Καλησπέρα γιατρέ.
Εδώ και μια βδομάδα έχω μαζέψει στο σπίτι ένα αδέσποτο μωρό γατάκι, ενός μηνός υπολογίζω ηλικία. Δυστυχώς λόγω των οικονομικών μου θα μπορέσω να το πάω στη γιατρό μας πέμπτη-παρασκευή κι όχι νωρίτερα.
Το θέμα μου είναι τα ενδοπαράσιτα. Του έδωσα την περασμένη Τετάρτη banmith, μια δοση οπως λεει το κουτι. Μέχρι τώρα δεν είχα παρατηρήσει κάτι στα κ@κακια ή στο πωπουδάκι. Προχθές όμως είχα δει κάτι στο πωπουδάκι που δεν ήξερα τί είναι(μου είπαν κι από εδώ ότι είναι παράσιτο) και σήμερα το πρωί είδα και στα κ@κάκια του κι ήταν σαφέστατα σκουλήκι.
Η ερώτησή μου είναι αν είναι φυσιολογικό ενώ έχει πάρει φάρμακο να μην έχουν πεθάνει τα σκουλήκια? Πότε μπορώ να δώσω επόμενη δόση? Στο κουτί λέει μετά από 2 εβδομάδες από την πρώτη. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βοηθήσω εγώ παραπάνω, πέραν του φαρμάκου? πχ του καθαρίζω την άμμο καθημερινά.
Κινδυνεύει η ζωή του από αυτό, από τη στιγμή που παίρνει φάρμακο?
Και τέλος, επειδή έχω και δική μου γάτα, σε ξεχωριστό χώρο εννοείται, υπάρχει περίπτωση να κολλήσει αν το μυρίζει μέσα από την πόρτα? Ρωτάω επειδή προσπαθώ σιγά σιγά να τα φέρω σε επαφή(οπτική και να μυριστούν με πόρτα ανάμεσα) μήπως και το κρατήσουμε εμείς το μικράκι και δεν το δώσω προς υιοθεσία.
Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα.