Γρίπη των χοίρων

και εγω το σκεφτομαι........1ον ερχομαι σε επαφη με τοσα παιδια.....και 2ον...τι ειπαν σημερα οι γιατροι?? κατι που υποψιαζομουν απο καιρο και ηθελα να ρωτησω ειδικο.........οτι οι τεως καπνιστες και εννοειται και οι νυν,πρεπει να κανουν το εμβολιο γιατι ανοικουν στις ομαδες υψηλου κινδυνου,εξαιτιας της χρονιας πνευμονοπαθειας απο την οποια πασχουν οι καπνιστες......ωραια.......:(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με τόση προτροπή που γίνεται, αποφάσισα να κοιτάξω για το εμβόλιο.:hmm:
Σαν επαγγελματίας υγείας υποτίθεται μας συνιστούν να είμαστε οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.:hmm:
Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός πρέπει να απευθυνθείς στο Νοσοκομείο της περιοχής σου.Για μένα είναι το Παπαγεωργίου.
Κοιτούσα τώρα τις ώρες που γίνονται οι εμβολιασμοί ,και για το Παπαγεωργίου είναι 10.00-13.00.Δεν με βολεύει καθόλου, θα πρέπει να χάσω ένα πρωινό δουλειάς.Τόση φασαρία κάνουν να πείσουν τον κόσμο να μην έχει επιφυλάξεις και να εμβολιάζεται, χάθηκε ο κόσμος να βάλουν ένα πιό ελαστικό ωράριο εμβολιασμών.:hmm:
Η πλησιέστερη μέρα που θα μπορούσα να πάω είναι η άλλη τρίτη, αλλά δεδομένου ότι την παρασκευή θέλω να κατέβω στην Αθήνα για την Έκθεση, δεν θέλω να κάνω δυό μέρες πριν το εμβόλιο.:hmm:Οπότε σε δύο βδομάδες και βλέπουμε...:hmm:
Εμείς αποφασίσαμε να μην εμβολιαστούμε. Στις ευπαθείς ομάδες, ανοίκει μόνο η μαμά μου, η οποία είναι υπερήλικας. Έχουμε ακούσει τόσα πολλά στο να πεισθούμε, που .......το μόνο που κατάφεραν είναι να έχουμε επιφυλάξεις.
Αργότερα το ξαναβλέπουμε αν προκύψει θέμα:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και εγω το σκεφτομαι........1ον ερχομαι σε επαφη με τοσα παιδια.....και 2ον...τι ειπαν σημερα οι γιατροι?? κατι που υποψιαζομουν απο καιρο και ηθελα να ρωτησω ειδικο.........οτι οι τεως καπνιστες και εννοειται και οι νυν,πρεπει να κανουν το εμβολιο γιατι ανοικουν στις ομαδες υψηλου κινδυνου,εξαιτιας της χρονιας πνευμονοπαθειας απο την οποια πασχουν οι καπνιστες......ωραια.......:(:(:(
Υψηλού κινδύνου είναι και οι πρώην καπνιστές; Την κάτσαμε τη βάρκα:lol::lol::lol:
Το έχω κόψει 12 χρόνια. Ισχύει ακόμα;:hmm:

Υψηλού κινδύνου είναι και οι πρώην καπνιστές; Την κάτσαμε τη βάρκα:lol::lol::lol:
Το έχω κόψει 12 χρόνια. Ισχύει ακόμα;:hmm:

το θεμα ειναι οτι δεν το διευκρινησε........φανταζομαι βεβαια οτι αν καποιος καπνιζε κανα τσιγαρακι πριν απο καμμια 20αρια χρονια...δεν τον πιανει.......το θεμα ειναι προφανως το ποσο καπνιζες...και αν εχει αφησει καποια ευαισθησια στον πνευμονα....οι γιατροι λενε οτι ολοι οι καπνιστες πασχουν απο χρονια πνευμονοπαθεια......μαλλον το καλυτερο ειναι να ρωτησεις κανενα γιατρο....γιατρο,οχι φαρμακοποιο...:)

το θεμα ειναι οτι δεν το διευκρινησε........φανταζομαι βεβαια οτι αν καποιος καπνιζε κανα τσιγαρακι πριν απο καμμια 20αρια χρονια...δεν τον πιανει.......το θεμα ειναι προφανως το ποσο καπνιζες...και αν εχει αφησει καποια ευαισθησια στον πνευμονα....οι γιατροι λενε οτι ολοι οι καπνιστες πασχουν απο χρονια πνευμονοπαθεια......μαλλον το καλυτερο ειναι να ρωτησεις κανενα γιατρο....γιατρο,οχι φαρμακοποιο...:)
Μάλλον ψυχίατρο θα ρωτήσω, γιατί στο τέλος θα μας τρελλάνουν για να πλουτίσουν οι γνωστοί - άγνωστοι;)

Μάλλον ψυχίατρο θα ρωτήσω, γιατί στο τέλος θα μας τρελλάνουν για να πλουτίσουν οι γνωστοί - άγνωστοι;)

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

εγω εχω φτασει σε κατασταση.......τρομερη....συνεχεια ,οταν ειμαι σχολειο,παιρνώ τα χερια μου με το αντισηπτικο υγρο........αλλα δεν γινεται αλλιως γιατι συνεχεια πιανεις πραγματα που εχουν πιασει...απουσιολογια,βιβλια υλης,φωτοτυπιες......:/:.........και εχω ενα τεραστιο αγχος......μην κολλησω τη γριπη,οταν ειναι να κατεβω αθηνα να γνωρισω τις αγαπημενες μου γατομαμαδες!!!!!!!:lol::lol::lol:..........θα αυτοκτονησω αμα γινει κατι τετοιο.........το δηλωνω......:lol::lol:

Εμείς αποφασίσαμε να μην εμβολιαστούμε. Στις ευπαθείς ομάδες, ανοίκει μόνο η μαμά μου, η οποία είναι υπερήλικας. Έχουμε ακούσει τόσα πολλά στο να πεισθούμε, που .......το μόνο που κατάφεραν είναι να έχουμε επιφυλάξεις.
Αργότερα το ξαναβλέπουμε αν προκύψει θέμα:hmm:

Εγώ λόγω δουλειάς έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο κάθε μέρα.:hmm:
Φοράω πάντα μάσκα (και γάντια) αλλά ποτέ δεν ξέρεις.:hmm:
Και δεν φοβάμαι για τον εαυτό μου άλλά για τους δικούς μου ανθρώπους που δεν "φταιν" και φυσικά σκέφτομαι μήπως εγώ το μεταδώσω σε άλλους που έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί μου λόγω δουλειάς.Δεν φταίν σε τίποτα οι άνθρωποι...:hmm:
Για αυτό αποφάσισα να κάνω τελικά το εμβόλιο.:hmm:
Αντε να δούμε πότε...:hmm:

Για τους καπνιστές Εφη δεν άκουσα:hmm:, πάντος οι ενστάσεις που έχει ορισμένη ομάδα γιατρών είναι γιατί δεν δοκιμάστηκε επαρκώς το εμβόλιο γιατί δεν τους πέρνει ο χρόνος.:hmm:
Για να κάνω και τον συνήγορο των κατήγορων του εμβλίου, θα πώ ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαν χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο...δεν έγινε τελικά καμιά μαζική πανωλεθρία.;):P

Εγώ λόγω δουλειάς έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο κάθε μέρα.:hmm:
Φοράω πάντα μάσκα (και γάντια) αλλά ποτέ δεν ξέρεις.:hmm:
Και δεν φοβάμαι για τον εαυτό μου άλλά για τους δικούς μου ανθρώπους που δεν "φταιν" και φυσικά σκέφτομαι μήπως εγώ το μεταδώσω σε άλλους που έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί μου λόγω δουλειάς.Δεν φταίν σε τίποτα οι άνθρωποι...:hmm:
Για αυτό αποφάσισα να κάνω τελικά το εμβόλιο.:hmm:
Αντε να δούμε πότε...:hmm:

Για τους καπνιστές Εφη δεν άκουσα:hmm:, πάντος οι ενστάσεις που έχει ορισμένη ομάδα γιατρών είναι γιατί δεν δοκιμάστηκε επαρκώς το εμβόλιο γιατί δεν τους πέρνει ο χρόνος.:hmm:
Για να κάνω και τον συνήγορο των κατήγορων του εμβλίου, θα πώ ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαν χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο...δεν έγινε τελικά καμιά μαζική πανωλεθρία.;):P

ναι........αλλα σκεψου και το αλλο........ποσους θανατους εχουμε απο το εμβολιο......ελαχιστους παγκοσμιως...και εδω κανεναν...ενω αντιθετα ηδη εχουμε 6 ή 7 δεν θυμαμαι θανατους απο την γριπη,χωρις καν να εχει ερθει το μεγαλο κυμα........:/:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

εγω εχω φτασει σε κατασταση.......τρομερη....συνεχεια ,οταν ειμαι σχολειο,παιρνώ τα χερια μου με το αντισηπτικο υγρο........αλλα δεν γινεται αλλιως γιατι συνεχεια πιανεις πραγματα που εχουν πιασει...απουσιολογια,βιβλια υλης,φωτοτυπιες......:/:.........και εχω ενα τεραστιο αγχος......μην κολλησω τη γριπη,οταν ειναι να κατεβω αθηνα να γνωρισω τις αγαπημενες μου γατομαμαδες!!!!!!!:lol::lol::lol:..........θα αυτοκτονησω αμα γινει κατι τετοιο.........το δηλωνω......:lol::lol:
Και γω, Έφη μου, που κάνω το μάγκα με το μπλέ υγρό πλένω τα χέρια μου.
Πιστεύω όμως ότι μόνο στον ψυχολογικό τομέα κάνω απολύμανση .........

Και γω, Έφη μου, που κάνω το μάγκα με το μπλέ υγρό πλένω τα χέρια μου.
Πιστεύω όμως ότι μόνο στον ψυχολογικό τομέα κάνω απολύμανση .........

και ομως συμπεθερα...κανει δουλεια....:)

ναι........αλλα σκεψου και το αλλο........ποσους θανατους εχουμε απο το εμβολιο......ελαχιστους παγκοσμιως...και εδω κανεναν...ενω αντιθετα ηδη εχουμε 6 ή 7 δεν θυμαμαι θανατους απο την γριπη,χωρις καν να εχει ερθει το μεγαλο κυμα........:/:

Κάτσε βρε Εφη η εμβολιασμοί ξεκίνησαν από δευτέρα 16/11 τι θανάτους να έχουμε.:confused: Για θύματα απ'ότι άκουσα μέχρι στιγμής στην Ελλάδα καταγράφονται 8.Φυσικά είναι άτομα με βεβαρυμένο ιστορικό και οι θάνατοι προήλθαν από τις επιπλοκές.:hmm:
Στατιστικά μιλάνε ότι η πιθανότητα θανάτου από το εμβόλιο είναι 1/1000.000
ενώ από την γρίπη είναι 1/10.000.:hmm:
Και υπάρχει και κάτι άλλο.Αναφέρεται από τους γιατρούς ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 20% στον πληθυσμό, που πέρασε υποκλινικά την γρίπη χωρίς δηλαδή έντονα συμπτώματα πυρετό, κακουχία κ.α.Και αυτοί θεωρούνται ότι έχουν αποκτήσει αντισώματα(αυτό που θα έκανε το εμβόλιο δηλαδή):hmm:
Γινεται ένα ψιλομπάχαλο με αυτό το θέμα της γρίπης και είναι πραγματικά δύσκολο να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.:hmm::hmm:

Eμάς στο σχολείο φέρανε γιατρό και μας μίλησε για την γρίπη στην αρχή της χρονιάς. Η γιατρός είπε ότι το αντισηπτικό δεν προστατεύει γιατί κρατάει μικρόβια στην γραμμές των χεριών. Απλά όταν δεν υπάρχει δυνατότητα σαπουνίσματος χεριών καλό θα είναι να υπάρχει. Και το σαπούνισμα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον μισό λεπτό.
Εγώ ρε παιδιά που με βασανίζει μια βροχίτιδα εδώ και ένα χρόνο ανήκω στις ομάδες υψηλού κινδύνου?:hmm:

για θανατους απο εμβολιο,κυριως αναφερομαι στο εξωτερικο.....θα δειξει ουτως ή αλλως.....το θεμα ειναι τι να κανουμε μεχρι να δειξει...
αυτο που φοβαται ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας ( εχω ακουσει γιατρους που το λενε....δεν το βγαζω απο το μυαλο μου...) ειναι οτι αν νοσησει πολυ μεγαλο μερος πλυθησμου,αυξανονται δραματικα οι πιθανοτητες να ενωθει ο Η1Ν1 με τον δολοφονικο οιο( και αυτος,οντως ειναι φονιας) της γριπης των πτηνων......εκει,απο οτι καταλαβα...θα πεθαινουνε σαν τα κοτοπουλα...:cry::cry::cry::cry:......προφανως για αυτο εχουν λυσσαξει να κανει οσος περισσοτερος κοσμος το εμβολιο.........και χωρις να ειμαι γιατρος...μου ακουγεται λογικο...:/:

Eμάς στο σχολείο φέρανε γιατρό και μας μίλησε για την γρίπη στην αρχή της χρονιάς. Η γιατρός είπε ότι το αντισηπτικό δεν προστατεύει γιατί κρατάει μικρόβια στην γραμμές των χεριών. Απλά όταν δεν υπάρχει δυνατότητα σαπουνίσματος χεριών καλό θα είναι να υπάρχει. Και το σαπούνισμα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον μισό λεπτό.
Εγώ ρε παιδιά που με βασανίζει μια βροχίτιδα εδώ και ένα χρόνο ανήκω στις ομάδες υψηλού κινδύνου?:hmm:

εχεις δικιο σε αυτο που λες....απλα επειδη μεσα στην ταξη δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα...το κανουμε σαν λυση αναγκης....:(
νομιζω οτι πρεπει να ρωτησεις τον γιατρο σου...:)

Παρακολουθησατε τι επε ο Πλωμαριτης που παραιτηθηκε αυτες τις μερες? μονο 10 γιατροι στη θεσσαλονικη στο νοσοκομειο του δεχτηκαν να εμβολιαστουν και γενικα παρατηρειται οτι νοσηλευτες και γιατροι δεν εμβολιαζονται... αυτο εμεναμε κανει να σκεφτομαι. Παντα οι γενικοτητες με ανυσηχουσαν.

Πχ αντε κα εισαι στην ομαδα κινδυνου.. κι αν το χεις περασει σε ελαφρα μορφη και δε το ξερεις? και αν το χεις περασε χωρις συμπτωματα? αν εχεις χωρις να το ξερεις κατι που δε φαινεται?δεν ξερω εγω εχω την εντυπωση οτι ειναι σε πειραματικο σταδιο τα πραματα κι οι γιατροι ειναι μοιρασμενοι στα δυο. Εξισου θυμαμαι πριν κανενα μηνα ενα δημοσιευμα που ελεγε πριν τις εκλογες οτι ειχαμε παραγγειλει πολλα εμβολια και η μορφη ηταν ηπια και δεν ξεραμε τι θα τα κανουμε.Εμενα το ανευθυνο μου φαινεται να συνιστουν ενα πραγμα μαζικα ειναι η αποψη μου. Εξισου μια κυρια γνωστη μου ειχε προβληματα αλλα φοβοταν και παρολο που ειπε ο γιατρος να μη το κανει το εκανε, βγηκε περπατησε λιγα βηματα και μετα πεθανε η κορη της την εχασε τοτε που ειχαμε το γατακι στο φρεατιο στην αθηνα οσοι θυμαστε και δεν πηγε να το σωσει που ηταν σε φιλοζωικο γι αυτο το λογο. Αρα δεν ειανι τοσο αβλαβες, και παλι αυτα ειναι τα συμπερασματα μου δεν το λεω για να αποτρεψω καποιον απλα εγω ειμα πολύ σκεπτικη.

Και γενικα με εκνευριζει που καθε τρεις και λιγο αντι να ασχοληθουν με τη πραγματικη προληψη ( διατροφη γυμναστικη ποιοτητα, βιολογικα καλο ανοσοποιητικο)ασχολουνται με ασθενειες που προκυπτους απο το τροπο ζωης μας και την παγκοσμιοποιησ και μας τρελλαινουν μια περιοδο τα μεσα και μετα αν περασε. Δηλαδη τι εγινε μετη νοσο των τρελλων αγελαδων? τελειωσε? αυτο ηταν? με τα αποτελεσματα του τσερνομπιλ???

( Αν δε με δειτε να γραφω καποια περιοδο θα πει οτι εκανα λαθος:P)

Παρεπιπτοντως το να πεθανουμε σαν ενα κοτοπουλο ειναι πολύ πιο φριχτο απο εναν τετοιο ιο αυτα βασανιζονται πολύ πριν τα σκοτωσουν δε φανταζεστε.. να μη τα λεω παλι...

Παρεπιπτοντως θα θελα να ξερω αν οι χορτοφαγοι εχουν αλλη αντιδραση γιατι εχουν σε πολλα.. ναενα ακομη ερωτημα

κι ενα λινκ σχετικο https://www.promitheasblog.com/2009/10/sos-h1n1.html

διαβαστε κι αυτο

:

Le Monde - Diplomatique, Ιούλιος 2009
«Για να πουληθούν τα φάρμακά μας πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες»

Στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2005 έγινε στην Μάλτα μία Πανευρωπαϊκή Ιατρική
Σύνοδος για την γρίπη με χορηγούς τις εταιρείες παραγωγής αντιγριπικών
εμβολίων και αντιϊκών φαρμάκων. Μεταξύ αυτών και η Roche. Εκεί από τα χείλη
του γενικού διευθυντή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) ανακοινώθηκε
επίσημα ότι: «Δεν γνωρίζουμε πότε αλλά μία πανδημία γρίπης αναμένεται να
πραγματοποιηθεί. Λείπει μόνον μία συνθήκη για την πραγματοποίηση αυτού του
γεγονότος, ένας ιός ικανός να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο». Επίσης
είπε ότι «ο αντιγριπικός εμβολιασμός συνιστάται, διότι θωρακίζει τον
οργανισμό και σαν ψυχολογική συνήθεια». Δηλαδή το κοινό εμβόλιο κατά της
γρίπης αν και δεν βοηθά ιατρικά, βοηθά ψυχολογικά, ως placebo-ψευδοφάρμακο
δηλαδή! Όμως ο ιατρός Ερνέστο Μπούργκιο «Αν υπάρχει μία χρονιά που το κοινό
αντιγριπικό εμβόλιο δεν συνίσταται είναι ιδιαίτερα εκείνη κατά την οποία
υπάρχει φόβος πανδημίας.. Αν είναι αλήθεια, ότι ένας εκ των κινδύνων είναι ο
ιός Η5Ν1, αυτός θα μπορούσε να επανασυνδυαστεί με την εμβολιαστική ρίζα
αποκτώντας τα αντιγόνα, με κίνδυνο να ξεσπάσει στο εμβολιασμένο άτομο ένας
πραγματικός κυκλώνας στα κύτταρά του. Ένας κανόνας που υπάρχει σε περίπτωση
πανδημίας είναι, ότι ο προληπτικός εμβολιασμός αποτελεί μία στρατηγική πολύ
επικίνδυνη».

Δηλαδή αν κατά την προδρομική περίοδο μίας ασθένειας γίνει εμβολιασμός
(χρονικό διάστημα, που μπορεί να κρατήσει από 4 ημέρες ως και 3 μήνες χωρίς
να εμφανίζονται καθόλου συμπτώματα), τότε όπως λέει και ο Μπούργκιο, τα
αποτελέσματα είναι βαριές και ανεπανόρθωτες βλάβες, ή θάνατος. Πληροφοριακά
για τους γονείς, που δέχονται τόσο απρόσκοπτα να εμβολιάζουν τα παιδιά τους
ή τον εαυτό τους, κάθε φορά πριν το πραγματοποιήσουν θα πρέπει να
προσεύχονται... Αυτό διότι ο εμβολιασμός ενδέχεται να συμπέσει μέσα στην
προδρομική περίοδο της ασθένειας.

Η στρατηγική του marketing των μεγάλων Φαρμακοβιομηχανιών έχει πλέον
σαν στόχο της τους υγιείς ανθρώπους, όσοι λίγοι έχουν πλέον απομείνει. Και
φυσικά τα χημικά φάρμακα και τα εμβόλια δεν κάνουν τίποτε άλλο απ' το να
διευρύνουν την πελατεία των Φαρμακοβιομηχανιών δημιουργώντας νέους πελάτες -
αρρώστους στην «Επιχείρηση Ασθένεια».

Η Γαλλία ταρακουνά το κατεστημένο των Φαρμακευτικών Εταιρειών στην Ευρώπη με
την παραπομπή των φαρμακευτικών εταιριών Baxter, Roche & Pharma στο Διεθνές
Διακαστήριο της Χάγης στις 12 Ιουλίου 2009 διότι έχει αποκαλυφτεί το μέγεθος
αυτής της νέας τακτικής, που θέλει νέους πελάτες, που να νομίζουν ότι
κινδυνεύουν, για να πωλούνται τα νέα πανάκριβα και επικίνδυνα φάρμακα
κατηγορώντας τις 3 εταιρίες ότι σπέρνουν σκόπιμα τον πανικό και πως σκόπιμα
σε εργαστήρια δημιούργησαν τον εν λόγω ιό καθώς και οι Γαλλικές αρχές ασκούν
δριμύ κατηγορώ ως προς την σκόπιμη απελευθέρωσή του στον αέρα με έναν και
μοναδικό σκοπό το κέρδος. Επίσης, εξετάζονται ταυτόχρονα σοβαρές και βάσιμες
καταγγελίες από δικηγόρους του United States Department of Justice καθώς
και γιατρών και επιστημονικού προσωπικού του Amercian Medical Association η
εμπλοκή στην όλη υπόθεση της γρίπης των χοίρων, δίκτυο καναλιών και
επιχειρήσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης οι οποίες όπως υποστηρίζεται χορήγησαν
ή αλληλο-χορηγήθηκαν με φαρμακευτικές εταιρίες έτσι ώστε να πάρει το θέμα
διαστάσεις διεθνούς εμβέλειας. Η υπόθεση αναλαμβάνει ακόμα πιο διεθνή
χαρακτήρα μιας και το Μεξικό παραπέμπει την εταιρία Baxter επίσης στο
διεθνές δικαστήριο διότι όπως λέει, όλοι οι θάνατοι στο Μεξικό τον περασμένο
Απρίλιο και Μαϊο εκτός από ένα περιστατικό οφείλονται στο γεγονός τ' ότι
τους χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2008 και Ιανουάριο 2009
- εμβόλια τα οποία περιείχαν μείγματα από ανθρώπινους ιούς - τον ιο του
SARS, ιός των πουλερικών και ιός των χοίρων.

Οι πρώτες χώρες που απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων

για την γρίπη απάτη είναι η Νέα Ζηλανδία, Σκωτία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία,
Ολλανδία, Σουηδία και το Μεξικό.

Απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων για την εν λόγω γρίπη.

κανετε ορισμενα λαθη με το εμβολιο. Εσεις μπορει να ειστε υγιεις, να περασετε την γριπουλα και να μη παθετε τιποτα. Τι γινεται ομως με τα ατομα που κινδυνευουν; 1 στους 5 μπορει να φερει τον ιο και να μην εχει καθολου συμπτωματα αλλα να τον μεταδιδει στα ατομα γυρω του. Επισης επειδη προκειται για orthomyxovirus (8 τμηματα (-)RNA) οι πιθανοτητες να μεταλλαχτει ειναι πολυ αυξημενες. Αυτο που φοβουνται οι επιστημονες ειναι οταν θα εμφανιστει και η εποχιακη γριπη. Τοτε μπορει να γινει ανταλλαγη γενετικου υλικου, recombination, reassortment και μεταλλαξεις και μπορει να παραχθει ιος πολυ πιο επικινδυνος απο αυτον που κυκλοφορει τωρα. Το εχω ξαναπει και στο παρελθον, οτι δεν πρεπει να σκεφτομαστε τον εαυτο μας αλλα και τους γυρω μας. Μπορει να μεταδοσουμε τον ιο σε εγκυες, ατομα με εξασθενημενο ανοσοποιητικο, ατομα με ασθμα, ατομα με αναπνευστικα προβληματα (1 στους 7 καπνιστες εχει αναπνευστικα προβληματα ΧΩΡΙΣ να το γνωριζει), ατομα που εχουν κανει μεταμοσχευση, μικρα παιδακια, και αλλα ατομα με προβληματα υγειας. Αυτα τα ατομα μπορει να πεθανουν εξαιτιας μας. Θα μου πειτε να κανουν και αυτοι το εμβολιο. Ατομα ομως πχ με εξασθενημενο ανοσοποιητικο συστημα ΔΕΝ μπορουν να κανουν το εμβολιο.

Επισης ο αριθμος των θανατων ως τωρα ΔΕΝ ειναι εγκυρος. Ο πραγματικος αριθμος θα γινει γνωστος οταν περασει η γριπη. Η συγκριση επισης των θανατων με την εποχιακη γριπη ειναι ακυρη γιατι οι θανατοι απο την εποχιακη γριπη ειναι θεωρητικος αριθμος που εχει υπολογιστει μαθηματικα.

Κατι που πρεπει επισης να υπολογισετε ειναι οτι με τον Η1Ν1 εχουν γεμισει τα νοσοκομεια. Εμεις ειμαστε στο 2ο κυμα και πολλες κλινικες ειναι γεματες και δεν μπορουν να παρουν αλλο κοσμο. Τι θα απογινουν αυτοι που δεν μπορουν να βρουν θεση σε νοσοκομειο σε απομακρυσμενες περιοχες;

Οσο για το εμβολιο που καποιοι λενε οτι ειναι επικινδυνο και θανατηφορο ας πουν το ιδιο και για το εμβολιο της εποχιακης γριπης που παρασκευαζεται με τον ιδιο ακριβως τροπο και που η παραγωγη του εμβολιου ξεκιναει καθε χρονο τον φεβρουαριο-μαρτιο και ειναι ετοιμο τον σεπτεμβριο. Και κατι τελευταιο, το εμβολιο κατα της πολιομυελιτιδας που κανουμε σε 4 δοσεις οταν ειμαστε μικρα, ειναι πολυ πιο επικινδυνο (αν ειναι το Sabin) απο το εμβολιο για τον Η1Ν1. Εμενα μικρη μου εκαναν το Sabin και δεν ειπε κανενας γιατρος στην μανα μου οτι προκειται για ζωντανο απενεργοποιημενο ιο που μπορει να επιστρεψει στην παθογονο κατασταση του και να προκαλεσει παραλυση σε 1% των περιπτωσεων. Παρολα αυτα δεν βλεπω κανεναν να διαμαρτυρεται για το συγκεκριμενο εμβολιο ή να μη το κανει στο παιδι του, παρολο που ο συγκεκριμενος ιος ΔΕΝ υπαρχει στην ελλαδα.

βρε Ηρω.........με καλυψες ΑΠΟΛΥΤΑ....μα απολυτα ομως....
αυτο λεω και εγω...για τις μεταλλαξεις...ειδικα αν ενωθει με την θανατηφορο γριππη των πτηνων......θα πεθαινουμε σαν τα κοτοπουλα...και επαναλαμβανω...ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ........το θεμα ειναι οτι σταματησαν να βγαινουν στην τηλ. για να μην προκληθει πανικος....και επειδη δεν εχει προκληθει πανικος δεν κανουμε το εμβολιο...μπρος γκρεμος και πισω ρεμα δηλαδη.......
και ναι.......καθε χρονο,βγαινει παντα και καινουργιο εμβολιο για την γριππη...γιατι αυτο δηλαδη πρεπει να εχει προβλημα???.στην ιταλια εμβολιαζονται μαζικα( και μιλαμε για πολυ μεγαλο πλυθησμο) και δεν εχω ακουσει να υπαρχει προβλημα...αντιθετα στην ουκρανια εχουν πεθανει ηδη 200 ατομα...
μαλλον φταιει στο στραβο μας το κεφαλι..που παντα βρισκουμε συνομωσιες και συμφεροντα και ολοι θελουν να μας ξεκανουν και δεν ξερω και εγω τι αλλο.........

Nα πω επίσης ότι και στην Ιταλία συμβαίνει ότι ακριβώς στην χώρα μας. Επειδή έχω επαφές με Ιταλία ακριβώς τα ίδια συμβαίνουν. Εχω και ένα λίνκ βίντεο που μιλάει ιταλός γιατρός και λέει ακριβώς ότι και κάποιοι δικοί μας. Απλά είναι στα ιταλικά και δεν είναι μεταφρασμένο. Επίσης το λίνκ που έβαλα δεν είναι από Ελλάδα. Ο Θεός και η ψυχή τους. Εγώ δεν παίρνω θέση μόνο ανησυχίες έχω και αποφάσεις που καλούμαι να πάρω για τον εαυτό μου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back