Γκρουπ εναντίον της στείρωσης!!!

επειδη ανοιξατε το θεμα της στειρωσης θελω να αναφερω μια περιπτωση φιλοζωης κυριας στη γειτονια μου που μου εξηγησε οτι ειναι εναντιον της στειρωσης.δεν στειρωσε ποτε την προγουμενη θηλυκη γατα που ζουσε στο διαμερισμα της.τωρα ζει με εναν αρσενικο αστειρωτο γατο και με μια θηλυκη ταρταρουγα γατα 8 μηνων.αυτη η τελευταια ηρθε στην πυλωτη που επεσαν φολλες πριν ενα χρονο,υποσιτισμενη.η κυρια την ταιζε,αλλα η γατα την ακολουθουσε παντου γιατι συνεχεια πεινουσε(ειχε παρασιτα).ημουν αυτοπτης μαρτυρας στο τροχαιο της γατας.τελικα η γατα ζει στο διαμερισμα της κυριας.δε διαπιστωσα με τα ιδια μου τα ματια την κατασταση της.προσπαθησα να πεισω την γειτονισσα μου να τη στειρωσει πριν ειναι αργα,αλλα δεν δεχεται τη βοηθεια μου.μου ζητησε ομως να τη βοηθησω να υιοθετηθει η γατα σε ασφαλες σπιτι οπου δεν θα κινδυνευει απο αυτοκινητα.τα στοιχεια της κυριας δεν εχω παρει την αδεια της να τα δημοσιοποιησω.αν ενδιαφερεται καποιος μπορω να την ενημερωσω.
δεν θελω να ειμαι επικριτικη γιατι προεχει το καλο της συγκεκριμενης γατας και ισως η αναφορα της σε αυτην την ιστοσελιδα ειναι η τελευταια μου ελπιδα.
και η δικη μου πρωτη γατα ειχε γεννησει πριν τη στειρωσω,αλλα με τα χρονια και τις ταλαιπωριες για μενα,τα γατακια και τις μανες τους ειδα αλλιως τα πραγματα.τωρα ειμαι υπερμαχος της στειρωσης,αλλα δεν μπορεις ολους να τους πεισεις να ξεπερασουν τους ενδοιασμους τους.νομιζω οτι πρεπει να επιβληθει με νομο η υποχρεωτικη στειρωση των οικοσιτων.αλλιως τα πραγματα ειναι φλου και οι συνεπειες δραματικες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάπου διάβασα οτι αυτή η κυρία ανήκει σε μια ομάδα χορτοφάγων ,ενάντια στη κακοποίηση ζώων και άλλα.

Δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό, αλλά αν είναι έτσι, μάλλον θα είναι αυτοί εδώ. Όπως θα δείτε στο λινκ, αναδημοσιεύουν το αλήστου μνήστης κείμενο "Στειρωμένα ζώα - αποστειρωμένη ζωή" που είχε συζητηθεί και στο φόρουμ εδώ.

Το αστείο είναι πως η ίδια οργάνωση συνυπογράφει όλες τις επιστολές φιλοζωικών οργανώσεων σε υπουργούς, όπου ζητούνται τα ίδια ακριβώς μέτρα στα οποία η οργάνωση αντιτίθεται, επειδή είναι λέει... ναζιστικά: τσιπάρισμα και στειρώσεις.

Δεν διαβάζουν αυτά που υπογράφουν; Προτιμούν να κάνουν το κορόιδο, προκειμένου να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση; Πάσχουν από τρικυμία εν κρανίω; Μυστήρια πράγματα...

Άσχετο, αλλά μου άρεσε πολύ αυτό:

Και στην τελική τι εύκολο να παίρνεις απόφαση για τη ζωή και το θάνατο ενός πλάσματος που δεν μπορεί να σε αντιμετωπίσει στα ίσα και σε εμπιστεύεται να κάνεις το καλύτερο για τη ζωή του. Φοβερή ευκαιρία να πουλήσεις μαγκιά και αμπελοφιλοσοφία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φτιαξε μια αγγελια εδω και στο φεις...:hmm:

Παρεπιπτοντως ο καθηγητης κος βερβεριδης στο σεμιναριο ηταν γενικα ειδικα για γατες μαχιμα υπερ της στειρωσης αλλα μας τονισε οτι σε μεγαλοσωμα σκυλια μεσα σε διαμερισμα μπορει να προκαλει ακρατεια σε ενα ποσοστο πραγμα που θα ειναι δυσαρεστο για τον ιδιοκτητη του ζητησα και θα μου συμμαζεψει τα που και σε τι ποσοσστο και σε ποιες ρατσες η στειρωση δεν ενδεικνευται λογω παρενεργειων η μονο εφοσον ο ιδιοκτητης εχει βρει λυση γιατι και ενα ζωο με ακρατεια μπορει να εγλαταλειφθει ( δε ξερουν ολοι ουτε ειναι διατεθειμενοι να βαλουν πανουλες).

Για γατες ειπε στειρωστε στειρωστε κι απο 6 μηνων απλα μετα παιξτε παιξτε μη παχυνουν

Πρωτη φορα το ακουω αυτο για την ακρατεια!!!:blink:

Δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό, αλλά αν είναι έτσι, μάλλον θα είναι αυτοί εδώ. Όπως θα δείτε στο λινκ, αναδημοσιεύουν το αλήστου μνήστης κείμενο "Στειρωμένα ζώα - αποστειρωμένη ζωή" που είχε συζητηθεί και στο φόρουμ εδώ.

Το αστείο είναι πως η ίδια οργάνωση συνυπογράφει όλες τις επιστολές φιλοζωικών οργανώσεων σε υπουργούς, όπου ζητούνται τα ίδια ακριβώς μέτρα στα οποία η οργάνωση αντιτίθεται, επειδή είναι λέει... ναζιστικά: τσιπάρισμα και στειρώσεις.

Δεν διαβάζουν αυτά που υπογράφουν; Προτιμούν να κάνουν το κορόιδο, προκειμένου να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση; Πάσχουν από τρικυμία εν κρανίω; Μυστήρια πράγματα...

Το διάβασα καιθώς και όλα τα link που παρέθεσες και ανατρίχιασα πραγματικά όχι τόσο απο τα επιχειρήματα που διάβασα αλλά απο τη διαπίστωση οτι κάποιοι προσπαθούν να εντάξουν σε ένα ιδεολογικό πλέγμα τα αδέσποτα και όλα τα ζώα και να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στη ζωή και την αναπαραγωγή.

Απο ότι διάβασα δεν πρόκειται για ομάδα που έχει να αντιπροτείνει μια βιώσιμη λύση σε ένα εμφανές πρόβλημα , τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων και των ζώων γενικότερα ,αλλά πηγαίνει με το δογμα live and let live και είναι μάχιμα (με απειλές) κατά της στείρωσης.

Μεσα σε ένα συμπλεγματικό παραλήρημα που ανακατεύει την ευγονική,τα μικροτσίπ,τους ινδιάνους ,τους πνευματικά καθυστερημένους, τον Χίτλερ και την αναρχοαριστερά με οικολογικές πινελιές κόλλησε και η στείρωση ή μάλλον κόλλησαν και τα ζώα. Πάλι καλά που λείπει ο Ελβις (Πρίσλευ) και τα πράσινα ανθρωπάκια απο τον Αρη ή οι Ελ απο τον Σείριο.

Λυπάμαι πραγματικά που υπάρχουν άνθρωποι που κατευθύνουν τόση ενέργεια για να κάνουν μια τρύπα στο νερό.

Δεν έχω μελετήσει τις θεωρίες απο τις οποίες επηρεάστηκε αυτός ο άνθρωπος και διαμόρφωσε μια τέτοια εικόνα για τα πράγματα αλλά πάντα πίστευα οτι τα δεδομένα και η πραγματικότητα γενούν τις ιδεολογίες που πρέπει να καθοδηγούν τις πράξεις μας και όχι η copy paste θεωρία απο το παρελθόν και τα δόγματα.

Έχω γνωρίσει ανθρώπους με ακραίες απόψεις για διάφορα θέματα και αυτό που όλοι μα όλοι είχαν κοινό ήταν η ευκολία με την οποία εξαιρούσαν τον εαυτό τους και δικαιολογούσαν τα αδικαιολόγητα όταν έφτανε το αυγό στο δικό τους κώλο.

Και επιπλέον αυτοί που μιλούσαν για ανεξαρτησία απο το χρήμα και τον πολιτισμό και την εξουσία είχαν εξασφαλισμένο και χρήμα και θέση στο σύστημα και εξουσία.

Αυτοί που σκοτωνόντουσαν για τα δικαιώματα των ζώων δεν είχαν ποτέ τους ζώο και ούτε ήξεραν τι θα πει να φροντίζεις ένα ζώο.

Αυτοί που μιλούσαν για έξοδο απο το σύστημα και αντίδραση δεν είχαν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους.

Αυτοί που επιτίθενται στην ιατρική(κάθε είδους) δεν είχαν καμία σοβαρή αρρώστια και όταν έβγαζαν σπυράκι αναζητούσαν την όποια ιατρική για να "συνεχίσουν τον αγώνα".

Και πάει λέγοντας γιατί ξέφυγα πολύ.

Αυτο που θέλω να πω είναι οτι γενικά ανέπτυσσαν θεωρίες με διάφορα επιχειρήματα,καλή ώρα, χωρίς όμως να γνωρίζουν ή να επωμίζονται το κόστος της ιδεολογίας τους.

Γιατί θέλει πολύ μαγκιά και δύναμη να είσαι συνεπής σε αυτό που λες και αυτό δεν το είδα ποτέ σε τέτοιες mixed grill ιδεολογίες. Και μούτρα να βγαίνεις να το λες με αποδείξεις για αυτά που λες και όχι γενικολογίες περι ανέμων και υδάτων.

Κρίμα πραγματικά κρίμα γιατί τις στενότερες παρωπίδες τις φοράνε όσοι νομίζουν οτι τις έβγαλαν.

Ο σκεπτόμενος άνθρωπος θέλει επιχειρήματα για να πειστεί.
Με πορδές δεν βάφονται αυγά...

Τελικά, ίσως τίποτα να μην τους ακυρώνει περισσότερο, από το ίδιο το γεγονός της δημοσιοποίησης των ιδεών τους από τους ίδιους. :lol:

Καπου εδώ, να στειλουμε και τα χαιρετίσματά μας, μη ξεχνιόμαστε...

politikitainies1009op9.jpg

M'αρεσει που δεν ξεχνας την "υπογραφη" σου!:up::up::lol::lol::up::up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back