Για την αγάπη μιας γάτας...

LILY

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η LILY αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Με αφορμή το θέμα της κοπέλας με την γάτα που της κατούρησε το λαπτοπ :/:...ειπα κι εγώ να πω τον πόνο μου...

Εχω 2 γατιά....την θηλυκή περσίας ιμαλαίων του avatar και τον μαυρο κεραμιδόγατο και κουφό γάτο της υπογραφής! Το θέμα μου είναι πως και τα 2 μάλλον δεν με συμπαθούν και τόσο....και σε λίγο δεν θα τα συμπαθώ κι εγώ γιατί έχω κουραστεί πάααααρα πολύ και δεν ξέρω τι να κάνω πια!

Για τον κουφό ας μην μιλήσω καλύτερα, είναι ανεπιδεκτος μαθήσεως λόγω κουφαμάρας και έχω παραδόσει τα όπλα! :blink::confused: Η περσική όμως..... :mad::(:hmm:

Καταρχήν επειδή την πλήρωσα και ακριβά την έχουμε πριγκίπισσα στο σπίτι....ενώ εκείνη....κατουράει όπου θέλει, κυρίως σε καλάθια, κρεβάτια, τσάντες, σακούλες και χαλάκια! Δεν καθαρίζεται σχεδόν ποτέ με αποτέλεσμα να κολάνε οι ακαθαρσίες στις τρίχες και να βρωμάει όλο το σπίτι! Σε αυτό να πω ότι δεν σκεπάζει τις ακαθαρσίες, πάει μετά τις ξαναπατάει και αφήνει και ωραιότατες πατημασιές παντού που συμβάλουν τέλεια στην ωραία μυρωδιά του σπιτιού! Και πολυ σημαντικό για εμένα....δεν θέλει να την ακουμπάς καθόλου!!!
Δεν ξέρω τι να κάνω πια! Κουράστικα να μαζευω, να καθαρίζω, να προσπαθώ να την ευχαριστήσω (έχω κάνει ότι μπορώ με λιχουδιές, κλπ, να θελήσει κανένα χάδι), να πετάω συνέχεια πράγματα και λεφτά για να πάρω καινούργια, και να υπηρετώ στην κυριολεξία αυτή τη γάτα!

Το αποτέλεσμα....και μην με λιθοβολίσεται γι'αυτό.....επειδή πρόσφατα (αν θυμάται και κανείς) την ζευγάρωσα γιατί μου ζήτησαν διαφοροι γατάκια, να σκέφτομαι να κρατήσω καποιο από τα μικρά και να δώσω την μαμά σε κάποιον με περισσότερη υπομονή! :hmm::/: Να στεναχωρηθεί πάντως που θα φύγει....δεν υπάρχει περίπτωση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να σου πω βρε LILY. Κακή συμπεριφορά....:redface::redface: Πάντα ήταν έτσι ή ξαφνικά άρχισες να βλέπεις αυτά τα καμώματα; Πάντως μου ακούγεται περίεργο να μην θέλει τα χάδια της ''μαμάς'':/::/:. Εντάξει κι ο δικός μου δεν είναι ''φίλος'' με τα χάδια αλλά τουλάχιστον εμένα και τον άντρα μου μας αφήνει. Με τους ξένους δεν θέλει καθόλου. Όσο για τις βρωμίτσες που λες πως σου κάνει .. μου ακούγεται παράξενο. Γάτα και δεν καθαρίζεται .. και τα κάνει εκτός άμμου .. παντού;;;;;; Μήπως είναι αρρωστούλα και συμπεριφέρεται έτσι; Μήπως έκανες κάτι άθελα σου και στο κρατάει; Μήπως ζήλεψε με το μικράκι και τα έχει πάρει στο κρανίο;;;; Για πες περισσότερες πληροφορίες..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να σου πω βρε LILY. Κακή συμπεριφορά....:redface::redface: Πάντα ήταν έτσι ή ξαφνικά άρχισες να βλέπεις αυτά τα καμώματα; Πάντως μου ακούγεται περίεργο να μην θέλει τα χάδια της ''μαμάς'':/::/:. Εντάξει κι ο δικός μου δεν είναι ''φίλος'' με τα χάδια αλλά τουλάχιστον εμένα και τον άντρα μου μας αφήνει. Με τους ξένους δεν θέλει καθόλου. Όσο για τις βρωμίτσες που λες πως σου κάνει .. μου ακούγεται παράξενο. Γάτα και δεν καθαρίζεται .. και τα κάνει εκτός άμμου .. παντού;;;;;; Μήπως είναι αρρωστούλα και συμπεριφέρεται έτσι; Μήπως έκανες κάτι άθελα σου και στο κρατάει; Μήπως ζήλεψε με το μικράκι και τα έχει πάρει στο κρανίο;;;; Για πες περισσότερες πληροφορίες..

ναι πάντα ήταν έτσι! να φανταστείς πας να την πάρεις αγκαλιά και βάζει τα μπροστινα πόδια και σε σπρώχνει!!! σε όλους!
όσον αφορά την καθαριότητα....τι να πω....εμένα και τα 2 σχεδόν δεν γλύφονται ποτέ! αφού τα πιάνεις και μετά κολλάνε τα χέρια σου!!
άρρωστη δεν είναι σίγουρα....τον μαυρο να τον ζηλευει οκ, αλλά δεν δικαιολογείται να κατουράει και το δικό μου κρεβάτι απο την στιγμή που παιρνω μόνο αυτή στο δωμάτιο! άσε που τα πάνε μια χαρά οπότε δεν νομίζω, και η κυρία είναι και στην κοσμάρα της! απλά νομίζω ότι κάνει ότι θέλει επειδή έτσι θέλει! αν την έβλεπες στυλ θα καταλάβαινες!
να κάνω κάτι αθελά μου πάλι δυσκολο....ηθελημένα την έχω μαλώσει όπως όλα τα γατιά όταν έχει κάνει χοντράδα....αλλά έτσι ήταν από την αρχή!
έχει παλιοχαρακτήρα και μου έτυχε εμένα μαζί με το άλλο το κουφό που κάνουν το δίδυμο της συμφοράς! σόρυ που μιλάω κάπως αλλά σημερα ένιωσα πολύ κουρασμένη με τα 2 τους!

Πω πω μπέρδεμα!!! Τι να σου πω.. δεν έχω ξανακούσει για τέτοια συμπεριφορά.. Αν ας πούμε κάνεις ότι την αγνοείς; Της βάζεις μόνο το φαγητό και τέλος.. ούτε να της μιλάς, ούτε να την πλησιάζεις μήπως έτσι αρχίσει εκείνη να έρχεται σε σένα; Το δοκίμασες αυτό;

Πω πω μπέρδεμα!!! Τι να σου πω.. δεν έχω ξανακούσει για τέτοια συμπεριφορά.. Αν ας πούμε κάνεις ότι την αγνοείς; Της βάζεις μόνο το φαγητό και τέλος.. ούτε να της μιλάς, ούτε να την πλησιάζεις μήπως έτσι αρχίσει εκείνη να έρχεται σε σένα; Το δοκίμασες αυτό;

ναι....και όταν έρθει και πας να την ακουμπήσεις φεύγει ενοχλημένη! η γάτα πρέπει να έχει ψυχολογικά από τον εκτροφέα....δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς! αλλά κι εγώ δεν μπορώ να γυρνάω κάθε μέρα στις 8 για να καθαρίζω τις βρωμιες της και να έχω μία γάτα μπιμπελό η οποία δεν με θέλει να της κάνω την υπηρέτρια!

Lily, δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω. Τις ήθελες πραγματικά τις γατούλες?

Aν η γατουλα σου ειναι περσικη πρεπει να ξερεις οτι οι περσικες δεν θελουν καθολου τις αγκαλιες και χαδια προτιμουν οταν θελουν εκεινες και οχι οταν θες εσυ.. Γι αυτο πριν παρουμε μια γατα ρατσας ειναι καλο να ψαχνουμε τι θελουμε και οχι μετα να σκεφτομαστε γιατι δεν το κανει αυτο..:)
Και εγω πηρα βρετανικη ξεροντας οτι δεν θελει τις αγκαλιες και επειδη το ξερω δεν θα πιεσω ποτε την πριγκηπισσα μου για κατι που τη στεναχωρει..
Επισης οσον αφορα την ουρηση οφειλεται στο οτι ειναι αστειρωτη.. Πολλα αστειρωτα ζωα το κανουν αυτο και ειδικα στις φωλιες τους.. Αφου ο αλλος σου γατος ειναι αρσενικος το κανει για να τη μυρισει και να ζευγαρωσει..:/:

Lily, δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω. Τις ήθελες πραγματικά τις γατούλες?

Δυστυχώς κι εμένα μου πέρασε από το μυαλό αυτή η σκέψη...:hmm: :/:

Τι ηλικία έχουν τα γατιά σου; Είναι μικρά;

Δυστυχώς κι εμένα μου πέρασε από το μυαλό αυτή η σκέψη...:hmm: :/:

Τι ηλικία έχουν τα γατιά σου; Είναι μικρά;

Δεν προσβάλομαι....φυσικά και τις ήθελα τις γάτες και δεν είναι οι πρώτες γάτες μου!
Και βεβαίως και ξέρω πως οι ράτσες έχουν ιδιαιτερότητες και δεν αντιλέγω πως μια γάτα μπορεί να μην θέλει να την χαιδέυουν.........αλλά αυτή τα κάνει όλα, και δεν θέλει χάδια, και λερώνει από την 1η μέρα, και λερώνεται η ίδια, και δεν ακούει τίποτα ! Πραγματικά πρέπει να δειτε το στυλ της γάτας για να καταλάβετε!

Ξέχασα να πω....και δεν γλύφεται!

Είναι 1 έτους, για να απαντήσω και στην αντωνία και αυτά όλα τα κάνει απο 2.5 μηνών μέχρι και τώρα που έχει ζευγαρώσει!
Και το χειρότερο ξαναλέω δυστυχώς είναι η καθαριότητα της που δεν υπάρχει ουτε στο ελάχιστο! Και τα σκυλιά πιο πολύ γλύφονται! Αυτή απλά τρυγιρίζει με μία απάθεια και κυριολεκτικά χεσμ..η!

Τι να πω! Ξέρω πως ακούγεται αλλά είχα και γάτα που δεν έπινε ποτε νερό αν δεν της άνοιγες την βρύση και έπρεπε να σηκώνομαι κάθε μισή ώρα γιατί σε τρέλαινε, ή που κατουρούσε κάπου στο σπίτι, δεν έχω πρόβλημα με τις ιδιαιτερότητες των ζώων, αλλα όπως ειπα και πριν με αυτή νιώθω η υπηρετρια της!

Lily μου, με κάθε καλή διάθεση. Μήπως είναι καλύτερα να δώσεις την γατούλα για υιοθεσία? Και για τις δύο σας. Εσύ έχεις συσσωρεύσει θυμό απέναντι της & φοβάμαι ότι και αυτή στο ανταποδίδει ή είναι πλήρως frustrated. Μέρικες σχέσεις απλά δεν λειτουργούν

Lily μου, με κάθε καλή διάθεση. Μήπως είναι καλύτερα να δώσεις την γατούλα για υιοθεσία? Και για τις δύο σας. Εσύ έχεις συσσωρεύσει θυμό απέναντι της & φοβάμαι ότι και αυτή στο ανταποδίδει ή είναι πλήρως frustrated. Μέρικες σχέσεις απλά δεν λειτουργούν

θυμό έχω ναι απεριόριστο αλλά πραγματικά για να μην την νευριάζω και αυτή δεν την μαλώνω σχεδόν! κανώ και αυτό με το σπράυ και το νερό χωρίς να με βλέπει για να καταλάβει ότι κάνει κάτι κακό! τίποτα! τον χαβα της! την χαιδευω λίγο όταν κοιμάται για να μην την ενοχλώ, σηκώνεται και φευγει!
δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πια! γι αυτό είπα και στην αρχή ότι μήπως θα ήταν καλύτερα να την δώσω σε κάποιον με περισσότερη υπομονή! πάντως και όταν την κράτησε η πεθερα μου τα χριστούγεννα που λείπαμε ίδια και απαράλαχτη ήταν!!

Δεν μπορεί, θα υπάρχει κάποια λύση...:hmm:

Κι εμένα ο Όλιο πριν πάρω τη Νεφελίτσα μου έβγαλε την ψυχή στην κυριολεξία, γιατί όλο με γρατσουνούσε και με δάγκωνε και μάλιστα σε άγριο βαθμό. Μετά τη Νεφέλη όμως και αφού μεγάλλωσε και λίγο, ηρέμησε ( σχετικά) και τώρα απλά με το παραμικρό με γρατσουνάει και δαγκώνει λιγότερο. Επίσης ζήλεψε από τη Νεφέλη και ζητάει και χάδια μερικές φορές.
Λερώνεται λίγο και αυτός στην τουαλέτα και μου σκίζει τα χέρια όταν τον σκουπίζω με μωρομάντηλα, γιατί δεν τα θέλει.:/:
Έχω αποδεχτεί όμως ότι έχω ένα στρίτζο γάτο και μια γάτα αλοιφή.
Όταν μου προτείναν κι εμένα να τον δώσω, δεν το έκανα, γιατί απλά δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν και ας με τυραννάει πολλές φορές.

Αν δεν βρεις λύση ακόμη και μέσω του κτηνιάτρου σου ( αλήθεια τι σου λέει για όλα αυτά), τότε σκέψου να το δώσεις, αν και νομίζω ότι επειδή θυμώνεις αντιδράακόμη πιο άσχημα.
Γνώμη μου, αν και άπειρη. Ας πουν και οι έμπειρες, μήπως και σώσουμε αυτή τη σχέση...

και τελοσπάντων δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να σταματήσει ένα απ'όλα! έχω διαβάσει ότι σαιτ υπάρχει με θέματα συμπεριφοράς γατών, βρήκα αυτό με το νερό, δεν καταφεραμε τίποτα, βρήκα διαφορα για να μην κατουράει πάλι δεν καταφέραμε τίποτα!

το πιο κουλό ειναι που την βρέχω λίγο όταν είναι λερωμένη με το σπραυ με νερό για να καθαριστεί και πάλι δεν γλύφεται!!!! :blink::blink::blink:
μόνο κάτι συγκεκριμένα μωρομάντιλα της αρεσαν και γλυφόταν αλλά φοβήθηκα μην την πειράξουν κίολας!

Δεν μπορεί, θα υπάρχει κάποια λύση...:hmm:

Κι εμένα ο Όλιο πριν πάρω τη Νεφελίτσα μου έβγαλε την ψυχή στην κυριολεξία, γιατί όλο με γρατσουνούσε και με δάγκωνε και μάλιστα σε άγριο βαθμό. Μετά τη Νεφέλη όμως και αφού μεγάλλωσε και λίγο, ηρέμησε ( σχετικά) και τώρα απλά με το παραμικρό με γρατσουνάει και δαγκώνει λιγότερο. Επίσης ζήλεψε από τη Νεφέλη και ζητάει και χάδια μερικές φορές.
Λερώνεται λίγο και αυτός στην τουαλέτα και μου σκίζει τα χέρια όταν τον σκουπίζω με μωρομάντηλα, γιατί δεν τα θέλει.:/:
Έχω αποδεχτεί όμως ότι έχω ένα στρίτζο γάτο και μια γάτα αλοιφή.
Όταν μου προτείναν κι εμένα να τον δώσω, δεν το έκανα, γιατί απλά δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν και ας με τυραννάει πολλές φορές.

Αν δεν βρεις λύση ακόμη και μέσω του κτηνιάτρου σου ( αλήθεια τι σου λέει για όλα αυτά;), τότε σκέψου να το δώσεις, αν και νομίζω ότι επειδή θυμώνεις αντιδράακόμη πιο άσχημα.
Γνώμη μου, αν και άπειρη. Ας πουν και οι έμπειρες, μήπως και σώσουμε αυτή τη σχέση...

αυτό με το δάγκωμα το ξέρω....το έκανε και ο γάτος μου όταν ήταν μόνος του το κάνει και η 1η μου γάτα (που ζει με μαμά τώρα) γιατί διάβασα ότι αν δεν έχουν μεγαλώσει με άλλα μικρά δεν μαθαίνουν να μην δαγκώνουν!
όταν πήρα την περσική το έκοψε!:)

εντωμεταξύ έχω και αυτό το κακό με τον γάτο! επειδή είναι κουφός δεν καταλαβαίνει ΤΙΠΟΤΑ! που να χτυπηθείς εσύ αυτός στην δική του διάσταση! και επειδή δεν τρομάζει με τα αντικείμενα που πέφτουν....η αγαπημένη του ασχολία είναι να ρίχνει οτιδήποτε μπορεί κάτω! ευτυχώς η τηλεόραση είναι βαριά!
αλλά αυτός είναι κουφός, συγχωρείτε!

η κτηνίατρος απορεί και αυτή! σου λέω είναι περίπτωση η γάτα!!! κάναμε διάφορα κόλπα να σταματήσει κάτι ή να αρχίσει να γλύφεται σήκωσε και εκείνη τα χέρια!

Μήπως να αρχίσεις να γλύφεσαι εσύ, για να σε μιμηθεί...:P:lol::lol::lol: Ή άρχισε να τη γλύφεις εσύ...:blink:

Σόρρυ αλλά προσπαθώ να σκεφτώ κάτι και έτσι μου ήρθε αυτή η σκηνή.:P
Ο άλλος δεν γλύφεται; Δεν τον βλέπει να ζηλέψει;:hmm:
Στην τελική πάρε τον κατάλληλο εξοπλισμό και βούτα την στην μπανιέρα για πλύσιμο και τρίψτην με σφουγγάρι να καθαρίσει.

Μήπως να αρχίσεις να γλύφεσαι εσύ, για να σε μιμηθεί...:P:lol::lol::lol: Ή άρχισε να τη γλύφεις εσύ...:blink:

Σόρρυ αλλά προσπαθώ να σκεφτώ κάτι και έτσι μου ήρθε αυτή η σκηνή.:P
Ο άλλος δεν γλύφεται; Δεν τον βλέπει να ζηλέψει;:hmm:
Στην τελική πάρε τον κατάλληλο εξοπλισμό και βούτα την στην μπανιέρα για πλύσιμο και τρίψτην με σφουγγάρι να καθαρίσει.

Α όχι! Κανένα δεν γλύφεται! Μου έπεσαν τα 2 πιο βρώμικα γατιά! Εδώ ήλπιζα μήπως αυτός μάθαινε από την περσική όταν την έφερα και...τι καλά....ανακάλυψα ότι και αυτή δεν γλυφόταν!

Το δοκίμασα το μπάνιο σε μια φάση τρελής βρωμιας και δεν της έρεσε καθόλου και την λυπάμαι να την ταλαιπωρήσω πάλι!

Είσαι λίγο άτυχη...είναι δύσκολη περίπτωση και θέλει υπομονή.Δεν είναι όμως όλες οι περσικές έτσι.Ο δικός μου είναι το πιο χαδιάρικο γατί που πέρασε από τα χέρια μου σε σημείο να προσπαθώ να τον ξεκολλήσω από πάνω μου...:/:Άρα μάλλον είναι θέμα χαρακτήρα και όχι ράτσας.Πιστεύω όπως και οι υπόλοιποι πως θα είναι καλύτερα και για τις 2 σας αν έβρισκε άλλη οικογένεια που να ανέχεται τέτοιου είδους παραξενιές.Κάνε μια προσπάθεια ακόμα πριν το αποφασίσεις όμως,μην αλλάξει άδικα περιβάλλον.

Είσαι λίγο άτυχη...είναι δύσκολη περίπτωση και θέλει υπομονή.Δεν είναι όμως όλες οι περσικές έτσι.Ο δικός μου είναι το πιο χαδιάρικο γατί που πέρασε από τα χέρια μου σε σημείο να προσπαθώ να τον ξεκολλήσω από πάνω μου...:/:Άρα μάλλον είναι θέμα χαρακτήρα και όχι ράτσας.Πιστεύω όπως και οι υπόλοιποι πως θα είναι καλύτερα και για τις 2 σας αν έβρισκε άλλη οικογένεια που να ανέχεται τέτοιου είδους παραξενιές.Κάνε μια προσπάθεια ακόμα πριν το αποφασίσεις όμως,μην αλλάξει άδικα περιβάλλον.

να είχα κι εγώ ένα χαδιάρικο τι ωραία θα ήταν!

ειπα να κάνω υπομονή να δω τι θα γίνει όταν γεννήσει, αν θα γίνει πιο καθαρή έστω... αν δεν αλλάξει μέχρι τότε και δεν έχω βρει καμία αλλη λύση θα κρατήσω ένα μωρό και θα βρω καποιο άλλο σπίτι γι αυτή!
τι να πω! στεναχωριέμαι κι εγώ! :(

Λίλυ, επειδή έγραψες ότι είχες και άλλη γάτα, που κατουρούσε σε διάφορα σημεία του σπιτιού, ένα πράγμα διαβλέπω: Πήρες τα γατάκια μικρά ,πριν εκπαιδευτούν από τη μάνα τους και τα άφησες ανεκπαίδευτα και εσύ. Τρεις γάτες βρωμιάρες σε ΄ενα σπίτι, δεν είναι σύμπτωση. Ούτε καν οι δύο και μάλιστα από την αρχή της ζωής τους. Μη νομίζεις ότι οι γάτες γεννιούνται έτοιμες για το σαλόνι. Ή η μάνα τους θα τις εκπαιδεύσει ή το αφεντικό τους .Τώρα πολύ φοβάμαι ότι έτσι έχουν μάθει και δεν αλλάζει τίποτε. Μην μπερδεύεσαι με τη γάτα της Βίκυς. Η γάτα ήταν μια χαρά καθαρή, μέχρι που παντεύτηκε η αφεντικίνα της και δεν χωνεύτηκαν με τον νέο συγκάτοικο - σύζυγο και έπαθε κάποιο ψυχολογικό σοκ. Και εμένα η γατούλα μου, που την πήρα ενάμισυ μηνός, δεν πλενόταν μόλις πήγαινε στην άμμο. Δεν την άφησα, την παρακολουθούσα από πίσω, της έπλενα τον πωπό, της σκούπιζα τα πόδια και με βρεγμένο χαρτί της έπλενα το τρίχωμα, όπως θα την έπλενε η μάνα της. Μιά φορά, δεν πρόλαβε να πάει στην άμμο και κατούρησε μέσα στο τζάκι. Έπλυνα αμέσως το σημείο, έβαλα άρωμα πορτοκαλιού που δεν το χωνεύουν και, κυρίως, φρόντιζα μετά από τα γεύματα και μόλις ξυπνούσε από τον ύπνο να την πηγαίνω στην άμμο της, για να μην " ξαναξεχάσει", που είναι η τουαλέττα της. Αν την είχα αφήσει ανεκπαίδευτη, έτσι θα τριγύρναγε και εμένα, όπου έβρισκε θα τα έκανε και δεν θα πλενόταν ποτέ.Γνώμη μου, ότι και από τα γατάκια της να πάρεις, το ίδιο πρόβλημα θα έχεις , διότι δεν θα το διδάξει η μάνα του καθαριότητα, αφού είναι μπιχλού η ίδια. Αν αναλάβεις εσύ σωστά και από την αρχή, θα μάθει. Για χάδια κλπ, είναι θέμα χαρακτήρα σε συνδυασμό με τη ράτσα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back