rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Υ.Γ. σήμερα πήγα στον γιατρό και μου έδωσε την αγωγή καθώς αυτό που μου προκάλεσε ανησυχία είναι οτι βρήκα κακά (1 κομμάτι) στο δωμάτιο μου τα οποία μετέφερε απο την άμμο της (η οποία ήταν καθαρή και είχε μόνο τα υπόλοιπα κακά). πριν ανακαλύωουμε οτι είχε ινοσάρκωμα πριν απο 4 μήνες είχε ξαναμετφέρει κακά στην μπανιέρα. έχετε ξανακούσει κάτι παρόμοιο; τόσο για το έλκος όσο και για την μεταφορά απο κακάκια;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πρίν από λίγο καιρό (μέσα Ιουνίου) υιοθέτησα 3 γατουλάκια. Όλα είχαν νοσησει από ερλιχίωση, παρβοιό και ερπετοιό. Είχαν παρει vibramycin και κολήριο fucidin. Το ένα έχει ακόμα θολό ματάκι και η κτηνίατρος μου συνέστησε να την συνεχίσω μέχρι να φυγει η θολούρα. Το άλλο έχει στραβό κεφαλάκι κάπως. Το μοναδικό αρσενικό φαινόταν μια χαρά. Πέραν αυτών τρώνε με μεγάλη όρεξη, είναι πολύ παιχνιδιάρικα και τα λατρεύω. Ζουνε στον κήπο μαζί με τον σκύλο μου αρμονικά και αγαπημένα. Ο σκύλος είχε ήδη κάνει ΟΛΑ τα εμβόλια του και κανει τακτικά αποπαρασιτώσσεις και ενδοαποπαρασιτώσσεις. Η κτηνίατρος μου που τα είχα πάει να τα δει είπε (προχειρα χωρις να τα εξετάσει) οτι εφοσον ζουν σε αυλή δεν χρειάζονται εμβόλια (μπα?) παρά μόνο αντιπαρασσιτικο σπρέι κάθε 3 εβδομάδες. Εμένα δεν με καλύπτει αυτό πλέον γιατί σήμερα είδα τον αρσενικό να έχει το κεφάλι του προς τα κάτω σαν να είναι πιασμένος. Όπως τα άλογα όταν κάνουν καλπασμούς επίδειξης. Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό για να το φανταστείτε. Κατά τα άλλα φαίνεται ΟΚ και μπορεί να το στρέφει σε όλες τις μεριές. Αλλά σήμερα προτιμά να το έχει "κορδωμένο" προς τα κάτω. Σαν να μου προτείνει το σβερκο για χάδια. Τρέφονται με κροκετούλες 2 φορές τη μέρα αναμειγμένη με κονσέρβα. Οι ερωτήσεις μου πολλές:
1) Μήπως πρέπει να αλλάξω κτηνίατρο?
2) Πόσο θα μου κοστίσουν εμβόλια για 3 γάτες στο περίπου?
3) Μήπως ο γάτος μου έχει κάτι παραπάνω από ένα απλό "πιάσιμο" στο σβέρκο?
4) Κινδυνεύοθμε από κάτι εγώ, το παιδί μου, ο σκύλος μου και οι άλλες γάτες?
5) Να συνεχίσω το κολύριο στην γατούλα με το θολό ματάκι? Να άρω ίσως κάποιο διαφορετικό? Να το σταματήσω μήπως γιατί δεν προβλέπεται περεταίρω βελτίωση?
6) Όλες αυτές οι ασθένειες που είχαν και για τις οποίες έλαβαν θεραπεία από την ομάδα που τα διέσωσε, θα τα ξαναεπιρρεάσουν στο μέλλον? Τι χρειάζεται να κάνω?
7) Τα αυτάκια τους από μέσα δεν μου φαίνονται καθαρά. Τι μπορώ να κάνω? Έχω otiseptil. Κάνει ή να το αφήσω για την κτηνίατρο μου?
Συγνώμη για το πλήθος των ερωτήσεων, αλλά είμαι πρωτάρα με τις γάτες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Οντως κατα την διαρκεια τηε επεμβασης και πριν την ναρκωση να κανει εμετους αυτο μπορει να της ερεθισει το στομαχι και τον οισοφαγοτο Ηράκι μου έκανε επέμβαση πριν απο 5 μέρες ( ινοσάρκωμα) και απο τότε σαν να ξεροκαταπίνει (σαν να μην έχει σάλιο, αλλά έχει) ο γιατρός μου είπε οτι κατά την επέμβαση μάλλον πήγαν υγρά απο το στομάχι στον οισοφάγο και της δημιούργησαν έλκος. τελικά μας έδωσε cirloton (για την παλινδρόμηση) και peptonorm (για να επουλωθεί το έλκος) τουλάχιστον για 7 ημέρες.
Υ.Γ. σήμερα πήγα στον γιατρό και μου έδωσε την αγωγή καθώς αυτό που μου προκάλεσε ανησυχία είναι οτι βρήκα κακά (1 κομμάτι) στο δωμάτιο μου τα οποία μετέφερε απο την άμμο της (η οποία ήταν καθαρή και είχε μόνο τα υπόλοιπα κακά). πριν ανακαλύωουμε οτι είχε ινοσάρκωμα πριν απο 4 μήνες είχε ξαναμετφέρει κακά στην μπανιέρα. έχετε ξανακούσει κάτι παρόμοιο; τόσο για το έλκος όσο και για την μεταφορά απο κακάκια;
, αυτο για την μεταφορα των κοπρανων δεν το εχω ξανακουσει μαλλον εχει να κανει με καποιο στρες
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλημερα καταρχην,Αγαπητέ γιατρέ,
Πρίν από λίγο καιρό (μέσα Ιουνίου) υιοθέτησα 3 γατουλάκια. Όλα είχαν νοσησει από ερλιχίωση, παρβοιό και ερπετοιό. Είχαν παρει vibramycin και κολήριο fucidin. Το ένα έχει ακόμα θολό ματάκι και η κτηνίατρος μου συνέστησε να την συνεχίσω μέχρι να φυγει η θολούρα. Το άλλο έχει στραβό κεφαλάκι κάπως. Το μοναδικό αρσενικό φαινόταν μια χαρά. Πέραν αυτών τρώνε με μεγάλη όρεξη, είναι πολύ παιχνιδιάρικα και τα λατρεύω. Ζουνε στον κήπο μαζί με τον σκύλο μου αρμονικά και αγαπημένα. Ο σκύλος είχε ήδη κάνει ΟΛΑ τα εμβόλια του και κανει τακτικά αποπαρασιτώσσεις και ενδοαποπαρασιτώσσεις. Η κτηνίατρος μου που τα είχα πάει να τα δει είπε (προχειρα χωρις να τα εξετάσει) οτι εφοσον ζουν σε αυλή δεν χρειάζονται εμβόλια (μπα?) παρά μόνο αντιπαρασσιτικο σπρέι κάθε 3 εβδομάδες. Εμένα δεν με καλύπτει αυτό πλέον γιατί σήμερα είδα τον αρσενικό να έχει το κεφάλι του προς τα κάτω σαν να είναι πιασμένος. Όπως τα άλογα όταν κάνουν καλπασμούς επίδειξης. Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό για να το φανταστείτε. Κατά τα άλλα φαίνεται ΟΚ και μπορεί να το στρέφει σε όλες τις μεριές. Αλλά σήμερα προτιμά να το έχει "κορδωμένο" προς τα κάτω. Σαν να μου προτείνει το σβερκο για χάδια. Τρέφονται με κροκετούλες 2 φορές τη μέρα αναμειγμένη με κονσέρβα. Οι ερωτήσεις μου πολλές:
1) Μήπως πρέπει να αλλάξω κτηνίατρο?
2) Πόσο θα μου κοστίσουν εμβόλια για 3 γάτες στο περίπου?
3) Μήπως ο γάτος μου έχει κάτι παραπάνω από ένα απλό "πιάσιμο" στο σβέρκο?
4) Κινδυνεύοθμε από κάτι εγώ, το παιδί μου, ο σκύλος μου και οι άλλες γάτες?
5) Να συνεχίσω το κολύριο στην γατούλα με το θολό ματάκι? Να άρω ίσως κάποιο διαφορετικό? Να το σταματήσω μήπως γιατί δεν προβλέπεται περεταίρω βελτίωση?
6) Όλες αυτές οι ασθένειες που είχαν και για τις οποίες έλαβαν θεραπεία από την ομάδα που τα διέσωσε, θα τα ξαναεπιρρεάσουν στο μέλλον? Τι χρειάζεται να κάνω?
7) Τα αυτάκια τους από μέσα δεν μου φαίνονται καθαρά. Τι μπορώ να κάνω? Έχω otiseptil. Κάνει ή να το αφήσω για την κτηνίατρο μου?
Συγνώμη για το πλήθος των ερωτήσεων, αλλά είμαι πρωτάρα με τις γάτες.
δεν προλαβα να δω το ποστ χθες για αυτο απανταω σημερα. Οι δυο απο τις τρεις ασθενειες που αναφερεις ειναι αρρωστειες του σκύλου εκτος αν εννοεις την αναπλασμωση και την πανλευκοπενια που ειναι τα αντιστοιχα νοσηματα της γατας, και σε αυτη την ηλικια πιθανως και να μην τα καταφερναν.
και τωρα να απαντησω στις ερωτησεις σου με την σειρα1)Αν δεν τον εμπιστευεσαι και δεν νοιωθεις ανετα μαζι του καλυτερα να τον αλλαξεις, 2)αναλογα τον κτηνιατρο και την περιοχηαπο 40 εως 60 ευρω πιθανολογω,3) το πιο πιθανο ειναι να εχει προβλημα απο τον ερπητοιο που ειχε και να του εχει προκαλεσει καποια εγκεφαλιτιδα
, 4) εσεις και ο σκυλος οχι οι αλλες γατες αν ειναι ανεμβολιαστες μπορει και να κινδυνευουν
, 5) θα πρεπει να γινει επανεξεταση για την συνεχιση η αλλαγη της θεραπειας,6) Ο ερπητοιος μπορει να του προκαλεσει προβλημα με τ α ματια η ρινιτιδες
, 7) Μπορεις να παρεις καποιο καθαριστικο αυτιων απο το πετσοπ η τον κτηνιατρο σου και να τα καθαριζεις
MadGuru
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστώ προκαταβολικά!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ειναι αντιδραση στο εμβόλιο λογικά θα λκρατ΄σει το πολυ 48 ώρες αν δεις οτι επιμενει η αδιαθεσια τότε θα πρέπει να το δει γιατροςΚαλημέρα και καλό μήνα!....θα ήθελα να ρωτήσω...αν και διάβασα κάτι σχετικό στο νετ...έκανα χθες το πρώτο εμβόλιο του γάτου μου...και λίγες ώρες μετά τον είδα να έχει αρκετή κατάπτωση.Κοιμάται σχεδόν συνέχεια από τότε και έχει αρχίσει να κουτσαίνει αρκετά στο πίσω πόδι από τη μεριά που του έκανε ο γιατρός το εμβόλιο. Όρεξη και τουαλέτα κανονικά όμως. Να ανησυχήσω;
ευχαριστώ προκαταβολικά!

Καλημερα καταρχην,δεν προλαβα να δω το ποστ χθες για αυτο απανταω σημερα. Οι δυο απο τις τρεις ασθενειες που αναφερεις ειναι αρρωστειες του σκύλου εκτος αν εννοεις την αναπλασμωση και την πανλευκοπενια που ειναι τα αντιστοιχα νοσηματα της γατας, και σε αυτη την ηλικια πιθανως και να μην τα καταφερναν.
και τωρα να απαντησω στις ερωτησεις σου με την σειρα
1)Αν δεν τον εμπιστευεσαι και δεν νοιωθεις ανετα μαζι του καλυτερα να τον αλλαξεις, 2)αναλογα τον κτηνιατρο και την περιοχηαπο 40 εως 60 ευρω πιθανολογω,3) το πιο πιθανο ειναι να εχει προβλημα απο τον ερπητοιο που ειχε και να του εχει προκαλεσει καποια εγκεφαλιτιδα, 4) εσεις και ο σκυλος οχι οι αλλες γατες αν ειναι ανεμβολιαστες μπορει και να κινδυνευουν, 5) θα πρεπει να γινει επανεξεταση για την συνεχιση η αλλαγη της θεραπειας,6) Ο ερπητοιος μπορει να του προκαλεσει προβλημα με τ α ματια η ρινιτιδες, 7) Μπορεις να παρεις καποιο καθαριστικο αυτιων απο το πετσοπ η τον κτηνιατρο σου και να τα καθαριζεις
Καλημέρα γιατρέ μου και να σας ευχαριστήσω για το Post. Τον Harry τον πήγα στην Κτηνιατρική Κλινική του ΑΠΘ. Εκανε εξετάσεις γενικες και βιοχημικές, του μετρησαν τη θερμοκρασια. Ηταν ήδη καλύτερα σε διάδεση την ημέρα εκείνη και μάλιστα το βράδυ μου είχε κάνει τη χάρη να φάει να φάει λιγουλάκι. Πυρετό δεν είχε. Πήραν το ιστορικό του, τον ζύγισαν, τον μετρησαν, αναπνοές, χτύποι καρδιάς ανα λεπτό κλπ κλπ. Οι εξετάσεις του έιχαν φυσιολογικότατες τιμές ενός υγιούς γατιού! Έτσι λοιπον μετά από ΠΟΛΛΕΣ ωρες αναμονής (6 ώρες!!!) και 70€ μου είπαν οτι δεν έχει τίποτα και απλά ίσως να χτύπησε κάπου και τις πρώτες μέρες πονούσε και γι'αυτό δεν έτρωγε. Η πολτώδης διάρροια ίσως ήταν κάτι τυχαίο είπαν και μας κούνησαν το μαντήλι. Ειπαν για ακτινογραφία ίσως να περνούσα άλλη μέρα να βγάλουμε μια, αλλά δεν έχω άλλα λεφτα μέχρι τις 23 που παίρνω ταμείο ανεργίας
. Ξέμεινα γιατί περα από τις εξετάσεις του Harry πήγα και αγόρασα αμπούλες Frontline για γάτες (και το σκύλο) και Drontal χάπια για γάτες (και για τον σκύλο). Και επισης πήρα την απόφαση μόλις πληρωθώ να τις εμβολιάσω μόνη μου. Ζήτησα πληροφορίες από τις κτηνιάτρους εκει στο ΑΠΘ και μου έγραψαν προιον, συχνότητα εμβολιασμού και τρόπο χορηγησης.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
η Ήρα μου δαγκώνεται και κόβει τρίχες στην κοιλιτσα της, τα μπροστινά της καλτσάκια απο την κάτω πλευρά και στα πίσω ποδαράκια απο μέσα, απο το δάγκωμα κάνει σαν σπυράκια αλλά εσωτερικά. στην αρχή νομίσαμε οτι ηταν τροφική αλεργία γιατι είχαμε αλλάξει τροφή, επανήλθαμε σε αυτη που έτρωγε(εδω και 1 μηνα+) μετά επειδή φορούσε για 10 μέρες χωνί είχαν καλμάρει αλλά τώρα ξαναφούντωσε. μήπως είναι απο άγχος; έχει κάνει 2 επεμβάσεις, είχε κολλίτιδα και τώρα οισοφαγίτιδα και όλα αυτά σε διάστημα 5 μηνών. η βαλεριάνα θα της κάνει καλό, άκουσα οτι τις χαλαρώνει.
Μπορεί να είναι και κάποια δερματίτιδα που της προκαλει φαγουρα και ξυνεται καθως και καποια αλλεργια σε κατι απο το περιβαλλον.Σε περιπτωση αλλεργιας η ψυχολογικου προβληματος η βαλεριανα ισως βοηθησει αλλις ισως χρειαστει αντιβιωση

rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
αυτούς τους τελευταίους μήνες έχει πάρει πολύ αντιβίωση -3 φορές- και δεν περάσανεΜπορεί να είναι και κάποια δερματίτιδα που της προκαλει φαγουρα και ξυνεται καθως και καποια αλλεργια σε κατι απο το περιβαλλον.Σε περιπτωση αλλεργιας η ψυχολογικου προβληματος η βαλεριανα ισως βοηθησει αλλις ισως χρειαστει αντιβιωση![]()
, απο την άλλη στο σπίτι για καθάρισμα χρησιμοποιώ μόνο ξίδι, ατμοκαθαριστή και για απορρυπαντικό πράσινο σαπούνι. υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω;
dimiandr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το ότι πίνει περισσότερο νερό σήμερα, την πρώτη μερα μετα την επέμβαση, σε σχέση με χτες υποθέτω δεν είναι κάτι ανησυχητικό ε? 
JohnDVM
Διάσημο μέλος
θα μπορουσες να της βαλεις κολλαρο παλι μηπως και την βοηθησει να το ξεπερασει , η να κανεις καποια καλλιεργεια απο το δερμααυτούς τους τελευταίους μήνες έχει πάρει πολύ αντιβίωση -3 φορές- και δεν περάσανε, απο την άλλη στο σπίτι για καθάρισμα χρησιμοποιώ μόνο ξίδι, ατμοκαθαριστή και για απορρυπαντικό πράσινο σαπούνι. υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω;
![]()

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, αλλα αφορά σκύλο.... χτες στειρωσα τη σκυλίτσα μου . Συνηρθε γρήγορα,περπάτησε, σήμερα εφαγε κανονικα, πήγαμε σύντομη βόλτα για πιπι, πήρε την αντιβιωσή της.. όλα καλά. Είναι πολύ ευδιάθετη.Το ότι πίνει περισσότερο νερό σήμερα, την πρώτη μερα μετα την επέμβαση, σε σχέση με χτες υποθέτω δεν είναι κάτι ανησυχητικό ε?
![]()
ειναι φυσιολογικο να της αυξανει η ορεξη σιγα σιγα

dimiandr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό με την όρεξη κάπως θα το ελέγξω.. Τελικά νευρικότητα, πολύ νερό, κλπ ήταν απο ψευδοκύηση. Ξαναπήγα στον κτηνίατρο και μας έδωσε contralac για να σταματήσει το ...γάλα (ειναι φυσιολογικο να της αυξανει η ορεξη σιγα σιγα![]()
Μεβγάλ είπε ο γιατρος..
) και να ξεπριστεί το στήθος. Ξεπρίστικε μεν, αλλα ακόμα είναι νευρική, σκάβει το πάτωμα..και θάβει κροκέτες..
Myrtle
Διάσημο μέλος
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Έχω δύο μικρά γατάκια νεογέννητα λίγων εβδομάδων. Τους δίνω γαλατάκι ειδικό αποκλειστικά κάθε 3-4 ώρες. Το ένα από αυτά δεν θέλει να φάει καθόλου εδώ και μια μέρα. Είναι γενικά άκεφο και όλη την ημέρα κοιμάται και σηκώνεται μόνο όταν θα τον πάρω εγώ αγκαλιά. Τι μπορεί να είναι και τι πρέπει να κάνω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Μαλλον θα πρεπει να το πας στον κτηνιατρο να το εξετασει μηπως εχει στουμπωσει και να το εξετασει γενικα

Myrtle
Διάσημο μέλος
Μαλλον θα πρεπει να το πας στον κτηνιατρο να το εξετασει μηπως εχει στουμπωσει και να το εξετασει γενικα![]()
Το γατάκι πήγε στην κτηνίατρο αμέσως κι εκείνη είπε ότι είναι πολύ μικρό και δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Τελικά μετά από 2-3 μέρες μας εφυγε.
Ευχαριστώ πολύ πάντως για την απάντηση...

vavavoumakos
Δραστήριο μέλος
Η θυληκια μου γατα 2,5 χρονων , βγαζει στο σαγονι απο κατω στην νοητη επιφανεια του στοματος μια μαυρη μαζα η οποια παλιοτερα εβγαινε και εφευγε ..αλλα τελευταια , ενω με αφηνει και την ξυνω για να ε3αφανιστει , ξαναεμφανιζεται την επομενη μερα ας πουμε.
Σετακι με αυτο βγαζει για καπια κοκκινα εξανθηματα πολυ μικρα , τα οποια βλεπω μονο στο κεφαλι και κυριως στην περιοχη πανω απο τα ματια που ενωνει με τα αυτια οπου οι τριχες ειναι αραιες απο φυση τους. Ισως να βγαζει και αλλου αλλα λογω τριχωματος δεν τα βλεπω.
Για τη μαυρη αυτη μαζα και οι 2 αδερφες κτηνιατροι που παω το προσπερασαν σαν κατι φυσιολογικο , ενω για τα ε3ανθηματα ηθελε να κανει 3 ενεσεις και την "αφησα" να κανει τις 2 χωρις αποτελεσμα .
Ξερω πως απο αποσταση μια "εξεταση" δεν ειναι παντα εφικτη , αλλα μη νομιζεις οτι και η κτηνιατρος καταφερε καν να ακουμπησει το "κτηνος" μου

Ευχαριστω
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool