Παρακαλώ βοηθήστε με.
Η ψιψίνα μου είναι 7 ετών, και δεν είναι στειρωμένη. Αξίζει να σημειώσω ότι δεν βγαίνει καθόλου έξω από το σπίτι, ούτε καν στη βεράντα. Εδώ και περίπου είκοσι ημέρες, παρατήρησα τα εξής: Πρώτον, να αναφέρω ότι έδειξε σημάδια οίστρου. Άρχισε να κάνει έναν και μοναδικό εμετό κάθε 2 με 4 ημέρες, βγάζοντας τρίχες, μαζί με σάλιο, και ενίοτε και φαγητό. Εκείνο όμως που παρατήρησα και μου τράβηξε την προσοχή, ήταν οτι μετά απο κάθε εμετό (τον ένα ανά 2 με 4 ημέρες) την πιάνει ένα είδος υπνηλίας. Όχι λήθαργος, υπνηλία. Αυτό είναι κάτι που δεν συνέβαινε παλιότερα. Κάποιες ώρες μετά απο κάθε εμετό, η γάτα μου επανέρχεται στην φυσιολογική της κατάσταση, αλλά όχι στο 100% της ζωντάνιας της. Επικοινώνησα με τον κτηνίατρο μου, ο οποίος μου είπε, ότι, αφού η γάτα μου τρώει και πίνει νερό, σημάδι δηλαδή οτι δεν έχει πυρετό, δεν πιστεύει οτι είναι κάτι σοβαρό. Της άλλαξα κάποιες τροφές που πίστεψα οτι την πείραζαν (ξηρά τροφή και νωπή), απέκλεισα και το ενδεχόμενο πυομήτρας, μιας και δεν είχε τα χαρακτηριστικά συμπτώματα. Και για να είμαι 100% σίγουρη, την πήγα και να την εξετάσει. Όντως, την εξέτασε, της έβαλε θερμόμετρο δύο φορές, την "ψαχούλεψε" παντού, και μου είπε οτι, ούτε πυρετό έχει, ούτε και ενδείξεις οτι πονάει κάπου, ούτε οτι υπάρχει κάποιο εμφανές πρόβλημα. Γυρίσαμε στο σπίτι και τότε παρατήρησα κάτι. Όποτε η γάτα μου έγλειφε την γεννητική περιοχή και τη βάση της ουράς της "ξύνιζε" και ακόμα "ξυνίζει" τα μούτρα της, σαν να γλύφει κάτι στυφό. Υπέθεσα αρχικά οτι, ίχνη του λιπαντικού που χρησιμοποιεί ο κτηνίατρος για να βάλει το θερμόμετρο, είχαν μείνει πασαλειμμένα εκεί. Ξαναεπικοινώνησα με τον κτηνίατρο, αφού πρώτα άφησα να περάσει κάποια ώρα, και σκούπισα την περιοχή που έγλειφε η γάτα, με ένα χαρτομάντιλο, για να δω αν υπάρχει κάποιο έκκριμα. Το χαρτομάντιλο παρέμεινε πεντακάθαρο και κατάστεγνο. Μου είπε οτι δέν πάει κάπου το μυαλό του, και το θέμα έμεινε εκεί. Η κατάσταση, όσον αφορά το "ξύνισμα" κάθε φορά που γλείγεται, παραμένει και σήμερα, δυο μέρες μετά απο την επίσκεψη στον κτηνίατρο. Τον προηγούμενο εμετό τον είχε κάνει το Σάββατο, και σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου, το μεσημέρι, έκανε έναν εμετό. Ο κτηνίατρος, μου εξήγησε, οτι οι γάτες, κάνουν περιοδικά εμετούς. Απο την ώρα που έκανε εμετό, έχει πάλι την προαναφερθείσα υπνηλία. Σηκώθηκε, έφαγε λίγο, και ξαναπήγε να κοιμηθεί. Αξίζει να σημειώσω οτι σήμερα, με τον άντρα μου, προσπαθήσαμε να την εξετάσουμε μόνοι μας Με έναν δυνατό φακό, να εξετάσουμε την γεννητική της περιοχή, ακινητοποιόντας την. Κάτι που ο κτηνίατρος δεν έκανε. Παρατηρήσαμε οτι την έπιασε φοβερός εκνευρισμός, και δεν μας άφηνε να σηκώσουμε ψηλά την ουρά της. Κυρίως όταν προσπαθήσαμε να εξετάσουμε τη βάση της ουράς, στο κάτω μέρος της.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί μπορεί να συμβαίνει;
Πυρετό δεν έχει, μιας και τρώει κανονικά, δεν έχει σημάδια πόνου, πυομήτρα κατα 99.9% δέν είναι, ο γιατρός, όπως σας είπα, την εξέτασε, κοιτάζοντας μάτια και ούλα, και δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.
Τι μπορεί να είναι;