17.7 κ/μλ 5.5 - 19.0
LYMPH Λεμφοκυτταρα αριθμος 5.8 κ/μλ 1.1 - 7.0
MXD Μεσσαιοκυτταρα αριθμος 0.9 κ/μλ 0.0 - 1.0
GRA Πολυμορφοπυρηνα αριθμος 11.0 κ/μλ 2.5 - 12.5
LYMPH% Λεμφοκυτταρα% 33% 20.0 - 55.0
MXD% Μεσσαιοκυτταρα% 5.0% 1.0 - 15.0
GRA % Πολυμορφοπυρηνα 62 % 35.0 - 75.0

-RBC Ερυθρα αιμοσφαιρια 2.65 M/μλ 5.23 - 10.00
-HGB Αιμοσφαιρινη 6.2 g/dl 9.0 - 15.6
-HCT Αιματοκριτης 18.4% 29.0 - 51.7
+MCV Μεσος ογκος ερυθρων 69.4 41.9 - 56.2
+MCH Μεση συγκεντρωση Hgb 23.4 pg 13.0 - 18.0
+MCHC Μεση συγκεντρωση Hgb/Κυτ. 33.7 g/dl 28.1 - 32.0
+RDW Ευρος κατανομης Ερυθρων 21.2% 14.2 - 17.6
-PLT Αιμοπεταλια 66 k/μλ 170 - 600
-MPV Μεσος ογκος αιμοπεταλιων 5.9 fl 9.0 - 13.0
+PDW Ευρος κατανομης PLT 24.8 fl 9.0 - 17.0

ΤΥΠΟΣ ΛΕΥΚΩΝ %:
Λεμφοκυτταρα 33
Μονοκυτταρα 4
Ηωσινοφιλα 1
Πολυμορφοπυρηνα 62

Ουρια αιματος -vet 34 mg/dl 10 - 30
γ-Γλουταμυλοτρανσεραση 4 U/L 1.8 - 12
Κρεατινη -vet 0.62U/L 0.8 - 1.9
Τρανσαμιναση AST (SGOT) -VET 22 U/L 8 - 52
Τρανσαμιναση ALT (SGPT) -VET 18 U/L 8 - 52

TOXO Γατας ΑΡΝΗΤΙΚΟ

Aποτελεσματα Φυσιολογικες τιμες

WBC Λευκα αιμοσφαιρια 17.7 κ/μλ 5.5 - 19.0
LYMPH Λεμφοκυτταρα αριθμος 5.8 κ/μλ 1.1 - 7.0
MXD Μεσσαιοκυτταρα αριθμος 0.9 κ/μλ 0.0 - 1.0
GRA Πολυμορφοπυρηνα αριθμος 11.0 κ/μλ 2.5 - 12.5
LYMPH% Λεμφοκυτταρα% 33% 20.0 - 55.0
MXD% Μεσσαιοκυτταρα% 5.0% 1.0 - 15.0
GRA % Πολυμορφοπυρηνα 62 % 35.0 - 75.0

-RBC Ερυθρα αιμοσφαιρια 2.65 M/μλ 5.23 - 10.00
-HGB Αιμοσφαιρινη 6.2 g/dl 9.0 - 15.6
-HCT Αιματοκριτης 18.4% 29.0 - 51.7
+MCV Μεσος ογκος ερυθρων 69.4 41.9 - 56.2
+MCH Μεση συγκεντρωση Hgb 23.4 pg 13.0 - 18.0
+MCHC Μεση συγκεντρωση Hgb/Κυτ. 33.7 g/dl 28.1 - 32.0
+RDW Ευρος κατανομης Ερυθρων 21.2% 14.2 - 17.6
-PLT Αιμοπεταλια 66 k/μλ 170 - 600
-MPV Μεσος ογκος αιμοπεταλιων 5.9 fl 9.0 - 13.0
+PDW Ευρος κατανομης PLT 24.8 fl 9.0 - 17.0

ΤΥΠΟΣ ΛΕΥΚΩΝ %:
Λεμφοκυτταρα 33
Μονοκυτταρα 4
Ηωσινοφιλα 1
Πολυμορφοπυρηνα 62

Ουρια αιματος -vet 34 mg/dl 10 - 30
γ-Γλουταμυλοτρανσεραση 4 U/L 1.8 - 12
Κρεατινη -vet 0.62U/L 0.8 - 1.9
Τρανσαμιναση AST (SGOT) -VET 22 U/L 8 - 52
Τρανσαμιναση ALT (SGPT) -VET 18 U/L 8 - 52

TOXO Γατας ΑΡΝΗΤΙΚΟ
τα αποτελεσματα δείχνουν πρόβλημα με τα ερυθρά αιμοσφαίρια και την πήξη του αίματος , αυτο μπορει να οφείλεται απο κάποια εσωτερική αιμορραγια, δηλητηριάση απο ποντικοφάρμακο ή μολυσματικούς παράγοντες:hmm:

τελικά της Ήρας της αφαιρέσαμε για 2η φορά το ινοσάρκωμα, είχε 3 όγκους αλλά όλα πήγαν καλά. επειδή και τις 2 φορές ήταν πάνω στο μυ, υπάρχει δυνατότητα ολικής αφαίρεσης του; γίνεται;

τελικά της Ήρας της αφαιρέσαμε για 2η φορά το ινοσάρκωμα, είχε 3 όγκους αλλά όλα πήγαν καλά. επειδή και τις 2 φορές ήταν πάνω στο μυ, υπάρχει δυνατότητα ολικής αφαίρεσης του; γίνεται;
Αν ειναι πιασμένος ο μυς είναι αρκετά δύσκολο γιατί θα πρέπει να αφαιρεθεί αρκετό κομμάτι και από τον μυ:hmm:

Αγαπητέ γιατρέ
χρησιμοποιώ τη σύνδεση της κολλητής μου για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο γάτος μου Πέπο, 4 ετών, από το Μάρτιο. Συνοπτικά: Το Μάρτιο του έβαλα αμπούλα advocate χρειάστηκε να λείψω και μετά από 10 ημέρες τον βρήκα με μια πληγή στο σημείο που έβαλα την αμπούλα.
1)Πήγαμε γιατρό πήρε αντιβίωση, αλοιφη αντιβιωτική και κορτιζόνη για μια εβδομάδα. Δεν έγινε τίποτα. Το ζώο ξυνόταν και εξαπλώθηκαν οι πληγές
2) Αλλάξαμε αντιβίωση, σταματήσαμε την αλοιφή γιατί την έγλυφε και έκανε εμετό και πήρε antirobe και κορτιζόνη soldesanil, για 10 ημέρες. Καμία αλλάγή
Εκτοτε αλλάζουμε την ποσότητα και κάνουμε παύσεις για antirobe και soldesanil. Σχεδόν τίποτα. Η κορτιζόνη φαίνεται να σταματάει τη φαγούρα.
Εκτός από το γιατρό του τον πήγα και στο Πικέρμι όπου έκανε εξετάσεις αίματος, όλα ΟΚ και εξέταση από τις πληγές για μύκητες και όλα είναι ΟΚ. Δεν έχει ούτε μύκητες. Και οι δυο γιατροί συμπεραίνουν ότι μάλλον πρόκειται για κάποια αλλεργία, χωρίς να ξέρουμε ποια είναι. Από το Πικέρμι μου ζητάνε εξετάσεις 500 Ευρώ κάτι που δεν μπορώ να κάνω.
Τώρα ο γατούλης μου από το πολύ ξύσιμο και τις πληγές έχει τρίχωμα μόνο στην πλάτη, είναι γεμάτος πληγές, έχει αδυνατίσει αλλά δε φαίνεται να πονάει. Συνεχίζω μόνο την κορτιζόνη για να μην ξύνεται.
Παρακαλώ θερμά για οποιαδήποτε συμβουλή ή τυχόν άλλου είδους εξετάσεις που πρέπει να γίνουν. Εννοείται ότι τον ταίζω τροφή για αλλεργικά γατιά, χωρίς καμία βελτίωση. Εχω απελπιστεί:(

Αγαπητέ γιατρέ
χρησιμοποιώ τη σύνδεση της κολλητής μου για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο γάτος μου Πέπο, 4 ετών, από το Μάρτιο. Συνοπτικά: Το Μάρτιο του έβαλα αμπούλα advocate χρειάστηκε να λείψω και μετά από 10 ημέρες τον βρήκα με μια πληγή στο σημείο που έβαλα την αμπούλα.
1)Πήγαμε γιατρό πήρε αντιβίωση, αλοιφη αντιβιωτική και κορτιζόνη για μια εβδομάδα. Δεν έγινε τίποτα. Το ζώο ξυνόταν και εξαπλώθηκαν οι πληγές
2) Αλλάξαμε αντιβίωση, σταματήσαμε την αλοιφή γιατί την έγλυφε και έκανε εμετό και πήρε antirobe και κορτιζόνη soldesanil, για 10 ημέρες. Καμία αλλάγή
Εκτοτε αλλάζουμε την ποσότητα και κάνουμε παύσεις για antirobe και soldesanil. Σχεδόν τίποτα. Η κορτιζόνη φαίνεται να σταματάει τη φαγούρα.
Εκτός από το γιατρό του τον πήγα και στο Πικέρμι όπου έκανε εξετάσεις αίματος, όλα ΟΚ και εξέταση από τις πληγές για μύκητες και όλα είναι ΟΚ. Δεν έχει ούτε μύκητες. Και οι δυο γιατροί συμπεραίνουν ότι μάλλον πρόκειται για κάποια αλλεργία, χωρίς να ξέρουμε ποια είναι. Από το Πικέρμι μου ζητάνε εξετάσεις 500 Ευρώ κάτι που δεν μπορώ να κάνω.
Τώρα ο γατούλης μου από το πολύ ξύσιμο και τις πληγές έχει τρίχωμα μόνο στην πλάτη, είναι γεμάτος πληγές, έχει αδυνατίσει αλλά δε φαίνεται να πονάει. Συνεχίζω μόνο την κορτιζόνη για να μην ξύνεται.
Παρακαλώ θερμά για οποιαδήποτε συμβουλή ή τυχόν άλλου είδους εξετάσεις που πρέπει να γίνουν. Εννοείται ότι τον ταίζω τροφή για αλλεργικά γατιά, χωρίς καμία βελτίωση. Εχω απελπιστεί:(
Αφού παρατηρείται βελτίωση με την κορτιζόνη μάλλον πρόκειται για κάποια αλλεργική αντίδραση:hmm: θα πρέπει να γίνει βιοψία δέρματος για να δούμε τι είδους αλλεργία είναι ή αν υπάρχει και κάποιος άλλος αιτιολογικός παράγοντας όπως κάποιο μικρόβιο που βρίσκεται στο βάθος της επιδερμίδας:hmm:

Αν ειναι πιασμένος ο μυς είναι αρκετά δύσκολο γιατί θα πρέπει να αφαιρεθεί αρκετό κομμάτι και από τον μυ:hmm:

όταν λέω οτι αφαιρέσαμε τους όγκους, εννοώ οτι αφαιρέθηκε φυσικά και ο μυς που βρισκόταν πάνω και στην 1η και στη 2η εγχείρηση, γίνεται να γίνει ολική αφαίρεση του μυ; και όχι κάθε φορά ενα κομμάτι αυτού με τους όγκους πάνω; αφού σε αυτόν εμφανίζονται συνεχώς;

όταν λέω οτι αφαιρέσαμε τους όγκους, εννοώ οτι αφαιρέθηκε φυσικά και ο μυς που βρισκόταν πάνω και στην 1η και στη 2η εγχείρηση, γίνεται να γίνει ολική αφαίρεση του μυ; και όχι κάθε φορά ενα κομμάτι αυτού με τους όγκους πάνω; αφού σε αυτόν εμφανίζονται συνεχώς;

Είναι δύσκολο να αφαιρεθεί όλος ο μυς, αυτο θα σημαίνει ακρωτηριασμό αν πρόκειται για κάποιο μέλος:hmm:

Γιατρέ καλημέρα! υπάρχει ένα θέμα που με απασχολεί και θα ήθελα τη γνώμη σας! Η μαμά μου στη βορειοανατολική αττική, στο σπίτι μας έχει πολλές αδέσποτες γατούλες! Μετά από πολύ προσπάθεια και κουβέντα μαζί της, κατάφερα να την πείσω να ξεκινήσει στειρώσεις. Ξεκίνησε από σήμερα στειρώνοντας τις 2 πιο μικρές σε ηλικία. Αυτό που με απασχολεί είναι μια γατούλα 10 ετών περίπου, την οποία πολύ αγαπάμε, την πιστή Πηνελόπη μας. Η Πηνελόπη, άλλοτε γεννούσε μία φορά το χρόνο και άλλοτε δύο φορές. Προβλήματα υγείας δεν είχε, την αποπαρασιτώναμε εσωτερικά και εξωτερικά. Επίσης μάλλον λόγω ηλικίας, της έχουν πέσει και κάποια δόντια. Μέχρι στιγμής όλα φαίνονται καλά. Γέννησε πάλι πριν από δύο μήνες περίπου και ακόμα θηλάζει. Θα την ωφελούσε να τη στειρώσουμε σε τέτοια ηλικία ή θα την έβλαπτε? Λόγω ηλικίας διατρέχει σοβαρό κίνδυνο κατά τη στείρωση?

Γιατρέ καλημέρα! υπάρχει ένα θέμα που με απασχολεί και θα ήθελα τη γνώμη σας! Η μαμά μου στη βορειοανατολική αττική, στο σπίτι μας έχει πολλές αδέσποτες γατούλες! Μετά από πολύ προσπάθεια και κουβέντα μαζί της, κατάφερα να την πείσω να ξεκινήσει στειρώσεις. Ξεκίνησε από σήμερα στειρώνοντας τις 2 πιο μικρές σε ηλικία. Αυτό που με απασχολεί είναι μια γατούλα 10 ετών περίπου, την οποία πολύ αγαπάμε, την πιστή Πηνελόπη μας. Η Πηνελόπη, άλλοτε γεννούσε μία φορά το χρόνο και άλλοτε δύο φορές. Προβλήματα υγείας δεν είχε, την αποπαρασιτώναμε εσωτερικά και εξωτερικά. Επίσης μάλλον λόγω ηλικίας, της έχουν πέσει και κάποια δόντια. Μέχρι στιγμής όλα φαίνονται καλά. Γέννησε πάλι πριν από δύο μήνες περίπου και ακόμα θηλάζει. Θα την ωφελούσε να τη στειρώσουμε σε τέτοια ηλικία ή θα την έβλαπτε? Λόγω ηλικίας διατρέχει σοβαρό κίνδυνο κατά τη στείρωση?

Σε αυτη την ηλικια ειναι λιγο αυξημενος ο κινδυνος επιπλοκων κατα την διαρκεια της επεμβασης, καλο θα ηταν να γινουν και εξετασεις αιματος πριν για να δουμε τα νεφρα και το συκωτι της:hmm:

Σε αυτη την ηλικια ειναι λιγο αυξημενος ο κινδυνος επιπλοκων κατα την διαρκεια της επεμβασης, καλο θα ηταν να γινουν και εξετασεις αιματος πριν για να δουμε τα νεφρα και το συκωτι της

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας γιατρέ!

Αφού παρατηρείται βελτίωση με την κορτιζόνη μάλλον πρόκειται για κάποια αλλεργική αντίδραση:hmm: θα πρέπει να γίνει βιοψία δέρματος για να δούμε τι είδους αλλεργία είναι ή αν υπάρχει και κάποιος άλλος αιτιολογικός παράγοντας όπως κάποιο μικρόβιο που βρίσκεται στο βάθος της επιδερμίδας:hmm:

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back