Γεια σας και απο εμενα γιατρε, ζητω προκαταβολικα συγνωμη για το μεγαλο post μου αλλα θελω να σας δωσω να καταλαβετε.
Εχω μια γατουλα που τον περασμενο Σεπτεμβρη εκλεισε τα 16, ειναι τριχρωμη αν αυτο παιζει καποιο ρολο. Θυληκη, στειρωμενη στους 4,5 μηνες γιατι εμεινε εγκυος χωρις να το περιμενουμε και γενικα ολη της την ζωη ηταν μια χαρα απο υγεια. Μονο μια φορα οταν ηταν μικρουλα ειχε κολλησει μια ιωση μαζι με τα αλλα γατια μου και την περασε πιο ελαφρια απο ολα. Ειχε παντα της τρομερη ορεξη και μεγαλη ζωτικοτητα, ολα αυτα μεχρι πριν λιγες μερες.
Ξαφνικα αρχισε να μην τρωει αρκετα, σχεδον ελαχιστα και τοτε φωναξα την κτηνιατρο που παρακολουθει τα γατια μου να ερθει να την δει. Μετα απο προσεκτικη εξεταση μου ειπε και το ειδα κιολας πως εχει ενα δοντι που κρεμεται και της ειχε δημιουργηθει και υπερπλασια του ουλου σε εκεινο το σημειο. Την πηρε λοιπον η κτηνιατρος και με ναρκωση της εβγαλε το δοντακι, της εκανε καθαρισμο στα δοντια της και της εφτιαξε και το σημειο με την υπερπλασια. Την ωρα που ηταν ναρκωμενη της πηρε και αιμα και καναμε διαφορες εξετασεις για να δουμε πως ειναι η υγεια της γενικωτερα μια και δεν ειναι καθολου ευκολο γατι σε τετοια και εξαιρετικα φοβικο.
Οι εξετασεις εδειξαν μια ελαφριας μορφης διαβητη, νομιζω λεγεται τυπου 2, που αντιμετωπιζεται με σωστη διατροφη ειδικη για διαβητικες γατουλες και μια επισης ελαφρια αυξηση της κρεατινινης χωρις ομως αυξηση του αζωτου ουριας, πραγμα που σημαινει οπως μου ειπε η κτηνιατρος πως καποια στιγμη ενδεχεται να παρουσιασει προβλημα και με τα νεφρα της. Το θεμα ειναι πως παρ' ολο που εχουν περασει αρκετες μερες απο τοτε, εξακολουθει να τρωει απο ελαχιστα εως καθολου, μαλιστα εχουν αλλαξει και οι συνηθειες της οσον αφορα το νερο που πινει και την ποσοτητα απο τσισακια που κανει. Απο το περασμενο φθινοπωρο ειχε αρχισει και επινε πολυ περισσοτερο νερο και εκανε και πολυ περισσοτερα τσισακια, ενω τωρα πινει ελαχιστο και κατα συνεπειαν κανει και ελαχιστα τσισα. Δεν την εχω δει να κανει καθολου κακα απο την ημερα που εκανε την επεμβαση, ουτε να την δω με τα ματια μου αλλα κρινοντας και απο τα κακακια που μαζευω οταν καθαριζω την αμμολεκανη, βρισκω μονο του γατου μου του μικρου.
Εχω επικοινωνησει με την κτηνιατρο που την παρακολουθει και της εκανε την επεμβασουλα και μου ειπε πως δεν δικαιολογειται κατι τετοιο, θα επρεπε δηλαδη να τρωει και να πηγαινει τουαλετα κανονικα και οτι το μονο που μπορει να σκεφτει ειναι οτι την επιασαν ξαφνικα γεραματα.
Επειδη δεν ειμαι νεα γατομαμα και εχω χασει δυο γατια απο γεραματα σε ηλικια 18,5 χρονων, με εχει κανει σκεπτικη αυτο. Εσεις εχει τυχει να το ακουσετε ξανα;

Σκοπευω να την παω και σε αλλο κτηνιατρειο για δευτερη γνωμη, απλα θα ηθελα και την γνωμη σας.