regaltipboy
Νεοφερμένο μέλος
Φοβάμαι μην της πέταξαν κάτι τα παιδιά των από πάνω γειτόνων. Μια άλλη φορα είχε κανει εμετο μια σαρδελα που αποκλειεται να βρηκε μεσα στο σπιτι μας γιατι παντα εχω κλειστες ολες τις πορτες κουζινας, κτλ. Δυστυχως σημερα δεν τους βρηκα για να ρωτησω αν ψεκασαν αυτοι και επλυναν μετά.
Πριν φύγω την ταισα λιγο ζαμπον (ειναι λιχουδο) και την προηγουμενη μερα ειχε πιασει το πρωτο της σπουργιτι. Επισης πιανει και σκοτωνει μολυτηρια (μικρες σαυρες) και 3 φορες εχει πιασει κατσαριδα.
Ο κτηνιατρος ειπε οτι φοβαται μην εχει καταπιει ξενο σωμα.
Δεν ειχα αφησει ομως πανω στα τραπεζια κατι που μπορει να το παιξει και να το φαει (λαστιχακια και χαρτια συνηθως δαγκωνει).
Θα χρειαστει γαστροσκοπιο ή ακτινογραφία???
Ξέχασα να πω οτι αυτη την εβδομαδα της εδωσα να δοκιμασει μια αλλη τροφη (royal canin Fit) αντι για τις Hills που ετρωγε αλλα δεν της αρεσε και της ξαναεβαλα Hills.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δεν είχαμε ψεκάσει!
Φοβάμαι μην της πέταξαν κάτι τα παιδιά των από πάνω γειτόνων. Μια άλλη φορα είχε κανει εμετο μια σαρδελα που αποκλειεται να βρηκε μεσα στο σπιτι μας γιατι παντα εχω κλειστες ολες τις πορτες κουζινας, κτλ. Δυστυχως σημερα δεν τους βρηκα για να ρωτησω αν ψεκασαν αυτοι και επλυναν μετά.
Πριν φύγω την ταισα λιγο ζαμπον (ειναι λιχουδο) και την προηγουμενη μερα ειχε πιασει το πρωτο της σπουργιτι. Επισης πιανει και σκοτωνει μολυτηρια (μικρες σαυρες) και 3 φορες εχει πιασει κατσαριδα.
Ο κτηνιατρος ειπε οτι φοβαται μην εχει καταπιει ξενο σωμα.
Δεν ειχα αφησει ομως πανω στα τραπεζια κατι που μπορει να το παιξει και να το φαει (λαστιχακια και χαρτια συνηθως δαγκωνει).
Θα χρειαστει γαστροσκοπιο ή ακτινογραφία???
Ξέχασα να πω οτι αυτη την εβδομαδα της εδωσα να δοκιμασει μια αλλη τροφη (royal canin Fit) αντι για τις Hills που ετρωγε αλλα δεν της αρεσε και της ξαναεβαλα Hills.
Για να δείτε για ξένο σώμα θα χρειαστει ακτινογραφια, και ανλογως που είναι το σώμα ισως χρειαστει εγχειρηση η γαστροσκοπιο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
regaltipboy
Νεοφερμένο μέλος
Ειναι ΟΚ, αλλα οχι τελεια ακομα απο θεμα συμπεριφορας.
Να περιμενω ή να την παω σε αλλο κτηνιατρο για ακτινογραφια??? Βρηκα εναν που εχει. Θα χρειαστει να κοιμηθει για ακτινες?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
αν είναι ήρεμη μπορεί να βγάλει ακτινογραφία και ξύπνια , αλλίως θέλει ηρέμηση μπορεις να περιμένεις 2-3 μέρες για αν δεις αν ενεργείταΧθες την αφησαμε μεσα, και απο τοτε δεν εχει κανει αλλους εμετους. Τωρα ειμαστε σπιτι, την ταισα βραστο κοτοπουλο και λιγη υγρη τροφη, οχι ξηρα. Εφαγε, εκανε "πιπι" αλλα ακομα δεν βλεπω να κανει "number 2"...
Ειναι ΟΚ, αλλα οχι τελεια ακομα απο θεμα συμπεριφορας.
Να περιμενω ή να την παω σε αλλο κτηνιατρο για ακτινογραφια??? Βρηκα εναν που εχει. Θα χρειαστει να κοιμηθει για ακτινες?

Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
- Πολύ έντονη φαγούρα με αποτέλεσμα να αφαιρέσει τρίχωμα και να κάνει πληγές σε διάφορα σημεία στο κεφάλι και στο σβέρκο.
- Πλένεται με νευρικότητα, παντού.
- Την πρώτη φορά που πήγαμε στο γιατρό είχε 40+ πυρετό, όπως και θες που ξαναπήγαμε και είχε 40,8 βαθμούς.
- Της έγινε τεστ για FelV και βγήκε ύποπτο, και FIV αρνητικό.
- Αποπαρασίτωση έγινε μέσα στο τελευταίο μήνα με stronghold.
- Η εξέταση για μύκητα και ψώρα ήταν αρνητική.
- Πήρε 10 μέρες αντιβίωση intersporin.
- Της έκανε ο γιατρός ένεση κορτιζόνης.
- Οι αιματολογικές έδειξαν χαμηλό αιματοκρίτη (26)
Η συμπεριφορά της άλλαξε εντελώς από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκαν τα συμπτώματα:
- Φοβάται πάρα πολύ και κρύβεται συνέχεια, δεν πάει μόνη της στην αμμολεκάνη, ούτε στο φαγητό.
- Εχει ουρήσει και αφοδεύσει εκτός αμμολεκάνης αρκετές φορές.
- Έχει χάσει το ενδιαφέρον της για οτιδήποτε (παιχνίδι, χάδια κλπ)
- Γλείφει το πάτωμα του μπαλκονιού

Μέχρι στιγμής έχουμε πάει 3 φορές σε γιατρό, και χθες της έβαλαν κολάρο και καλτσάκια στα πίσω πόδια. Η γατούλα μου έχει στρεσαριστεί πάρα πολύ!
Ξέρω ότι δε γίνεται διάγνωση μέσω φόρουμ, αλλά οποιαδήποτε συμβουλή είναι πολύτιμη γιατί δε μπορώ να βγάλω άκρη!
Είναι η φαγούρα που προκαλεί το φόβο της; Ή μήπως είναι ψυχολογικά τα αίτια; Δεν έχει αλλάξει τίποτα μέσα στο σπίτι, πάντως.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα!
alesa
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλημέρα γιατρέ. Η γατούλα μου, 15 μηνών θηλυκό στειρωμένο (ζει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι εδώ και 9 μήνες), εδώ και 2 εβδομάδες έχει εμφανίσει μια σειρά συμπτωμάτων:
- Πολύ έντονη φαγούρα με αποτέλεσμα να αφαιρέσει τρίχωμα και να κάνει πληγές σε διάφορα σημεία στο κεφάλι και στο σβέρκο.
- Πλένεται με νευρικότητα, παντού.
- Την πρώτη φορά που πήγαμε στο γιατρό είχε 40+ πυρετό, όπως και θες που ξαναπήγαμε και είχε 40,8 βαθμούς.
- Της έγινε τεστ για FelV και βγήκε ύποπτο, και FIV αρνητικό.
- Αποπαρασίτωση έγινε μέσα στο τελευταίο μήνα με stronghold.
- Η εξέταση για μύκητα και ψώρα ήταν αρνητική.
- Πήρε 10 μέρες αντιβίωση intersporin.
- Της έκανε ο γιατρός ένεση κορτιζόνης.
- Οι αιματολογικές έδειξαν χαμηλό αιματοκρίτη (26)
Η συμπεριφορά της άλλαξε εντελώς από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκαν τα συμπτώματα:
- Φοβάται πάρα πολύ και κρύβεται συνέχεια, δεν πάει μόνη της στην αμμολεκάνη, ούτε στο φαγητό.
- Εχει ουρήσει και αφοδεύσει εκτός αμμολεκάνης αρκετές φορές.
- Έχει χάσει το ενδιαφέρον της για οτιδήποτε (παιχνίδι, χάδια κλπ)
- Γλείφει το πάτωμα του μπαλκονιού
Μέχρι στιγμής έχουμε πάει 3 φορές σε γιατρό, και χθες της έβαλαν κολάρο και καλτσάκια στα πίσω πόδια. Η γατούλα μου έχει στρεσαριστεί πάρα πολύ!
Ξέρω ότι δε γίνεται διάγνωση μέσω φόρουμ, αλλά οποιαδήποτε συμβουλή είναι πολύτιμη γιατί δε μπορώ να βγάλω άκρη!
Είναι η φαγούρα που προκαλεί το φόβο της; Ή μήπως είναι ψυχολογικά τα αίτια; Δεν έχει αλλάξει τίποτα μέσα στο σπίτι, πάντως.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα!
Ισως είναι απο το στρες, αλλα μπορει να έχει και αναπλάσμωση
, αυτο θέλει περεταίρω αιματολογικές εξετάσεις και βιοχημικές για να δούμε το συκώτι και τα νεφρά της που και αυτά μπορει να προκαλέσουν ανεμία
, αν έχει αναπλάσμωση θα πρέπει να αλλάξει αντιβίωση
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρε,ο γατος μου Ο Μαικ δεν εχει κανει κανενα εμβολιο μεχρι τωρα (ειναι ενος ετους και 3 μηνων) και διαβαζω οτι για να πας Αγγλια μαζι με κατοικιδιο χρειαζεται να εχει κανει ολα τα εμβολια.Τι εννοει ολα τα εμβολια?Ποια ειναι?
Πρέπει να είναι τσιπαρισμένη , να έχει κάνει τουλάχιστον το 4πλο εμβόλιο και το εμβόλιο της λύσσας καθώς και αποπαρασίτωση εξωτερική και εσωτερική . κοίτα και στο www.defra.org
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ισως είναι απο το στρες, αλλα μπορει να έχει και αναπλάσμωση, αυτο θέλει περεταίρω αιματολογικές εξετάσεις και βιοχημικές για να δούμε το συκώτι και τα νεφρά της που και αυτά μπορει να προκαλέσουν ανεμία
, αν έχει αναπλάσμωση θα πρέπει να αλλάξει αντιβίωση
![]()
Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση!
Ομολογουμένως δεν είχα ξανακούσει για την αναπλάσμωση και το έψαξα λίγο (σχεδόν εύχομαι να είναι αυτό μιας και είναι θεραπεύσιμο, αν κατάλαβα καλά). Σε αυτή την περίπτωση ποιά είναι η κατάλληλη αντιβίωση;
Θα επισκεφτούμε αύριο για 5η φορά το γιατρό, να δει πως πάει και να μετρήσει τη θερμοκρασία της καθώς όλες τις φορές είχε περίπου 40 - 41 βαθμούς
. Η αντιβίωση που παίρνει τώρα είναι η baytrin αλλά πάλι έχω την αίσθηση ότι έχει πυρετό και η συμπεριφορά της είναι ίδια, ίσως και χειρότερη.
Επίσης μου φαίνεται αρκετά πρησμένη στην κοιλίτσα της. Κι αυτό με έχει αγχώσει γιατί μπορεί να επιβεβαιωθούν οι αρχικοί μου φόβοι για περιτονίτιδα, κάτι που και οι δύο γιατροι που την είδαν δεν απέκλεισαν...
Το τεστ για FIP έχει ασφαλή αποτελέσματα;
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
ξέρετε τι μπορεί να είναι; δεν μπορούμε να τα πάρουμε σε γιατρό, θα τα πάρει η γειτόνισσα σε λίγες μέρες που θα γυρίσει η γιατρός της από διακοπέςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση!
Ομολογουμένως δεν είχα ξανακούσει για την αναπλάσμωση και το έψαξα λίγο (σχεδόν εύχομαι να είναι αυτό μιας και είναι θεραπεύσιμο, αν κατάλαβα καλά). Σε αυτή την περίπτωση ποιά είναι η κατάλληλη αντιβίωση;
Θα επισκεφτούμε αύριο για 5η φορά το γιατρό, να δει πως πάει και να μετρήσει τη θερμοκρασία της καθώς όλες τις φορές είχε περίπου 40 - 41 βαθμούς. Η αντιβίωση που παίρνει τώρα είναι η baytrin αλλά πάλι έχω την αίσθηση ότι έχει πυρετό και η συμπεριφορά της είναι ίδια, ίσως και χειρότερη.
Επίσης μου φαίνεται αρκετά πρησμένη στην κοιλίτσα της. Κι αυτό με έχει αγχώσει γιατί μπορεί να επιβεβαιωθούν οι αρχικοί μου φόβοι για περιτονίτιδα, κάτι που και οι δύο γιατροι που την είδαν δεν απέκλεισαν...
Το τεστ για FIP έχει ασφαλή αποτελέσματα;
Η κατάλληλη αντιβίωση είναι το Ronaxan για την αναπλάσμωση, όλα τα τέστε έχουν ένα περιθώριο λάθους για αυτό πολλές φορές χρειάζονται να γίνουν παραπάνω απο 2 τεστ διαφορετικά μεταξύ τους , ιδίως στην περιπτωση της περιτονίτιδας

renal
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλημέρα γιατρέ. Μπραβό για το έργο σας. 'Εχω μια ερώτηση να κάνω . Γέννησε η γατούλα μου πριν 2 μήνες αλλά λόγω επαγγελματικού ταξιδιού την άφησα αυτή και τα παιδιά της σε ένα φιλικό ζευγάρι να τα προσέχουν. Δεν τους έκαναν καμία αποπαρασίτωση στα μικρά όπως είχαμε συμφωνήσει. Τώρα πως θα κάνω τις αποπαρασιτώσεις στα μικρά; Είναι 2 μηνών και δεν έχουν κάνει. Να τους κάνω μια μόνο ή να τους κάνω τις εβδομάδες που έχσαν τώρα; Σας ευχαριστώ.
θα τους κάνεις απορασίτωση συνολικά 4 φορες ξεκινώντας απο τώρα και με διαστήματα αναμεσά τους 1-2 εβδομάδες

renal
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Σας ευχαριστω γιατρε. Βρηκα ομως μονο χαπι. Κανει για τα μικρα;
Αν είναι το ντρονταλ για γάτες τότε θέλουν το 1/4

renal
Νεοφερμένο μέλος
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρέ γεια σας, για πρώτη φορά σήμερα η γάτα μου έκανε τα κακάκια της νερουλά,σαν διάρροια και με ανησύχησε λίγο. Να σημειώσω ότι δεν της έχω αλλάξει τροφή και της έχω κάνει αποπαρασίτωση πριν περίπου 1 μήνα δίνοντας της μισό χάπι Drontal σύμφωνα με οδηγίες κτηνιάτρου. Είναι 5,5 μηνών και μέχρι τώρα δεν είχε ξανακάνει διάρροια και αναρωτιέμαι τι μπορεί να έφταιξε γιατί και η συμπεριφορά της γενικά είναι μια χαρά (τρώει,πίνει νερό,παίζει ολα οκ). Το μόνο που έφαγε σήμερα εκτός από την τροφή της ήτανε μερικά κομματάκια βραστό κοτόπουλο, (δεν είχε ξαναδοκιμάσει ποτέ εκτός απο κονσέρβα με κοτόπουλο πιο παλιά) είναι δυνατόν να έχει κάποια δυσανεξία στα πουλερικά? Μήπως υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχει κρυώσει π.χ από το κλιματιστικό?
Δεν είναι ανησυχητικό εφοσον είναι μια φορά , μάλλον κάτι έχει φάει που την έχει πειράξει , οχι απαραίτητα το κοτόπουλο, την παρακολουθείς και βλέπεις την εξέλιξη της!

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλημέρα σας και απο εμένα. Διαβάζω με ιδιαίτερη προσοχή τις ερωτήσεις που έχουν αναρτήσει οι υπόλοιποι και ομολογουμένων έχω βοηθηθέι αρκετά απο τις απαντήσεις. Εγώ έχω μια γατούλα (παρατημένη απο τη μαμά , απο 1 μηνών), που ΄σημερα ειναι περίπου 4 μηνών . Τα μόνα που της έχω κάνει είναι αποπαρασίτωση αλλα θα ήθελα να μου πείτέ κατι. Εχω αγοράσει το frontline σε σπευ και στο pet shop μου είπαν οτι με μια φορα το μήνα αρκεί. όμως η γατούλα μου ζεί και έξω. Εσείς τι μου προτείνετε? Επίσεις θα ήθελα να με ενημερώσετε για το πιά ειναι τα πιο σημαντικά εμβόλια που πρέπει να κάνει? Δέν την έχω πάει σε γιατρό ακόμα. Ευχαριστώ πολύ
θα πρέπει να της κάνεις το τετραπλό εμβόλιο τουλάχιστον και να επαναλάβεις την αποπαρασίτωση
Το σπρευ αρκει για να την καλύπτει και εξω αρκει να το βάζεις κάθε μήνα
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool