RoulaBilly
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα... παρατήρησα τις τελευταίς μερες στη γατούλα μου να εχει προφανώς καποιο θεματάκι με τη μυτούλα της. Οταν συνηθως ειναι ξαπλωμένη και ήρεμη... πολλές φορες την παρατηρώ να δίνει ενα δυνατό φυσημα στη μυτη και εχει κατι σαν μυξούλες. Είναι δλδ υγρά τα ρουθούνια της. Μπορεί να είναι κάτι ανησυχητικό;
Πιθανώς είναι κάποια χρόνια ρινίτιδα, παρακολουθήστε την και αν δειτε οτι γίνεται πιο έντονο τότε θα πρέπει να πάει στο γιατρο!
Guest User 74802
Επισκέπτης
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
θα ληθελα να ρωτήσω το εξής:
Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες έχω μπει στη διαδικασία να αλλάζω τροφή στα γατάκια (2μηνών) ώστε να καταλήξω!
Τους πήρα την οrijen και το ένα από τα 2 , μου ξεκίνησε διάροιες από το βράδυ της Κυριακής. Να συμπληρώσω πως μου έξανε και τρεις φορές εμετό, μέσα στο διάστημα 3 ημερών. Του ξεκίνησα κονσέρβα hills i/d, και χθες παρατήρησα ότι ξεκίνησε και το άλλο γατάκι διάροιες, στο οποίο επειδή είχα σταματήσει την orijen , του έδωσα HILLS ξηρά για γατάκια κάτω των 12μηνών, και μόλις του την έδωσα είδα και τις διάροιες.
Είναι και τα δύο υπερδραστήρια , τρώνε , πίνουν νερό.
Υπάρχει περίπτωση να έχουν αρρωστήσει και να κόλλησε το ένα το άλλο?
Ακόμη λόγω ηλικίας δεν τους έχω κάνει εμβόλια, και ενώ ήταν στο πρόγραμμα δεν μπορώ να τα πάω έτσι άρρωστα! Θα έπρεπε να τα πάω στην κτηνίατρο να τα δει?
Να φοβάμαι και για την μεγάλη μου γάτα? Είνια εμβολιασμένη κανονικά εκείνη, και δεν έχω παρατηρήσει κάποια διάρροια! Προσπαθώ όσο μπορώ να τα έχω μακριά της , αλλά για να πω την αλήθεια έχουν αρκετή επαφή!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλημέρα. Έχω παρατηρήσει ότι η γατούλα μου ενός έτους συχνά έχει δακρυσμένα ματάκια (συνήθως το ένα από τα δύο εναλλάξ). Επίσης παρατήρησα πως το παθαίνει την ώρα που τρώει τις κροκέτες από το μπολάκι της. Για να δω τι φταίει άλλαξα μπολάκι, άλλαξα τον χώρο που βάζω το μπολάκι αλλά συνεχίζει κατά διαστήματα και δακρύζει. Το δάκρυ είναι διαφανές και άοσμο οπότε την πλένω με φυσιολογικό ορό. Δεν έχει κάποιο άλλο σύμπτωμα. Υπάρχει περίπτωση να την ενοχλεί το σαπούνι που πλένω τα μπολάκια της;
πολλά μπορεί να την ενοχλούν ακόμα και η σκόνη απο την τροφή της, θα πρέπει να το συζητήσετε με τον κτηνιατρό σας για να βρείτε μια λύση

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα πρέπει να γίνει και αποπαρασίτωση , πιθανως οι διαρροιες να είναι απο την αλλαγή τροφής καλο θα ήταν να τα δει η κτηνιατρος ισως χρειαστεί να σας δώσει και καποιο ευστόμαχο για να στρώσει το ενετράκι τουςγιατρέ καλησπέρα!
θα ληθελα να ρωτήσω το εξής:
Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες έχω μπει στη διαδικασία να αλλάζω τροφή στα γατάκια (2μηνών) ώστε να καταλήξω!
Τους πήρα την οrijen και το ένα από τα 2 , μου ξεκίνησε διάροιες από το βράδυ της Κυριακής. Να συμπληρώσω πως μου έξανε και τρεις φορές εμετό, μέσα στο διάστημα 3 ημερών. Του ξεκίνησα κονσέρβα hills i/d, και χθες παρατήρησα ότι ξεκίνησε και το άλλο γατάκι διάροιες, στο οποίο επειδή είχα σταματήσει την orijen , του έδωσα HILLS ξηρά για γατάκια κάτω των 12μηνών, και μόλις του την έδωσα είδα και τις διάροιες.
Είναι και τα δύο υπερδραστήρια , τρώνε , πίνουν νερό.
Υπάρχει περίπτωση να έχουν αρρωστήσει και να κόλλησε το ένα το άλλο?
Ακόμη λόγω ηλικίας δεν τους έχω κάνει εμβόλια, και ενώ ήταν στο πρόγραμμα δεν μπορώ να τα πάω έτσι άρρωστα! Θα έπρεπε να τα πάω στην κτηνίατρο να τα δει?
Να φοβάμαι και για την μεγάλη μου γάτα? Είνια εμβολιασμένη κανονικά εκείνη, και δεν έχω παρατηρήσει κάποια διάρροια! Προσπαθώ όσο μπορώ να τα έχω μακριά της , αλλά για να πω την αλήθεια έχουν αρκετή επαφή!

Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα πρέπει να γίνει και αποπαρασίτωση , πιθανως οι διαρροιες να είναι απο την αλλαγή τροφής καλο θα ήταν να τα δει η κτηνιατρος ισως χρειαστεί να σας δώσει και καποιο ευστόμαχο για να στρώσει το ενετράκι τους![]()
Η αποπαρασίτωση έχει γίνει πριν λίγες εβδομάδες, γι αυτό είμαι σχετικά ήρεμη με το θέμα των σκουλικιων!
Σας ευχαριστώ! Θα επικοινωνήσω εκ νέου με την κτηνίατρο! Καλό βράδυ!

vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Τι σημαίνει όταν η γάτα μου κάνει εμετό το φαγητό της? Βασικά πριν ένα μήνα είχαμε ταξιδέψει και όταν επιστρέψαμε στο σπίτι έκανε 2 εμετούς σε διαφορετικές μέρες οι οποίοι σταμάτησαν αφού ακολούθησα οδηγίες κτηνιάτρου. Ο κτηνίατρος μου είπε μάλλον είχει στρεσαριστεί από το ταξίδι και να την αφήσω ένα 24ωρο νηστική να ηρεμίσει το στομάχι της και μετά να της βάζω λίγη-λίγη την τροφή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όλα πήγαν καλά μέχρι σήμερα που ξαναέκανε εμετό το φαγητό της, κάτι σαν χυλός έμοιαζε όπως τις άλλες φορές, αλλά δεν είχε καθόλου τρίχες μέσα. Να σημειώσω πως τρώει εδώ και μήνες ξηρή τροφή Royal Canin Gastro Intestinal που υποτίθεται είναι για ευαίσθητα στομάχια και δεν δικαιολογείται να την ενοχλεί. Γενικά τίποτα άλλο δεν της έδωσα να φάει για να πω ότι την πείραξε, ούτε τρώει λαίμαργα, ούτε φαίνεται να έχει τριχόμπαλες γιατί αλλιώς θα τις έβγαζε..Τι μπορεί να έχει και να κάνει εμετούς?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γεια σας!
Τι σημαίνει όταν η γάτα μου κάνει εμετό το φαγητό της? Βασικά πριν ένα μήνα είχαμε ταξιδέψει και όταν επιστρέψαμε στο σπίτι έκανε 2 εμετούς σε διαφορετικές μέρες οι οποίοι σταμάτησαν αφού ακολούθησα οδηγίες κτηνιάτρου. Ο κτηνίατρος μου είπε μάλλον είχει στρεσαριστεί από το ταξίδι και να την αφήσω ένα 24ωρο νηστική να ηρεμίσει το στομάχι της και μετά να της βάζω λίγη-λίγη την τροφή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όλα πήγαν καλά μέχρι σήμερα που ξαναέκανε εμετό το φαγητό της, κάτι σαν χυλός έμοιαζε όπως τις άλλες φορές, αλλά δεν είχε καθόλου τρίχες μέσα. Να σημειώσω πως τρώει εδώ και μήνες ξηρή τροφή Royal Canin Gastro Intestinal που υποτίθεται είναι για ευαίσθητα στομάχια και δεν δικαιολογείται να την ενοχλεί. Γενικά τίποτα άλλο δεν της έδωσα να φάει για να πω ότι την πείραξε, ούτε τρώει λαίμαργα, ούτε φαίνεται να έχει τριχόμπαλες γιατί αλλιώς θα τις έβγαζε..Τι μπορεί να έχει και να κάνει εμετούς?
πιθανώς έχει φουσκώματα και καούρες , μπορεί να έφαγε πολύ μεγάλη ποσότητα φαγητού , μπορει να έχει φάει κάτι πανω στο παιχνίδι
θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας για περεταίρω διερεύνηση
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Guest User 74802
Επισκέπτης
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ευχαριστω για την απαντηση.θα παω να τη δει γιατι εχει να κανει και το ετησιο εμβολιο.οντως πρεπει να φταει η κροκετα.πρεπει δηλαδη να την αλλαξω;να παρω αλλη μαρκα;της δινω τη royal canin για στειρωμενα.
Μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή με κάποια άλλη κροκέτα για να δείτε αν φταίει η κροκέτα ή όχι

CatLover09
Δραστήριο μέλος
και μου εδωσε αυτη https://en.tiendanimal.es/royal-canin-feline-neutered-satiety-balance-p-7292.html
Πριν καταλαβω οτι προκειται για την ιδια συσκευασια τον ρωτησα αν ειναι κλινικη και μου απαντησε πως ναι και φερει την ενδειξη S/O (που δεν ξερω τι σημαινει).Επειγει να ξεκινησουμε αμεσα την κλινικη τροφη? Ευχαριστω εκ των προτερων
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρε καλησπερα! Πριν απο μια εβδομαδα περασε ο μεγαλος μου ουρολιθιαση.Τον καθετηρα τον κρατησε μονο μια μερα( ουτε μια για την ακριβεια).Τον βλεπω γενικα αρκετα καλα(αν εξαιρεσουμε οτι πηγαινει συχνοτερα στην αμμο του για τσισα απο οτι πηγαινε πριν το παθει).Μια μερα πριν το παθει ξεκινησαμε την ρουαγιαλ για στειρωμενα.Την επομενη αφου εφραξε οι γιατροι μας ειπαν οτι μολις μας τελειωσει αυτη η συσκευασια θα μας δωσει μια αλλη που ειναι κλινικη για αυτο το προβλημα. Μετα κοπων και βασανων πηγα σημερα να την αγορασω(μενω σε χωριο χωρις μεταφορικο) και οταν γυρισα και πηγα να τον ταισω ειδα οτι μου εδωσε παλι την ιδια.Την απλη για στειρωμενα.Ηθελα να παρω αυτη https://www.royalcanin.gr/proihonta/...a-proihonta/vet-diet-feline/urinary-s-o-lp-34
και μου εδωσε αυτη https://en.tiendanimal.es/royal-canin-feline-neutered-satiety-balance-p-7292.html
Πριν καταλαβω οτι προκειται για την ιδια συσκευασια τον ρωτησα αν ειναι κλινικη και μου απαντησε πως ναι και φερει την ενδειξη S/O (που δεν ξερω τι σημαινει).Επειγει να ξεκινησουμε αμεσα την κλινικη τροφη? Ευχαριστω εκ των προτερων
Κάνει αυτη για την ουρολιθιαση, αλλα η κλινικη διαιτα είναι καλύτερη οποτε μόλις τελειωσει καλύτερα να περάσετε στην κλινικη για καποιο διαστημα
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστω πολυ!Κάνει αυτη για την ουρολιθιαση, αλλα η κλινικη διαιτα είναι καλύτερη οποτε μόλις τελειωσει καλύτερα να περάσετε στην κλινικη για καποιο διαστημα

τιγρογατο
Νεοφερμένο μέλος

Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση!
Το ένα από τα δύο γατάκια που έχουμε,κάθε φορά που πίνει νερό, κάνει κάτι πολύ περίεργο το οποίο είναι φορές που με ψιλοτρομάζει μην της γυρίσει η γλώσσα!
Όποτε πίνει νερό , η γλώσσα της "κολλάει" στον ουρανισκο και κάνει σε επαναλήψεις την κίνηση που κάνει με το στόμα οταν πίνει νερό, με την γλώσσα κολλημένη στον ουρανίσκο, χωρίς όμως εκείνη την ώρα να πίνει νερό. Και αυτό το κάνει για κανα-δυο λεπτα!
Επισης αυτήν την κίνηση την έχω παρατηρήσει και μερικές φορές όποτε τρώει το φαγητό της!
Θα την πάω και στην κτηνίατρο, απλά ήθελα να ρωτήσω και μια γνώμη, εφόσον την έπιασα να το κάνει και τώρα!
amarussia
Νεοφερμένο μέλος
dimiandr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατρέ τα φώτα σας.. η γάτα (σας υπενθυμίζω, είναι 14 ετών, και εχει διαγνωσθεί καρκίνος στο ήπαρ ) έχει "πέσει" αρκετα τις τελευταίες μέρες. Τη κροκέτα για το συκώτι, και γενικά τις κροκέτες τις τελευταίες 2 βδομάδες ούτε που τις μυρίζει, επομένως τις δίνω πλέον ότι θέλει. κοτόπουλο σε κονσέρβα, και βραστό κοτόπουλο, αυτά τρώει. 2-3 μέρες τώρα τρώει πολύ λίγο, μου κάνει εντύπωση ότι αν τις δώσω πχ γαλοπούλα φέτα, απο αυτό που τρώμε κ εμείς, ορμάει σα να χει να φάει.. μέρες, ενώ το φαί της δε το τρώει με όρεξη. Τι να κάνω?? Το ξέρω ότι όλα αυτα είναι απτον καρκίνο, αλλα αυτή θα πάει απο ..ασιτία.. τι να κάνω για να ανοίξει η όρεξη της?

Γιατρέ καλησπέρα. Η γάτα ακόμα παλευει ακόμα με την αρρώστια. Το Σάββατο πήγαμε στον κτηνίατρο, όλο το προηγούμενο βραδυ μας αφησε αυπνους απτα νιαουρίσματα. Γενικά, τον τελευταίο καιρό δείχνει πεσμένη, αλλά δε τη λές κ χάλια. Εχει γίνει πολύ δύσκολη στο φαι κ δεν τρώει όπως πριν 1-2 μήνες. Παίρνει απτον φεβρουάριο prezolon των 5mg, τις τελευταίες 2 εβδομάδες της δίνω ένα η μέρα, αντί μισού που της έδινα. Μας είπε λοιπόν ο γιατρός ότι ο όγκος έχει τριπλασιαστεί σε μέγεθος κ αρχίζει να επεκτείνεται (σε σχέση με τον υπέρηχο του οκτωμβρίου), δεν έχει μαζέψει υγρα, το βάρος της είναι 3100κιλα και είχε πυρετό 39μισο. Της έβαλε ορό, και έδωσε αντιβιωση χάπι baitrill για 5μέρες και την κορτιζόνη κανονικά. Είπε ότι πρέπει να γίνουν εξετάσεις, και μια ειδική εξέταση για να δει τα επίπεδα αζώτου και αν λέει είναι πολύ ανεβασμένο το άζωτο να της δώσουμε κάποιο ειδικό χάπι και ντουφαλάκ για να μη μένουν τα κόπρανα στο έντερο(αν τα καταλαβα όλα καλα βέβαια). Εχτές κ σήμερα το ζώο δείχνει κάπως καλύτερα, κ άρχισε λίγο να τρώει. Ποια η γνώμη σας για αυτα που προτείνει /?
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool