JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γεια σας! Θα μου πείτε σας παρακαλώ τι έπαθε ο γάτος μου και πόσο σοβαρό είναι? Τις τελευταίες μέρες όποτε τον έπαιρνα αγκαλιά έβγαζε έξω νύχια και νόμιζα οτι απλά δεν είχε διάθεση για αγκαλιές (καθότι 7 μηνών και αστειρωτος ακομη και με πολλά νεύρα).. Και πριν λίγες ωρες χαιδευοντας τα πόδια του παρατηρώ: τα πατουσάκια του εχουν σκληρύνει και φουσκώσει κάπως, τα νύχια του φαίνεται πως εχουν μακρύνει υπερβολικά πολύ γιατι είναι συνεχώς εξω βγαλμένα και, το πιο ανησυχητικό, οι θήκες των νυχιών του έχουν μαλακώσει πολύ και μοιαζουν με δέρμα που αν το σπρώξεις κουνιέται! Αλλεργία? Μικρόβιο? Του άλλαξα άμμο πρόσφατα, και κάθε δυο βδομάδες του λιμάρω τα νύχια με μια χαρτολίμα, αν μπορεί να φταιει κατι απ τα δυο...
Όπως το περιγράφεται μπορει να ειναι απο αλλεργία, δερματίτιδα , φλεγμονή , για να γινει διαγνωση θα πρεπει να την δει κτηνιατρος και να της κανει καποιες εξετασεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Μεγαλωνω απο 1 ημερας, ενα μωρο γατακι το οποιο το βρηκε φιλη μου στη δουλεια της. Εικαζουμε οτι επεσε εναν οροφο κατω, γιατι η φωλια της μανας ηταν στο κλιμακοστασιο στο πανω οροφο κοντα σε μια σιδερενια σκαλα, το μωρο συρθηκε κι επεσε. Μπορει ομως κι απλα να το αφησε η μαμα του εκει, αν και δυσκολο.
Εχει φτασει 34 ημερων και δεν κανει μονο του τις αναγκες του. Εχω βρει κακα μονο 2 φορες, αλλα τσισα ποτε. Εχει και μια δυσκοιλιοτητα κανει καθε 2-3 μερες κακα, αλλα γι αυτο προς το παρον δεν ανησυχω μιας και μολις σημερα ξεκινησε να τρωει κονσερβα, δινω απλα λιγο ντουφαλακ οταν βλεπω οτι περνανε οι μερες να τη βοηθησω.
Εχω μεγαλωσει πολλα μωρα και παντα απο 15 ημερων και μετα εβλεπα τσισα στο κλουβι. Μπορει να επαθε τιποτα απο την πτωση? Ποτε πρεπει να αρχισω να ανησυχω πολυ? Και τι πρεπει να κοιταξω ή να κανω? Την τριβω για να κανει τσισα 4 φορες τη μερα, μηπως να το μειωσω? Κατα τα αλλα ειναι υγιεστατη, παιρνει ικανοποιητικα βαρος, τρεχει, παιζει κλπ, ενα φυσιολογικοτατο μωρο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ
Δραστήριο μέλος
Θέλω την γνώμη σου για κάτι.
Η γατούλα μου 13 ετών, έχει βγάλει έναν όγκο στην πλάτη στο σημείο που κάνουμε εμβόλιο. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, επειδή κάνουμε κορτιζόνη συχνά νόμιζα ότι ήταν άλλο ένα απόστημα. Όμως ο όγκος μεγάλωσε και ο γιατρός μας, μας έδωσε antirode αντιβιοτικό που δείχνει εδώ και τρεις μέρες να μην κάνει τίποτα. Ο όγκος είναι σκληρός και κολλημένος στην σάρκα (δεν μετακινήτε κουνώντας το με το χέρι). Μας είπε ότι αν είναι καρκίνος δεν αφαιρήτε επειδή είναι σκληρός θα πρέπει απλός να περιμένουμε να κάνει μετάστμετάσταση. Αυτό ισχύει ή το ζωντανό μπορεί να χειρουργηθεί; Το επόμενο μας βήμα είναι κυτταρολογικές εξετάσεις. Όμως δεν θα έπρεπε να αφαιρεθεί ο όγκος ούτως ή άλλως;
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Παραθετω λινκ με φωτο του γατου μου
https://m.facebook.com/nikolina.bil...3195989446071.55219.100002670173166&source=48
5
(συγγνωμη στους διαχειριστες αλλα εχω προσβαση μονο απο κινητο και δεν εχω αλλο τροπο να ανεβασω φωτο)
Στο θεμα μας τωρα.
Ειναι αρσενικος 3½ ετων,στειρωμενος,ζει μονο μεσα στο σπιτι.
Εδω και καποιες μερες εμφανισε πρηξιμο και ερεθισμο στην περιοχη του πρωκτου και σημερα ειχε και αιμα.
Τρωει royal canin για στειρωμενα αλλα εδω και ενα μηνα του δινω royal canin young male γιατι ο κτηνιατρος απο Ναξο (ζω Αμοργο) δεν ειχε να μας στειλει την απλη.
Αναφερω την τροφη μηπως οφειλεται στην αλλαγη αυτος ο ερεθισμος.
Τα κακα του ειναι οπως παντα,καλοσχηματισμενα.
Το προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε κτηνιατρο στο νησι να τον δει.
Πιστευετε οτι μπορει να ειναι κατι σοβαρο(θα ανεβει ο αντρας μου Αθηνα σε 3 μερες) ή να περιμενουμε αρχες Ιουνη που θα ειναι στο νησι η ΕΘΚΕ για στειρωσεις για να τον δουν εκεινοι;
Με αγχωνει η Αθηνα γιατι ειναι 10 ωρες ταξιδι με το πλοιο και δεν θελω να ταλαιπωρηθει αν ειναι κατι που με μια αντιβιωση και μια αλοιφουλα θα περασει.
Κατα τ αλλα τρωει και παιζει κανονικα.
Πριν 10 μερες του εδωσα drontal (1½ χαπι για ενδοπαρασιτα) γιατι νομιζω ειδα σκουληκακια να βγαινουν. Αυριο ειναι να του δωσω αλλο 1½ χαπι.
Υπαρχει περιπτωση να οφειλεται σε ενδοπαρασιτα;
το σωστο λινκ https://m.facebook.com/nikolina.bil....55219.100002670173166&source=48&ref=bookmark
PuffPuffMeow
Νεοφερμένο μέλος
Έχω έναν γάτο αρσενικό, μακρύτριχο, 2,5 ετών.
Τον τελευταίο μήνα παρατήρησα ότι βήχει αραιά κια που και υπέθεσα οτι πρόκειται για τριχόμπαλα γιατί το έχει ξανακάνει.
Ο βήχας του επιδεινώθηκε τις τελευταίες μέρες και του έδωσα Deffur-Um για 3 ημέρες και έιδα μεγάλη βελτίωση, δεν έβηχε σχεδόν καθόλου και όταν έβηξε 1-2 φορές ήταν πιο ήπιος βήχας. Μόλις σταμάτησα τη χορήγηση του Deffur άρχισε πάλι ο έντονος βήχας.
Να προσθέσω ότι μένουμε σε διαμέρισμα και δεν έρχετε σε επαφή με άλλα ζώα εκτός σπιτιού πέρα από ένα καναρίνι και ένα κουνέλι.
Επίσης δεν έχει άλλα συμπτώματα όπως συνάχι ή δακρυσμένα μάτια. Η όρεξη του είναι φυσιολογική,. Δεν υπήρξε ποτέ υπερδραστήριος αλλά κοιμάται λίγο παραπάνω απ'ότι συνήθως. Έχω κλείσει ήδη ραντεβού με κτηνίατρο για την Παρασκευη αλλά θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας πάνω στο θέμα γιατί ανησυχώ πολύ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
AnnieGr
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

rouli726
Δραστήριο μέλος
δυστυχώς παρότι εδώ και 10 μέρες περίπου έχουμε τελειώσει την θεραπεία με banmith ο γατούλης βγάζει ακόμη από το πωπουδάκι σκουληκάκια, μάλλον νεκρά.
να σας θυμίσω πως είναι ένας 2μηνών αδέσποτος γατούλης που μάζεψα εδώ κι ενάμιση μήνα περίπου.
η ερώτησή μου είναι πόσο χρονικό διάστημα είναι το ελάχιστο που πρέπει να περάσει πριν να μπορώ να του δώσω χαπάκι?
οι τουαλέτες τους με τη δική μου γάτα είναι σε διαφορετικά δωμάτια αλλά δεν μπορώ να ελέγχω ποιος πάει πού και δεν θέλω να κολλήσει κάτι κι η μεγάλη.
επίσης, υπάρχει κίνδυνος για εμάς, καθώς κυκλοφορεί στο σπίτι ο γατούλης πια κι ανεβαίνει και στο κρεβάτι μας?
ευχαριστώ πολύ
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πρόκειται να ταξιδέψω με την γάτα μου από Θεσσαλονίκη - Λονδίνο με ενδιάμεσο σταθμό σε Αθήνα. Συνολική διάρκεια ταξιδιού μαζί με αναμονή σε αεροδρόμιο 9 ώρες.
Δυστυχώς λόγω χώρας προορισμού δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς σε καμπίνα αλλά μόνο ως cargo.
Η γάτα μου δεν έχει κανει ποτέ μεγάλο ταξίδι και γενικά ελάχιστες μετακινήσεις στην ζωή της. Κάθε φορά που χρειάζεται να μετακινηθεί γίνεται απίστευτα φοβική και κλαίει σπαρακτικά. Δένεται πολύ με το περιβάλλον και τον χωρο της (στο παρελθόν σε προηγούμενη μετακόμιση εντος ιδιας πολης) κρύφτηκε για ώρες όταν κατάλαβε ότι θα φύγουμε.
1) Θα ήθελα να ζητήσω την γνώμη σας σχετικά με την χορήγηση ηρεμιστικών χαπιών ή νάρκωσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τι παρενέργειες υπάρχουν? Η γάτα μου είναι περίπου 5μιση χρονών. Μπορώ να κάνω μήπως κάποιου είδους εξετάσεις ώστε να σιγουρευτώ ότι είναι κατάλληλη για ηρεμιστικά ή νάρκωση? Έχω ακούσει ότι τα ηρεμιστικά προκαλούν αναπνευστικά προβήματα.
2) Σκέφτομαι επίσης να της κάνω κάποιες γενικές εξετάσεις ώστε να σιγουρευτώ ότι είναι οκ για να ταξιδέψει. Να μην υπάρχει δηλαδή κάποιο πρόβλημα όπως καρδιά/αναπνευστικά κλπ. Τι είδους εξετάσεις προτείνετε?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Stella_fifi
Νεοφερμένο μέλος
mitsaras2015
Νεοφερμένο μέλος
Η έλλειψη λευκών αιμοσφαιρίων είναι διαχειρίσημη με τη κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή;
Όλα ξεκίνησαν από το πρώτο του εμβόλιο το προηγούμενο Σάββατο όπου μετά ξεκίνησαν εμετοί και διάρροιες ενώ περιόρισε πολύ το φαγητό του.
Σήμερα μας είπαν ότι οφείλεται σε έλλειψη λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι πολύ χαμηλά και του διπλασίασαν την αντιβίωση.
Αυτό για να αντιμετωπιστούν τυχών λοιμώξεις ή για να αυξηθούν τα λευκά του αιμοσφαίρια;
Βέβαια η κλινική του κατάσταση όπως μας είπαν είναι εξαιρετική.
Είναι διαχειρίσημο;
JohnDVM
Διάσημο μέλος
αν δεν μπορει να ουρησει λογικα θα ηταν πρησμενη, ισως χρειαστει και ακτινογραφιαΓιατρε καλησπερα, θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση.
Μεγαλωνω απο 1 ημερας, ενα μωρο γατακι το οποιο το βρηκε φιλη μου στη δουλεια της. Εικαζουμε οτι επεσε εναν οροφο κατω, γιατι η φωλια της μανας ηταν στο κλιμακοστασιο στο πανω οροφο κοντα σε μια σιδερενια σκαλα, το μωρο συρθηκε κι επεσε. Μπορει ομως κι απλα να το αφησε η μαμα του εκει, αν και δυσκολο.
Εχει φτασει 34 ημερων και δεν κανει μονο του τις αναγκες του. Εχω βρει κακα μονο 2 φορες, αλλα τσισα ποτε. Εχει και μια δυσκοιλιοτητα κανει καθε 2-3 μερες κακα, αλλα γι αυτο προς το παρον δεν ανησυχω μιας και μολις σημερα ξεκινησε να τρωει κονσερβα, δινω απλα λιγο ντουφαλακ οταν βλεπω οτι περνανε οι μερες να τη βοηθησω.
Εχω μεγαλωσει πολλα μωρα και παντα απο 15 ημερων και μετα εβλεπα τσισα στο κλουβι. Μπορει να επαθε τιποτα απο την πτωση? Ποτε πρεπει να αρχισω να ανησυχω πολυ? Και τι πρεπει να κοιταξω ή να κανω? Την τριβω για να κανει τσισα 4 φορες τη μερα, μηπως να το μειωσω? Κατα τα αλλα ειναι υγιεστατη, παιρνει ικανοποιητικα βαρος, τρεχει, παιζει κλπ, ενα φυσιολογικοτατο μωρο.

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα γιατρέ!
Θέλω την γνώμη σου για κάτι.
Η γατούλα μου 13 ετών, έχει βγάλει έναν όγκο στην πλάτη στο σημείο που κάνουμε εμβόλιο. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, επειδή κάνουμε κορτιζόνη συχνά νόμιζα ότι ήταν άλλο ένα απόστημα. Όμως ο όγκος μεγάλωσε και ο γιατρός μας, μας έδωσε antirode αντιβιοτικό που δείχνει εδώ και τρεις μέρες να μην κάνει τίποτα. Ο όγκος είναι σκληρός και κολλημένος στην σάρκα (δεν μετακινήτε κουνώντας το με το χέρι). Μας είπε ότι αν είναι καρκίνος δεν αφαιρήτε επειδή είναι σκληρός θα πρέπει απλός να περιμένουμε να κάνει μετάστμετάσταση. Αυτό ισχύει ή το ζωντανό μπορεί να χειρουργηθεί; Το επόμενο μας βήμα είναι κυτταρολογικές εξετάσεις. Όμως δεν θα έπρεπε να αφαιρεθεί ο όγκος ούτως ή άλλως;
Θα πρεπει να κανετε μια κυτταρολογικη για να δειτε τι ειδους ογκος ειναι και να ξερουμε τι προγνβση εχει

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα κι από εμάς.. Εδώ και λίγες μέρες πρόσεξα πως το σαγόνι της γάτας μας, 2 χρονών περίπου, είναι σε κάποιο σημείο λίγο σκούρο και τραχύ. Δεν ανησύχησα ιδιαίτερα, αλλά πριν λίγο είπα να την κοιτάξω καλύτερα. Είδα λοιπόν πως στο ούλο και στο μέσα του κάτω χείλους της έχει από μία σκούρα, μαύρη κηλίδα, σαν ελίτσες είναι, τα έτριψα και δεν φεύγουν. Είναι κάτι ανησυχητικό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων![]()
Μαλλον πρόκειται για μολυνση των σμηγματογονων αδενων θελει μαι αντιβιωσουλα

JohnDVM
Διάσημο μέλος
καλησπέρα.
δυστυχώς παρότι εδώ και 10 μέρες περίπου έχουμε τελειώσει την θεραπεία με banmith ο γατούλης βγάζει ακόμη από το πωπουδάκι σκουληκάκια, μάλλον νεκρά.
να σας θυμίσω πως είναι ένας 2μηνών αδέσποτος γατούλης που μάζεψα εδώ κι ενάμιση μήνα περίπου.
η ερώτησή μου είναι πόσο χρονικό διάστημα είναι το ελάχιστο που πρέπει να περάσει πριν να μπορώ να του δώσω χαπάκι?
οι τουαλέτες τους με τη δική μου γάτα είναι σε διαφορετικά δωμάτια αλλά δεν μπορώ να ελέγχω ποιος πάει πού και δεν θέλω να κολλήσει κάτι κι η μεγάλη.
επίσης, υπάρχει κίνδυνος για εμάς, καθώς κυκλοφορεί στο σπίτι ο γατούλης πια κι ανεβαίνει και στο κρεβάτι μας?
ευχαριστώ πολύ
δεκα μερες μετα την μπανμιθ μπορειτε να δωσετε χαπι, για μας δεν υπαρχει κινδυνος εφοσον τηρουμε τους κανονες υγιεινης

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γεια σας...η γατα μου γεννησε πριν ενα μηνα περιπου 5 μικρα και τωρα εχουν μεγαλωσει απο μωρακια και πριν μια εβδομαδα το ενα απο αυτα εχει αρχισει οταν αναπνεει να ακουγεται ενας περιεργος ηχος σαν να γουρουριζει παρα πολυ δυνατα, ομως καταλαβαινω οτι δεν ειναι αυτο, και προσπαθει συνεχεια κατι α βγαλει απο τον λαιμο του να κανει εμετο και δεν μπορει. τι μπορω να κανω? θα του περασει και σε τι οφειλεται?εχω ανησυχησει πολυ, υπαρχει περιπτωση να παθει κατι? πχ να μην μπορει να αναπνευσει?ειναι πολυ μικρο και δεν μπορω να το βλεπω να ταλαιπωρειται ετσι
θα πρεπει να το δει γιατρος για να σας πει

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρέ καλησπέρα,
Η έλλειψη λευκών αιμοσφαιρίων είναι διαχειρίσημη με τη κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή;
Όλα ξεκίνησαν από το πρώτο του εμβόλιο το προηγούμενο Σάββατο όπου μετά ξεκίνησαν εμετοί και διάρροιες ενώ περιόρισε πολύ το φαγητό του.
Σήμερα μας είπαν ότι οφείλεται σε έλλειψη λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι πολύ χαμηλά και του διπλασίασαν την αντιβίωση.
Αυτό για να αντιμετωπιστούν τυχών λοιμώξεις ή για να αυξηθούν τα λευκά του αιμοσφαίρια;
Βέβαια η κλινική του κατάσταση όπως μας είπαν είναι εξαιρετική.
Είναι διαχειρίσημο;
εξαρταται απο τον αιτιολογικο παραγοντα
αν ειναι ο ιος της πανλευκοπενιας ειναι δυσκολο
jul
Νεοφερμένο μέλος
γιατρε τη γνωμη σας παρακαλω πολυ.. ο γατος της γειτονιας που φροντιζω ενος ετους και κατι, παρουσιασε αποστημα πριν 4μερες, εκει κατεληξα ψαχνοντας το, γιατι εβγαλε κ ενα δυσοσμο υγρο. η πληγη ειναι καθαρη και ανοιχτη με μικρουλι βαθουλωμα. του δινω ογκμεντιν457 2φορες τη μερα, το καθαριζω με μπετατιν κ σκεφτομαι να βαλω αλοιφη fucidin ή αντιμικροβιακο-αντισηπτικο σπρει ; (αν ναι ποιο προτινεται) ευχαριστω εκ των προτερων! ειναι κεφατος παντως, οπως παντα και ορεξατος .

kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θέλω τη βοήθειά σας σχετικά με την έξαρση του σταφυλόκοκκου που έχω ακούσει ότι υπάρχει τον τελευταίο καιρό.
Συγκεκριμένα έχω δυο διαφορετικά περιστατικά, το πρώτο αφορά τον φίλο μου που διαγνώστηκε με σταφυλόκοκκο σε αρχικό στάδιο και ξεκίνησε θεραπεία με αντιβιοτικές κρέμες. Στο σπίτι έχουμε 3 γατούλες εμβολιασμένες και αποπαρασιτωμένες και θέλω να μάθω αν κινδυνεύουν να κολλήσουν και αν ναι τι μπορώ να κάνω για να το αποτρέψω.
Δεύτερων σε διαφορετικό σπίτι έχω δυο αδέσποτες γατούλες που ταΐζω και εχω καταφέρει τη μια από αυτές να στειρώσω και πριν περίπου ένα μήνα τους έκανα και αποπαρασίτωση. Η αστείρωτη παρουσιάζει έντονα σημάδια στο δέρμα και συγκεκριμένα στα πόδια με κοκκινίλες και σπυράκια με κακαδο, ίσως και μικρό πρήξιμο στα πόδια και σε αυτά τα σημεία και απώλεια τριχών. Δεν ξέρω αν έχει σταφυλόκοκκο ή κάποια δερματίτιδα, αλλά σήμερα παρατήρησα και στον άλλο γατούλι ένα μικρο σημάδι πάλι στο πόδι, γενικά δεν φαίνεται να ενοχλείτε ή να έχει φαγούρα. Δε γνωρίζω πόσες μέρες, παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα γιατί έλειπα και δυστυχώς αύριο θα ξαναφύγω, αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω κάτι, ο κτηνίατρος που πήρα σήμερα τηλέφωνο μου πρότεινε sinolux των 50gr πρωί βράδυ, που όμως δεν μπορώ να εφαρμόσω καθώς θα λείπω και δεν ξέρω αν θα μπορέσουν οι γείτονες. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;;;;;
JohnDVM
Διάσημο μέλος
kalhσπερα!![]()
γιατρε τη γνωμη σας παρακαλω πολυ.. ο γατος της γειτονιας που φροντιζω ενος ετους και κατι, παρουσιασε αποστημα πριν 4μερες, εκει κατεληξα ψαχνοντας το, γιατι εβγαλε κ ενα δυσοσμο υγρο. η πληγη ειναι καθαρη και ανοιχτη με μικρουλι βαθουλωμα. του δινω ογκμεντιν457 2φορες τη μερα, το καθαριζω με μπετατιν κ σκεφτομαι να βαλω αλοιφη fucidin ή αντιμικροβιακο-αντισηπτικο σπρει ; (αν ναι ποιο προτινεται) ευχαριστω εκ των προτερων! ειναι κεφατος παντως, οπως παντα και ορεξατος .![]()
θα του δωσετε αντιβιωση για 10 μέρες και μπορειτε να του βαζεται αλοιφη Fucidin μεχρι να κλεισει το σπρευ μπορει να τον ενοχλει και να φοβαται

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ειναι διαφορετικος ο σταφυλόκκοκος του ανθρωπου και των ζωων οποτε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε , για τα αλλα γατια θα χρειαστεί αντιβιωση , αν δεν μπορειτε να τους τα δινετε καθε μέρα υπάρχει και αντιβίωση 14 ημερων που γινεται με ενεση και ειναι ακρινηΓιατρέ γεια σας,
Θέλω τη βοήθειά σας σχετικά με την έξαρση του σταφυλόκοκκου που έχω ακούσει ότι υπάρχει τον τελευταίο καιρό.
Συγκεκριμένα έχω δυο διαφορετικά περιστατικά, το πρώτο αφορά τον φίλο μου που διαγνώστηκε με σταφυλόκοκκο σε αρχικό στάδιο και ξεκίνησε θεραπεία με αντιβιοτικές κρέμες. Στο σπίτι έχουμε 3 γατούλες εμβολιασμένες και αποπαρασιτωμένες και θέλω να μάθω αν κινδυνεύουν να κολλήσουν και αν ναι τι μπορώ να κάνω για να το αποτρέψω.
Δεύτερων σε διαφορετικό σπίτι έχω δυο αδέσποτες γατούλες που ταΐζω και εχω καταφέρει τη μια από αυτές να στειρώσω και πριν περίπου ένα μήνα τους έκανα και αποπαρασίτωση. Η αστείρωτη παρουσιάζει έντονα σημάδια στο δέρμα και συγκεκριμένα στα πόδια με κοκκινίλες και σπυράκια με κακαδο, ίσως και μικρό πρήξιμο στα πόδια και σε αυτά τα σημεία και απώλεια τριχών. Δεν ξέρω αν έχει σταφυλόκοκκο ή κάποια δερματίτιδα, αλλά σήμερα παρατήρησα και στον άλλο γατούλι ένα μικρο σημάδι πάλι στο πόδι, γενικά δεν φαίνεται να ενοχλείτε ή να έχει φαγούρα. Δε γνωρίζω πόσες μέρες, παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα γιατί έλειπα και δυστυχώς αύριο θα ξαναφύγω, αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω κάτι, ο κτηνίατρος που πήρα σήμερα τηλέφωνο μου πρότεινε sinolux των 50gr πρωί βράδυ, που όμως δεν μπορώ να εφαρμόσω καθώς θα λείπω και δεν ξέρω αν θα μπορέσουν οι γείτονες. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;;;;;

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool