JohnDVM
Διάσημο μέλος
Παρακαλώ, βοηθήστε όποιος μπορεί ή όποιος έχει ένα παρόμοιο πρόβλημα. Από τον Μάιο μέχρι εδώ, η ψιψίνα μου (και το έχω ξανά αναφέρει εδώ) παρουσίασε το εξής πρόβλημα. Ενώ έπαιζε, ήταν εύθυμη, είχε και έχει όρεξη για φαγητό, τρώει κανονικά... ξαφνικά κάθε 27 ώρες παρουσιάζει το εξής: Στην αρχή μια ελαφριά υπνηλία. Ύστερα κρύβεται κάτω από έπιπλα, βγάζει κατά διαστήματα ένα μουγκρητό, πηγαινοέρχεται στην άμμο της στην οποία κάνει φυσιολογικότατα "κακά", άλλες φορές μπορεί να κάνει και εμετό, εκεί που κρύβεται και μουγκρίζει δείχνει να μη βολεύεται, γυρίζει δηλαδή από εδώ κι από εκεί και όταν αυτή κατάσταση, η οποία συνήθως κρατάει μία ώρα, παρέλθει τότε πηγαίνει στο καλάθι της και, προφανώς ανακουφισμένη, κοιμάται για περίπου 6 ώρες. Πριν από 15 ημέρες την πήγα στον κτηνίατρο που την παρακολουθεί. Την εξέτασε, την ψηλάφισε, της έβαλε θερμόμετρο, εξέτασε και τη μήτρα της (δεν είναι στειρωμένη) και δεν βρήκε τίποτε το ανησυχητικό. Για να είμαστε απόλυτα σίγουροι, της κάναμε και εξέταση αίματος.Στην εξέταση αυτή φάνηκε οτι,ναι μεν όλα είναι φυσιολογικά, αλλά υπήρχε χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων, πράγμα που υποδηλώνει αιμοπαράσιτα. Ξεκίνησε λοιπόν αγωγή με σιρόπι ή χάπι vibramycin για ενα μήνα. Βρισκόμαστε ήδη στο μέσο της θεραπείας (δυο εβδομάδες). Όταν η θεραπεία περατωθεί, θα της ξαναπάρει αίμα, για να δούμε αν καθάρισε απο το παράσιτο. Παρ'ολα αυτά το πρόβλημα που ανέφερα πιο πάνω, με το κρύψιμο, το μουγκρητό και κάποιες φορες τον εμετό, ο οποίος είναι πάντοτε ένας, συνεχίζεται. Επικοινώνησα και πάλι με τον κτηνίατρο και τον ρώτησα μήπως χρειάζεται να κάνουμε και περαιτέρω εξετάσεις, όπως ακτινογραφία, υπέρηχο ή κάτι άλλο. Μου είπε οτι δεν χρειάζεται και οτι δεν συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιο και οτι μπορεί όλη αυτή η κατάσταση να είναι κάτι το ψυχοσωματικό. Μπορεί, σας παρακαλώ κάποιος να μου δώσει μία λογική εξήγηση; Τι είναι αυτό που επαναλαμβάνεται κάθε27 ώρες; Επειδή ρώτησα και μια πολυ καλή κτηνίατρο, τηλεφωνικά, και μου είπε οτι όντως τα αιμοπαράσιτα μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές, γιατί ειδικά κάθε 27 ώρες; Τι ειναι αυτο που καθε 27 ωρες επαναλαμβανεται? Πως ειναι δυνατον, μια στομαχικη ενοχληση να εχει ωραριο? Βασει αυτου, οποιον κι αν ρωτησα και μιλω για κτηνιατρο η απαντηση που πηρα ηταν πως δεν παραπεμπει καπου η κατασταση αυτη.
Σας ευχαριστώ πολύ και περιμένω κάποιος να μου απαντήσει, γιατι κοντεύω να σηκώσω τα χέρια ψηλά
πιθανώς να πρόκειται για στομαχικές διαταραχες , είναι όντως περίεργο η περιοδικότητα με την οποια συμβαίνει, αυτη την περιοδο είναι συχνές οι τριχόμπαλες συν το οτι η θεραπεια που παίρνει είναι ερεθιστική για το στομάχι, καλό θα ήταν να γίνουν και ακτινογραφίες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mirella_S
Νεοφερμένο μέλος
πιθανώς να πρόκειται για στομαχικές διαταραχες , είναι όντως περίεργο η περιοδικότητα με την οποια συμβαίνει, αυτη την περιοδο είναι συχνές οι τριχόμπαλες συν το οτι η θεραπεια που παίρνει είναι ερεθιστική για το στομάχι, καλό θα ήταν να γίνουν και ακτινογραφίες![]()
μπορω να τις δώσω αυτή τη βιταμίνη που λένε οτι είναι για τις τριχόμπαλες, παρ'οτι παίρνει vibramycin;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Creative
Νεοφερμένο μέλος
εδώ το ένα απο τα 4 μικρά με το μεγαλύτερο πρόβλημα

Το ίδιο απο το πλάι.

ένα άλλο απο τα 4 μικρα

Η μάνα τους που είναι μόλις 10 μηνών.

επισκεψη + θεραπεία για 6 γατια δε με βλεπω να αντεχω οικονομικά.
Εδώ μια γατούλα που έχω οικόσιτη μου βγαίνει λες και εκτρέφω λιονταρι....
Συνημμένα
-
P7180388.jpg166,4 KB · Εμφανίσεις: 235 -
P7180395.jpg262,6 KB · Εμφανίσεις: 215 -
P7180407.jpg175 KB · Εμφανίσεις: 1.072 -
P7180398.jpg216,9 KB · Εμφανίσεις: 2.828 -
P7180388.jpg166,4 KB · Εμφανίσεις: 235 -
P7180395.jpg262,6 KB · Εμφανίσεις: 215 -
P7180398.jpg216,9 KB · Εμφανίσεις: 2.828 -
P7180407.jpg175 KB · Εμφανίσεις: 1.072
JohnDVM
Διάσημο μέλος
μπορω να τις δώσω αυτή τη βιταμίνη που λένε οτι είναι για τις τριχόμπαλες, παρ'οτι παίρνει vibramycin;
καλο είναι να το αποφύγεις προς το παρον ζήτησε απο τον κτηνιατρο σου να σου δώσει κάποιο σιρόπι για το στομάχι

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα γιατρέ. Μάλλον έχουμε σοβαρό πρόβλημα. 4 μικρά και η μάνα τους σε κακά χάλια! Το ίδιο πρόβλημα όλα, κάτι σαν ψώρα. Όλο τους το σώμα γεμάτο σπυριά. αλωπεκία σε διάφορα σημεία και ξύνονται συχνά.. Ένα άλλο γατί που κυκλοφορεί μαζί τους μάλλον κόλλησε και αυτό.. Ευτυχώς δεν έχουμε κολλήσει εμείς τίποτα ακόμα, τουλάχιστον έτσι πιστεύω... Υπάρχει πιθανότητα να είναι μεταδοτικό στον άνθρωπο? Τι μπορεί να είναι?
εδώ το ένα απο τα 4 μικρά με το μεγαλύτερο πρόβλημα
Το ίδιο απο το πλάι.
ένα άλλο απο τα 4 μικρα
Η μάνα τους που είναι μόλις 10 μηνών.
επισκεψη + θεραπεία για 6 γατια δε με βλεπω να αντεχω οικονομικά.
Εδώ μια γατούλα που έχω οικόσιτη μου βγαίνει λες και εκτρέφω λιονταρι....
φαίνεται σαν ψωρα, αλλα η διαγνωση θα πρέπει ν ατεθει απο τον κτηνιατρο που θα εξετάσει το ζωο για να πει με ακριβεια τι μπορει να ειναι
κια δυστυχως η θεραπεια της ψωρας και των δερματιτιδων γενικά είναι μακροχρόνιες
Τσαρλη
Νεοφερμένο μέλος
τι κάνω τώρα; τι πρέπει να προσέξω; τι την ταϊζω; βοήθεια παρακαλώ.....
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Εγκυμοσύνη σε Διαβητική με τύπο 2 γάτα.....
τι κάνω τώρα; τι πρέπει να προσέξω; τι την ταϊζω; βοήθεια παρακαλώ.....
Θα χρειαστεί να είστε σε συχνή επικοινωνία με τον γιατρό που την κουράρει, να παρακολουθήτε το σάκχαρο καθημερινα, να τρωει ειδική τροφή για δοαβητικές γάτες και ίσως θα έπρεπε να σκεφτειτε και την διακοπη της κυησης
Θα ηθελα να σας ρωτησω κατι. Η μικρη μας η γατα, ειναι 3 μηνων τωρα, γενικα ειναι πολυ χαιδιαρα. Με το που την ακουμπαμε, γουργουριζει. Το θεμα ειναι πως καθε φορα που την χαιδευουμε λιγο παραπανω απο μερικα λεπτα, αυτη αρχιζει και βγαζει σαλια. Μεχρι να σταματησουμε να την χαιδευουμε, αυτη συνεχεια βγαζει σαλια και δεν σταματα το γουργουρητο. Ειναι φυσιολογικο αυτο το πραγμα? Σε τι μπορει να οφειλεται?
Ευχαριστω
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπερα γιατρε!
Θα ηθελα να σας ρωτησω κατι. Η μικρη μας η γατα, ειναι 3 μηνων τωρα, γενικα ειναι πολυ χαιδιαρα. Με το που την ακουμπαμε, γουργουριζει. Το θεμα ειναι πως καθε φορα που την χαιδευουμε λιγο παραπανω απο μερικα λεπτα, αυτη αρχιζει και βγαζει σαλια. Μεχρι να σταματησουμε να την χαιδευουμε, αυτη συνεχεια βγαζει σαλια και δεν σταματα το γουργουρητο. Ειναι φυσιολογικο αυτο το πραγμα? Σε τι μπορει να οφειλεται?
Ευχαριστω
Πιθανώς οταν την χαϊδεύετε ανοίγει το στόμα οπότε επειδη τα χειλη στις γάτες είναι μικρά και τα σάλια να τρέχουν έξω, οταν θα την πάτε στο κτηνιατρο ζητήστε να το εξετάσει το στόμα της

CatLover09
Δραστήριο μέλος
Πειτε μου σας παρακαλω εσεις που γνωριζετε,ποσες πιθανοτητες υπαρχουν οι μετρησεις των εξετασεων δυο διαφορετικων γατων με διαφορετικη ηλικια(με διαφορα 2 χρονων η μια εξεταση απο την αλλη) να εχουν ακριβως τα ιδια αποτελεσματα?
ΜΙλαω για αυτο εδω:
https://www.mypetz.gr/attachments/p101012711-jpg.181603/
pinkheart
Νεοφερμένο μέλος

dimiandr
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρέ καλησπέρα! Το μικρό μου κουτάβι είναι 2 μηνών και έχει εμφανίσει ένα αιμάτωμα στο κεφάλι. Δυστυχώς δεν διαθέτω τα χρήματα να το πάω στον κτηνίατρο.. Του το αφαίρεσε ο πατέρας μου με βελόνα αλλά έχει και άλλο. Το θέμα είναι δεν τρώει, δεν πίνει νερό (με το ζόρι του το δίνω) και έχει παραλύσει. Είναι και άκεφο. Τι μπορώ να κάνω να το βοηθήσω να φύγει; Επίσης υπάρχει κίνδυνος να μείνει παράλυτο ή να μου αποβιώσει;![]()
Θα πρέπει να το πατε σε κτηνιατρο και αν δεν εχετε τα χρήματα να έρθετε σε συνεννοηση μαζι του, το κουταβι χρήζει νοσηλειας και αμέσης κτηνιατρικης φροντίδας

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρε καλημερα!
Πειτε μου σας παρακαλω εσεις που γνωριζετε,ποσες πιθανοτητες υπαρχουν οι μετρησεις των εξετασεων δυο διαφορετικων γατων με διαφορετικη ηλικια(με διαφορα 2 χρονων η μια εξεταση απο την αλλη) να εχουν ακριβως τα ιδια αποτελεσματα?
ΜΙλαω για αυτο εδω:
https://www.mypetz.gr/attachments/p101012711-jpg.181603/
είναι πολύ περιεργο να βγουν τα ιδια αποτελέσματα ακριβως συνήθως είναι διαφορετικα και στο ιδιο ζωο αμα γινουν 2 διαφορετικες αιμοληψιες σε διαστημα μιας ωρας

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρέ καλησπέρα. Ο γάτος μου, 12 ετών, εχει αναπηρία απο τότε που τον βρίκαμε μωρό ακόμα. ΕΧει αστάθεια στο περπάτημά του,προήλθε απο χτύπημα στο κεφάλι τότε που τον βρήκαμε, αλλά κατα τα άλλα είναι υγιής. Γενικά τον τελευταίο χρόνο δυσκολεύετε με τα κακά του, ο γιατρός είχε πεί ότι φταίει το βάρος του και ότι δεν περπατάει πολύ σαν όλα τα γατια. Απτην δευτέρα την προηγούμενη δεν μπορούσε να κάνει,κ απτην Πέμπη κ μετα σταμάτησε κ να τρωει. Καθόταν στο κρεβάτι του κ σηκωνόταν μόνο για τσίσα. Το σάββατο τον πήγαμε στο κτηνίατρο. όΛΟ το έντερό του ήταν γεμάτο είπε. Του έκανε κλύσμα, του δίναμε όλο το σαβ/κο κ εμεις κλύσματα στο σπίτι, ντουφαλάκ, τίποτα. Χτες τον ξαναπήγα.Ξανά κλύσμα μεγάλο, τον παίδεψε πάρα πολύ γιατί στο τέλος του εντέρου ήταν πολύ σκληρά τα κακά και λειτουργούσαν σαν..τάπα. Το έσπασε εκείνο ο γιατρός,βγήκε, και άρχισε να κάνει κατα τη διάρκεια της μέρας. Το απόγευμα ξανα στο γιατρό, κλύσμα, ορός, πάλι έκανε. Το ίδιο κ σήμερα, έσπασε ένα άλλο που ήταν σκληρό και δεν έβγαινε, μετά πάλι έκανε μόνος του. Είπε ο γιατρός να του δίνω για τώρα την a/d με σύριγγα για να του ανοίξει η όρεξη και να μην πάθει βλάβη το συκώτι του που ναι τόσες μέρες χωρίς φαί. Στο εξής, αφου το ξεπεράσει όλο αυτό, θα πρέπει να του δίνω είπε υγρή τροφή, όχι κροκέτα. Έχετε υπόψη σας κάποια κονσέρβα ή κροκέτα ειδική για να βοηθάμε ο έντερο? ΔΕν μπόρεσα να βρω κάτι για δυσκοιλιότητα. Το ψύλλιο βοηθάει? Αν του δίνω μαζί με την υγρή τροφή ψύλλιο, και κροκέτες που περιέχουν επίσης,θα είναι καλό? Τι προτείνετε?
Υπάρχει η fibre response της royale canine, μπορουν να βοηθησουν διαφορα καθαρτικα ανα περιοδους

kate20
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα! Το γατακι μου τις τελευταιες μέρες κάνει εμετό και διακρίνω σκουλίκια και το ίδιο συμβαίνει και με τα κακάκια του. Το ντροτάλ θα βοηθήσει , και αν ναι ποια δοσολογία και γιια ποσο καιρο να του το δίνω?
Το ντρονταλ είναι ενα χάπι για 4 κιλα βάρους, το παίρνει για 2 συνεχόμενες μέρες και επανάληψη μετα 1 φορα την εβδομάδα για 4 εβδομάδες
Πριν λίγες μέρες βρήκαμε ένα αδέσποτο γατάκι 2 μηνών.Είχε λίγη ψώρα στα αυτιά και ψύλλους και ο κτηνίατρος μας του έβαλε αμπούλα stonghold.
Τον ρώτησα αν πρέπει να του δώσω πάστα για σκουλήκια αλλά είπε πως το stronghold αρκεί.
Ωστόσο,προχθές βρήκα 2-3 άσπρα σκουλήκια στην άμμο του.
Εσείς τί προτείνετε;
Έχω ήδη μια πάστα panacur υπάρχει περίπτωση να το πειράξει αν του τη δώσω;
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρέ καλημέρα!
Πριν λίγες μέρες βρήκαμε ένα αδέσποτο γατάκι 2 μηνών.Είχε λίγη ψώρα στα αυτιά και ψύλλους και ο κτηνίατρος μας του έβαλε αμπούλα stonghold.
Τον ρώτησα αν πρέπει να του δώσω πάστα για σκουλήκια αλλά είπε πως το stronghold αρκεί.
Ωστόσο,προχθές βρήκα 2-3 άσπρα σκουλήκια στην άμμο του.
Εσείς τί προτείνετε;
Έχω ήδη μια πάστα panacur υπάρχει περίπτωση να το πειράξει αν του τη δώσω;
πιθανώς τα σκουληκιια τα σκότωσε ή αμπούλα η αμπούλα, αν έχουν περάσει 7 μέρες απο την ημέρα που έβαλε την αμπούλα μπορείς να του δώσεις την κρέμα και να επαναλάβεις μετά από 10 μέρες

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool