Καλησπέρα σας!Έχω ένα εξωτικό κοντότριχο γατάκι σχεδόν 7 μηνών εδώ και περίπου 4 μήνες. Από τη δεύτερη μέρα που τον φέραμε σπίτι ξεκίνησε και έκανε κίτρινα μαλακά κακά τα οποία που και που περιείχαν βλέννες και αίμα. Επιπλέον ο γατούλης πριν πάει τουαλέτα φώναζε σαν να πονούσε. Επίσης είχε πολλές καφέ τσίμπλες στα μάτια και δάκρυζαν σε μεγάλο βαθμό. Κατά τα άλλα ήταν πάρα πολύ ορεξάτος και έπαιζε και έπαιρνε κανονικά κιλά. Η κτηνίατρος μας συμβούλευσε να του αλλάξουμε την τροφή και να του δίνουμε την royal canin gastrointestinal αλλά μετά από σχεδόν ένα μήνα δεν είχαμε δει αποτέλεσμα! Έτσι μας είπε να κάνουμε κοπρανολογικές εξετάσεις και βγήκε ότι έχει giardia και μας έδωσε θεραπεία για 5 μέρες με πάστα panacur. Το μόνο που άλλαξε από την εμφάνιση στα κακά του ήταν ότι δεν έβγαζε πια βλέννες με αίμα. Η γιατρός μας είπε να περιμένουμε πάλι να στρώσει με την τροφή αλλά 20 μέρες μετά ακόμα συνεχιζόταν η ίδια κατάσταση έτσι κάναμε πάλι τεστ για giardia η οποία βγήκε αρνητική αυτή τη φορά. Απελπισμένη και βλέποντας ότι η κατάσταση έμενε στάσιμη πήγε ο νους μου στα χειρότερα και έκανα εξέταση για aids,λευχαιμία και λοιμώδη περιτονίτιδα (fip). τα δύο πρώτα βγήκαν αρνητικά αλλά το τρίτο θετικό. Έτσι μου είπε η κτηνίατρος ότι από εκεί προέρχονται τα προβλήματα και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μόλις το άκουσα αυτό κόντεψα να πεθάνω από τη στεναχώρια μου!!

Έτσι την επόμενη μέρα πήγα σε άλλο γιατρό ο οποίος μου είπε ότι αυτό το τεστ (fip) δε δείχνει τίποτα από μόνο του και δε χρειαζόταν καν να έχουμε κάνει καμία από αυτές τις εξετάσεις!!!Τον εξέτασε και δεν είδε κάτι ανησυχητικό για περιτονίτιδα!! Μας έδωσε 5 μέρες tobradex για τα μάτια τα οποία καθάρισαν εντελώς

και 10 μέρες flagyl μαζί με ένα χάπι για να μη χαλάσει η χλωρίδα του εντέρου του από την αντιβίωση!! Από την πρώτη μέρα και για τις επόμενες 5 μέρες της θεραπείας άλλαξαν χρώμα τα κακά του και έσφιξαν εντελώς αλλά από την 6 μέρα και έπειτα ξαναμαλάκωσαν (χωρίς όμως να κιτρινίσουν πάλι) και είχαμε και αρκετή ακράτεια κοπράνων. Χτες που τελείωσε η θεραπεία του τον πήγαμε πάλι στο γιατρό και μας είπε ότι πρέπει να έχει προκληθεί φλεγμονή στο έντερο του από το giardia και η ακράτεια κοπράνων, όπως και η ερυθρότητα στον πωπό του πρέπει να προέρχεται από τη σύσπαση του εντέρου (σπαστική κολίτιδα). Μας έδωσε prezolon για τις 3 πρώτες μέρες από ένα χαπάκι κάθε 12 ώρες και για τις επόμενες 10 μέρες από μισό χαπάκι κάθε 12 ώρες. Από τροφή να συνεχίσουμε τη gastrointestinal Ο γατούλης είναι 3.150 κιλά. θα ήθελα τη γνώμη σας γιατί 4 μήνες τώρα στεναχωριέμαι πολύ που το βλέπω να ταλαιπωρείται!! Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο εκτός από φλεγμονή στο έντερο εξαιτίας της Giardia?Τώρα που έχει βγει θετικό το τεστ για fiv και θα παίρνει για 13 μέρες prezolon Που είναι ανοσοκατασταλτικό υπάρχει περίπτωση να υποτροπιάσει και να νοσήσει?

Σας ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο μου μήνυμα!