η Μπριάμ ήρθε μαζί μου Ελλάδα, το ταξίδι πήγε μια χαρά, αν και επειδή αγχώθηκε πολύ, της έδωσε ένα CalmiVet στο γυρισμό.
Στην Αθήνα την είχαμε περιορισμένη με μονίμως ανοιχτά τα παράθυρα και σίτες, έχουμε άλλα 3 μεγάλα σκυλιά στον κήπο.
Από τις διακοπές ήδη ξυνόταν πολύ, και ενώ δεν είδα τσιμπούρι, έχει σε διάφορα σημεία μικρά γρομπαλάκια, κυρίως στο λαιμό ή τη βάση του αυτιού. Πρέπει να είναι 4-5 συνολικά. Δεν ξέρω αν είναι η αιτία της φαγούρας, ή αν έχει αυτοπληγωθεί με το ξύσιμο.
Γενικά είναι υγιέστατη, αν και πού και πού βγάζει μικρά ασπράκια, σαν σκονίτσα, αλλά πολύ ανεπαίσθητα, και τους δίνω μόνο τώρα με αυτό σημασία.
Η θεραπεία της ακμής που της είχα κάνει εξωτερικά πήγε καλά, αν και έχουν ξεμείνει κάτι μαυράκια στο σαγόνι και τα χείλι, πολύ μικρά.
Δείτε και μία εικόνα (δε φαίνονται παρά ελάχιστα), μήπως να την πάω σε γιατρό, ή να περιμένω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ευχαριστώ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν σε 2-3 μέρες δεν υποχωρήσει μάλλον θα πρέπει να την πας στο γιατρο γιατι πιθανς να θέλει συμπληρωματικη θεραπειαUpdate, η μικρή ξύνεται επίμονα και έχει ματώσει το μουσουδάκι της. Της φόρεσα ένα λουρί για τσιμπούρια και ψύλλους της Bayer, λέτε να περιμένω 1-2 μέρες να δράσει ή να την πάω αύριο γιατρό;
Ευχαριστώ...
, ισως εχει κάνει δερματιτιδα απο το ξυσιμο

kat-cats
Διάσημο μέλος
issallos
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερα, εχουμε δυο γατακια 6-7 εβδομαδων που αποφασισαμε να τους δωσουμε σπιτι, τα πηραμε απο την αδεσποτη μαμα τους που την φροντιζε ενας φιλος μαζι με τις δικες του γατες(σπιτικες αυτες).Ο φιλος μου τα ειχε φροντησει για τα πρωτα τους εμβολια και με μια κρεμουλα για αποπαρασιτωση....τρωνε ξηρη τροφη πλεον....να μην τα πολυλογω
ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!
Το ενα γατακι του κρεμεται η κοιλια του αναμεσα απο τα πισω ποδια του σαν να ηταν να θυλασει δεν φαινεται να εχει υγρο μεσα ή καποιο πριξιμο αλλα πρωτη φορα το βλεπω αυτο και το αλλο το γατακι που ειναι αρσενικο εχει κι αυτο το ιδιο φαινομενο αλλα σε πιο μικρη μορφη.....
Ειδα για την Μολυσματική περιτονίτιδα των αιλουροειδών....... δεν υπαρχουν τα αλλα συμπτωματα αν και η ορεξη τους για φαγητο ειναι μικρη ...ισως απο την αλλαγη χωρου ισως απο την ζεστη (τα εχουμε εδω και 3 μερες) κατα τα αλλα ειναι δραστηρια και παιχνιδιαρικα......και κοιμουνται και πολυ........αυτο με την μεγαλυτερη κοιλιτσα κοιμαται συχνοτερα!!!!
Σημερα ειναι πιο δραστηρια και τα δυο χθες εφαγαν λιγο κονσερβα με βοδινο -καροτο και ενεργηθηκαν κανονικα τιποτα ανησυχητικο εκτος απο την κρεμασμενη κοιλιτσα (σαν να φοραει μεγαλυτερο ρουχο στο συγκεκριμενο σημειο)
Ευχαριστω εκ των προτερον για την βοηθεια και συγνωμη που δεν κοιταξα αν εχετε απαντησει ηδη σε κατι παρομοιο....
καλη σας μερα και θα περιμενω την γνωμη σας !!!
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
πρόσφατα έκανα εξετάσεις αίματος σε ένα αδεσποτούλη γάτo και βρέθηκε με περιτονίτιδα 1/200 και aids 1/320. Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη, γιατί έχω διαβάσει ότι κάποιες φορές τα τεστ βγαίνουν ψευδώς θετικά. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι τελικά φορέας σε κάποιο από τα δυο ή και στα δυο; Ο γατούλης είναι τουλάχιστον 6 ετών
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KASSIANI
Νεοφερμένο μέλος
Θα ήθελα να μοιραστω τους προβληματισμούς μου! Είναι τώρα ένας μήνας που η ΦιΦι μου το σκάει, για να κάνει παρέα με τα φιλαράκια της! Και αυτό γιατί δεν ξέρω με ποιο άλλο τρόπο να την εμποδίσω, τώρα που είναι καλοκαίρι! Για να μην τα ολυλογώ, είναι τώρα μιάμιση εβδομάδα που έβγαλε κάτι σπυράκια στα άυτιά της! Την είδε ο Γιατρός της, της έκανε και μια αντιβίωση και μου είπε ότι θα τα παρακολουθεί! Ενδεχομένως μου είπε ότι μπορεί να οφείλεται σε κάποια αλλεργία! Τα σπυράκια όμως δεν υποχωρούν! Ο Γιατρός είναι διακοπές αυτήν την στιγμή! Να την πάω σε άλλον? Σημειωτέον ότι η γατούλα μου είναι στειρωμένη, αποπαρασιτωμένη πλήρως και εμβολιασμένη! Επίσης, έχει συμμετάσχει και σε συμπλοκές με άλλες γάτες και μου έχει έρθει και αρκετά γρατζουνισμένη! Υπάρχει περίπτωση να έχει κολήσει καμία ασθένεια? Αν μπαινει στο σπίτι κινδυνεύω εγώ από κάτι?? Σας παρακαλώ, απανήστε μου το συντομότερι δυνατόν, διότι έχω αγχωθεί πολύ!!
regaltipboy
Νεοφερμένο μέλος
Γενικά, οι γάτες αλλάζουν συμπεριφορά τα καλοκαίρια?

Το κουλούρι τελευταία δεν μας πλησιάζει πολύ, ξαπλώνει συνέχεια και παίζει ελάχιστα.
Έχω παρατηρήσει ότι βγάζει αρκετά συχνά μαύρες μύξες στη μύτη της, της οποίες της αφαιρούμε.
Τελευταία, όταν παίξουμε λίγο και κυνηγήσει το παιχνίδι της ανασαίνει αρκετά δυνατά από τη μύτη της και την ακούω, πράγμα που δεν γινόταν παλιά.
Υπάρχει περίπτωση να έχει θέμα αναπνευστικό? Είναι γάτα εσωτερικού χώρου και βγαίνει αρκετά στο μπαλκόνι που έχει πολύ ήλιο. Πολύ σπάνια φτερνίζεται.
Ξέρω ότι είναι λίγο λεπτομέρειες αλλά είπα να ρωτήσω

flora.m123
Δραστήριο μέλος
Έχω δυο θηλυκές γατούλες 5,5 μηνών και οι δύο. Μια περσική και μια ημίαιμη Αγκύρας. Την Περσική την έχω πλύνει μια φορά με άοσμο σαμπουάν γιατί είχε λερωθεί. Χθες την ξανάπλυνα με άλλο σαμπουάν, ειδικό για όλα τα κατοικίδια, και ξαφνικά η άλλη έχει αρχίσει να τη μισεί. Της κάνει κχχχ, δεν τη θέλει καθόλου, δε μπορώ να τις αφήσω στο ίδιο δωμάτιο. Και σε μένα είναι επιθετική, που έχω τη μυρωδιά της, αλλά εμένα με δαγκάει και με γλείφει, όταν προσπαθώ να την ηρεμήσω. Λογικά άλλαξε η μυρωδιά της Περσικής και δεν την αναγνωρίζει σαν γνωστή, αλλά αντιδράει υπερβολικά, γιατί μέχρι και σκύλο έφερα σπίτι (που τους σιχαίνεται), και δεν ήταν τόσο αγριεμένη. Τους έβαλα λίγη βανίλια στα μουστάκια αλλά δεν έπιασε. Τι να κάνω; Να τις κρατάω απομονωμένες και αν ναι, για πόσο καιρό; Η Περσική τρομάζει και δεν τολμάει να επιτεθεί, ούτε στο δωμάτιο δε μπορούσε να πλησιάσει γιατί η άλλη δεν την άφηνε. Αγριεύει και στους διαδρόμους, στον αέρα, σε μένα όταν παίζουμε.. Δε ξέρω τι να τις κάνω..
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Χθες το απόγευμα η Τζίντζερ (16 μηνών) παρέλυσε στα πίσω πόδια της....γύρισα από την δουλειά και ήταν καλά, έτσι έδειχνε τουλάχιστον. Μετά από λίγο άρχισε να ουρλιάζει και να προσπαθεί να περπατήσει...τα πίσω πόδια της τα πατούσε και τα ανασήκωνε σαν να τη χτυπούσε ρεύμα... έτρεξε και μπήκε φοβισμένη στο καλάθι της....αμέσως επικοινώνησα με τη γιατρό, πήγαμε και δυστυχώς μας είπε πως έχει πάθει θρόμβωση.... τα πίσω άκρα της είναι παγωμένα και λίγο κρύο και το μπροστινό ποδαράκι της.... :-( κάθεται στο καλάθι της δεν κουνιέται γιατί αλλιώς πονάει.... της κάνουμε παυσίπονη κάθε 6 ώρες και κάθε 8 ώρες δίνουμε ηπαρίνη. Δείχνει να είναι ήρεμη τώρα...της δίνουμε νερό με σύριγγα γιατί δεν θέλει ούτε να φάει ούτε να πιει.... Τα προγνωστικά μας είπε η γιατρός δεν είναι καλά για τέτοιες περιπτώσεις, ίσως μετά να της δίνουμε σαλοσπίρη αλλά σίγουρα θα της ξαναέρθει θρόμβωση. Οπως καταλαβαίνετε...έχουμε τρελαθεί....μας ήρθε κεραμίδα...τόσο νέα γάτα γιατί; Τι μας συμβουλεύετε; υπάρχουν ελπίδες αποκατάστασης; την ταλαιπωρούμε όσο την αφήνουμε έτσι να σέρνεται και να πονάει; δεν αντέχω στη σκέψη ότι θα μου φύγει τόσο γρήγορα....αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι εμένα όταν το κορίτσι μου υποφέρει τόσο....
Σας είπε απο τι προκαλείται η θρόμβωση? Θα πρέπει να καταπολεμηθει η αιτια γιατι η θρόμβωση είναι ενα σύμπτωμα
γενικως η πρόγνωση είναι δυσμενης και εξαρταται απο το αίτιο που την προκαλει
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλημερα, John DVM! Θα ηθελα την πολυτιμη συμβουλη σας με ενα θεμα που αφορα το δυο νεα γατακια που αποφασισαμε να τους δωσουμε σπιτι.Αυτο ειναι το μηνυμα που αρχικα ρωτουσα χθες στο φορουμ το παραθετω
Καλημερα, εχουμε δυο γατακια 6-7 εβδομαδων που αποφασισαμε να τους δωσουμε σπιτι, τα πηραμε απο την αδεσποτη μαμα τους που την φροντιζε ενας φιλος μαζι με τις δικες του γατες(σπιτικες αυτες).Ο φιλος μου τα ειχε φροντησει για τα πρωτα τους εμβολια και με μια κρεμουλα για αποπαρασιτωση....τρωνε ξηρη τροφη πλεον....να μην τα πολυλογω
ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!
Το ενα γατακι του κρεμεται η κοιλια του αναμεσα απο τα πισω ποδια του σαν να ηταν να θυλασει δεν φαινεται να εχει υγρο μεσα ή καποιο πριξιμο αλλα πρωτη φορα το βλεπω αυτο και το αλλο το γατακι που ειναι αρσενικο εχει κι αυτο το ιδιο φαινομενο αλλα σε πιο μικρη μορφη.....
Ειδα για την Μολυσματική περιτονίτιδα των αιλουροειδών....... δεν υπαρχουν τα αλλα συμπτωματα αν και η ορεξη τους για φαγητο ειναι μικρη ...ισως απο την αλλαγη χωρου ισως απο την ζεστη (τα εχουμε εδω και 3 μερες) κατα τα αλλα ειναι δραστηρια και παιχνιδιαρικα......και κοιμουνται και πολυ........αυτο με την μεγαλυτερη κοιλιτσα κοιμαται συχνοτερα!!!!
Σημερα ειναι πιο δραστηρια και τα δυο χθες εφαγαν λιγο κονσερβα με βοδινο -καροτο και ενεργηθηκαν κανονικα τιποτα ανησυχητικο εκτος απο την κρεμασμενη κοιλιτσα (σαν να φοραει μεγαλυτερο ρουχο στο συγκεκριμενο σημειο)
Ευχαριστω εκ των προτερον για την βοηθεια και συγνωμη που δεν κοιταξα αν εχετε απαντησει ηδη σε κατι παρομοιο....
καλη σας μερα και θα περιμενω την γνωμη σας !!!
θα ρέπει να το δει κτηνιατρος γιατι μπορει αν είναι απο σκουλήκια μέχρι πρόβλημα με το συκώτι

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αγαπητέ γιατρέ
πρόσφατα έκανα εξετάσεις αίματος σε ένα αδεσποτούλη γάτo και βρέθηκε με περιτονίτιδα 1/200 και aids 1/320. Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη, γιατί έχω διαβάσει ότι κάποιες φορές τα τεστ βγαίνουν ψευδώς θετικά. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι τελικά φορέας σε κάποιο από τα δυο ή και στα δυο; Ο γατούλης είναι τουλάχιστον 6 ετών.
θα πρέπει να επαληθευτουν οι εξετάσεις και απο εργαστήριο, και απο την ηλικία του είναι πολύ πιθανόν όντως να είναι φορέας και των δυο

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γεια σας!
Θα ήθελα να μοιραστω τους προβληματισμούς μου! Είναι τώρα ένας μήνας που η ΦιΦι μου το σκάει, για να κάνει παρέα με τα φιλαράκια της! Και αυτό γιατί δεν ξέρω με ποιο άλλο τρόπο να την εμποδίσω, τώρα που είναι καλοκαίρι! Για να μην τα ολυλογώ, είναι τώρα μιάμιση εβδομάδα που έβγαλε κάτι σπυράκια στα άυτιά της! Την είδε ο Γιατρός της, της έκανε και μια αντιβίωση και μου είπε ότι θα τα παρακολουθεί! Ενδεχομένως μου είπε ότι μπορεί να οφείλεται σε κάποια αλλεργία! Τα σπυράκια όμως δεν υποχωρούν! Ο Γιατρός είναι διακοπές αυτήν την στιγμή! Να την πάω σε άλλον? Σημειωτέον ότι η γατούλα μου είναι στειρωμένη, αποπαρασιτωμένη πλήρως και εμβολιασμένη! Επίσης, έχει συμμετάσχει και σε συμπλοκές με άλλες γάτες και μου έχει έρθει και αρκετά γρατζουνισμένη! Υπάρχει περίπτωση να έχει κολήσει καμία ασθένεια? Αν μπαινει στο σπίτι κινδυνεύω εγώ από κάτι?? Σας παρακαλώ, απανήστε μου το συντομότερι δυνατόν, διότι έχω αγχωθεί πολύ!!
Μάλλον είναι δερματίτιδα απο τα μαλώματα , θα χρειαστει αντιβίωση για παραπανω διαστημα

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Hey Doc! Μάλλον θα είσαι διακοπές αλλά ας κάνω μία ακόμα ερώτηση:
Γενικά, οι γάτες αλλάζουν συμπεριφορά τα καλοκαίρια?
Το κουλούρι τελευταία δεν μας πλησιάζει πολύ, ξαπλώνει συνέχεια και παίζει ελάχιστα.
Έχω παρατηρήσει ότι βγάζει αρκετά συχνά μαύρες μύξες στη μύτη της, της οποίες της αφαιρούμε.
Τελευταία, όταν παίξουμε λίγο και κυνηγήσει το παιχνίδι της ανασαίνει αρκετά δυνατά από τη μύτη της και την ακούω, πράγμα που δεν γινόταν παλιά.
Υπάρχει περίπτωση να έχει θέμα αναπνευστικό? Είναι γάτα εσωτερικού χώρου και βγαίνει αρκετά στο μπαλκόνι που έχει πολύ ήλιο. Πολύ σπάνια φτερνίζεται.
Ξέρω ότι είναι λίγο λεπτομέρειες αλλά είπα να ρωτήσω![]()
λόγω καλοκαιριου και ζέστης είναι λογικό να είναι λίγο πεσμένη η συμπεριφορά της

JohnDVM
Διάσημο μέλος
θα πρέπει να πλυνεις καλα την γατα και να χρησιμοποιησεις καποιο αντιστρεσικο προιον μηπως ηρεμήσει!Καλημέρα γιατρέ!Θέλω κι εγώ μια συμβουλή:
Έχω δυο θηλυκές γατούλες 5,5 μηνών και οι δύο. Μια περσική και μια ημίαιμη Αγκύρας. Την Περσική την έχω πλύνει μια φορά με άοσμο σαμπουάν γιατί είχε λερωθεί. Χθες την ξανάπλυνα με άλλο σαμπουάν, ειδικό για όλα τα κατοικίδια, και ξαφνικά η άλλη έχει αρχίσει να τη μισεί. Της κάνει κχχχ, δεν τη θέλει καθόλου, δε μπορώ να τις αφήσω στο ίδιο δωμάτιο. Και σε μένα είναι επιθετική, που έχω τη μυρωδιά της, αλλά εμένα με δαγκάει και με γλείφει, όταν προσπαθώ να την ηρεμήσω. Λογικά άλλαξε η μυρωδιά της Περσικής και δεν την αναγνωρίζει σαν γνωστή, αλλά αντιδράει υπερβολικά, γιατί μέχρι και σκύλο έφερα σπίτι (που τους σιχαίνεται), και δεν ήταν τόσο αγριεμένη. Τους έβαλα λίγη βανίλια στα μουστάκια αλλά δεν έπιασε. Τι να κάνω; Να τις κρατάω απομονωμένες και αν ναι, για πόσο καιρό; Η Περσική τρομάζει και δεν τολμάει να επιτεθεί, ούτε στο δωμάτιο δε μπορούσε να πλησιάσει γιατί η άλλη δεν την άφηνε. Αγριεύει και στους διαδρόμους, στον αέρα, σε μένα όταν παίζουμε.. Δε ξέρω τι να τις κάνω..

flora.m123
Δραστήριο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ο Τείρι τώρα τελευταία παρουσιάζει καταρροή μύτης και φτερνίζεται συχνά. Τις ημέρες που έχει πολλή ζέστη κοιμάται σχεδόν όλη την ημέρα. Δεν τρώει πολυ καλά και παρουσιάζει αστάθεια. Πώς μπορώ να τον βοηθήσω???![]()
θα πρέπει να τον πάς στο γιατρό μα τον εξετάσει τα συμπτώματα φαίνονται σοβαρα
γιατι μπορεί να είναι απο ενα απλό κρυολογημα μεχρι πνευμονια η κατι άλλο πιο σοβαρο
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool