Γκρίνια

alcyone πιστεψε το ή οχι δεν την πτοει καμια καιρικη συνθηκη παρα μονο ο καυσωνας!!! οσο για πορτακι δεν μπορω να βαλω γιατι νοικιαζω :( ασε που οταν ειναι εξω την βλεπω με καμερα γιατι ειναι κ ζαβολιαρικο οποτε δεν γινεται να την αφηνω να σουλατσαρει χωρις επιβλεψη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Α, σ'αυτή την περίπτωση που το κορίτσι, δεν είναι φρόνιμο, το "μέσα" είναι μονόδρομος, προκειμένου να'χεις και το κεφαλάκι σου ήσυχο!
Μη λυγίσεις στη γκρίνια της και αργά η γρήγορα, θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Ο καλύτερος, κατά τη γνώμη μου πάντα, τρόπος αντιμετώπισης της γκρίνιας είναι να μην υποκύπτεις σ'αυτήν.
Γκρίνια= αίτημα, απαίτηση.΄Απαξ και δει οτι δεν υπάρχει ανταπόκριση στο "μπαλάκι που σου ρίχνει", τότε θα σταματήσει κι εκείνη το "παιχνίδι" της.
Παράλληλα μπρορείς να αυξήσεις τα ερεθίσματα εντός σπιτιού με καινούργια παιχνιδάκια που σε συνδυασμό με την εφευρετικότητά σου θα της κρατούν το ενδιαφέρον για περισσότερη ώρα. Άλλωστε το καλό είναι οτι δεν είναι μόνη, έχει και αδερφάκια να παίζει μαζί τους:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έλενα θα συμφωνήσω με την alcyone, θα πρέπει να κάνεις υπομονή και θα δεις ότι σε λίγο θα το ξεχάσει αρκετά το έξω, θέλει το χρόνο της όμως. Όσο περνούν οι μέρες θα συνηθίσει κι όλο και λιγότερο θα το αποζητάει...Θα ζητάει μεν αραιά και που να βγει (όπως όλα τα γατούνια), αλλά δε θα γίνεται τόσο επίμονη, εκτός κι αν δεν είναι στειρωμένη, οπότε σ΄αυτή τη περίπτωση θα ηρεμήσει ούτως ή άλλως αρκετά όταν με το καλό στειρωθεί ;) Αν όμως ήδη είναι, τότε απλά υπομονή :)

<p>alcyone καλημέρα :) αυτό το παιδί μου είναι λιγάκι... Ιδιαίτερο, ψυχαγωγειται επιλεκτικά :p σε αντίθεση με την μαμά της κ την αδερφη της που είναι τα πιο καλοβολα γατάκια. Πάνε τα καημένα να παίξουν μαζί της κ τις δερνει! Μάλλον πρέπει να πάρω μεγαλύτερο καλάθι απο αυτό που έχουν ήδη γεμάτο κ να κάνω υπομονη! Μαρια στειρωμενο είναι ο τερατακι απο 11 μηνών! Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας η γκρίνια της :) τέλος πάντων σας ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας. Σας εύχομαι μια όμορφη Κυριακή, χωρίς γκρίνια πάνω απ'ολα!!</p>

Να υποθέσω οτι πρόκειται για γατί-ηγέτη!:pfff:
Αν είναι ιδιαίτερο και επιλεκτικό στον τρόπο ψυχαγωγίας του και λίγο γκρινιάρικο, πιθανό να έχει περισσότερη αντίληψη, γι αυτό και πιο... απαιτητικό;). Σίγουρα θα έχει και ιδιαίτερα καλά στοιχεία, είναι αυτό που λέμε"χαρακτήρας" :D

οοοο μα ναι ειναι πραγματικα πανεξυπνη.. καταλαβαινει πραγματα που τα αλλα μου δυο κοριτσια ουτε που φανταζονται. η αρτεμισουλα εχει καταφερει οι ζαβολιες της να ειναι πραγματικες εφευρεσεις!! κ ξερεις ελεγα στον αντρα μου γιατι οι αλλες δυο ειναι τοσο ησυχες κ μου ειπε: ignorance is bliss :) αλλα περα απο την γκρινια της ειναι καταπληκτικη γατουλα!! και πανεμορφη!!(στην υπογραφη μου, δεξια) απο μωρακι ειχε πολυ εντονη προσωπικοτητα.

Σωστό αστέρι!:D;)

Καλημέρα στη παρέα!

Για δυο μήνες θα φιλοξενήσω το γάτο αγαπημένης μου φίλης, που θα λείπει για δουλειά στο εξωτερικό, τον Αρτέμη. Ο Αρτέμης με ξέρει και γενικά τα πάμε καλά. Τον έχω στο σπίτι δύο μέρες τώρα, όλα καλά. Απλά το βράδυ νιαουρίζει και γκρινιάζει, ενώ έχω παίξει μαζί του, έχουμε αράξει, έχει φάει και του έχω αφήσει και λιχουδια για τις ώρες του ύπνου. Δεν σταματά όμως να νιαουρίζει. Χθες νιαούριζε περίπου τέσσερις ώρες. Είναι σημάδι ότι περνάει άσχημα; Μπορώ να κάνω κάτι να με εμπιστευτεί ή χρειαζεται απλά χρόνο; Είναι στειρωμένος και σχεδόν ενός έτους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα στη παρέα!

Για δυο μήνες θα φιλοξενήσω το γάτο αγαπημένης μου φίλης, που θα λείπει για δουλειά στο εξωτερικό, τον Αρτέμη. Ο Αρτέμης με ξέρει και γενικά τα πάμε καλά. Τον έχω στο σπίτι δύο μέρες τώρα, όλα καλά. Απλά το βράδυ νιαουρίζει και γκρινιάζει, ενώ έχω παίξει μαζί του, έχουμε αράξει, έχει φάει και του έχω αφήσει και λιχουδια για τις ώρες του ύπνου. Δεν σταματά όμως να νιαουρίζει. Χθες νιαούριζε περίπου τέσσερις ώρες. Είναι σημάδι ότι περνάει άσχημα; Μπορώ να κάνω κάτι να με εμπιστευτεί ή χρειαζεται απλά χρόνο; Είναι στειρωμένος και σχεδόν ενός έτους.
Αφού είναι στειρωμένος νομίζω πως μάλλον χρόνος του χρειάζεται. Ναι μεν σε ξέρει και τα πάτε καλά αλλά οι γάτες δένονται πολύ με τον χώρο τους και ίσως του λείπει το σπίτι του και η φίλη σου που για εκείνον είναι σαν μαμά του.
Κάνε λίγες μέρες υπομονή και πιστεύω πως θα σταματήσει την γκρίνα του.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφού είναι στειρωμένος νομίζω πως μάλλον χρόνος του χρειάζεται. Ναι μεν σε ξέρει και τα πάτε καλά αλλά οι γάτες δένονται πολύ με τον χώρο τους και ίσως του λείπει το σπίτι του και η φίλη σου που για εκείνον είναι σαν μαμά του.
Κάνε λίγες μέρες υπομονή και πιστεύω πως θα σταματήσει την γκρίνα του.:)
Ευχαριστώ πολύ!

Απλά το βράδυ νιαουρίζει και γκρινιάζει, ενώ έχω παίξει μαζί του, έχουμε αράξει, έχει φάει και του έχω αφήσει και λιχουδια για τις ώρες του ύπνου. Δεν σταματά όμως να νιαουρίζει. Χθες νιαούριζε περίπου τέσσερις ώρες. Είναι σημάδι ότι περνάει άσχημα; Μπορώ να κάνω κάτι να με εμπιστευτεί ή χρειαζεται απλά χρόνο; Είναι στειρωμένος και σχεδόν ενός έτους.

Τα βράδυα που κοιμάσαι του επιτρέπεις την είσοδο στην κρεβατοκάμαρα? Μήπως η φίλη σου συνήθιζε να τον έχει μαζί της και τότε, γι αυτό τώρα του κακοφαίνεται? :hmm:
Πάντως απ'ό,τι καταλαβαίνω γενικά μια χαρά περνάει στο σπίτι σου, κι όπως λέει κι η Βάσω πιο πάνω, σιγά-σιγά θα συνηθίσει.:)

Θελει παρεα.:) και γω οταν έφερνα τη δικη μου στο σπιτι το χειμώνα καθε πρωι με ξυπνούσε στις 6. Χωρις να θελει κατι ιδιαίτερο ή τουλαχιστον δεν καταλάβαινα τι ηθελε. Γιατι και φαγητο της άφηνα να εχει. Σηκωνομουνα και καθομουνα λιγο μαζι της και μετα ξανακοιμοταν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back