JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπερα γιατρε, ηθελα να κανω μια ερωτηση. Οταν ενα γατι εχει δηλητηριαστει και το βρουμε νεκρο, εχει οπωσδηποτε αφρους στο στομα; Πεθανε ο γατουλης μια φιλης μου ετσι και τον βρηκε ανασκελα με τα ποδαρακια ανοιχτα, χωρις αφρους στο στομα, πρησμενο αρκετα και ακαμπτο, ηταν ομως ζεστος ακομα. Οσα γατια εχω χασει με διαφορους τροπους, συνηθως μετα που πεθαινουν εχουν την κλασσικη σταση που ειναι γυρισμενα στο πλαι, μου εκανε εντυπωση που αυτο ηταν ανασκελα.![]()
Δεν είναι απαραίτητο να έχουν αφρους , μπορει να ήταν κάποιο δηλητηριο που δεν κάνει σπασμους μπορει να ήταν και κάποιο αιμορραγια στην κοιλια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπερα σας! Ηθελα να ρωτησω, παρολο που δεν μου φαινεται κατι σοβαρο, το εξης. Ο ενας μου γατος στην ραχη του εχει πολλα μικρα ασπρα σαν σκονακια, μοιαζουν οπως ειναι η πυτιριδα η ανθρωπινη. Οταν τον χτενιζω βγαινουν περισσοτερα, οταν τον κανουμε μπανιο σχεδον εξαφανιζονται και μετα απο μερικες μερες ξαναβγαινουν. Ειναι κυριολεκτικα στην οψη οπως η πυτιριδα. Μπορει να εχει κατι παρομοιο ο γατος μου??
*Επισης δεν ξυνεται καθολου, δεν τον ενοχλει καθολου βασικα
Πιθανώς έχει έκκριση σμήγματος παραπάνω απο το κανονικο μπορει με κάποιες βιταμίνες για το τρίχωμα να φτιαξει ή με συχνό βούρτσισμα
, εφοσον δεν του προκαλει φαγουρα δεν ειναια νησυχητικο
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα χάπια για τα ενδοπαράσιτα ξέρω ότι πρέπει να δίνονται προληπτικά κάθε 3 μήνες. Εγώ έλεγα να δίνω στην Άρια κάθε 2 μήνες, γιατί είχα τρομάξει με ένα συμβάν που είχαμε παλιότερα με σημαντική μόλυνση από σκουλήκια.
Έχει νόημα το να δίνω κάθε 2 μήνες; Ή δεν "ταιριάζει" με τον κύκλο ζωής των σκουληκιών/αυγών κλπ;
(Σημειώνω ότι δε σκοπεύω να το κάνω αυτό για πάντα, απλά για λίγο καιρό για να εξαλειφθεί η οποιαδήποτε πιθανότητα να υπάρχει κατάλοιπο αυγών στον οργανισμό της γατούλας).
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα!
Τα χάπια για τα ενδοπαράσιτα ξέρω ότι πρέπει να δίνονται προληπτικά κάθε 3 μήνες. Εγώ έλεγα να δίνω στην Άρια κάθε 2 μήνες, γιατί είχα τρομάξει με ένα συμβάν που είχαμε παλιότερα με σημαντική μόλυνση από σκουλήκια.
Έχει νόημα το να δίνω κάθε 2 μήνες; Ή δεν "ταιριάζει" με τον κύκλο ζωής των σκουληκιών/αυγών κλπ;
(Σημειώνω ότι δε σκοπεύω να το κάνω αυτό για πάντα, απλά για λίγο καιρό για να εξαλειφθεί η οποιαδήποτε πιθανότητα να υπάρχει κατάλοιπο αυγών στον οργανισμό της γατούλας).
Μπορείς να της δίνεις μια φορά τον μήνα για ένα εξάμηνο περίπου

είναι φυσιολογικό αυτό;

το γατάκι είναι περίπου τριών μηνών
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα γιατρέ,το γατάκι που βρήκαμε πριν 2-3 εβδομάδες παρατηρήσαμε ότι δεν νιαουρίζει κανονικά,αλλά βγάζει ένα είδος γρυλίσματος-σε στυλ παραπόνου.
είναι φυσιολογικό αυτό;
το γατάκι είναι περίπου τριών μηνών
Θα πρέπει να τα δει κτηνιατρος γιατι μπορει να είναι μια αρχή ρινοτραχείτιδας

ευχαριστώ για την απάντηση.θα το κοιτάξουμε άμεσα.Θα πρέπει να τα δει κτηνιατρος γιατι μπορει να είναι μια αρχή ρινοτραχείτιδας![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Για μεγαλύτερη αξιοπιστία συστήνεται τα γατάκια να είναι 6 μηνών σε ηλικία το ελάχιστο, γιατι πιο πριν υπάρχουν και τα μητρικά αντισώματα που μπορεί να δώσουν αντίδραση στο τεστΓιατρέ καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω, μιας που έχω ακούσει διαφορετικές απόψεις επί του θέματος, ποια είναι η άποψή σας για την κατάλληλη ηλικία από την οποία μπορούν να γίνονται τα τεστάκια για felv, fiv. Eίναι από κάποια συγκεκριμένη ηλικία και μετά αξιόπιστα;

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γειά σας,,, πρίν απο μερικές μέρες το 4 μηνών γατάκι μου πέθανε. Ανευ λογου και αιτίας. Ενα βραδυ πριν πεθανει... πηγε αρων αρων στην κτηνιατρο η οποια δεν του βρηκε τιποτα (τουλαχιστον εξωτερικα). Του εριξε μπολικο φαρμακο για ψυλλους και εμεις υποθετουμε οτι πεθανε απο αυτό .. ή οπως ειπε εκεινη .. απο τους ψυλλους που του επιναν το αιμα. Απο τον πρωτο μηνα της ζωής του θα έλεγα πως ήταν αρκετα αδύνατο.. μεχρι και την τελευταία του μερα. Ενω έτρωγε κανονικα. Απλα ήταν πολυ ακεφο τις τελευταιες μερες. Το αδερφάκι του επισεις τωρα δεν εχει πολλά κέφια.. και επειδη έλειπα 3 βδομάδες, οταν επεστρεψα το βρηκα πολυ αδυνατο. Δεν παιζει και πολυ... αλλα τρώει κανονικά. Υπάρχει καποια λογική εξήγηση; Είχαν και αλλο αδερφακι το οποιο δοθηκε για υοθεσια πριν 2 μηνες (εκεινο ειναιι υγιεστατο).. οπως και η μαμα τους που ειναι 1.5 ετους ειναι πολυ καλα στην υγεια της.
Χωρίς να γίνει νεκροψία-νεκροτομή δεν μπορούμε να έχουμε κάποια ιδέα για τα αίτια θανάτου, το αδελφάκι του ίσως χρειαστει και εξετάσεις αίματος
για να δουμε αν υπάρχει καποιο πρόβλημα
Linka
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρέ καλησπέρα, γράφω όχι για το δικό μου γατάκι αλλά για ένα αδεσποτάκι που ταϊζω... Δεν ξέρω ακριβώς την ηλικία του γιατί είναι πολύ μικρόσωμο (όπως και η μαμά του) αλλά πρέπει να είναι μεταξύ 1 και 2 μηνών. Σήμερα λοιπόν που το χαϊδολόγαγα (είναι το μόνο από τα αδέρφια του που κάθεται για λίγα χάδια) έπιασα στο κεφαλάκι του ένα μικρό στρογγυλό εξόγκωμα, αρκετά κάτω από το μάτι, κάπου περίπου στο μάγουλο ... τι μπορεί να είναι αυτό σε τόσο μικρό γατάκι?
Μπορει να είναι κάποιο απόστημα απο παιχνίδι με τα αδερφάκια του ή μπορει να είναι και το ζυγωματικό κόκκαλο , θα πρέπει να το δει κτηνιατρος

Linka
Νεοφερμένο μέλος
MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος

Giovanna
Επιφανές μέλος
βρήκα δύο μωρά γατάκια στα σκουπίδια και τα υιοθετησα προσωρινα, τα φροντίζω με πολλή αγάπη (αναλυτικά τα έχω γράψει και εδώ - https://www.mypetz.gr/threads/Μωρό-γατάκι-Φροντίδα-και-άλλες-απορίες.232986/)
ερωτηση:
δεν ειναι τοσο ορεξατα και φαγανά όπως την πρώτη μέρα, που τα ταιζα 10-15 ml κάθε φορά στις 3,5 ώρες..
σκέφτομαι γιαυτό να τα ταίζω πιο συχνά (ανα 2ωρο, ή μόλις κλάψουν έντονα) και ας φάνε όσο θέλουν (ακόμα και λίγες σταγόνες).
Είναι σωστή πρακτική αυτή;
Mirella_S
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ και περιμένω κάποιος να μου απαντήσει, γιατι κοντεύω να σηκώσω τα χέρια ψηλά
JohnDVM
Διάσημο μέλος
λοιπον γεια σας....8α μπω κατευ8ειαν στο 8εμα επειδη εχω τρομοκρατηθει.....η μικρη μοθ απο σχεδον οταν την εχω βρει(εδω και 7 μηνες και τωρα διανθει τον 8ο μηνα της ζωησ της) κατα καιρους μου εμφανιζε μικρα εξογκοματα σε 1-2 στηθη της....αλλα επειδη την παρακολουθουσα καθημερινα παρατηρησα πως μετα απο λιγες μερες εφευγαν οποτε δεν αφησα τον εαυτο μου να αγχωθει......ομως αυτην την φορα ειναι διαφορετικα....το εξογκωμα το οποιο ειναι στο σημειο των πλευρων της εγινε πιο μεγαλο και οχι κυκλικο οπως τις αλλες φορες...ενια μακρυ και εχω την εντυπωσει πως απο χθες εχει μεγαλωσει αρκετα πολυ......η μικρη δεν δειχνει να ενοχλειται συνεχιζει τα παιχνιδια της τρωει πινει και ενεργειται κανονικοτατα....αλλα δεν ξερω ισως εγω δεν μπορω να καταλαβω αν ενοχλειται......ειναι ακομα αστειρωτη και ζει αποκλειστικα και μονο μεσα στο σπιτι.....εχω τρομοκρατηθει απιστευτα πολυ και δεν ξερω αν ειμαι υπερβολικη η αν οντως μπορει να ειναι κατι σοβαρο......![]()
Αν είναι στην περιοχή των μαστων μπορει να ειναι και υπερπλασια των μαστων λόγω ορμονων που θεραπεύεται με την στείρωση, θα πρέπει να την δει κτηνιατρος γιατι μπορεί να είναι και κάποιο απόστμα

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλημέρα γιατρέ!
βρήκα δύο μωρά γατάκια στα σκουπίδια και τα υιοθετησα προσωρινα, τα φροντίζω με πολλή αγάπη (αναλυτικά τα έχω γράψει και εδώ - https://www.mypetz.gr/threads/Μωρό-γατάκι-Φροντίδα-και-άλλες-απορίες.232986/)
ερωτηση:
δεν ειναι τοσο ορεξατα και φαγανά όπως την πρώτη μέρα, που τα ταιζα 10-15 ml κάθε φορά στις 3,5 ώρες..
σκέφτομαι γιαυτό να τα ταίζω πιο συχνά (ανα 2ωρο, ή μόλις κλάψουν έντονα) και ας φάνε όσο θέλουν (ακόμα και λίγες σταγόνες).
Είναι σωστή πρακτική αυτή;
Συνήθως όταν πεινάνε κλαίνε , θα πρέπει να τα ζυγίζετε και να βλέπετε πόσο γάλα πρεπει να τρώνε αναλογα με το βάρος τους, γραφει το κουτι με το γάλα επάνω, επίσης θα πρεπει να ενεργουνται κανονικα αλλιως μπορειτε να προσθεσετε λίγο παραφινέλαιο απο το φαρμακείο στο γαλα τους
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool