Για την αγάπη μιας γάτας...

εχεις σκεφτει να τη μαλωσεις κ να την τιμωρησεις...
οταν λειπεις να την εχεις σ ενα δωματιο κ οταν εισαι σπιτι να αλλαζεις την αμμο κατευθειαν μολις τα κανει...
μ αρεσει που δινω συμβουλες εγω σ εσενα που εχω τη γατα λαπτοποκαταστροφεα:(:(

όταν την μαλώνω μπορεί μία εβδομάδα μετά να μην πλησιάζει! με το που εμφανίζομαι, εξαφανίζεται! το χώμα ούτως ή άλλως το καθαρίζω κάθε μέρα! δεν μπορώ να το κάνω πιο συχνά γιατί λείπω στο γραφείο!

εσυ ρε θα βρεις λύση! η γάτα σου απλά τα έχει πάρει για κάτι! εμένα είναι εκ γενετής το κακό!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δλδ αμα της παρεις παιχνιδια με σκοινακι δεν θα παιζει μαζι σου θα φευγει??
κ οταν καθεσαι στον καναπε δεν ερχεται να κατσει επανω σου??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

[FONT=Franklin Gothic Medium, sans-serif]Αχ έτσι μπράβο!!!:up::up::up:[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium, sans-serif]Κοίτα πιστεύω πως αν την κλείσεις σε ένα μικρο χώρο με την άμμο νερό και ένα κρεβατακι θα στρώση Απλά φρόντισε να σε συνδιασει γενικά με το φαγιτο, δλδ φαγιτο να υπάρχει μέσα σε αυτόν τον χώρο μόνο όταν είσαι εσύ μπροστά Και αν δεις και στην αρχή δεν το τρώει ας την να το μιρισει και μετά παρτο πάλι και ξανά πηγενε τη το μετά απο ένα τέταρτο με μισή ώρα Καλύτερα να μην ανακατευτούν τρίτοι πρέπει να καταλάβει οτι εσύ κάνεις κουμάντο Αν θέλεις την ταΐζεις αν δεν θέλεις δεν την ταΐζεις(οι πως θα το κάνεις απλά πρέπει να το πιστέψει αυτή) και μην της το δίνεις αμέσως το φαγιτο ας την να ζωντανέψει λίγο, που ξέρεις ισως έτσι της έρθει και όρεξη για χαδακια(φρόντιζε απλά το φαγιτο τις να είναι πλούσιο σε βιταμίνες και οτι άλλο χρειάζεται μια εγγυος γατούλα) Μια ιδέα για ν καθαρίζετε είναι καθεκάθε φορα που λερώνετε να την μαλώνεις λίγο και μετά να την κάνεις μπάνιο, προκείμενου να το αποφύγει θα πλυθει και μόνη της που θα πάει..;););)[/FONT]

το κρεβατάκι δεν παίζει γιατί θα το κατουρήσει! το μάλωμα επίσης διότι σιγά μην καταλάβει γιατί την μαλώνω, και μετά θα κάνει κ μουτρα!
επίσης, δεν θα εκνευριστεί περισσότερο κλεισμένη σε ένα χώρο? και μετά θα κατουρήσει όλο το σπίτι από τα νευρα της!
εγώ επίσης λείπω όλη μέρα! πως θα την αφήνω νηστική μέχρι να έρθω???
δύσκολα τα πράγματα! δεν βλέπω φως!

δλδ αμα της παρεις παιχνιδια με σκοινακι δεν θα παιζει μαζι σου θα φευγει??
κ οταν καθεσαι στον καναπε δεν ερχεται να κατσει επανω σου??

δεν παίζει γενικά! βαριέται! θα ασχοληθεί 2 δευτερόλεπτα και μετά θα φύγει! και μην φανταστείς και καμια ζωηράδα τρελή στο παίξιμο!!! εχει ένα μπλαζέ ύφος αυτή η γάτα γενικά! σας βαριέμαι όλους τύπου!

σε εμένα ειδικά που την έχω μαλώσει και μερικές φορές δεν κάθεται ποτέ μα ποτέ επάνω μου! στον φίλο μου μπορεί καμια φορά σπανίως αλλά αν κάνει πως την χαιδεύει....γεια σας!!!

το κρεβατάκι δεν παίζει γιατί θα το κατουρήσει! το μάλωμα επίσης διότι σιγά μην καταλάβει γιατί την μαλώνω, και μετά θα κάνει κ μουτρα!
επίσης, δεν θα εκνευριστεί περισσότερο κλεισμένη σε ένα χώρο? και μετά θα κατουρήσει όλο το σπίτι από τα νευρα της!
εγώ επίσης λείπω όλη μέρα! πως θα την αφήνω νηστική μέχρι να έρθω???
δύσκολα τα πράγματα! δεν βλέπω φως!

Μα αυτό είναι το θέμα, να εκνευριστει και να κατουρίσει το κρεβατι και να μην εχει αλλου να κοιμιθει, να δει τις επιπτώσεις. Για να μην λερώσει ολο το σπιτι θα την έχεις κλεισμένη στον χώρο αυτο.;) Τώρα για το φαγιτό, καντο τουλαχιστον πρωί και βράδυ αυτο που σου είπα:P

Μα αυτό είναι το θέμα, να εκνευριστει και να κατουρίσει το κρεβατι και να μην εχει αλλου να κοιμιθει, να δει τις επιπτώσεις. Για να μην λερώσει ολο το σπιτι θα την έχεις κλεισμένη στον χώρο αυτο.;) Τώρα για το φαγιτό, καντο τουλαχιστον πρωί και βράδυ αυτο που σου είπα:P

αααα έχω απάντηση και σε αυτό!!! όποιος είναι όρθιος να κάτσει!!!!

δεν της αρέσει να κοιμάται σε κρεβατάκια, χαλάκια, καλάθια, κλπ ζεστά μέρη! προτιμάει το μάρμαρο και το πλακακι!!!!!!!!!!!!! οπότε σιγά μην ανησυχήσει για το που θα κοιμάται!

δεν αντέχω! τα λέω και θέλω να κλάψω!!!!! :mad:

αααα έχω απάντηση και σε αυτό!!! όποιος είναι όρθιος να κάτσει!!!!

δεν της αρέσει να κοιμάται σε κρεβατάκια, χαλάκια, καλάθια, κλπ ζεστά μέρη! προτιμάει το μάρμαρο και το πλακακι!!!!!!!!!!!!! οπότε σιγά μην ανησυχήσει για το που θα κοιμάται!

δεν αντέχω! τα λέω και θέλω να κλάψω!!!!! :mad:

Βρε κάντο και θα δείς, απλα μην την βγάλεις απο τον μικρο χώρο;) Αστην εκει δυο μερες τουλαχιστον, ισως και παραπάνω...

Βρε κάντο και θα δείς, απλα μην την βγάλεις απο τον μικρο χώρο;) Αστην εκει δυο μερες τουλαχιστον, ισως και παραπάνω...

όταν λέμε μικρο χώρο εννοούμε δωμάτιο? ή πιο μικρό?
ρε την λυπάμαι! θα γκαρίζει όλη μέρα και δεν θα ξέρει και γιατί γίνεται αυτό!

όταν λέμε μικρο χώρο εννοούμε δωμάτιο? ή πιο μικρό?
ρε την λυπάμαι! θα γκαρίζει όλη μέρα και δεν θα ξέρει και γιατί γίνεται αυτό!

Πιο μικρό, μπάνιο η αποθύκακι. Μα να την βαλεις εκει την επομενη φορα που θα κανει κάποια ζημιά;) Θα ξερει γιατι γινετε. Ναι θα γκαρίζει, θα κουραστεί θα σταματίσει και θα καταλαβει τι γινετε αμα κανει ζημιές.

Θα παω αυριο στην ομοιοπαθητικο Κτηνιατρο. Θα τη ρωτησω αν κανει κατι η ομοιοπαθητικη σε ζωα με προβληματα συμπεριφορας...και θα σου πω...

Πιο μικρό, μπάνιο η αποθύκακι. Μα να την βαλεις εκει την επομενη φορα που θα κανει κάποια ζημιά;) Θα ξερει γιατι γινετε. Ναι θα γκαρίζει, θα κουραστεί θα σταματίσει και θα καταλαβει τι γινετε αμα κανει ζημιές.

την βάζω στο WC όταν κάνει κάτι πχ ανέβει στον πάγκο της κουζίνας αλλά δεν το πιάνει το νόημα....
σορρυ που φέρνω αντίρρηση αλλά έχω κάνει διάφορα και τίποτα...

Θα παω αυριο στην ομοιοπαθητικο Κτηνιατρο. Θα τη ρωτησω αν κανει κατι η ομοιοπαθητικη σε ζωα με προβληματα συμπεριφορας...και θα σου πω...

αλήθεια??? μακάρι!!! ευχαριστώ πολύ!!! δεν το είχα ξανακούσει αλλά έστω και ένα πρόβλημα να μου λύσει θα είναι τέλειο!

Αχ, Λίλυ, ξέρεις τί μου πέρασε από το μυαλό; Μήπως δεν είναι στρίγγλα και απροσάρμοστη η γάτα αλλά είναι απλά χαζοβιόλα; Μπας και ειναι τελείως στόκος και δεν τα "παίρνει τα γράμματα;" Άμα τη μια στιγμή της το λες και την άλλη το ξεχνάει; Εσύ πώς θα την χαρακτήριζες, έξυπνη;

Αχ, Λίλυ, ξέρεις τί μου πέρασε από το μυαλό; Μήπως δεν είναι στρίγγλα και απροσάρμοστη η γάτα αλλά είναι απλά χαζοβιόλα; Μπας και ειναι τελείως στόκος και δεν τα "παίρνει τα γράμματα;" Άμα τη μια στιγμή της το λες και την άλλη το ξεχνάει; Εσύ πώς θα την χαρακτήριζες, έξυπνη;

:hmm:δεν μου φαίνεται χαζή! καταρχήν νομίζω οι χαζές είναι χαδιάρες από την χαζομάρα και μόνο! μπά όχι! ο κουφός ας πούμε είναι εντελώς καθυστερημένος! φαίνεται απο την φάτσα του και μόνο!!! τελείως ηλίθιος που όποιος τον βλέπει γελάει! κάνει μπαμ!
όχι όχι, αυτή νομίζω είναι έξυπνη και βαριεστημένη και μάλλον επειδή έχει καταλάβει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει γίνονται και όλα αυτά!

:hmm:δεν μου φαίνεται χαζή! καταρχήν νομίζω οι χαζές είναι χαδιάρες από την χαζομάρα και μόνο! μπά όχι! ο κουφός ας πούμε είναι εντελώς καθυστερημένος! φαίνεται απο την φάτσα του και μόνο!!! τελείως ηλίθιος που όποιος τον βλέπει γελάει! κάνει μπαμ!
όχι όχι, αυτή νομίζω είναι έξυπνη και βαριεστημένη και μάλλον επειδή έχει καταλάβει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει γίνονται και όλα αυτά!

Ε καντην να το ξεκαταλάβει! Αύτο είναι το θέμα!:P

Επειδή διάβασα το θέμα λίγο επί τροχάδην, μπορεί κάποια απ' αυτά να έχουν ξαναειπωθεί, οπότε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη.:redface:

Για το πρόβλημα με την τουαλέτα, αυτό που μπορείς να κάνεις σε πρώτη φάση είναι να σηκώσεις όλα τα πράγματα που λερώνει. Δεν έχει νόημα να τα πλένεις συνέχεια. Εφόσον το κάνει τόσο καιρό, τα αναγνωρίζει πλέον σαν "τουαλέτες"/περιοχή μαρκαρίσματος, οπότε πρέπει να τα απομακρύνεις.
Αν συνεχίσει να πηγαίνει στην ίδια περιοχή, δοκίμασε ή να αποκλείσεις το χώρο (π.χ. να βάλεις εκεί μια πολυθρόνανα ή κάτι τέτοιο) ή βάλε στο σημείο εκείνο μια δεύτερη λεκάνη (μπορεί να είναι και λεκάνη για ρούχα, δεν είναι ανάγκη να πάρεις ειδική).
Η μέθοδος του να την κλείσεις κάπου δεν ξέρω αν θα πιάσει, αφού ήδη, όπως είπες, χρησιμοποιεί κυρίως τη λεκάνη. Ωστόσο, αν αποφασίσεις να την εφαρμόσεις, ρίξε μια ματιά εδώ, αλλά να ξέρεις ότι θα πάρει πολύ καιρό.:/:

Το ότι δε σκεπάζει τις ακαθαρσίες της δεν είναι κάτι τραγικό, δεν το κάνουν όλες οι γάτες και, άλλωστε, νομίζω ότι δεν είναι αυτό το κύριο πρόβλημά σου.;)

Για το καθάρισμα τώρα, νομίζω είπες ότι δέχεται το σκούπισμα με μωρομάντηλα. Μην τα φοβάσαι, δεν είναι επικίνδυνα.:) Συνέχισε να την καθαρίζεις μ' αυτά και σιγά-σιγά θα μάθει να γλείφεται μόνη της (και κάνε το ίδιο με το μικρό). Την έχουν εφαρμόσει κι άλλα μέλη αυτή τη μέθοδο με μεγάλη επιτυχία. Και να την καθαρίζεις σίγουρα μετά την τουαλέτα - τα περισσότερα μακρύτριχα έχουν ένα ψιλοπροβληματάκι βρωμιάς, για ευνόητους λόγους.:P

Γενικά, ό,τι κάνεις να το εφαρμόζεις με σταθερότητα. Είναι πια ενήλικη, οπότε η εκπαίδευσή της θα πάρει πολλές εβδομάδες, ίσως και μήνες. Θέλει πολλή υπομονή. Παρεμπιπτόντως, αν ψάξεις στο google για puppy mills, για να δεις σε τι είδους "εγκαταστάσεις" μεγαλώνουν τα ζώα των πετ σοπ, θα σου λυθούν πολλές απορίες.:( Η γατούλα σου πέρασε πολύ δύσκολα, οπότε μη σκέφτεσαι ότι είναι ανάποδη ή οτιδήποτε, σκέψου ότι είναι βαθιά τραυματισμένη και προσπάθησε να την προσεγγίσεις μ' αυτό το σκεπτικό.

Επειδή διάβασα το θέμα λίγο επί τροχάδην, μπορεί κάποια απ' αυτά να έχουν ξαναειπωθεί, οπότε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη.:redface:

Για το πρόβλημα με την τουαλέτα, αυτό που μπορείς να κάνεις σε πρώτη φάση είναι να σηκώσεις όλα τα πράγματα που λερώνει. Δεν έχει νόημα να τα πλένεις συνέχεια. Εφόσον το κάνει τόσο καιρό, τα αναγνωρίζει πλέον σαν "τουαλέτες"/περιοχή μαρκαρίσματος, οπότε πρέπει να τα απομακρύνεις.
Αν συνεχίσει να πηγαίνει στην ίδια περιοχή, δοκίμασε ή να αποκλείσεις το χώρο (π.χ. να βάλεις εκεί μια πολυθρόνανα ή κάτι τέτοιο) ή βάλε στο σημείο εκείνο μια δεύτερη λεκάνη (μπορεί να είναι και λεκάνη για ρούχα, δεν είναι ανάγκη να πάρεις ειδική).
Η μέθοδος του να την κλείσεις κάπου δεν ξέρω αν θα πιάσει, αφού ήδη, όπως είπες, χρησιμοποιεί κυρίως τη λεκάνη. Ωστόσο, αν αποφασίσεις να την εφαρμόσεις, ρίξε μια ματιά εδώ, αλλά να ξέρεις ότι θα πάρει πολύ καιρό.:/:

Το ότι δε σκεπάζει τις ακαθαρσίες της δεν είναι κάτι τραγικό, δεν το κάνουν όλες οι γάτες και, άλλωστε, νομίζω ότι δεν είναι αυτό το κύριο πρόβλημά σου.;)

Για το καθάρισμα τώρα, νομίζω είπες ότι δέχεται το σκούπισμα με μωρομάντηλα. Μην τα φοβάσαι, δεν είναι επικίνδυνα.:) Συνέχισε να την καθαρίζεις μ' αυτά και σιγά-σιγά θα μάθει να γλείφεται μόνη της (και κάνε το ίδιο με το μικρό). Την έχουν εφαρμόσει κι άλλα μέλη αυτή τη μέθοδο με μεγάλη επιτυχία. Και να την καθαρίζεις σίγουρα μετά την τουαλέτα - τα περισσότερα μακρύτριχα έχουν ένα ψιλοπροβληματάκι βρωμιάς, για ευνόητους λόγους.:P

Γενικά, ό,τι κάνεις να το εφαρμόζεις με σταθερότητα. Είναι πια ενήλικη, οπότε η εκπαίδευσή της θα πάρει πολλές εβδομάδες, ίσως και μήνες. Θέλει πολλή υπομονή. Παρεμπιπτόντως, αν ψάξεις στο google για puppy mills, για να δεις σε τι είδους "εγκαταστάσεις" μεγαλώνουν τα ζώα των πετ σοπ, θα σου λυθούν πολλές απορίες.:( Η γατούλα σου πέρασε πολύ δύσκολα, οπότε μη σκέφτεσαι ότι είναι ανάποδη ή οτιδήποτε, σκέψου ότι είναι βαθιά τραυματισμένη και προσπάθησε να την προσεγγίσεις μ' αυτό το σκεπτικό.

Στο τελευταίο που γράφεις είμαι σίγουρη ότι σε τέτοια 'εγκατάσταση' μεγάλωσε και αυτή! Πραγματικά δνε μπορώ να σας το εξηγήσω! Αλλα όλο αυτό το ύφος που έχει και διάφορα που κάνει αυτό το συναίσθημα σου δίνουν!

Τα άλλα βρε παιδιά πραγματικά τα έχω κάνει! :/:

Τι να πω! Θα προσπαθήσω από σήμερα πιο εντατικά και συγκεκριμένα με το φαγητό, τιμωρία, κλπ. Για καθαριότητα είμαστε κομπλέ, ότι έχει κατουρήσει έχει πεταχτεί!

Τα μηνύματα μεταφέρθηκαν και το θέμα ανοίγει.
Παρακαλώ να μην επαναληφθούν πάλι τα ίδια.

Καποιος με περισσοτερη διαθεση κι υπομονη...καποιος υπευθυνος ανθρωπος που θα ξερει οτι θα πεσει κατευθειαν στα βαθεια...καποιος που θα στοιχηματισει με τον εαυτο του οτι θα τα καταφερει...με πολυ πεισμα και μεγαλη αγαπη στα ζωα...
Αυτος θα μπορουσε...Δυσκολο, αλλα πιστευω οτι θα τον βρεις...
Προτεινω οχι πολυ μικρο σε ηλικια, εμπειρο γατογονιο και με αρκετα ελευθερο χρονο...

Καταλήγουμε λοιπόν ότι το γατί αυτό χρειάζεται: κάποιον συνταξιούχο ή εισοδηματία, για να μην δουλεύει και να έχει πολύ ελευθερο χρόνο, κάποιον που του αρέσει η βρώμα ή να την βρίσκει να καθαρίζει, να μην έχει πρόβλημα με την μέση του γιατί από το σκύψημο για να μαζεύει τις ακαθαρσίες θα διαλυθεί και βέβαια να έχει απειρη υπομονή και αγάπη για τα ζώα.:/::blink:
Νομίζω ότι θα είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί κάτι τέτοιο.:hmm: Πάντως εγω ξεκινάω το ψάξημο.

Καταλήγουμε λοιπόν ότι το γατί αυτό χρειάζεται: κάποιον συνταξιούχο ή εισοδηματία, για να μην δουλεύει και να έχει πολύ ελευθερο χρόνο, κάποιον που του αρέσει η βρώμα ή να την βρίσκει να καθαρίζει, να μην έχει πρόβλημα με την μέση του γιατί από το σκύψημο για να μαζεύει τις ακαθαρσίες θα διαλυθεί και βέβαια να έχει απειρη υπομονή και αγάπη για τα ζώα.:/::blink:
Νομίζω ότι θα είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί κάτι τέτοιο.:hmm: Πάντως εγω ξεκινάω το ψάξημο.

Μακαρι να ημουν αθήνα να βοηθούσα!!! Απο χρόνο υπομονη και αγαπη άλλο τπτ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back