StellaChalk
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα, θα μπω κατευθείαν στο θέμα γιατί έχω ανησυχήσει πολύ. Έχω έναν γάτο 2,5 ετών και την Παρασκευή το απόγευμα άρχισε να κάνει εμετούς. Στις 7 το απόγευμα έκανε τον πρώτο και μέσα σε μισή ώρα έκανε κι άλλον, έβγαζε μόνο γαστρικά υγρά και σάλια. Την τρίτη φορά που έκανε πήρα τον κτηνίατρο και μου είπε να του δώσω ένα σιρόπι, το primperan, για να σταματήσει τον εμετό αλλά δεν σταμάτησε. Έκανε 9 φορές εμετό σύνολο εκείνο το βράδυ. Το Σάββατο τον πηγαίνω στον κτηνίατρο και του κάνει μία αντιεμετική ένεση και μία αντιβίωση, του έδωσε και μία πάστα για τη διάρροια (σε περίπτωση που είχε γιατί δεν είχε πάει τουαλέτα ακόμα και δεν ξέραμε), δεν του βρήκε όμως τίποτα άλλο, δεν είχε ούτε πυρετό ούτε πονούσε κάπου. Όλη την υπόλοιπη μέρα ο γάτος κοιμόταν και το απόγευμα σηκώθηκε, έκανε μια βόλτα στο σπίτι, πήγε τουαλέτα κανονικά και φυσιολογικά άλλά για φαγητό και νερό ούτε λόγος, του έδινα μόνο λίγο νερό με το ζόρι γιατί δεν ήθελε τίποτα. Την Κυριακή ήταν ακόμα καλύτερα, του έδωσα και πολύ λίγη από την κονσέρβα που μου είχε δώσει ο κτηνίατρος και αυτό με το ζόρι γιατί είχε να φάει δυο μέρες, το απόγευμα πάλι σηκώθηκε και έδειχνε να καλυτερεύει, το βράδυ όμως κατά τις 12 ξανά έκανε εμετό (σκούρο πράσινο αυτή τη φορά), μία φορά μόνο. Σήμερα τον ξανά πήγα στον κτηνίατρο και του έκανε πάλι αντιεμετική ένεση και μου έδωσε χάπια για αποπαρασίτωση για να αποκλείσουμε και αυτό το ενδεχόμενο, τον εξέτασε ξανά και πάλι δεν βρήκε κάτι και μου είπε οτι αν δεν συνέλθει σε 2-3 μέρες θα πρέπει να τον πάω για ακτινογραφία. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, δεν ξέρω τι μπορεί να έχει γιατί το έπαθε και ξαφνικά, δεν είχε δείξει οτι κάτι τον ενοχλεί. Ήταν ζωηρός, έπαιζε, έτρωγε όλα κανονικά όπως κάθε μέρα και ξαφνικά τον έπιασε. Αν είχε φάει κάτι πιστεύω θα το έβλεπα γιατί ήμουν σπίτι μαζί του όλη μέρα. Γνωρίζετε μήπως τι μπορεί να συμβαίνει;
Αν είναι ο γάτος που βλέπω στην υπογραφή σου τότε επειδή είναι μακρύτριχος μάλλον έχει πάθει γαστρίτιδα απο τριχόμπαλλες μ, θα χρειαστει να του μπει και ορος αν συνεχίζει τους εμετους και δεν τρωει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
StellaChalk
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Στους εμετούς όμως δεν έβγαλε καθόλου τρίχες. Αλλά αν είναι γαστρίτιδα πως περνάει;
δεν ειναι απαραίτητο να βγάλει τρίχες, αυτές τους έχουν προκαλέσει ερεθισμό στο στομάχι , η θεραπέια της ειναι συμπτωματική, αντιεμετικα , αντιοξινα , οροι βιταμίνες και μπορει να παρει 4-5 μέρες στην καλυτερη περίπτωση για να αρχίσει να συνέρχεται

StellaChalk
Νεοφερμένο μέλος
καλό βράδυΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Έχουμε έναν αρσενικό γατούλη, τον Garfield, ο οποίος γεννήθηκε με ερπητοϊό.
Τον αντιμετωπίσαμε τότε με την βοήθεια του κτηνίατρού μας και μας εμφανίστηκε και άλλη μία φορά πρόσφατα λόγω στρες γιατί πετάξαμε με αεροπλάνο, αλλά και πάλι με θεραπεία έφυγε.
Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω, είναι κατά πόσο ο ερπητοϊός επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής της γάτας. Δηλαδή, εάν κανονικά ήταν να ζήσει πχ 15 χρόνια, έχοντας τον ερπητοϊό να τον ταλαιπωρεί που και που, μπορεί να ζήσει λιγότερο?
Και κάτι τελευταίο. Είναι 9 μηνών και στειρωμένος. Χαιδεύοντάς τον στην κοιλιά, δεξιά και αριστερά σχετικά χαμηλά πιάνω 2 σκληρά σημεία. Έχω την αίσθηση ότι είναι αδένες η κάτι τέτοιο από την αίσθηση, αλλά επειδή δεν ξαναείχα γάτο δεν ξέρω. Είναι φυσιολογικό? Μήπως πρέπει να τον πάμε σε ένα κτηνίατρο να το κοιτάξει?
Σας ευχαριστώ πολύ!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πιθανώς αυτά που πιάνεις στην κοιλια να είναι εναποθέσεις λίπους , που συμβαίνει συχνά στα αρσενικά στειρωμέναΚαλησπέρα γιατρέ,
Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Έχουμε έναν αρσενικό γατούλη, τον Garfield, ο οποίος γεννήθηκε με ερπητοϊό.
Τον αντιμετωπίσαμε τότε με την βοήθεια του κτηνίατρού μας και μας εμφανίστηκε και άλλη μία φορά πρόσφατα λόγω στρες γιατί πετάξαμε με αεροπλάνο, αλλά και πάλι με θεραπεία έφυγε.
Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω, είναι κατά πόσο ο ερπητοϊός επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής της γάτας. Δηλαδή, εάν κανονικά ήταν να ζήσει πχ 15 χρόνια, έχοντας τον ερπητοϊό να τον ταλαιπωρεί που και που, μπορεί να ζήσει λιγότερο?
Και κάτι τελευταίο. Είναι 9 μηνών και στειρωμένος. Χαιδεύοντάς τον στην κοιλιά, δεξιά και αριστερά σχετικά χαμηλά πιάνω 2 σκληρά σημεία. Έχω την αίσθηση ότι είναι αδένες η κάτι τέτοιο από την αίσθηση, αλλά επειδή δεν ξαναείχα γάτο δεν ξέρω. Είναι φυσιολογικό? Μήπως πρέπει να τον πάμε σε ένα κτηνίατρο να το κοιτάξει?
Σας ευχαριστώ πολύ!
αλλα καλό θα ηταν να τα δει και ο κτηνιατρος για να το επιβεβαιωση ή στη περιπτωση που είναι κατι αλλο να πάρει την καταλληλη θεραπεία. Οσον αφορά τον ερπητοιο οι χρόνιες κατατάσει επιβαρύνουν τον οργανισμ΄ο οπότε πρεπει να τον παρακολουθείτε συχνά με εξετασεις αίματος για να βλέπετε την πορεία της υγείας του!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πιθανώς αυτά που πιάνεις στην κοιλια να είναι εναποθέσεις λίπους , που συμβαίνει συχνά στα αρσενικά στειρωμένααλλα καλό θα ηταν να τα δει και ο κτηνιατρος για να το επιβεβαιωση ή στη περιπτωση που είναι κατι αλλο να πάρει την καταλληλη θεραπεία. Οσον αφορά τον ερπητοιο οι χρόνιες κατατάσει επιβαρύνουν τον οργανισμ΄ο οπότε πρεπει να τον παρακολουθείτε συχνά με εξετασεις αίματος για να βλέπετε την πορεία της υγείας του!
Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας! Όταν λέτε εξετάσεις αίματος τι εξετάσεις αίματος να κάνουμε? Δεν μας έχει πει κανένας κτηνίατρος για συχνές εξετάσεις αίματος. Είναι κάποια συγκεκριμένη η γενικές?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας! Όταν λέτε εξετάσεις αίματος τι εξετάσεις αίματος να κάνουμε? Δεν μας έχει πει κανένας κτηνίατρος για συχνές εξετάσεις αίματος. Είναι κάποια συγκεκριμένη η γενικές?
Μετα τα 5 χρόνια κάνουμε γενικες αιματοις και βιοχημικε για να βλέπουμε που βρισκονται τα οργανα του οργανισμου νεφρα συκωτι

Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μετα τα 5 χρόνια κάνουμε γενικες αιματοις και βιοχημικε για να βλέπουμε που βρισκονται τα οργανα του οργανισμου νεφρα συκωτι![]()
Α, οπότε να μην με απασχολήσει το θέμα για τα επόμενα 4 χρόνια δηλαδή, εκτός απροόπτου φυσικά...
anastasiamino
Νεοφερμένο μέλος
Θα ηθελα να παραθεσω κι εγω μια απορία μου. Υιοθετησα εναν γατούλι 6 μηνών. Τώρα πια είναι 9.
Τον τελευταίο μήνα παρατηρώ οτι ενίοτε κουτσαινει στα πίσω πόδια, κυρίως στο αριστερο του. Δεν το κανει συνεχεια βέβαια.
Ο κτηνίατρος μας, μας είπε οτι εχει προβλημα στην επιγονατιδα. Να μην ανησυχω, δεν πονάει. Κι η αληθεια ειναι οτι ετσι δειχνει.
Απλα τον ενοχλει κι ανησυχει εμενα.
Να το ψαξω περαιτερω; Υπαρχει περιπτωση να εχει αρθριτικα ή είναι πολύ μικρος για κατι τέτοιο.
Ο γιατρος μας επιμενει να μην μπουμε σε εξοδα.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλημέρα σας,
Θα ηθελα να παραθεσω κι εγω μια απορία μου. Υιοθετησα εναν γατούλι 6 μηνών. Τώρα πια είναι 9.
Τον τελευταίο μήνα παρατηρώ οτι ενίοτε κουτσαινει στα πίσω πόδια, κυρίως στο αριστερο του. Δεν το κανει συνεχεια βέβαια.
Ο κτηνίατρος μας, μας είπε οτι εχει προβλημα στην επιγονατιδα. Να μην ανησυχω, δεν πονάει. Κι η αληθεια ειναι οτι ετσι δειχνει.
Απλα τον ενοχλει κι ανησυχει εμενα.
Να το ψαξω περαιτερω; Υπαρχει περιπτωση να εχει αρθριτικα ή είναι πολύ μικρος για κατι τέτοιο.
Ο γιατρος μας επιμενει να μην μπουμε σε εξοδα.
θα χρειαστεί ακτινογραφία για να δουμε τι ζημια έχει η επιγονατιδα και αν αξιζει να γινει χειρουργιο ή οχι

e_r
Νεοφερμένο μέλος
Υιοθέτησα χθες έναν αδέσποτο γατούλη περίπου 4ων μηνών και στο μπροστά αριστερή του πατούσα είδα ότι είχε μια πληγή. Τον πήγα σήμερα στο γιατρό για ένα πρώτο checkup και μου είπε ότι η πληγή είναι έγκαυμα που έχει προκληθεί είτε από κάναν ασβέστη που πάτησε, είτε από υγρά μπαταρίας αυτοκινήτου.
Μου είπε λοιπόν να του δώσω ένα χάπι για εγκαύματα των 50gr (που δυστυχώς δε βγάζω τα γράμματα για να σας πω ποιο είναι) πρωί-βράδυ, μια αντιβίωση για ανθρώπους (τη Flegyl 1/5 του χαπιού πρωί-βράδυ) και κρέμα Betadine πάνω στην πληγή 3 φορές τη μέρα.
Όταν πήγα να πάρω τα φάρμακα, ο τύπος που θα μου τα έδινε (και είναι γιατρός) έφριξε. Μου είπε ότι από τη στιγμή που το γατί πατάει κανονικά το πόδι και δεν πονάει όταν το ακουμπάς, είναι δείγμα ότι δεν είναι κάνα σπουδαίο τραύμα και είναι πάρα πολύ βαριά τα φάρμακα για τόσο μικρό γατί. Θα του πειράξουν το στομάχι. Μου πρότεινε λοιπόν να πάρω το αντιβιοτικό Antirobe των 25gr και την αλοιφή και να μην πάρω καθόλου την αντιβίωση για ανθρώπους.
Να μη σας κουράζω δεν ήξερα κανέναν από τους δύο ώστε να τον εμπιστευτώ και με τη λογική ότι καλύτερα να πάρει κάτι πιο ελαφρύ παρά κάτι που μπορεί να του πειράξει στομάχια κλπ. και να τρέχω, εμπιστεύτηκα τον δεύτερο. Στη χειρότερη (σκέφτηκα) να αργήσει λίγο παραπάνω να φτιάξει το ποδαράκι του. Ακόμα βέβαια δεν έχω ξεκινήσει την αγωγή (το πρωί θα πάρει το πρώτο χάπι) οπότε μια παραπάνω γνώμη θα με βοηθούσε πάρα πολύ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απατήσεις και συγγνώμη αν κούρασα.
StellaChalk
Νεοφερμένο μέλος
δεν ξέρω αν θυμάστε που σας είχα πει πριν από 10 περίπου μέρες για τον γάτο μου που έκανε συνεχής εμετούς, το θέμα είναι οτι το είχε ξεπεράσει, με αντιεμετικές ενέσεις και λίγο σιροπάκι μετά από 4 μέρες ήταν πολύ καλά και είχε αρχίσει να τρώει πάλι κανονικά και μέχρι σήμερα το πρωί ήταν μια χαρα. Πριν από λίγο όμως έκανε πάλι εμετό, μέσα σε μία ώρα δυο φορές. Πάλι χωρίς να βγάζει τρίχες ούτε τροφή παρά μόνο γαστρικά υγρά, πέρασε απ'το μυαλό μου μήπως τον πειράζουν τα σνακ που τρώει, του παίρνω τα whiskas είναι σνακ και τρώει 7-10 κομματάκια την ημέρα. Πως μπορώ να καταλάβω αν τον πειράζει κάτι που τρώει, αφού δεν βγάζει τίποτα από αυτά που έφαγε, μόνο υγρά και δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει..
gkrizoyla
Νεοφερμένο μέλος
, ενώ εγώ έκανα υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσω στην ζωή κάνοντάς του καρδιακές μαλάξεις δ'οχως αποτέλεσμα
. Είχε κάνει συνολικά δύο εμετούς, είχε αφυδατωθεί πλήρως και η θερομκρασία του είχε πέσει υπό του κανονικού. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι για να τον σώσουμε;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anastasiamino
Νεοφερμένο μέλος
θα χρειαστεί ακτινογραφία για να δουμε τι ζημια έχει η επιγονατιδα και αν αξιζει να γινει χειρουργιο ή οχι![]()
Ok. Σας ευχαριστω πολυ.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα, ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα που δημοσιεύω το ίδιο μήνυμα σε άλλο σημείο του forum αλλά δεν ήξερα πως να το μεταφέρω.
Υιοθέτησα χθες έναν αδέσποτο γατούλη περίπου 4ων μηνών και στο μπροστά αριστερή του πατούσα είδα ότι είχε μια πληγή. Τον πήγα σήμερα στο γιατρό για ένα πρώτο checkup και μου είπε ότι η πληγή είναι έγκαυμα που έχει προκληθεί είτε από κάναν ασβέστη που πάτησε, είτε από υγρά μπαταρίας αυτοκινήτου.
Μου είπε λοιπόν να του δώσω ένα χάπι για εγκαύματα των 50gr (που δυστυχώς δε βγάζω τα γράμματα για να σας πω ποιο είναι) πρωί-βράδυ, μια αντιβίωση για ανθρώπους (τη Flegyl 1/5 του χαπιού πρωί-βράδυ) και κρέμα Betadine πάνω στην πληγή 3 φορές τη μέρα.
Όταν πήγα να πάρω τα φάρμακα, ο τύπος που θα μου τα έδινε (και είναι γιατρός) έφριξε. Μου είπε ότι από τη στιγμή που το γατί πατάει κανονικά το πόδι και δεν πονάει όταν το ακουμπάς, είναι δείγμα ότι δεν είναι κάνα σπουδαίο τραύμα και είναι πάρα πολύ βαριά τα φάρμακα για τόσο μικρό γατί. Θα του πειράξουν το στομάχι. Μου πρότεινε λοιπόν να πάρω το αντιβιοτικό Antirobe των 25gr και την αλοιφή και να μην πάρω καθόλου την αντιβίωση για ανθρώπους.
Να μη σας κουράζω δεν ήξερα κανέναν από τους δύο ώστε να τον εμπιστευτώ και με τη λογική ότι καλύτερα να πάρει κάτι πιο ελαφρύ παρά κάτι που μπορεί να του πειράξει στομάχια κλπ. και να τρέχω, εμπιστεύτηκα τον δεύτερο. Στη χειρότερη (σκέφτηκα) να αργήσει λίγο παραπάνω να φτιάξει το ποδαράκι του. Ακόμα βέβαια δεν έχω ξεκινήσει την αγωγή (το πρωί θα πάρει το πρώτο χάπι) οπότε μια παραπάνω γνώμη θα με βοηθούσε πάρα πολύ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απατήσεις και συγγνώμη αν κούρασα.
Χώρις να έχω δει το τραύμα δεν μπορω να σας πω ποια ακριβώς αντιβίωση θα ταιριαζει καλύτερα , παντως και οι δύο ειναι καλες για τραυματα του δερματος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα γιατρέ,
δεν ξέρω αν θυμάστε που σας είχα πει πριν από 10 περίπου μέρες για τον γάτο μου που έκανε συνεχής εμετούς, το θέμα είναι οτι το είχε ξεπεράσει, με αντιεμετικές ενέσεις και λίγο σιροπάκι μετά από 4 μέρες ήταν πολύ καλά και είχε αρχίσει να τρώει πάλι κανονικά και μέχρι σήμερα το πρωί ήταν μια χαρα. Πριν από λίγο όμως έκανε πάλι εμετό, μέσα σε μία ώρα δυο φορές. Πάλι χωρίς να βγάζει τρίχες ούτε τροφή παρά μόνο γαστρικά υγρά, πέρασε απ'το μυαλό μου μήπως τον πειράζουν τα σνακ που τρώει, του παίρνω τα whiskas είναι σνακ και τρώει 7-10 κομματάκια την ημέρα. Πως μπορώ να καταλάβω αν τον πειράζει κάτι που τρώει, αφού δεν βγάζει τίποτα από αυτά που έφαγε, μόνο υγρά και δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει..
θα πρεπει σταδιακα να του αλλάζεις τις τροφες αν θες να δεις ποια τον πειράζει

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πριν λίγες ημέρες έχασα τον Γκριζούλη μου. Είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα σε τροχαίο, και είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά ο ένας του πνεύμονας. Τον πήγαμε στον κτηνίατρο ο οποίος του έκανε τρείς ενέσεις τις οποίες δεν τις θυμάμαι και μετά από μισή ώρα μου πέθανε στα χέρια, ενώ εγώ έκανα υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσω στην ζωή κάνοντάς του καρδιακές μαλάξεις δ'οχως αποτέλεσμα
. Είχε κάνει συνολικά δύο εμετούς, είχε αφυδατωθεί πλήρως και η θερομκρασία του είχε πέσει υπό του κανονικού. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι για να τον σώσουμε;
Στην κατάσταση που περιγράφετε δεν είχε και πολλές ελπίδες ο γατο΄υλης

e_r
Νεοφερμένο μέλος
Χώρις να έχω δει το τραύμα δεν μπορω να σας πω ποια ακριβώς αντιβίωση θα ταιριαζει καλύτερα , παντως και οι δύο ειναι καλες για τραυματα του δερματος![]()
Ευχαριστώ πολύ
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool