Γρίπη των χοίρων

Μυρτω4038

Διακεκριμένο μέλος

Η Νίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.967 μηνύματα.
Προφανώς έχετε ακούσει τις τελευταίες μέρες για τον "κίνδυνο"
της πανδημίας της γρίπης των χοίρων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που άκουσα, στο Μεξικό έχουν αποδωθεί ήδη κάποιες δεκάδες θάνατοι σε αυτόν τον ιό.Και έχουν καταγραφή 11 περιπτώσεις στις Ην.Πολιτείες.Ο ιός αυτός αν κατάλαβα καλά, προέρχεται απο διασταύρωση του ιού της γρίπης που παρουσίαζεται στους χοίρους με τον ιό της γρίπης των πτηνών και τον ιό της κοινής γρίπης.Εχει το ίδια συμπτώματα με τον κοινό ιό της γρίπης στους ανθρώπους και μεταδίδεται όπως αυτός, πολύ εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο με απλή σωματική επαφή.
Προς το παρόν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Και φαντάζομαι οτι σε μερικές μέρες η Roche(και η όποια Roche) θα βγάλουν το αντίστοιχο εμβόλιο και θα το "χρυσοπουλήσουν" στις διάφορες χώρες.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προφανώς έχετε ακούσει τις τελευταίες μέρες για τον "κίνδυνο"
της πανδημίας της γρίπης των χοίρων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που άκουσα, στο Μεξικό έχουν αποδωθεί ήδη κάποιες δεκάδες θάνατοι σε αυτόν τον ιό.Και έχουν καταγραφή 11 περιπτώσεις στις Ην.Πολιτείες.Ο ιός αυτός αν κατάλαβα καλά, προέρχεται απο διασταύρωση του ιού της γρίπης που παρουσίαζεται στους χοίρους με τον ιό της γρίπης των πτηνών και τον ιό της κοινής γρίπης.Εχει το ίδια συμπτώματα με τον κοινό ιό της γρίπης στους ανθρώπους και μεταδίδεται όπως αυτός, πολύ εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο με απλή σωματική επαφή.
Προς το παρόν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Και φαντάζομαι οτι σε μερικές μέρες η Roche(και η όποια Roche) θα βγάλουν το αντίστοιχο εμβόλιο και θα το "χρυσοπουλήσουν" στις διάφορες χώρες.:hmm:
ναι το ακουσαμε και τρελαθηκαμε.και πως ξαρουμε οτι απο στιγμη σε στιγμη δε θα μεταδωθει η ασθενια και θα φτασει ως την Ελλαδα;;;;;αληθεια,πως διασταυρωθηκαν αυτοι οι τρις ιοι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδια και εγω το ακουσα αυτο... Για την ακριβεια σημερα το εμαθα... Στο μεξικο πεθαναν 81 ανθρωποι...
Κατι θα εκαναν παλι... Να σας πω την αληθεια εγω θεωρω πολυ πιθανο να εχουν ταϊσει καποιο ή καποιους χοιρους με πουλια,απο τα οποια καποια να ειχαν γριπη(χωρις βεβαια να το γνωριζουν)...
Δεν το αποκλειω...:| Μετα απο οτι εχω ακουσει ολα τα περιμενω πλεον....:blink:

HOLLY SH*T!!!! :|:|:| Εδω μολις παρουσιαστηκαν 2 κρουσματα (vancouver, british columbia) και αλλα 4 στη nova scotia. Ενταξει, θεμα χρονου ηταν με τοσους μεξικανους και τοσους καναδους που πηγαινουν διακοπες στο μεξικο. Ευτυχως που αποφευγω τα ΜΜΜ, τα πολυσυχναστα μερη και ευτυχως που τελειωσα με τα μαθηματα!!!

Καιρός ήταν να ξεσπάσει μια επιδημία...
Ένα φάρμακο, δεν θυμάμαι όνομα, δείχνει να σώνει τους μολυσμένους.

tamiflu? Μαλλον πρεπει να παω να παρω μερικα γιατι ποτε δεν ξερεις!!! Ειδικα τωρα με 2 κρουσματα! (σιγουρα θα γινουν πολυ περισσοτερα) Για το εμβολιο δεν ξερω, το 1970κατι ειχε γινει κατι παρομοιο με ιο των χοιρων και το εμβολιο ηταν χειροτερο απο τον ιο

Ναι, αυτό, και έχετε εφοδιαστεί και υπεραρκετά, απο ότι άκουσα.:)

ειπαν οσοι δεν εχουν κανει το εμβολιο κατα της γριπης (οχι της γριπης των χοιρων, το αλλο το συνηθησμενο) να πανε να το κανουν. Πρεπει να παω υποθετω αλλα φοβαμαι πολυ τις βελονες :(

Όχι πανικός...
Είδη ελέγχουν όλους που πήγαν Μεξικό τις προηγούμενες μέρες..

Μην πανικοβαλεσε....:) Αν ειναι για το καλο σου να το κανεις... Μην κοιτας η βελονα, περνε βαφιες ανασες και την ωρα εκεινη σκεψου την γατουλα του και τα παιχνιδια που κανετε μαζι...:) Και θα χαλαρωσεις....:)

Το εμβόλιο για την δική μας γρίπη είναι μεγάλη πατάτα....:hmm:
Η αδελφή μου είναι νηπιαγωγός, και σαν "επικίνδυνο" επάγγελμα της συστάθηκε να εμβολιαστεί για γρίπη. Το έκανε, εκείνη την χρονιά αρρώστησε τις περισσότερες φορές που είχε αρρωστήσει ποτέ.
Μιλάμε... είχαμε τρελλαθεί... αυτή να ψήνεται, και εμείς γύρω γύρω μια χαρά!!:|

Πλέον δεν το κάνει και είναι μια χαρά. Άντε να πάρει καμία βιταμίνη, ή να φάει πορτοκάλια.:)

Κλείνει η παρένθεση.

Ευτυχώς που υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν την ίδια άποψη με εμένα. Είπα να ξεκινήσω κι εγώ αυτό το θεμα αλλά λέω άσε θα συγχιστώ.
Βρε Νίκη τα ίδα σκεφτόμασταν. Ήταν η γρίπη των πτηνών. Πανικός θάφτηκε μεγάλος πληθυσμός πτηνών. Και φυσικά μεγάλα κέρδη στις τσέπες των φαρμακοβιομηχανιών. Τρελές πωλήσεις το Ταμιφλού. Και τώρα τα γουρουνάκια. Ακόμη πιο σοβαρή κατάσταση. Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ε τι να πω τώρα. Ότι αυτή η μεγαλοκομπίνα που στύνουν οι φαρμακοβιομηχανίες για να πουλάνε δεν έχει όρια. Φτάνει πια. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι αυτές δημιουργούν και ιώσεις για την πώληση φαρμάκων. :mad:

λογικο ειναι να πηγαινει η γριπη των χοιρων πιο ευκολα στον ανθρωπο γιατι ειναι πιο κοντινοι ιοι του ανθρωπου και του χοιρου. Συνηθως σε περιοχες που ζουν μαζι πουλερικα χοιροι, και ανθρωποι με κακες συνθηκες υγιεινης ειναι πιο ευκολο να συνδυαστουν οι ιοι μεταξυ τους και να προκυψουν νεα μεταλλαγμενα στελεχη που να μπορουν να προσβαλουν και αλλα ειδη

Γρίπη της γάτας να μην βγει γιατί βλέπω όλο το my cat να νοσεί:lol:

βασικα εχω την εντυπωση οτι κρυβουν τον πραγματικο αριθμο των νεκρων και αυτων που νοσησαν/νοσουν. Ειναι δυνατον να ειναι μονο 1600 τα κρουσματα σε μια χωρα 110 εκατομμυριων και πολλοι που πηγαινουν διακοπες εκει να επιστρεφουν αρρωστοι; Ποσες πιθανοτητες εχεις ως τουριστας να ερθεις σε επαφη με ενα απο αυτα τα 1600 ατομα; Εμενα μου φαινεται πως η κατασταση εκει εχει ξεφυγει εντελως. Βαζουν την οικονομια και τον τουρισμο τους πιο πανω απο την υγεια των πολιτων. Αν ηταν τοσα λιγα τα κρουσματα οπως λενε δεν θα χρειαζοταν να κλεισουν σχολεια, εκκλησιες, γηπεδα κτλ. Τι να πω, δεν ξερω. Σημερα νιωθω καπως περιεργα τον λαιμο μου και εχω λιγο συναχι και δεν ξερω αν ειναι απο την αλλεργια ή απο ιο. :confused:

Σήμερα έχω τρομερό πονόλαιμο κ πυρετό λέτε να ανησυχώ :(:hmm:
Η αδελφή μου είναι νηπιαγωγός, και σαν "επικίνδυνο" επάγγελμα της συστάθηκε να εμβολιαστεί για γρίπη. Το έκανε, εκείνη την χρονιά αρρώστησε τις περισσότερες φορές που είχε αρρωστήσει ποτέ.

Πλέον δεν το κάνει και είναι μια χαρά. Άντε να πάρει καμία βιταμίνη, ή να φάει πορτοκάλια.:)

Κλείνει η παρένθεση.
Αυτό είχα πάθει κ εγώ όταν το είχα κάνει, αλλά υπήρχαν φήμες τότε για ληγμένα εμβόλια από την Βουλγαρία

Κλείνει η παρένθεση.

Εγώ Julia κάνω αντιγριπικό εμβόλιο εδώ και τρία χρόνια.:)
Δεν έχω νοσήσει με γρίπη από τότε.:hmm:Καμιά δυό φορές αν πέρασα πολύ ελαφρά κρυολόγημα(ούτως ή άλλως δεν σε προστατεύει το εμβόλιο από κρυολόγημα), αυτό ήταν όλο.:hmm:
Αλλά τώρα θυμάμαι Ελενα(Σλιθ) όταν το είχα πρωτοκάνει το εμβόλιο(πριν τρία χρόνια) με είχε ρίξει κάπως, ενα Σ/Κ ήμουν ψιλοχάλια.:hmm:Αλλά από τότε τίποτα άλλο.:)
Λέτε αν κάποιος που έχει κάνει το φθινώπορο αντιγριπικό, κολήσει αυτήν την γρίπη(λέμε τώρα), θα την περάσει πιό "ελαφρά"? ή δεν θα βοηθήσει καθόλου?:hmm:
Παντος άκουσα στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ οτι παρουσιαστήκαν τα πρώτα κρούσματα στην Ευρώπη(Ισπανία):hmm:

Το κοινό εμβολιο που κάνουμε δεν πιάνει την γρίπη των χοίρων Νίκη. Αυτό που με ανησυχεί πάντως είναι οτι μιλάνε για πρώτη φορά για πανδημία:hmm:

Το κοινό εμβολιο που κάνουμε δεν πιάνει την γρίπη των χοίρων Νίκη. Αυτό που με ανησυχεί πάντως είναι οτι μιλάνε για πρώτη φορά για πανδημία:hmm:
Από τη μια μεριά η οικονομική κρίση με τα αδιέξοδά της, η ανεργία, η φτώχια και από την άλλη η .....πανδημία της γρίπης των χοίρων. Τι να σου κάνει ο νεοέλληνας!
Τάπαιξε ο φουκαράς:lol::lol::lol:

Ψυχραιμία παιδιά μην πανικοβάλεστε με ένα απλό πονόλαιμο. Και εγώ βήχω σαν γαϊδούρα λόγω της βροχίτιδάς μου. Να αρχίσω να ανησυχώ? Είπαμε όχι και έτσι. Τι να πουν οι άνθρωποι που ζουν εκεί

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back