Γιατρέ γεια σας,
Έχω ανησυχήσει αρκετά με τη γάτα μου σήμερα και θα ήθελα να με συμβουλέψετε τι να κάνω. Χθες το πρωί ξύπνησα και είδα λίγο πιο περα από το μπολάκι της γάτας μου πως είχε κάνει λίγο εμετό, λίγο σάλιο και φαίνονταν κομματάκια από την τροφή της. Δεν έδωσα τόση σημασία γιατί υπέθεσα πως ίσως έφαγε με λαιμαργία ή κατάπιε αμάσητα μερικά κομμάτια τροφής και τα έβγαλε. Η διάθεση της ήταν καλή και φυσιολογική, έπαιζε, έτρεχε,ήπιε αρκετό νερό και έφαγε ξανά καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας χωρίς πρόβλημα. Πριν από λίγο όμως (κατά τις 5 το πρωί) καθώς κοιμόμουν, ξύπνησα γιατί την άκουσα να βήχει σαν να ήθελε να βγάλει κάτι και αμέσως κατάλαβα πως θα κάνει εμετό και έβγαλε πάλι φαγητό αλλα αυτή την φορά έκανε πολύ περισσότερο και σε πιο "μαλακή", επεξεργασμένη μορφή με σάλιο.

Να σημειώσω ότι η γάτα μου είναι 11 μηνών και τρώει Royal Canin kitten, όμως επειδή την έχω στειρώσει, ο κτηνίατρος μου είπε να της αλλάξω σιγά σιγά την τροφή σε Royal Canin sterilized σταδιακά αναμειγνύοντας με την παλιά τροφή. Έτσι κ εκανα τις τελευταίες 5 μέρες, έβαζα μικρή ποσότητα από την Sterilized στη παλιά της τροφή ώστε να τη συνηθίσει το έντερό της. Χθες που αύξησα λίγο την ποσότητα στην Sterilized, μου έκανε τον πρώτο εμετό αλλά δεν έβγαλε την καινούρια τροφή, αλλά λιγο σάλιο με μερικά σωστά κομματάκια από την παλιά. Σήμερα της έβαλα την ίδια δοσολογία με την χθεσινή γιατί δεν κατάλαβα πως την είχε πειράξει η αλλαγή και μου έκανε τον δεύτερο εμετό και αγχώθηκα! Πήρα το μπολάκι με την τροφή και το απόμακρυνα για να μη φάει άλλο προς το παρόν.
Φταίει όντως η τροφή ή μήπως έπαθε τίποτα άλλο? Τι πρέπει να κάνω τώρα? Να της δίνω να φάει από την παλιά τροφή αποκλειστικα? Ο κτηνίατρος είναι κλειστός αύριο, Δευτέρα θα την πάω και έχω αγχωθεί μήπως κάνει κ άλλο εμετό
Παρακαλώ απαντήστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Ευχαριστώ.