Γραμμοειδές κοκκίωμα

έλλη12677

Νεοφερμένο μέλος

Η έλλη12677 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει από Βουκολιές (Χανιά). Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλή σας ημέρα και συγχαρητηρια για το site.:) Σας πετυχα στο google όταν έψαχνα απαντήσεις για του μυκητες του γατούλη μου (στειρωμένος), οι οποίοι ταλαιπωρούν και εμένα,ενα μηνα τώρα. Οφείλω να παραδεχτώ ότι βρήκα πολλές απαντήσεις - αν και είχα πάει στον γιατρό- αλλά μου εκανε εντύπωση το ενδιαφέρον και η προσοχή που δίνεται γύρω από όλα τα θέματα, διατροφη,υγεία κ.λ.π που αφορούν τις γάτες μας. Χαίρομαι που υπάρχουν ανθρωποι οι οποιοι μπορούν να καταλάβουν αυτα που νιώθω για τον γάτο μου, χωρίς να νιωθω εξωγήινη.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά με το γραμμοειδές κοκκίωμα εκτός από τους μήκυτες έχουμε και από αυτό.Ο γιατρος μου είπε ότι θεραπέυεται με κορτιζόνη αφού περάσουν οι μήκυτες ή μπορεί και να γιατρευτεί από μόνο του. Θα ήθελα και μια δική σας γνώμη.
Να είστε καλα, και σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χμ, εγώ δεν έχω ιδέα τι ειναι αυτό το πράγμα...
Το έχεις κολλήσει κι εσύ ή μονο ο μικρός;

Καλως ήρθες κιόλας! :) Πες μας και τίποτα για τον γατούλη σου, φαίνεται πολύ κουκλος!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλώς σας βρήκα, όχι δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο αυτό. το έχει στο πίσω δεξί πόδι, και είναι μια γραμμή κόκκινη που ξεκινάει από το κοτσι και φτάνει μέχρι την ουρά σχεδόν και εννοείται δεν υπάρχει τρίχα στο σημείο αυτό. Έχει φαγούρα και εκεί ο κακομοίρης. Ο γιατρός μου συνέστησε να του φοράω το κολάρο το οποίο τον ταλαιπωρεί αρκετά.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :)και το δικό σου φαίνεται κουκλί.:) Ο γατούλης μου είναι σχεδός τριών ετών, τον βρήκα έξω από την πόρτα του σπιτιού μου, μικρούλης τότε και εκτοτε είμαστε μαζί. Πρίν τους μήκυτες έβγαινε και έξω, τώρα μόνο μπαλκόνι.

Καλώς ήρθες καταρχάς, πράγματι είναι κούκλος ο γατούλης σου φτου φτου
Χωρίς να υπόσχομαι κάτι, είχα ακούσει από κάποιον ότι είναι αλλεργικό σύμπτωμα για τις γάτες αυτό και θέλει κορτιζόνη, αν είναι έτσι χρειάζεται συχνά να του δίνεις κορτιζόνη. Καλύτερα όμως θα ήταν να ρωτούσες τον κτηνίατρο και θα σου δώσει την καλύτερη απάντηση

Πήγαμε στον γιατρό και μου είπε όντως για την κορτιζόνη, αφού βέβαια περάσουν οι μύκητες. Τον λυπάμαι τον γλυκούλη μου.
Υπέροχα του γατούλινια σου !!!!

Σε ευχαριστώ κι εγώ και τα γατούνια ;);)

Κολλάρο για να μην ξύνεται;
Δεν ακούγονται σοβαρά ολα αυτά, αλλά όντως ταλαιπρωρία για τον μικρό. Ελπίζω να περάσουν ολα γρήγορα!!:)

ούτε και εγώ έχω ακούσει ποτέ για κάτι τέτοιο, περαστικά του και καλώς ήρθατε:)

γεια σου ελλη..
μολις εκανα εγγραφη στο mycat, και επεσα πανω στο θεμα σου, το οποιο με εχει ταλαιπωρησει πολυ.
εχω δυο γατακια και ο αρσενικος μου, το εχει εμφανισει δυο φορες.
η θεραπεια ηταν με χαπι prezolon και κορτιζονη, περασε για λιγο καιρο, μετα εμφανιστηκε φλεγμονη στις πατουσες του, και αυτη τη στιγμη παιρνει παλι αντιβιωση γιατι το εχει στο ποδι του.
η κτηνιατρος μου ειπε οτι μπορει να περασει με την στειρωση, μπορει και να μην περασει...ποτε!

Καλωσήρθες στην παρεούλα μας Έλλη:happy:
Το πρόβλημα αυτο το ειχε η Μέλανι η μαυρόασπρη γατούλα στο αβαταρ. Και λεω το ειχε γιατι δεν ζει πια, παρα μονο στην καρδια μου:(:(:(:(:( Την σκοτωσε αυτοκινητο πριν εναμισι χρονο. Ετσι δεν μπορω να σου πω πως θα εξελισόταν μετά τα 5 της χρονια. Με διαφορά οτι ο γιατρος το ειχε πει ενδογενες κοκιωμα. Το γεννάει ο οργανισμος χωρις αιτία. Εκανε κορτιζόνη περιστασιακά και περνουσε κατα καιρους εντελώς.ΔΕν την πειραξε η κορτιζόνη πάντως. Το ειχα ξεχασει λιγο προς το τελος. Το ειχε και η Φρυνη μια πιο παλια μου γατα αλλά μικρη κι εγω δεν ειχα δώσει σημασια. Μετά τη Μέλανι το συνδύασα. Νομιζα οτι ειχε χτυπήσει και ηταν σημάδι:redface: Η Φρύνη όμω; εζησε μεχρι τα 16 της χρόνια ευτυχισμενη. Αυτο το πραγμα δεν την επηρέασε στο ελάχιστο. Ευχομαι ομως περαστικά αφου τον ενοχλεί:/:

Σας ευχαριστω πολύ για το ενδιαφερον. Όπως μου είπε ο γιατρός είναι κάτι που το γεννάει ο οργανισμός του και είτε θεραπεύεται μόνο του ή με την κορτιζόνη. liana o δικός μου είναι ήδη στειρωμένος, το παρουσίασε πρώτη φορά τώρα, δυο χρόνια μετά την στείρωση. Το καλό απο αυτό που λετε είναι οτι δεν επηρεάζεται η ζωή της γάτας.
Αλήθεια πόσο κρατάει η θεραπεία?
Και πάλι σας ευχαριστώ για τις συμβουλές.:)

Ευχομαι κι εγω τα καλυτερα για τον γατουλη :):):)
Δεν εχω αποψη καθως δεν το ειχα ακουσει πριν σαν παθηση, αλλα να ειναι περαστικο, να μην ταλαιπωρειται ο καημενος :):)

Κακά νέα

Έπαθε πρόσφατα η τρίποδη γατούλα της μητέρας μου, και η κτηνίατρος μου είπε πως είναι κάτι που ακόμη κι αν περάσει με τα φάρμακα, θα ξαναέρθει σίγουρα,και θα συνεχίσει να ξαναέρχεται.
Της έδωσε αντιβίωση (10 μέρες, δύο φορές τη μέρα, πρωί και βράδυ, χαπάκι) καθώς και κορτιζόνη (10 μέρες μία φορά τη μέρα, μεσημέρι). Τρια χάπια τη μέρα σε γάτα. Όλοι ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Παρουσίασε σημαντική βελτίωση, έπαψε να ξύνεται και να το ματώνει, όμως δεν πέρασε εντελώς. Τηλεφωνήσαμε στην κτηνίατρο και είπε πως αν δεν περάσει εντελώς, θα ξαναγίνει αμέσως, ενώ αλλοιώς θα ξαναγίνει, αλλά αργότερα. Οπότε είπε να συνεχίσουμε μόνον με κορτιζόνη για άλλες δέκα μέρες και μετά να τα ξαναπούμε.

Η γάτα στο μεταξύ έχει πονηρευτεί και δεν δέχεται τα γνωστά κόλπα χορήγησης χαπιού (τριμμένο μέσα σε κονσέρβα κλπ κλπ...) , παρά μόνον την ωμή βία (ανοίγουμε το στόμα, χώνουμε το χάπι όσο πιό βαθιά μπορούμε). Πρέπει να πηγαίνει κάποιος να βοηθάει. Και το οτι θα το έχει συνεχώς είναι πράγματι απογοητευτικό. Εγώ ούτε που την ήξερα αυτή την αρρώστεια. Αν την αφήσεις αθεράπευτη, λέει πως μπορεί να μεταφερθεί στα χείλη, που πρήζονται κλπ κλπ... Όμως δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, ούτε σε άλλα ζώα.
Αυτά ξέρω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ λυπάμαι για τη γατούλα σας. :( Τουλάχιστον έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα. Απ' ό,τι κατάλαβα, τώρα πρέπει να παίρνει μόνο κορτιζόνη. Για πόσες μέρες ακόμη;

Σχετικά με τη χορήγηση χαπιού, δεν ξέρω πόσες μεθόδους έχεις δοκιμάσει, αλλά ρίξε μια ματιά εδώ. Ιδίως η πρώτη είναι πολύ αποτελεσματική και την έχω εφαρμόσει κι εγώ με επιτυχία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εύχομαι να είναι περαστικά όλα για τη γατούλα σας. Το πιό καλό κόλπο που μας έχει μάθει ο κτηνίατρός μας για τα αντιδραστικά με τα χάπια γατάκια μας, είναι να τους τα "τυλίγουμε" σε λίγο βουτυράκι. Και το χάπι θα πάρουν, και δεν θα μας το φτύσουν στα μούτρα μιας και θα το καταπιούν αμέσως, αλλά και δεν θα μας κάνουν τα χέρια ριγέ από την προσπάθεια να τα καταπιέσουμε. Καλή επιτυχία σε όλα ελπίζω να τα καταφέρετε κι εσείς και η γατούλα να συνέλθει.:)

Άλλες 7 μέρες

Ευχαριστώ για τις ευχές!
Εντάξει, άλλο τρία χάπια τη μέρα και άλλο ένα τη μέρα. Απλά η γάτα είναι πονηρή και η μαμά μου 85 ετών - αλλά πολύ έμπειρη, αρκεί να μπορέσει να την πιάσει χωρίς να καταφύγει το ζώο κάτω από κανένα έπιπλο. Εκεί πρέπει να έρθει ο εγγονός να συρθεί κάτω και να τη βουτήξει. Αν όμως πάει στη βεράντα πίσω από καμιά γλάστρα, άντε πιάστην.

Υπομονή βρε παιδια και περαστικά... :/:

Ναι βρε παιδιά, κουράγιο και πολύ αγάπη, και όλα θα πάνε καλά!

Καλημερα :) προκειται για αυτοανωση δερματοπαθεια που εκδηλωνεται με βαση καποια ευαισθησια (αλλεργια) της γατας Η θεραπεια περιλαμβανει την χορηγηση κορτοστεροειδων αν εχεται προβλημα με τα χαπια υπαρχει και κορτιζονη ενεσιμη βραδειας αποδεσμευσεως που μπορει να γινεται καθε 2-3 εβδομαδες:)

Καλημέρα σας
Irmar τώρα είδα το μνμ και καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να πρέπει να δίνεις χάπια σε μια γάτα. Εύχομαι περαστικά στη γατούλα και υπομονή σε σας.
Εμένα τελικά πέρασε χωρίς να κάνουμε θεραπεία με κορτιζόνη. Το ξέρω ότι ακούγεται απίστευτο αλλά έτσι έγινε. Μου το είχε επισημάνει και ο γιατρός αυτό, ότι μπορεί να γιατρευτεί από μόνο του. Εκείνη την περίοδο αυτό που προείχε ήταν η θεραπεία για τους μύκητες , οπότε ο γιατρός, μου είχε πει να τελειώσει η θεραπεία με το clinafarm και ύστερα να ξεκινήσουμε κορτιζόνη. Ήταν και θέμα συγκυριών όπως καταλαβαίνεις.
Αυτό που δεν λέει να εξαφανιστεί όσο και το πολεμάω είναι οι μύκητες που έρχοναι και φεύγουν και ταλαιπωρούν και εμένα και τον γατούλη. Έχω απελπιστεί :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back