mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ θα διαφωνήσω δεν μπορούμε να μιλάμε κ να λέμε ότι θέλουμε κ αυτό το ότι θέλουμε κ τό ότι μας κατεβαίνει να επηρεάζει κόσμο μονο κ μόνο για να κάνουμε εμείς τη δουλίτσα μας κ να πουλήσουμε κανένα λιβελογράφημα παραπάνω για να βγάλουμε τα προς το ζην. Υπάρχουν κ πιο έντιμες δουλειές να κάνει κανείς σ αυτή τη ζωή από το να παίρνει σβάρνα κανάλια κ εφημεριδες γνωστούς κ άγνωστους κ να λέει ότι του κατεβαίνει αδιαφορώντας για το αν κάνει ζημιά ή όχι. Και επειδή πολλές απορίες ειπώθηκαν έχω κ εγώ μία για το συγκεκριμένο χαρακτήρα, είχε ποτέ του επαφή με ζώα; Εχει ταΐσει κάποιο;
Έτσι όπως τα λες... Εγώ τον συγκεκριμένο κύριο εσχάτως τον έμαθα μέσω διαφήμισης του γατολεξικού...Μόλις είδα το δελτίο τύπου, απλά τον συμπεριέλαβα σε όλους εκείνους που μέσα από τα αστείρωτα ζώα "ελεύθερης βοσκής" και δη τους γάτους, μεγαλώνει ο ανδρισμός τους και νομίζουν ότι ελαχιστοποιούνται τα κόμπλεξ που κουβαλούν στον εγκέφαλο και τον ψυχισμό τους...Γι' αυτό ούτε που ασχολήθηκα ξανά με το θέμα...
Και για να απαντήσω στο ερώτημά σου...Μπορεί να έχει και γάτους και σκύλους , ή να έχει ταΐσει, αλλά είναι του στυλ, το αφήνω να τριγυρνάει και στους δρόμους σαν αλητάκος (για κάποιους το "αλητάκος" θεωρείται και παράσημο, τι να πει κανείς...), ελεύθερος κι ωραίος (εμένα μου λες), αν θέλει να γυρίσει έχει καλώς, αν όχι, ε δεν θα σκάσω κιόλας, ζώο είναι κάτι θα βρει να φάει και εν τέλει, τα σκουπίδια έχουν άλλη γεύση, η φόλα καλύτερη, ε, πόσο θα ζήσει κι αυτό, ένα-δύο χρόνια και πολλά του είναι...πάμε γι' άλλα...Από τέτοιους σ' αυτή τη χώρα, βρωμάει ο τόπος...Και οι περισσότεροι το παίζουν και κουλτουριάρηδες...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
να δει ένα αδέσποτο κ να το λυπηθεί για τις συνθήκες που "ζει" κ για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, (εγώ δεν είμαι κ πολύ σιγουρη γι αυτό) αλλά το θέμα μας δεν είναι εκεί τελικά είναι η όλη αντίληψη που πολύ καλά περιέγραψες πιο πάνω.
Και η τελευταία φράση σου τα λέει όλα
'Όπως το λες βρωμάειΑπό τέτοιους σ' αυτή τη χώρα, βρωμάει ο τόπος....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Κάτι μου θυμίζει η βλακεια αυτη....
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
το θεμα ειναι οτι εγω διαφωνω καθετα με αυτο που ειπε παραπανω η σοφια νομιζω,οτι ο συγγραφεας εχει δικαιωμα να γραψει οτι θελει.........οταν απευθυνομαστε σε κοινο,πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι και να εχουμε ψαξει πολυ καλα το θεμα που αναφερομαστε...και απο πολλες πλευρες........γιατι ξερουμε οτι θα επηρεασουμε πολυ κοσμο..ειναι μεγαλη ευθυνη αυτο........ΟΧΙ.....δεν μπορει να γραφει ο καθενας οτι θελει........ειναι κατι αναλογο με εμας τους καθηγητες........δεν μπορει ο καθενας να λεει οτι θελει στα παιδια.......για σκεφτητε εναν ρατσιστη η εναν μισογυνη..η καποιον που μισει τα ζωα........κατι αναλογο ειναι και με τους συγγραφεις.......γιατι μπορουν να διαμορφωσουν συνειδησεις............
Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι όποιος έχει την δυνατότητα να επηρεάζει την κοινή γνώμη, καλό θα ήταν να προσέχει, με την τροφή που της δίνει.
Από την άλλη, δεν θα μπορούσαμε να φιμώσουμε όποιον έχει αντίθετη άποψη με την δική μας.
Κάπου υπάρχει και η χρυσή τομή αλλα ακριβώς που είναι, πρεπει να το βρει ο καθένας μόνος του, χωρίς να προσβάλει ή να θίγει τους αναγνωστες του.
Ισως για εμάς που είμαστε πιο ευαισθητοι με το θέμα "γάτες" και "αδέσποτα" να είναι κόκκινο πανί -η κατ' εμέ, ακατάσχετη παπαρολογία του συγκεκριμένου (ο θεος να τον κάνει) συγγραφέα- αλλά δεν παύει να είναι μια άποψη....
moukelis
Επιφανές μέλος
ruko
Διάσημο μέλος

Και ο συγκεκριμένος συγγραφέας μπορεί να το έψαξε, αλλά να μην πείστηκε, επειδή είναι προκατειλημμένος, κολλημένος κ.λπ. Ούτως ή άλλως αυτός μια άποψη παραθέτει, και μάλιστα σε συνέντευξη, δεν είναι υποχρεωμένος να αναφερθεί στα πάντα, όπως θα έκανε αν έγραφε άρθρο.
Όμως είναι υποχρεώση της εφημερίδας να φιλοξενήσει την αντίθετη απόψη στο ίδιο ή σε άλλο φύλλο, αν θέλει να κάνει σωστή δημοσιογραφία. Κι απ' όσο ξέρω η συγκεκριμένη το έχει κάνει.
Τέλος, ας μην υποτιμάμε τόσο τους αναγνώστες. Δεν είναι ότι ξαφνικά θα αμολήσω τα γατιά μου στο δρόμο να ζήσουν ελεύθερα, επειδή διάβασα μια συνέντευξη του πώς τον λένε.

Άσχετο, αλλά έξω υπάρχει μια πολύ ζωντανή κουλτούρα με γράμματα αναγνωστών που απαντάνε στα διάφορα άρθρα. Τώρα με το ίντερνετ, αυτό έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Αυτό υπάρχει εδώ; Δεν έχω δει πολλές ηλεκτρονικές εκδόσεις εφημερίδων που να επιτρέπουν σχόλια αναγνωστών.

Απλα θεωρω ευθυνη ειδικα καποιου ανθρωπου που επηρεαζει συνειδησεις,οταν εχει καποια αποψη να ειναι εμπεριστατωμενη και να τη στηριζει με επιχειρηματα και ρεαλισμο.Οχι να τη βασιζει στο συναισθημα και σε ρομαντικες ιδεες.
Δηλαδή αυτό που λες τώρα δεν βασίζεται σε ρομαντικές ιδέες;

moukelis
Επιφανές μέλος
Ποιο,το οτι θεωρω οτι οποιος παραθετει μια αποψη πρεπει να τη στηριζει με γνωση και επιχειρηματα;Ναι,ωρες ωρες σε μια κοινωνια που ο καθενας λεει ο,τι του κατεβει,φανταζει ρομαντικο.Δηλαδή αυτό που λες τώρα δεν βασίζεται σε ρομαντικές ιδέες;![]()

bastet_13
Πολύ δραστήριο μέλος
πολυ καλα τα λες...Εντάξει, με την ίδια λογική, αν εγώ έγραφα κάτι υπέρ των στειρώσεων, οι της άλλης πλευράς θα με κατηγορούσαν για μεροληψία - άλλο που εγώ θα είχα δίκιο.
Και ο συγκεκριμένος συγγραφέας μπορεί να το έψαξε, αλλά να μην πείστηκε, επειδή είναι προκατειλημμένος, κολλημένος κ.λπ. Ούτως ή άλλως αυτός μια άποψη παραθέτει, και μάλιστα σε συνέντευξη, δεν είναι υποχρεωμένος να αναφερθεί στα πάντα, όπως θα έκανε αν έγραφε άρθρο.
Όμως είναι υποχρεώση της εφημερίδας να φιλοξενήσει την αντίθετη απόψη στο ίδιο ή σε άλλο φύλλο, αν θέλει να κάνει σωστή δημοσιογραφία. Κι απ' όσο ξέρω η συγκεκριμένη το έχει κάνει.
Τέλος, ας μην υποτιμάμε τόσο τους αναγνώστες. Δεν είναι ότι ξαφνικά θα αμολήσω τα γατιά μου στο δρόμο να ζήσουν ελεύθερα, επειδή διάβασα μια συνέντευξη του πώς τον λένε.
Άσχετο, αλλά έξω υπάρχει μια πολύ ζωντανή κουλτούρα με γράμματα αναγνωστών που απαντάνε στα διάφορα άρθρα. Τώρα με το ίντερνετ, αυτό έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Αυτό υπάρχει εδώ; Δεν έχω δει πολλές ηλεκτρονικές εκδόσεις εφημερίδων που να επιτρέπουν σχόλια αναγνωστών.
Δηλαδή αυτό που λες τώρα δεν βασίζεται σε ρομαντικές ιδέες;![]()

maria p
Νεοφερμένο μέλος
Αν κατάλαβα καλά αυτός που έχει το blog μαύρος γάτος λέει ότι κι εσείς/εμείς έτσι δεν είναι?
Δεν νομίζω πως υποστήριξε το λεξικολόγο συγγραφέα.
Επίσης φυσικά η εφημερίδα αφήνει τον καθένα να λέει την γνώμη του αλλά επειδή πραγματικά από παλιά προωθεί υποθέσεις υπέρ των ζώων ίσως αν κάποια κοπέλλα αναλάμβανε να στείλει ένα ωραίο και τεκμηριωμένο κείμενο με αφορμή τις λάθος θέσεις του κυρίου αυτου να το δημοσίευε. Μήπως είναι καλύτερο αυτό από το να στεναχωριόμαστε συζητώντας μεταξύ μας?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool