Για πρώτη φορά ''γατογονείς''.

Για να τα διώχνει σημαίνει ότι έχουν απογαλακτιστεί πλέον, σωστά;
Μήπως θα έπρεπε να στειρωθεί;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4,5 μηνων ειναι πια θα εχουν απογαλακτιστει.
Οσο για τη στειρωση θα της κανουμε σιγουρα σε λιγο καιρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απλώς σκέφτομαι την πιθανότητα να έχει ήδη μείνει έγκυος... :hmm:

Ωχ...λες;;;; Μη μου λες τετοια...:(
Οποτε θα ψαχνουμε παλι για θετους γονεις...

Απο τα 3 γατάκια που έχω, τα 2 είναι κορίτσια. Είναι 3 μηνών, φαντάζομαι δεν θα κινδυνεύουν απο τους γάτους την περίοδο αναπαραγωγής , σωστά;:)

Τριων μηνων δεν νομιζω κι εγω να κινδυνευουν. Παντως να ξερεις, υπαρχουν θυληκες γατουλες, που φθανουν νωρις σε οιστρο και μαλιστα χωρις σημαδια που θα σε προειδοποιησουν. Η Τασουλα μου εμεινε εγκυος 4,5 μηνων και ηταν και η μοναδικη φορα που κατεβηκε κατω απο το σπιτι.

Νηρηίδα (με το όμορφο nickname :)), είναι νωρίς ακόμη για να μείνουν έγκυος.
Βεβαίως, όπως σωστά είπε κι η Βάσω, κάποιες θηλυκές εμφανίζουν οίστρο σχετικά νωρίς οπότε θα μπορούσες να τις στειρώσεις όταν είναι περίπου 6 μηνών, που είναι κι η ενδεδειγμένη ηλικία για στείρωση στις θηλυκές. :)

Νηρηίδα (με το όμορφο nickname :)), είναι νωρίς ακόμη για να μείνουν έγκυος.
Βεβαίως, όπως σωστά είπε κι η Βάσω, κάποιες θηλυκές εμφανίζουν οίστρο σχετικά νωρίς οπότε θα μπορούσες να τις στειρώσεις όταν είναι περίπου 6 μηνών, που είναι κι η ενδεδειγμένη ηλικία για στείρωση στις θηλυκές. :)
Ευχαριστώ.
Κι εγώ φαντάζομαι πως δεν κινδυνεύουν. Μια μέρα η μαμά τους έφυγε απο το σπίτι και δεν ξαναήρθε, και τώρα έχουμε αναλάβει εμείς την ανατροφή τους και φοβάμαι μην πάθουν τίποτα χωρίς αυτήν.:/::)

Όχι, 3 μηνών έχουν απογαλακτιστεί πλήρως και μπορούν να τρώνε ξηρά τροφή ή κονσέρβα κανονικά, χωρίς πρόβλημα.
Απλώς, έχετε λίγο κατά νου το θέμα της στείρωσης τους σε κανένα τρίμηνο ώστε να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, να κολλήσουν κάποια μεταδιδόμενη ασθένεια από κάποιον αρσενικό σύντροφο ή να πάθουυν κάποια ασθένεια από τους συνεχόμενους οίστρους.
Ο αρσενικός θα μπορούσε να στειρωθεί κι από τον 8ο-9ο μήνα και μετά, νομίζω. :)

Όχι, 3 μηνών έχουν απογαλακτιστεί πλήρως και μπορούν να τρώνε ξηρά τροφή ή κονσέρβα κανονικά, χωρίς πρόβλημα.
Απλώς, έχετε λίγο κατά νου το θέμα της στείρωσης τους σε κανένα τρίμηνο ώστε να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, να κολλήσουν κάποια μεταδιδόμενη ασθένεια από κάποιον αρσενικό σύντροφο ή να πάθουυν κάποια ασθένεια από τους συνεχόμενους οίστρους.
Ο αρσενικός θα μπορούσε να στειρωθεί κι από τον 8ο-9ο μήνα και μετά, νομίζω. :)
Θα το έχω κατα νού, αν και δεν ξέρω αν θα θέλαμε να τους κάνουμε. Απλώς δεν θέλω τώρα που είναι μικρά να πληγωθούν απο τους γάτους-θηρία(οι γάτοι έχουν γίνει γίγαντες πια:P)

Να και η πανέμορφη Ισμήνη μου:D

Συνημμένα

• Ismhnh.JPG
    Ismhnh.JPG
    770,5 KB · Εμφανίσεις: 43
Να την χαίρεσαι, είναι πολύ όμορφη! :)

Να την χαίρεσαι, είναι πολύ όμορφη! :)
Πράγματι, έχει και κάτι ματάρες. :P Μετά την γέννησή τους άρχισα να λατρεύω τα γατάκια:D

Τι κουκλιτσα ειναι αυτη καλε! :inlove: Πολλες - πολλες αγαπουλιτσες!!!

Τι κουκλιτσα ειναι αυτη καλε! :inlove: Πολλες - πολλες αγαπουλιτσες!!!
Είναι πανέμορφη, άσε. ΄Ένα βράδυ που έκλαιγα στην βεράντα, κάθισε δίπλα η κουκλιτσα μου και δεν έφυγε απο κοντά μας. :D Ξέρετε αν διαισθάνονται την θλίψη;

Εγω πιστευω πως τη διαισθανονται σιγουρα. Εχω παρα πολλα παραδειγματα. Θα σου πω μονο το τελευταιο. Πριν 4 μηνες, εφυγε ο γατος μου ο Κοκος, απο γεραματα. Η Τασουλα μου ( γατουλα ειναι η Τασουλα ), που ενω ειμαστε παντα αγαπημενες, δεν κοιμοταν ποτε μαζι μου, απο το πρωτο βραδυ που δεν ηταν μαζι μας ο Κοκος, αρχισε να ερχεται το βραδυ στο κρεββατι και να ακολουθει ενα περιεργο τελετουργικο τρυφεροτητας, το οποιο και συνεχιζει καθε βραδυ απο τοτε. Σιγουρα η γατουλα σου ενοιωσε τη θλιψη σου, γιαυτο ηρθε κοντα σας.

Εγω πιστευω πως τη διαισθανονται σιγουρα. Εχω παρα πολλα παραδειγματα. Θα σου πω μονο το τελευταιο. Πριν 4 μηνες, εφυγε ο γατος μου ο Κοκος, απο γεραματα. Η Τασουλα μου ( γατουλα ειναι η Τασουλα ), που ενω ειμαστε παντα αγαπημενες, δεν κοιμοταν ποτε μαζι μου, απο το πρωτο βραδυ που δεν ηταν μαζι μας ο Κοκος, αρχισε να ερχεται το βραδυ στο κρεββατι και να ακολουθει ενα περιεργο τελετουργικο τρυφεροτητας, το οποιο και συνεχιζει καθε βραδυ απο τοτε. Σιγουρα η γατουλα σου ενοιωσε τη θλιψη σου, γιαυτο ηρθε κοντα σας.
Αχουτην!:cry_x:

Καπου διαβασα οτι οι γατες διαισθανονται οτι νιωθουμε.

Πολύ πιθανόν.Πάντως κάποιες φορές που ήμουν πολύ άσχημα και έκλαιγα,,ο μπουκάκος μου ερχόταν δίπλα μου.:)

γεια σας , πρώτη φόρα με γατάκι .... σκύλο έχω εδω και 4 χρονια , καποιος παράτησε την σταρ με σπάσμενο πόδι έξω από το σπίτι μου και τώρα είμαι και γάτομάνα .... πόλυ δύσκολο τελικά ... ειναι 2,5 μηνων , το ποδαρακι του δεν φτιαχνετε , θελει αγκαλια , χαδια ... ολη την ωρα πειναει και κανει μιααααοουυυ ... :) ελπιζω να τα καταφερω :)

Γειά σου και καλώσήρθες. Να χαίρεσαι την μικρή στάρ σου.
Το ποδαράκι της τι έχει? κτηνίατρος σου έχει πει ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα?Γιατί είναι πολύ μικρούλα..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back