Γλείψιμο

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Προσεξα σημερα στο βουλιτσο κατακοκκινη μυτουλακαι γλυφονταν συνεχως ( οχι το τριχωμα κατι σαν να ξερογλυφονταν μπροστα σε φαγητο) εχει τυχει σε κανεναν?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μηπως τον εχει τσιμπησει κατι η εχει ερεθιστει η μυτη του απο κατι που ακουμπησε η μυρισε και τη γλειφει συνεχεια και την κανει χειροτερα
:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελικα συνδυασα τη κοκκινη μυτη και πελματα με τον πυρετο και διαβασα στο βιβλιο Cat Owners Home Veterinary handbook οπως κανω παντα γιατι δινει πολλες γνωσεις και σε προετοιμαζει,κι επεσα τυχαια ακριβως πανω στη περιπτωση της ηλιασης και οταν διαβασα ειχε ολα τα συμπτωματα... ο καημένος προσπαθουσε να μου το πει ανοιγοντας το στομα του και γλειφομενος συνεχως..( ειχε και ταχυπνοια λιγο, στο τσακ τον προλαβα μαλλον) τον ειχε πειραξει ο ηλιος. Μπηκαμε μεσα τον καταβρεξα να πεσει λιγο η θερμοκρασια ( ευτυχως ετρωγε και χαιδευονταν δεν ηταν το πιο τραγικο σα περιπτωση) και ολο το βραδυ εβαλα αιρκοντισιον και μαζευτηκε και το χιονακι απο κατω ( εξισου ασπροκι ευαισθητο)και λογικα τωρα ειναι καλυτερα... εχει κανει το συνηθισμενο του που ειναι να κρυβεται κατω απο το κρεββατι ( αυτο το κανει και σε ασθενεια ο βουλιτσος). Θα δω πως θα παει σημερα που ειναι πιο κρυος λογικα μετα απο ολα αυτα κι αν δω κατι κατευθειαν στο γιατρο... Παντως περιεργο αυτο το επαθε τωρα που εβαλα τεντες παντου...ειρωνια ...

μπορεί να μην ήταν ηλίαση αλλά θερμοπληξία...τα ζώα δεν αντέχουν τέτοιες θερμοκρασίες ακόμα και αν δεν τα χτυπάει άμεσα ο ήλιος, κι επειδή δεν καταλαβαίνουν καλό ειναι να τα περιορίζουμε μεσα στο ΄σπίτι...:)

Yasmin, αν θες κάνε αυτό που κάνω και εγω...:)

Βρέξε μια πατσαβούρα και άπλωσε την στο πάτωμα ( σε πλακάκι) εμένα κάθεται εκεί όλη την μέρα και κοιμάται, τώρα το πρωί που είναι μόνος!!! ;)

Ναι συγνωμη αυτο εννοουσα δε το μετεφρασα καλα θερμοπληξια ηταν.. οχι ηλιαση συνισταται κατι αλλο εκτος απο αυτα που εκανα?

ξθλια νομιζω ειναι πιο σοβαρο αυτο , θα το κανω βεβαια αλλα προς το παρον παρολες τις τεντες τις πολυ ζεστες μερες θα τα εχω μεσαιδιως τα ασπρα

αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να τα εχεις περιορισμενα μεσα στο σπιτι..εξω η θερμοκρασία είναι πολύ μεγαλύτερη..επίσης μπορεις να βρέχεις το τρίχωμα συχνά...

θα το κανω αυτο ουτως η αλλως εξω βεβαια εβαλα τεντες κα φυτα κα θα τα αφηνω καποιες ωρες αλλα οχι τις ωρες με πολύ ηλιο η καυσωνα σιγουρα..
Το προβλημα ηταν η συνηπαρξη με τη καλυψουμλα τοσο καιρο ως γνωστον τα ρημαζε οτα τα αφηνα μεσα και περνουσαν πολύ χρονο υποχρεωτικα μεσα τωρα τελευταια ηρεμησε καπως και το μονο που δεν αφηνω ελευθερο ειναι το μικρο λουσιταν.. παλι επιτιθεται ασχημα αλλα επειδη με αγαπαει ακουει τα μη και σταματαει στο τσακ...
Να φανταστειτε σημερα ειναι η πρωτη μερα μετα απο κανενα εφταμηνο που τα εχω ολα μεσα με αιρκοντισιον σε ολο το σπιτι χωρις να ειναι αλου κλεισμενο το καθενα... απλοα φοβαμα λιγο για τον βουλιτσο μετα τα χτεσινα.. δεν βγηκε καθολου να τον δω κι ο γιατρος κανει ενχειρηση και δεν απανταει...θα ξαναπροσπαθησω... παντως πηγα κατω απο το κρεββατι του κι ακουσα τα κουδουνακια του που μετακινουνταν οποτε μπορει απλα να ξεκουράζεται...

Γι' αυτό λέμε ότι τα μπαλκόνια και οι βεράντες δεν είναι κατάλληλοι χώροι για τη μόνιμη διαμονή ζώων... Και γι' αυτό άλλωστε κάτι τέτοιο απαγορεύεται κι από το νόμο.
Καταλαβαίνω βέβαια ότι με τη φιλοξενία τόσων ζώων η κατάσταση στο σπίτι είναι δύσκολη. Είναι πολύ καλό και πολύ χρήσιμο να φιλοξενούνται ζωάκια, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται όταν αποβαίνει σε βάρος των συνθηκών διαβίωσης, τόσο των φιλοξενούμενων όσο και των "μόνιμων κατοίκων" του σπιτιού.:/:

Συμφωνω απολυτα θεωρητικα ( βεβαια δεν εχεις δειτο μπαλκόνι μου και μαλλον φανταζεσαι κατι πιο στανταρ) αλλα εαν σκεφτομουν ετσι η καλυψουλα τωρα δε θα ζουσε ουτε το καλοκαιρακι ουτε ο βουλιτσος θα ειχα μονο το χιονακι.. δυστυχως ειναι επιλογες αυτα.

Εξισου δεν ειναι πολλα τα ζωα ( υπηρξαν και περισσοτερα) δεν φιλοξενω εκτος εκτακτου πλεον.

Ξαναλεω οτι σε κανονικη κατασταση με ζωα εκπαιδευμενα οπως τα δικα μου δεν υπαρχει προβλημα, το θεμα ηταν και ειναι η καλυψουλα που επιτιθονταν στα αλλα ισως καποιος αλλος να ειχε επιλεξει αν την αφησει να πεθανει εγω αποφασισα να τη βοηθησω και τωρα ειναι πολύ ευχαιστο που αρχιζει αν τα δεχεται γιατι ελπιζω οτι θα τα πανε ανεκτα καλα καποια στιγμη σε κανενα χρονο.

Παρεπιπτόντως τον ειδα και ειναι ροζ αντι κοκκινος πια

Σίγουρα είναι αξιέπαινη η προσπάθεια που κάνεις να φιλοξενείς τόσα ζώα. Απλώς, το μόνο που είπα είναι ότι χρειάζεται ίσως λίγη προσοχή ώστε η επιθυμία μας να σώσουμε όσα περισσότερα ζωάκια γίνεται να μην αποβαίνει σε βάρος της ποιότητας ζωής τους.

Xmm εχεις απολυτο δικιο σε αυτο κι εχω περιοσρισει τα ζωα απο παλιοτερα αλλα δυστυχως κανεις εχει να υποστει ακι τις επιλογες του παρελθοντος του διοτι οταν ηθελες νωριτερα να σωσεις πιο πολλα αυτα εντωμεταξυ μεγαλωναν και δεν δινονταν. Παλιοτερα πριν μπω σε σωματεια τα κρατουσα εγω ολα και μεσα απο ολη αυτη τη διαδικασια καταλαβα ποσα αντεχω ουσιαστικα. ( Γι αυτο ειναι καλο να ερχεται καεις αντιμέρτωπος με τη πραγματικότητα και τον αποχωρισμο οπως ηρθα πολλες φορες) . Απο την αλλη δεν μπορω να πω οτι παρολες τισ δυσκολιες μετανοιωνω για την καλυψουλα. Μπορει να δυσκολευομαστε ολοι καποιους μηνες τωρα αλλα θα ειναι πολύ καλα εαν καταφερω να ζουν ολα μαζι. Σκεφτομαι βεβαια πολύ σοβαρα το ενδεχομενο να δωσω το χιονακι το τελευταιο μου περσικο σε εναν φιλο που το θελει αλλα ακομη δεν το εχω παρει αποφαση...οταν λεω για επιλογες του παρελθοντος με συνεπειες εννοω οτι ενα ζωο οτα δινεται μεγαλυτερο ζει πολύ περισσοτερο ενα πενθοσ του αποχωρισμου και δυστυχως τα ζωα που εχω σωσει κι εχω ειναι ολα τρομερα δεμενα με μενα και πολύ φοβικα προς αλλους οποτε εχω καταλαβει οτι το μονο που μπορει να γινει ειναι να βολευτουμε ετσι.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον παντως. εχεις δικιο για την ποιοτητα ζωης των δικων μου τον τελευταιο καιρο με την καλυψουλα δεν ηταν οπως θα την ηθελα γι αυτο κα τους εκανα δωρο τις τεντες και τα νεα παιχνιδια στο μπαλκονι κι ενα νεο ονυχοδρομιο με ποντικακι που κανει τσιου τσιου γιατι περασαν δυσκολες μερες με αυτην μεσα να πηδαει στα παραθυρα.. τωρα που ηρεμησε ελπιζω να βελτιωθει η ποιότητα ολων

Μακάρι να πάνε όλα καλά, το εύχομαι κι εγώ :)

κι οσοικανετε ομμ καντε κανενα τρισσαγιο να σιαξει κι αλλο η καλυψουλα;)

Έχεις υπομονή και επιμονή Γιασμίν και νομίζω τα πράγματα θα πηγαίνουν όλο και καλύτερα. Δεν πέρασε λίγα και η Καλυψούλα, όσο για το Βουλίτσο (τι φοβερό όνομα!!) περαστικά του να είναι. Μου έκανε εντύπωση αυτό το βιβλίο που ανέφερες. Κυκλοφορεί στην Ελλάδα; Τα γατοβιβλία που έχω αναφέρουν λίγα πράγματα για περιπτώσεις άμεσης επέμβασης και θα ήθελα να το βρω. Και κάτι άλλο να σε ρωτήσω. Ο Βουλίτσος μένει συνεχώς στο μπαλκόνι; Ανησύχησα, γιατί η μικρή μου πολλά μεσημέρια κάθεται στο μπαλκόνι για ώρα πολλή και, μάλιστα χωρίς τέντα, σε κάποια σκιά, αλλά, δεν παύει να βράζει ο τόπος και γι'αυτό την κουβαλάω μέσα, αλλά, ξαναβγαίνει. ΧΑΖΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΤΙ ΜΟΥ; θα λείψω κιόλας 10 μέρες και μάλλον και γι'αυτό πρέπει να αφήσω οδηγίες .

:lol::lol::lol:

Όχι, δεν είναι καθόλου χαζό, αλλά δυστυχώς αυτό είναι κάτι που το παθαίνουν πολλές γάτες, γιατί τις παίρνει ο ύπνος στον ήλιο και ξεχνιούνται.:/: Είναι αρκετά συνηθισμένο.

Εδώ τα ειχα βαλει για ολους , τα περνεις μεσω ιντερνετ πατωντας επανω νομιζω η απο το amazon.com απο κει τα πηρα εγω το βιβλιο αυτο συγκεκριμενα το θεωρω το καλυτερο αν δε σε πειραζουν οι φωτο αρρωστων ζωων ( εμενα με βοηθανε στην αναγνωριση δεν με πειραζουν) διαβαζεται ανετα στις διακοπες (απο κολλημενους με απωθημενα κτηνιατρου:P) αντι για μπεστ σελλερ:P εγω οταν εχω ορεξη διαβαζω λιγο και μαθαινεις παρα πολλα που δεν ηξερες κι οταν εχει κατι το ζωο μπορεις να φανταστεις περιπου τι ειναι και να πεις πραγματα που προσεξες σχετικα στο γιατρο εξισου βοηθαει οταν εισαι μακρυα απο γιατρο.

Περι Βουλιτσου να τος, να και οι περιβοητες βουλες του.
Δυστυχως φετος εμεναν ολα πολλες ωρες αν και οχι συνεχως στο μπαλκονι με εξαιρεση πολύ κρυες η πολύ ζεστες μερες... συνηθως οτα λειπω τους αφηνω εναν μεσα χωρο συνδεομενο με εναν εξω με κλειστα στορια οποτε διαλεγουν αυτα που θα πανε, φετος θα χω και μισοκατεβασμενη τεντα.

Το βιβλίο που αναφέρει η γιασμίν το έχω βρεί σε .rar στο ακόλουθο link
https://rs225.rapidshare.com/files/101856766/Cat_Owner_s_Home_Veterinary_Handbook.rar

εγώ παιδί της τεχνολογίας... ψάχνω τα πάντα σε .pdf
:Ρ ντροπή μου

Τελεια κατεβαστε το δωρεαν λοιπον (ευγε σου)

το μόνο μειωνέκτημα είναι ότι δεν μπορώ να το πάρω στο κρεβάτι... Πρέπει να έχω πρόσβαση στον υπολογιστή ... Δεδομένου ότι ο γάτος κάνει επιθέσεις αυτοκτονίας στο κρεβάτι μου καλύτερα το λάπ τοπ να μένει στη θέση του... έτσι δυσκολεύομαι στο διάβασμα..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back