Για όσους παραπονιούνται ότι...

Βασικα το παιδακι δεν τρωει απο τιν αγελαδα.Η καμηλα κατουραει και το παιδακι πεινει διοτι δεν υπαρχει ιχνος νερου!Το ξερω διοτι εχω ξαναδει την εικονα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν εννοω αυτην αλλα την αλλη εικονα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση κάποιους εξυπηρετεί και γι'αυτό δεν έχει λυθεί. Επίσης αν δεν υπάρξει ενημέρωση αυτών των ανθρώπων σε θέματα προγεννητικού ελέγχου και μετάδοσης ασθενειών η κατάσταση δεν πρόκειται να ληθεί. Αν μια οικογένεια μπορεί να θρέψει 1 ή 2 παιδιά και κάνει 15 εννοείται ότι δεν θα γίνεται τίποτα. Ή αν ένας άντρας έχει aids και συνεχίζει να 'συνεβρίσκεται' με γυναίκες χωρίς προφυλακτικό μια από τα ίδια.

Άρα το θέμα δεν είναι το αν δίνουμε ή όχι χρήματα αλλά το πού πάνε αυτά τα χρήματα. Και να η ρωμαιοκαθολική εκκλησία έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ που έδειχνε τη στάση τους σε σχέση με το aids. Οι άλλες οργανώσεις προσπαθούσαν να ενημερώσουν κι αυτή τους έλεγε να μην χρησιμοποιούν προφυλακτικά :down:

Σαραντατόσα χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου έτσι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Πως γίνεται και γεννάνε τόσα χρόνια σ αυτή την κατάσταση, πού έχουν το κουράγιο απορώ. Μέσα σ αυτή τη δυστυχία πού έχουν όρεξη για ερωτοεπαφές; Τι διαλο μόνο με την ανάσα αναπαράγονται ή μυρίζουν κρίνους….
σωστη σκεψη... τι να γινεται αραγε;:hmm::hmm: για να λυθει το προβλημα πρεπει οχι απλα να τους μιλησουν για το θεμα της αντισυλληψης αλλα να τους το επιβαλουν. φανταστητε να κανανε κι εδω οι οικογενιες απο καμια 10 ρια παιδια ο καθενας, τι θα γινοταν; αρα οσο συνεχιζουν να τεκνοποιουν δεν θα λυθει ποτε το προβλημα και δεν ειναι λυση εφ ορου ζωης καποιοι ανθρωποι να δινουν τα λεφτα που βγαζουν με κοπο για να συνεχισουν να κανουν παιδια και να τα θρεφουν... ξερω πως τα λεγομενα μου ειναι αντιθετο με το πρωτο μου ποστ σε αυτο το θεμα αλλα με ταρακουνησε το μυνημα του θαναση...:hmm::|:redface:

Εαν εχετε καποια λυση πειτε την αλλιως δεν εχει νοημα ετσι λεμε ολοι τα ιδια και τα ιδια και τιποτα δεν γινεται...

Εσυ θαναση τι προτεινεις συγκεκριμενα??? Το ναδινει κανεις χρηματα ελενχοντας που πανε μεσω Action AId ειναι μια λυση γιατι τουλαχιστον το παιδι σου γραφει και βλεπεις τι γινεται κι αν θες πας και το βλεπεις.. προτεινεις κατι αλλο??? Αν ναι τι???
Τι να προτείνω yasmin, μήπως ξέρω τι γίνεται εκεί πέρα; Αυτό που ξέρω είναι ότι εδώ και χρόνια δίνεται βοήθεια κι ακόμα στην ίδια κατάσταση είναι. Γιατί; δεν αρκούν, δεν δίνουμε όσα χρήματα χρειάζονται; Ποιοι εμπλέκονται και με ποιο σκοπό; Μήπως η βοήθεια τελικά δεν είναι γι αυτούς αλλά γι αυτούς που εμπλέκονται; Τόσα χρόνια κι ακόμα δε άλλαξε τίποτα. Τόσοι άνθρωποι πάνε εκεί πέρα για να βοηθήσουν γιατροί κλπ τόσα χρόνια, και ακόμα το πρόβλημα υπάρχει.
Επίσης, χρόνια τώρα πηγαίνουν ιεραπόστολοι στις χώρες αυτές για να εκπολιτίσουν τους λαούς. Ακόμα ούτε για την προστασία τους δεν έμαθαν; Τι εμπόδια συναντούν όλοι αυτοί και είναι ακόμα έτσι;

Ε άρα θα πρέπει να γίνει προσπάθεια και προς το βατικανό. Να επιμείνουμε ως κοινωνία να μην εμποδίζει τον έλεγχο των γεννήσεων.
Τους αποτρέπει από την προφύλαξη αλλά δεν τους ταΐζει όμως.
Αυτοί που είναι κοντά στο θέμα και ξέρουν την κατάσταση, πρέπει να ενημερώσουν επίσημα τις κοινωνίες και να τις παροτρύνουν για πίεση προς το βατικανό. Και οι κυβερνήσεις και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται σ αυτό το θέμα.
Να απαγορευτεί στο βατικανό να επεμβαίνει στο θέμα αυτό.
Δηλαδή από τη μια προσαρμόζουμε εμείς τις γεννήσεις μας στην δική μας κατάσταση, και από την άλλη θα ταΐζουμε άλλους λαούς επειδή έτσι γουστάρει το βατικανό; Αμα ήταν έτσι ξέρουμε κι εμείς να κάνουμε δέκα παιδιά.

η καθολικη εκκλησια ειναι καμια φορα αιωνες πισω

Είχατε δει τον "Επίμονο Κηπουρό"? Καταπληκτική ταινία, τρομερό cast, και θέμα σχετικό με το θέμα μας. Διεφθαρμένες πολυεθνικές και φαρμακοβιομηχχανίες που χρησιμοποιούν την Αφρική ως μια τεράστια πηγή πειρματόζωων. Είτε δοκιμάζονται κανούργια φάρμακα, είτε πετώντας τα ληγμένα με την πρόφαση της ανθρωπιστικής βοήθειας, είτε τους κολλάνε με θανατιφόρους ιούς (βλ.aids) και εν συνεχεία τους αφήνουν στη μοίρα τους. Σίγουρα κάποιους βολεύει αυτή η κατάσταση διαφορετικά θα είχε αλλάξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια....

Είχατε δει τον "Επίμονο Κηπουρό"? Καταπληκτική ταινία, τρομερό cast, και θέμα σχετικό με το θέμα μας. Διεφθαρμένες πολυεθνικές και φαρμακοβιομηχχανίες που χρησιμοποιούν την Αφρική ως μια τεράστια πηγή πειρματόζωων. Είτε δοκιμάζονται κανούργια φάρμακα, είτε πετώντας τα ληγμένα με την πρόφαση της ανθρωπιστικής βοήθειας, είτε τους κολλάνε με θανατιφόρους ιούς (βλ.aids) και εν συνεχεία τους αφήνουν στη μοίρα τους. Σίγουρα κάποιους βολεύει αυτή η κατάσταση διαφορετικά θα είχε αλλάξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια....

Αρχική Δημοσίευση από ?:
Έβλεπα πριν λίγες μέρες στο ΣΚΑΪ ένα ντοκιμαντέρ με θέμα το Βατικανό και την επηροή του στις αφρικανικές χώρες που μαστίζονται από το aids. Έλεγε λοιπόν ότι επειδή στις χώρες αυτές δεν υπάρχει κρατική μέριμνα για την υγεία οργανώσεις της καθολικής εκκλησίας έχουν αναλάβει αυτό το θέμα. Τώρα, όσο αφορά την ενημέρωση των αφρικανών για το aids υποστηρίζουν ότι η χρήση του προφυλακτικού ΔΕΝ τους προφυλάσει από την ασθένεια, γιατί λέει έχει πόρους και ο ιός μπορεί να το διαπεράσει. Έτσι υποστηρίζει ότι ΔΕΝ πρέπει να το χρησιμοποιούν γιατί είναι κακό και κάνουν διάφορες εκστρατείες εναντίον του, καύσεις προφυλακτικών και άλλα τέτοια χαρούμενα. Και αναρωτιέμαι τώρα... είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να συμβαίνει; Απ΄ότι κατάλαβα αυτή η θέση του Βατικανού πηγάζει από τη θέση του εναντίον της αντισύλληψης και της έκτρωσης. Αλλά και πάλι είναι δυνατόν;(quote]

E τώρα ήρθρ κι έδεσε! Έτσι είναι. Τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα για την πλούσια ήπειρο σε συνδυασμό με το απίστευτο Βατικανό το γνωστό για τις απίστευτες πρακτικές του στις περισσότερες των περιπτώσεων...
Πως βρε Θανάση να ξεφύγουν οι άνθρωποι αφού είναι καμμένοι από χέρι! Πραγματικά δεν ξέρω καμιά λύση , το μόνο που μου φαίνεται ότι μπορεί να κάνει κανείς είναι να σώσει έστω τη συνείδησή του με την όποια προσφορά του και όχι να αλλάξει τον κόσμο. Αυτός θέλει πολλά για να αλλάξει. Πρόκειται για ολόκληρη Ήπειρο που έχει πέσει στα χέρια χασάπηδων!

Όσον αφορά το βατικάνο η στάση σου πηγάζει από την άποψη του γενικά περί ελέγχου των γεννήσεων, απαγορεύοντας κάθε μέσο προς αυτή τη κατεύθυνση. Και εάν σκεφτούμε ότι ο προηγούμενος πάπας ήταν η "προοδευτική" εκδοχή, τώρα με τον Βενέδικτο τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, μιας και στη καλύτερη περίπτωση τον λες βαθιά συντηρητικό και στη χειρότερη φιλοναζιστή με ότι συνεπάγεται αυτό σαν άποψη και στάση. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο τελευταία το βατικάνο δέχτηκε να συζητήσει τη προοπτική να άρει την απαγόρευση χρήσης των προφυλακτικών στα πλαίσια της διεθνούς εκστρατείας για το aids. Βέβαια, εάν σκεφτούμε τη ταχύτητα με την οποία οι επίσημες εκκλησίες συζητάνε τέτοιου είδους αρχειακά ζητήματα για αυτές, εάν έχουμε επιβιώσει ως είδος σε κανά αιώνα θα το δούμε.
Όσο για την ιστορία γενικώτερα των χωρών του τρίτου κόσμου αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι αποφεύγουμε οποιαδήποτε βοήθεια που διακινείται ή πρόκειται να διακινηθεί μέσω κρατικών φορέων. Προτιμάμε μη κυβερνητικές οργανώσεις με την ελπίδα ότι ακόμα και αν "χαθούν" χρήματα κάποια θα φτάσουν εκεί. Είναι γνωστό ότι για πολλά χρόνια χρηματική βοήθεια που οι επίσημοι φορείς της ήταν κράτη, χρησιμοποιόταν για την αγορά όπλων στο πόλεμο φυλών.

Κοίτα να δεις που ο βατικανός είναι κοντέρ στον …… μας και ρυθμίζει τι θα του φορέσουμε. Καλά…. είμαστε πολύ τρελοί που επιτρέπουμε στους τρελούς να μας κουμαντάρουν.

Θανάση εσύ το σκέφτεσαι έτσι γιατί σε μας η εκκλησία έχει κάπως 'απομυθοποιηθεί'. Δηλαδή ξέρουμε ότι έχει προβλήματα και ότι κάποιες φορές μπορεί να μην έχει δίκιο σε αυτά που μας προτείνει. Στην αφρική όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οι άνθρωποι εκεί ακούν ότι τους λεει η θρησκεία τους κατά γράμμα, δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης.

Εχω μια φίλη ελληνίδα που μένει μόνιμα στην Αφρική και συζητούσαμε για το θέμα μια φορά που ήρθε για επίσκεψη. Μου είπε να μην στείλω ποτέ χρήματα ή άλλα υλικά αγαθά γιατί δεν φτάνουν στα χέρια αυτών που τα χρειάζονται. Την ρώτησα αν ξέρει τι συμβαίνει και μου είπε οτι αφού φτάσουν τα προϊόντα στην Αφρική, τα παραλαμβάνουν "άνθρωποι" και τα πουλάνε έπειτα σε τιμές που τους βολεύουν. Είναι μπλεγμένο και το ταχυδρομείο τους αλλα δεν ήξερε να μου πει λεπτομέρειες. Και φυσικά αυτοί για τους οποίους καθορίζονταν αυτά τα προϊόντα, δεν έχουν τα χρήματα να τα αγοράσουν. Αυτό δεν το λέω για να μην στείλει ποτέ κανεις σας πράγματα ή λεφτά. Εγώ απλά δεν θέλω να τα δώσω σε αυτούς. Κάποιον άλλο μπορεί να μην το ενοχλεί η σκέψη οτι τα χρήματά του φτάνουν σε άλλα χέρια (ίσως τα έχουν και αυτοί ανάγκη?). Εγώ πάντως σκοπεύω να μην ξαναστείλω τίποτα με αυτόν τον τρόπο. Προτιμώ να πάω και να τους τα δώσω αυτοπροσώπος. Απλά θα κουβαλήσω 1-2 βαλίτσες παραπάνω μαζί μου για το ταξίδι. Οι γονείς μου είχανε πάει παλιότερα και δίνανε στα παιδάκια καραμέλες και στυλούς και κλέγανε απο την χαρά τους. Το ξέρω οτι έτσι δεν θα κάνω και την τεράστια διαφορά αλλα τουλάχιστον για λίγες μέρες κάποια παιδιά δεν θα πεινάνε.

Σίγουρα η κατάσταση είναι μπλεγμένη και δύσκολη, ειδικά σε χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο (γιατί δε βρίσκονται και όλες οι χώρες της Αφρικής στην ίδια κατάσταση, μιλάμε για μια τεράστια ήπειρο). Πιθανότατα μεγάλο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας να καταλήγει στη μαύρη αγορά.
Ωστόσο, αν κανείς θέλει να βοηθήσει, μπορεί να το κάνει μέσω μεγάλων, διεθνών οργανισμών και οργανώσεων (Ερυθρός Σταυρός, UNICEF, ActionAid κ.ά.), ώστε να είναι σίγουρος ότι η βοήθειά του θα πιάσει τόπο. Οι οργανισμοί αυτοί έχουν μόνιμη και πολυετή παρουσία στις χώρες του τρίτου κόσμου, γι' αυτό γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι τοπικές κοινωνίες, οικονομίες και μαφίες και ξέρουν πώς να παρακάμπτουν τα εμπόδια ώστε να βοηθούν αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Ωστόσο, αν κανείς θέλει να βοηθήσει, μπορεί να το κάνει μέσω μεγάλων, διεθνών οργανισμών και οργανώσεων (Ερυθρός Σταυρός, UNICEF, ActionAid κ.ά.), ώστε να είναι σίγουρος ότι η βοήθειά του θα πιάσει τόπο.
Μα αν στείλει κάποιος χρήματα με ποιον θα στείλει, μέσω κάποιας οργάνωσης όπως η UNICEF δεν θα τα στείλει;

H φιλή μου που μου μίλησε σε αυτές της οργανώσεις απευθυνόταν.

Δηλαδή όλοι αυτοί που μας καλούν κάθε λίγο και λιγάκι να βοηθήσουμε, και κάνουν και τηλεμαραθώνιους, και μας λένε να αγοράζουμε διάφορα είδη όπως τετράδια κάρτες κλπ κι ότι με κάθε αγορά μας εξασφαλίζεται ένα εμβόλιο κλπ κλπ κλπ, πάνε εκεί και δίνουν τα αγαθά που έχουν συγκεντρωθεί, σε κάποιους οι οποίοι τα πουλάνε;

Αϊϊϊϊιιιι πάλι μας εξαπάτησαν…

Όσον αφορά το βατικάνο η στάση σου πηγάζει από την άποψη του γενικά περί ελέγχου των γεννήσεων, απαγορεύοντας κάθε μέσο προς αυτή τη κατεύθυνση. Και εάν ......

Δεν ξέρω από που πηγάζει η στάση της Άνιμα, πάντως η δικιά μου στάση που είναι ανάλογη, πηγάζει από ιστορικά γεγονότα και επειδή παρακολουθώ τη στάση του Βατικανού σε πολιτικές υποθέσεις και τους αντίστοιχους πολιτικούς χειρισμούς.
Όσο για τα κακόμοιρα του τρίτου κόσμου, τι να πει πια κανείς! πρέπει να διπλοτσεκάρουμε.
Μια μέρα είδα μια εκπομπή της Τ. Στεφανίδου που παρουσιαζε το έργο μιας γυναίκας που αφιέρωσε όλη της την περιουσία στη Δυτική Αφρική, όπου πήγαίνει με κίνδυνο της ζωής της (τρεις φορές κόντεψε να πεθάνει παρά τα εμβόλια) έχτισε σχολεία, νοσοκομεία, ειδικά για Έιτζ, δημιούργησε προγράμματα και πολλά άλλα μέχρι που την έκαναν πρέσβειρα της χώρας αυτής. Είπε ότι ξόδευε την περιουσία που κληρονόμησε από τον πατέρα της που ήταν ευεργέτης γιατί και αυτός ακριβώς το ίδιο θα έκανε. Δυστυχώς επειδή είδα την εκπομπή στο τέλος δε θυμάμαι το όνομά της. Να, κάποιο τέτοιο έργο αξίζει να το βοηθήσει κανείς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back