Για τους λάτρεις των Περσικών

• Thread starter Thread starter deni
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
παρεξηγηση μηπως ???

Λόγω πολύς δουλειάς , είχα πολλές μέρες να μπω στο ιντερνετ..μπήκα μόλις τώρα και μπορώ να πω όι σοκαρίστηκα...συγγνώμη αλλά κανείς δε μπορεί να διακρίνει πότε κάποιος μπορεί να κάνει πλάκα και πότε όχι.Δεν το κάνω για να δικαιολογηθώ , δεν έχω άλλωστε λόγο για αυτόό καθένας ξέρει τι είναι για τον εαυτο του και αυτό του φτάνει , και στην προκειμένη περίπτωση μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου πάρα πολύ φιλόζωη- έχω θρέψει πολλά αδεσποτα , είχα μέχρι τώρα 5 γατιά , τρία παραδείσια πουλιά , 4 σκυλιά και κάτι χελώνες.Το όλο θέμα το ανέφερα πάνω σε μια φάση που είχα σκάσει από τη δουλειά και το έγραψα στο στυλ να γάψουμα καμιά μαλακία να χαλαρώσουμε λίγο.Και ειλκρινά λυπάμαι που μερικοί το πήρατε τόσο στραβά.Η μόνη δόση αλήθειας που εμπεριέχει όλο αυτο που έγραψα ήταν το πόσο απογοητευμένη ήμουν όταν αφού αγο΄ρασα τη γάτα από πετ σοπ πιστεύοντας ότι θα είναι ράτσασ , θα είναι φροντισμένη , υγιέσατη , με το πρώτο εμβόλιο , κτλ κτλ , από την πρώτη κιόλας επίσκεψη στο γιατρό συνειδητοποίησα ότι το μωρό μου - γιατί έτσι το αντιμετωπίζω - ούτε εμβόλιο είχε τους δύο πρώτους μήνες της ζωής του , είχε κολλήσει και μύκητες από τα πουλιά που ήταν δίπλα ή από τη μεταφορά ή και γω δεν ξέρω τι , και μας φόρτωσε και ο κομπογιανιτης με ένα κάρο μαλακίες , και μέσα στις πρώτες δέκα μέρες είχα δώσει ένα σεβαστό ποσό , σε μια φάση που έκανα μετακόμιση και τα οικονομικά μου ήταν περιορισμένα.Δεν το μετάνιωσα ουτε στιγμή γιατί όλοι εσείς μου με κράξατε αδίκως , ξέρετε ότι μόλις κρατάτε τη γάτα σας στην αγκαλιά , τη χαιδεύετε και αρχίζει εκείνο το χουρ χουρ , και σηκώνει και το κεφαλάκι για να τη χαιδέψετε από κάτω από το λαιμό ή τρίβει με τη μυτούλα της το δάχτυλό σας για να τη χαιδέψεται , δεν πάει να καίγεται ο κόσμος δίπλα σασ , εσείς το μόνο που θέλετε είναι να κρατάτε το γατάκι σας και να σας κοιτά στα μάτια με εκείνα τα υπέροχα στρόγγυλα ματάκια- τουλάχιστον η δική μου έχει στρόγγυλα-ή όταν το πρωί ξυπνάει και αρχίζει να σας ενοχλεί για να ασχοληθείτε μαζί της.Με το συμπάθειο κιόλας αλλά αν δεν ήμουν φιλόζωη δε θα έψαχνα για το site ούτε θα έκανα ερωτήσεις για να μαθω για τη γατίσια συμπεριφορά , αλλά θα τα θεωρούσα μαλακίες , όπως με κοροιδεύουν μερικοί συνάδελφοι όταν με βλέπουν να κανω διάλειμμα και να ψάχνω στο site για κάτι νέο ή να λύσω μια απορία μου γιατί ίσως η γάτα μου το χτες έφαγε λιγότερες κροκέτες από ότι προχθές.Και αν ήθελα οικονομικές συμβουλές για να αποσβέσω το κεφάλαιο μου όπως λανθασμένα ανέφερα θα ρωτούσα το λογιστή μου και όχι όλους εσάς τους φιλόζωους.
Τέλος πάντων.ελπίζω να έγινα σαφής και να λυθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση.Απλά είναι άσχημο να δίνεις λάθος εντυπώσεις.Και παρεπιπτόντως , χτες βρήκα και υποψήφιο γαμπρό , αλλά δε θέλω ακόμα να τη ζευγαρώσω.Είναι περίπου 8 μηνών αλλα ο μπαμπάς μου - πιο παλιός από μένα είπε ότι εινι καλύτερα να χρονίσει και μετά.και ο κτηνιατρός μου το ίδιο είπε.Οποτε όποιος ετοιμαζόταν να με βοηθήσει να το αποσβέσω , θα χρειαστεί να περιμένω.πάντως ο μόνος λόγο που ανέφερα το παραπάνω ήταν γιατί ήθελα να ρωτήσω , αν όντως πρέπει να κλείσει χρόνο ή όχι , γιατί έχει αρχίσει και ψιλοζητάει αρσενικό , δεν τρώει και πολύ και η γιατρός μας είπε ότι είναι από αυτό , και δεν ξέρω τι να κάνω.
αυτά τα λίγα.εγώ πάντως δε θα σταματήσω να θέτω ερωτήματα ή να απαντάωμε τη δική μου γνώμη , απλά θα προσεχω τι γράφω.αυτά.ευχαριστώ και ελπίζω να μην κούρασα με το μακροσκελή μου μονόλογο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χιούμορ ή μη αυτό που ενόχλησε - εμένα τουλάχιστον, οι υπολοιποι ας μιλήσουν για τους εαυτούς τους - είναι η γενικότερη λογική "θα ζευγαρώσω τη γάτα μου που είναι ράτσα και θα πουλήσω τα μικρά".
Εκτός κι αν ήταν και αυτό "χιούμορ" και δεν θα πουλήσεις τα γατάκια.
Τα ζώα, δεν είναι προς πώληση. Δεν θα έπρεπε να είναι. Οπως δεν είναι και οι άνθρωποι. Δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω για την αναγκαιότητα της στείρωσης. Αν δεν έχεις πειστεί ακόμα με όσα έχεις διαβάσει σε αυτό τουλάχιστον το φόρουμ, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χαίρομαι που λύθηκε αυτή η παρεξήγηση. Η αλήθεια είναι ότι με το γραπτό λόγο δεν μπορούμε να καταλαβαίνουμε πάντοτε τις προθέσεις του άλλου, και καμιά φορά ούτε τα smileys βοηθούν! :)

Για το ζευγάρωμα δεν ξέρω πολλά, αλλά λογικό μου φαίνεται αυτό που σου είπε ο γιατρός σου. Ό,τι και να αποφασίσεις πάντως, καλό θα ήταν να τη στειρώσεις ύστερα από μάξιμουμ 3-4 γέννες, γιατί όντως καταπονείται ο οργανισμός τους. Αυτό κάνουν και οι σοβαροί εκτροφείς (no pun intented). Άλλωστε, ταλαιπωρείται και το ίδιο το ζώο, όταν χρειάζεται να φροντίζει τόσα μικρά: ήξερα μια αποκλειστικά οικόσιτη σιαμέζα και πολύ στοργική μάνα που από ένα σημείο και μετά έδιωχνε τα μικρά της, γιατί δεν τα άντεχε!

γενικα απο οσο εχω ακουσει και εχω διαπιστωσει οι γατες δε φημιζονται για τα μητρικα τους αισθηματα .και περισσοτερο λειτουργει το ενστικτο παρα η αναγκη της μητροτητας . ο λογοσ που θελω να τη ζευγαρωσω ειναι περα απο βιολογικους- μητροτητα-περισσοτερο υγειας.και μετα φυσικα και θα της κανω στειρωση χωρις να περιμενω να γεννησει τρεις με 4 φορες.με τον οιστρο ομως τι κανουμε.προχτες ειδα και δυο μεγαλες κηλιδες πανω στο σεντονι μου.

Απ' όσο ξέρω δεν κινδυνεύει η υγεία της, αν δεν ζευγαρώσει.
Όσο για τον οίστρο το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή...

Οι κηλίδες που ανέφερες τί ήταν;

με αυτην την απορια θα μεινω και γω.να κατουρησε δε νομιζω γιατι δε μυριζαν ετσι .μια ωρα ειχα τη μυτη μου απο πανω και δε μου μυριζαν τιποτα.αλλα γενικα η γατουλα μου εχει μια περιεργη μυρωδια τις τελευταιες μερες που ποτε δεν ειχε.εχω λιγο περιεργη μυτη με τις μυρωδιες.για αυτο και δεν θα ηθελα ποτε σκυλο μεσα στο σπιτι οσο και αν τα λατρευω.οποτε δε ξερω τι να υποθεσω.αλλα οταν εχουν οιστρο δεν αφηνουν υγρα η κανω λαθος και αυτο γινεται μονο στα αρσενικα?

Εχε υποψην οτι α δεν την στειρωσεις μπορει να παθει πυομητρα! Αν τη στειρωσεις αντιθετα δεν θα παθει τιποτα! Εξισου στα περσικα οι γεννες ειναι εξαιρετικα δυσκολες και ταλειπωρια γιατι τα γατακια εχουν τεραστιο κεφαλι και γεννιουνται συχνα νεκρα, εξισου το ζευγαρωμα ειναι δυσκολο και δεν πετυχαινει παντα λογω ουρας. Εγω ως μαμα περσικων εχω υγιεστατες θυληκες στειρωμενες και σου συστηνω χωρις να το σκεφτεις καθολου να τη στειρωσεις για λογους υγειας. Τωρα εισαι ελευθερος να κανεις οτι θελεις αλλα εμενα η πειρα μου αυτο μου λεει. Εξισου 3-4 γεννες που λεεει η ρουκο για τα περσικα δεν ισχυουν, ταλαιπωριουνται αφανταστα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back