Γρίπη των χοίρων

Το κοινό εμβολιο που κάνουμε δεν πιάνει την γρίπη των χοίρων Νίκη. Αυτό που με ανησυχεί πάντως είναι οτι μιλάνε για πρώτη φορά για πανδημία:hmm:

Ελένα με την γρίπη των πτηνών, για να "κολήσεις" έπρεπε να έρθεις σε επαφή με νοσούντα πτηνά.
Τώρα όμως (αν κατάλαβα καλά) ο ιός της γρίπης των χοίρων(που μοιάζει με αυτόν της κοινή γρίπης των ανθρώπων) μεταλλάχτηκε και μεταδώθηκε στον άνθρωπο. Και τώρα πιά μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με απλή επαφή.Οπως με τα σταγονίδια στον αέρα(φτέρνισμα) για αυτό και τους μοιράζουν στο Μεξικό μάσκες προσώπου, αλλά και με απλή χειραψία.
Δεν χρειάζεται δηλαδή να έρθεις σε επαφή με νοσούντες χοίρους, μπορεί κανείς να κολήσει και από άνθρωπο που νοσεί.Και βάλε οτι έχει περίοδο επώασης περίπου μιά βδομάδα, όπως περίπου η κοινή γρίπη(έτσι άκουσα)
γιά αυτό θεωρητικά αν δεν ελεγχτεί μπορεί να πάρει πολύ σοβαρές διαστάσεις.:hmm:
Εγώ πιστεύω οτι εντός ημερών θα περουσιάσουν το εμβόλιο.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

O WHO μολις ανεβασε το alert για πανδημια στο 4 (max το 6). Δεν ξερω τι λενε τα καναλια, εγω παντως πιστευω πως η κατασταση ειναι πολυ χειροτερη απο οσο την παρουσιαζουν. Ευχομαι να τελειωσει αυτη η ιστορια συντομα γιατι αν χειροτερεψουν τα πραγματα δεν με βλεπω να κανω διακοπες στην Ελλαδα :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εαν θελετε να γλυτωσετε μια γι παντα γινετε χορτοφαγοι παντως τα μαιντανακια και τα ντοματινια δεν κολλανε γριπες. Τα ζωα με αυτα που τα ταιζουν πολύ χειροτερα επρεπε να κολλανε οι αγελαδες τρελλες, τα γουρουνακια κα τα πουλερικα συναχωμαν και κατα κορον σφαγιασμένα...δεν μενει παρα η γριπη των βοδιων

μα δεν χρειαζεται να φας κρεας για να κολλησεις και ακομα και αν φας κρεας, δεν προκειται να το φας ωμο. Το προβλημα ειναι οτι μεταδιδεται απο ανθρωπο σε ανθρωπο. Τα μαιντανακια και τα ντοματακια κολανε σαλμονελλα :P

Ολα ξεκινησαν απο το να εκτρεφονται χοιροι ομως. εξισου η σαλμονελλα αντιμετωπιζεται η γριπες αυτες ομως???αλληθεια τι εγινε με τη γριππη των πτηνων? σταματησε? βρηκαν τιποτα?

Ολα ξεκινησαν απο το να εκτρεφονται χοιροι ομως. εξισου η σαλμονελλα αντιμετωπιζεται η γριπες αυτες ομως???αλληθεια τι εγινε με τη γριππη των πτηνων? σταματησε? βρηκαν τιποτα?

Φτάσαν οι φαρμακοβιομηχανίες τα κέρδη του εκεί που ήθελαν και παφ εξαφανίστηκε η αρρώστια των πτηνών

https://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=265384&ct=1&dt=27/04/2009
https://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=265402&ct=33&dt=27/04/2009
εδω εχει ενδιαφερουσες πληροφοριες

Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας (210-5212.054 και 210-5222.339) καλούνται να απευθύνονται οι πολίτες σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.
Σύμφωνα με τo σημερινό τύπο μέχρι στιγμής τα δύο όπλα που έχουν οι γιατροί είναι τα ήδη υπάρχοντα αντιιικά φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως όταν ξέσπασε η γρίπη των πτηνών, το Τamiflu και το Relenza.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο ιός της γρίπης των χοίρων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και όχι τρώγοντας χοιρινό. Συνιστάται, ωστόσο, στους πολίτες να ψήνουν το κρέας σε υψηλές θερμοκρασίες άνω των 70 βαθμών Κελσίου.
Η γρίπη των χοίρων είναι μια αναπνευστική νόσος που προσβάλλει τους χοίρους, μέσω του ιού της γρίπης τύπου Α και μέχρι σήμερα οι επιστήμονες γνώριζαν πως μπορεί να προκαλέσει επιδημία στα ζώα.
Ο ιός της γρίπης μπορεί να μεταδοθεί απευθείας από τον χοίρο στον άνθρωπο και από τον άνθρωπο στον χοίρο. Η μετάδοση του ιού της γρίπης από τον χοίρο στον άνθρωπο είναι πιθανότερο να συμβεί όταν οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με μολυσμένους χοίρους.

Ένδειξη πάντως ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει, είναι ότι η νέα γρίπη των χοίρων πλήττει κυρίως νέους (που έχουν λιγότερα αντισώματα) και όχι ηλικιωμένους, όπως η συνήθης περιοδική γρίπη.

Αμερικανοί επιστήμονες ήδη ετοιμάζουν ένα νέο εμβόλιο, όμως θα πάρει χρόνο για να τελειοποιηθεί και για να παραχθεί σε αρκετές ποσότητες από τις φαρμακευτικές εταιρίες, ώστε να καλύψει την τεράστια παγκόσμια ζήτηση - αν χρειαστεί. Αν πάντως ο ιός εμφανίσει διαδοχικά κύματα έξαρσης και υποχώρησης, όπως σε προηγούμενες περιπτώσεις, τότε θα υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας.

Χτες είχε ο Σκαι σύνδεση με μια γυναίκα που επέστρεψε απ'το Μεξικό την Κυριακή. Η γυναίκα δήλωσε ότι δεν της έχουν κάνει κανέναν έλεγχο, απλά επικοινώνησαν μαζί της και της είπαν ότι αν παρουσιάσει κάποια συμπτώματα να πάει σε νοσοκομείο... εμένα αυτό μου φαίνεται αφελές και ύποπτο... αν η γυναίκα νοσήσει σε μερικές μέρες, και είναι όντως φορέας του ιού, τότε δεν υπάρχει η πιθανότητα να τον έχει μεταδώσει και σε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της μέχρι να νοσήσει; :hmm::hmm:Κάτι μου βρωμάει... μη με κατηγορίσετε για θεωρίες της συνομωσίας, αλλά νομίζω ότι αυτή η κατάσταση έχει στηθεί επίτηδες για να τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης από κάτι άλλο... την οικονομική κρίση ας πούμε.

εμενα αλλο πραγμα μου βρωμαει. Οτι δεν δινουν τα πραγματικα στοιχεια για τον ιο, δηλαδη ποσα ειναι πραγματικα τα κρουσματα. Διοτι αν ηταν 3,000 στο μεξικο οπως λενε, τοτε δεν θα υπηρχαν τοσα κρουσματα παγκοσμιως, ουτε θα εκλειναν σχολεια, εστιατορια, κτλ. Εδω παντως που πηγα σε 2 φαρμακεια σημερα δεν βρηκα μασκες, τις εχουν αγορασει ολες. Με εκνευριζει που αντι να κλεισουν τα συνορα ασχολουνται με την οικονομια. Ακομα δεν εμφανιστηκε καλα καλα ο ιος και υπολογιζουν ποσο θα επηρεασει την οικονομια. Ας πεθανουν οι πολιτες, μονο η οικονομια να μη πληγει.
Εκει ειστε μια χαρα, εδω θα εχουμε προβλημα συντομα. Ηδη εχουμε 2 κρουσματα. Ενα εκατομμυριο καναδοι ταξιδευουν στο μεξικο καθε χρονο και 600,000 μεξικανοι ερχονται εδω. Θεμα χρονου ειναι να γεμισουμε κρουσματα και ισως και θανατους. Εγω παντως ανησυχω και αποφευγω τα malls, τα ΜΜΜ, και γενικα τους κλειστους και πολυσυχναστους χωρους. Εφτασα σε σημειο να παω στο pet store με τα ποδια (1 ωρα 20 λεπτα περπατημα για να παω και αλλο τοσο να γυρισω) για να εφοδιαστω με κονσερβες για τουλαχιστον ενα μηνα και ξηρα τροφη για 4 μηνες. Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει. Εχω ενα κακο προαισθημα γι'αυτον τον ιο :(

εμενα αλλο πραγμα μου βρωμαει. Οτι δεν δινουν τα πραγματικα στοιχεια για τον ιο, δηλαδη ποσα ειναι πραγματικα τα κρουσματα. Διοτι αν ηταν 3,000 στο μεξικο οπως λενε, τοτε δεν θα υπηρχαν τοσα κρουσματα παγκοσμιως, ουτε θα εκλειναν σχολεια, εστιατορια, κτλ. Εδω παντως που πηγα σε 2 φαρμακεια σημερα δεν βρηκα μασκες, τις εχουν αγορασει ολες. Με εκνευριζει που αντι να κλεισουν τα συνορα ασχολουνται με την οικονομια. Ακομα δεν εμφανιστηκε καλα καλα ο ιος και υπολογιζουν ποσο θα επηρεασει την οικονομια. Ας πεθανουν οι πολιτες, μονο η οικονομια να μη πληγει.
Εκει ειστε μια χαρα, εδω θα εχουμε προβλημα συντομα. Ηδη εχουμε 2 κρουσματα. Ενα εκατομμυριο καναδοι ταξιδευουν στο μεξικο καθε χρονο και 600,000 μεξικανοι ερχονται εδω. Θεμα χρονου ειναι να γεμισουμε κρουσματα και ισως και θανατους. Εγω παντως ανησυχω και αποφευγω τα malls, τα ΜΜΜ, και γενικα τους κλειστους και πολυσυχναστους χωρους. Εφτασα σε σημειο να παω στο pet store με τα ποδια (1 ωρα 20 λεπτα περπατημα για να παω και αλλο τοσο να γυρισω) για να εφοδιαστω με κονσερβες για τουλαχιστον ενα μηνα και ξηρα τροφη για 4 μηνες. Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει. Εχω ενα κακο προαισθημα γι'αυτον τον ιο :(

Bρε μην πανικοβάλεσε. Εντάξει λαμβάνουμε μέτρα αλλά όχι πανικό. Θα βλέπουμε άνθρωπο να βήχει και θα τρέχουμε. Εγώ πχ έχω ασθματική βροχίτιδα κατά πάσα πιθανότητα αλεργική και βήχω ανά διαστήματα πολύ. Πρέπει να σπείρω τον πανικό γύρω μου ή να πανικοβληθώ εγώ.
Απλά αποφεύγουμε τους συνωστισμούς και καλό πλύσιμο των χεριών.
Οι ηλικίες που προσβάλλονται άκουσα είναι 20άρηδες 30άρηδες και 40άρηδες και δεν μπορώ να καταλάβω ποιά βάση έχει αυτό:hmm:.

Bρε μην πανικοβάλεσε. Εντάξει λαμβάνουμε μέτρα αλλά όχι πανικό. Θα βλέπουμε άνθρωπο να βήχει και θα τρέχουμε. Εγώ πχ έχω ασθματική βροχίτιδα κατά πάσα πιθανότητα αλεργική και βήχω ανά διαστήματα πολύ. Πρέπει να σπείρω τον πανικό γύρω μου ή να πανικοβληθώ εγώ.
Απλά αποφεύγουμε τους συνωστισμούς και καλό πλύσιμο των χεριών.
Οι ηλικίες που προσβάλλονται άκουσα είναι 20άρηδες 30άρηδες και 40άρηδες και δεν μπορώ να καταλάβω ποιά βάση έχει αυτό:hmm:.

χεχεχε, άμα μπεις σε κανένα λεωφορείο τίγκα, άρχισε να βήχεις σαν τρελή και να μιλάς ισπανικά!! πέτα και ένα Μέχικο στη φράση και θα δεις για πότε θα αδειάσει και θα βρεις θέση... αρχόντισσα θα φτάσεις στον προορισμό σου :lol:

χεχεχε, άμα μπεις σε κανένα λεωφορείο τίγκα, άρχισε να βήχεις σαν τρελή και να μιλάς ισπανικά!! πέτα και ένα Μέχικο στη φράση και θα δεις για πότε θα αδειάσει και θα βρεις θέση... αρχόντισσα θα φτάσεις στον προορισμό σου :lol:

Καλόοοοοοο:lol: Θα τους λέω Άστα πρόντας

Μάλλον αυτές οι ηλικίες κυκλοφορούν περισσότερο έξω, και έρχονται σε επαφή.:hmm::/:

Kοινώς την κάτσαμε πατόκορφα. Ευτυχώς που είναι σχεδόν καλοκαίρι και δεν πολυσυνοστιζόμαστε

Α, ωραία, εγώ γλύτωσα, δεν άνήκω στις κρίσιμες ηλικίες:up::up::up:

:hmm:Καλο,καλο!:up::up:
Μια πολυ καλη αντιμετωπιση του προβληματος.Χιουμορ και οχι πανικος.Ετσι κι αλλιως καθε χρονο ,εδω και μια 10ετια μπορει και περισσοτερο ,εχουμε κι απο εναν ιο.Ολα τα φαγητα εχουν γινει κατα καιρους απαγορευμενοι καρποι μεχρι να ξεχαστει το θεμα και να μπει ο ιος στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.Αφου θα εχουν φαγωθει ολα τα αλλα κρεατα πλην των χοιρινων ,θα μας φυγει ο ιος κλπ,κλπ.:hmm:

Αυτες οι ηλικιες εχουν πιο ισχυρο ανοσοποιητικο συστημα και ειναι πιο πιθανο να πεθανουν απο cytokine storm ([hi] cytokines (IL1, IL6, IL10, etc) -> macrophages, T cells, etc -> cytokines -> [hi] immune cells). Εν συντωμια, πεθαινεις απο υπερβολικη αντιδραση του ανοσοποιητικου σου συστηματος.

Α, ωραία, εγώ γλύτωσα, δεν άνήκω στις κρίσιμες ηλικίες:up::up::up:
Kαι γω και γω. Από τις λίγες φορές που χαίρομαι για την ηλικία μου. Είδες, έχει και τα καλά του η νόσος των χοίρων...:lol::lol::lol::lol:

Μς ειπε σημερα η κυρια οτι στην Ελλαδα δεν θα κολλησουμε ευκολα αυτον το ιό γιατι ειμαστε καθαρη χωρα ,ενω στο Μεξικο δεν ειναι τοσο καθαροι.

Μς ειπε σημερα η κυρια οτι στην Ελλαδα δεν θα κολλησουμε ευκολα αυτον το ιό γιατι ειμαστε καθαρη χωρα ,ενω στο Μεξικο δεν ειναι τοσο καθαροι.

η κυρια σας ειναι λαθος. Δεν εχει να κανει με την καθαριοτητα τοσο πολυ αφου ο ιος μεταδιδεται ΠΟΛΥ ευκολα. Αν ο αλλος φτερνιστει διπλα σου εσυ τι θα κανεις; Οσο καθαρος και να εισαι θα κολλησεις.

Εδω τα κρουσματα απο 6 που ηταν χθες, εφτασαν τα 13 σημερα. 3 υπαρχουν στην περιοχη μου. Ο αριθμος θα ανεβει πολυ συντομα. Στην αμερικη ειναι πολυ πιθανο να υπαρχει εστια αφου μερικα απο τα κρουσματα ΔΕΝ ειχαν παει στο μεξικο. Εξαπλωνεται ταχυτατα ο ιος και βλεπω να πηγαινουμε για πανδημια αν συνεχιστει. Με το SARS δεν ειχα πανικοβληθει καθολου παρολο που υπηρξαν 2-3 κρουσματα στην περιοχη μου.
Διαβαζα πριν κατι σχετικα με την spanish flu το 1918 κ αν θυμαμαι καλα ελεγε οτι η θνησιμοτητα ηταν γυρω στο 2%. Τοτε ειχαν πεθανει 20-100 εκατομμυρια ανθρωποι. Ο ιος των χοιρων με τα σημερινα στοιχεια εχει θνησιμοτητα 7.5%. Φανταστειτε ποσοι θα πεθανουν με αυτα τα στοιχεια. Αυτο που με τρομαζει ειναι μη γινει κανενα recombination με το avian flu το οποιο εχει θνησιμοτητα 60% και αφανισει το μισο πλανητη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back