Γρατζουνάει τις πόρτες.

• Thread starter Thread starter din@
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

din@

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Κων/να αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 217 μηνύματα.
γεια σας!!:Dτις τελευταιες μερες εχω ενα προβληματακι με τον φοιβο:γρατσουναει τις πορτες!:worry:

στην αρχη το εκανε στην εξωπορτα σαν να ηθελε να βγει,μετα αρχισε να το κανει στην πορτα της κρεβατοκαμαρας για να μπει μεσα το βραδυ.του ανοιγαμε λοιπον και εμπαινε αλλα το συνεχιζε και με ανοιχτη την πορτα...

τωρα το κανει και στο μπανιο,του ανοιγουμε,μπαινει κλεινουμε την πορτα και γρατσουναει για να την ξανανοιξουμε και να βγει.
τι κολλημα εχει φαει???:hmm::hmm:μηπως θελει να του δωσουμε σημασια?και πως μπορω να το σταματησω γιατι οταν το κανει στις 5 το πρωι δεν αντεχεται!!!:no::no:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: γρατσουναει τις πορτες!

Για αρχή μπορείς να του κόψης τα νύχια και μάλιστα λίγο περισσότερο στα μπροστινά πόδια από τι στα πίσω . ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ετσι κι αλλιως δεν το κανει με δυναμη για να χαλασουν οι πορτες,απλα με ενδιαφερει γιατι το κανει και πως θα το σταματησω.

αβυσσος η ψυχη των γατιων. Ο δικος μου ριχνει κατω κολλες χαρτι και σκαβει πανω τους καθε πρωι εδω και αρκετες μερες. Στην δικη σας περιπτωση θα αφηνα ολες τις πορτες ανοιχτες. Αν το συνεχιζε θα επενδυα σε ενα καλο ζευγαρι ωτοασπιδες και θα τον αγνοουσα επιδεικτικα. Οσο του δινεις σημασια οταν σε ξυπναει, τοσο θα χειροτερευει η κατασταση. Θα επαιζα επισης μαζι του περισσοτερες ωρες τη μερα και θα τον κουραζα στο παιχνιδι λιγο πριν παω για υπνο. Βεβαια τιποτα απο αυτα δεν εχει πιασει στον δικο μου οποτε κοιμαμαι με ωτοασπιδες :P Μια αλλη λυση ειναι να βαλεις αρωμα πορτοκαλι ή λεμονι στις πορτες (αν το σιχαινεται) μηπως και σταματησει να τις πειραζει. Η τελευταια και εσχατη λυση ειναι να πεφτεις για υπνο με τις κοτες (κατα τις 9 το βραδυ) και να ξυπνας μαζι του στις 5 το πρωι, αφου θα εχεις χορτασει υπνο :D

Μήπως του έχεις κανα ονυχοδρόμειο τοποθετημένο σε τοίχο και έχει συνηθίσει να γρατζουνάει κάθετες επίπεδες επιφάνειες; Αν ναι, βγάλ'το. Αν όχι, μην του δίνεις καμία σημασία για κανα 15λεπτο όταν γρατζουνάει τις πόρτες. Θα δει πως δεν "πιάνει" το κόλπο και ίσως σταματήσει.
Φαντάζομαι πως θα του έχεις κάποιο ονυχοδρόμειο (σχετικά μακριά από πόρτες και έπιπλα). Όταν παίζει με αυτό, παίξε κι εσύ μαζί του :)
Ελπίζω να πιάσει :) ...αλλιώς ρίξ'του πολύ ξύλο (πλάκα κάνω εννοείται!)

αβυσσος η ψυχη των γατιων. Ο δικος μου ριχνει κατω κολλες χαρτι και σκαβει πανω τους καθε πρωι εδω και αρκετες μερες. Στην δικη σας περιπτωση θα αφηνα ολες τις πορτες ανοιχτες. Αν το συνεχιζε θα επενδυα σε ενα καλο ζευγαρι ωτοασπιδες και θα τον αγνοουσα επιδεικτικα. Οσο του δινεις σημασια οταν σε ξυπναει, τοσο θα χειροτερευει η κατασταση. Θα επαιζα επισης μαζι του περισσοτερες ωρες τη μερα και θα τον κουραζα στο παιχνιδι λιγο πριν παω για υπνο. Βεβαια τιποτα απο αυτα δεν εχει πιασει στον δικο μου οποτε κοιμαμαι με ωτοασπιδες :P Μια αλλη λυση ειναι να βαλεις αρωμα πορτοκαλι ή λεμονι στις πορτες (αν το σιχαινεται) μηπως και σταματησει να τις πειραζει. Η τελευταια και εσχατη λυση ειναι να πεφτεις για υπνο με τις κοτες (κατα τις 9 το βραδυ) και να ξυπνας μαζι του στις 5 το πρωι, αφου θα εχεις χορτασει υπνο :D
ειναι παλαβα τελικα ετσι???ακομα και σε ανοιχτες πορτες το κανει δυστυχως...το λεμονι δεν το εχω δοκιμασει ομολογω...:hmm:θα το κοιταξω και αυτο παντως.και θα παιζω μαζι του με το μπαλακι το βραδυ μπας και κουραστει και ξεραθει μετα...

Μήπως του έχεις κανα ονυχοδρόμειο τοποθετημένο σε τοίχο και έχει συνηθίσει να γρατζουνάει κάθετες επίπεδες επιφάνειες; Αν ναι, βγάλ'το. Αν όχι, μην του δίνεις καμία σημασία για κανα 15λεπτο όταν γρατζουνάει τις πόρτες. Θα δει πως δεν "πιάνει" το κόλπο και ίσως σταματήσει.
Φαντάζομαι πως θα του έχεις κάποιο ονυχοδρόμειο (σχετικά μακριά από πόρτες και έπιπλα). Όταν παίζει με αυτό, παίξε κι εσύ μαζί του :)
Ελπίζω να πιάσει :) ...αλλιώς ρίξ'του πολύ ξύλο (πλάκα κάνω εννοείται!)
το ονυχοδρομιο το εχω διπλα στον καναπε γιατι γρατζουναγε τον καναπε παλιοτερα.θα προσπαθησω να μην του δινω σημασια αν και δυσκολο στις 5 το πρωι...αλλιως θα τον πιασω απ την ουρα και θα τον κανω σβουρες!!!:P:P:P

ευχαριστω πολυ παιδια!:D

παιδια μεχρι στιγμης επιασε η αδιαφορια!:clapup:ηταν εξω απ το υπνοδωματιο και αρχισε να γρατζουναει.αδιαφορη εγω.αυτος συνεχισε για κανενα πενταλεπτο και μετα εφυγε!αντε να δουμε τι θα γινει...:)

τυπικοτατος παντως στην ωρα , εγγλεζος ειναι???:P ευχομαι να καταλαβει οτι δεν μασας κ να το σταματησει συντομα!:)

Είδες; Η σκληρότερη τιμωρία για αυτά είναι να τους στερείς για λίγο την προσοχή και το παιχνίδι. Όπως στους ανθρώπους ;)

ουφ ξαναρχισε στις 7 τα ιδια!!!δεν αντεχω αλλο!!!σηκωθηκε ο φιλος μου και του ανοιξε γιατι δεν μπορουσε να τον ακουει.εγω μπορουσα να περιμενω.μπηκε μεσα και γρατζουναγε την ντουλαπα!τι εχει παθει???δεν αντεχω!κοιμαμαι αργα,μετα τρελαινεται αυτος,μετα πιανει και την σκυλα μου η ζουζουνια...μονο η λουιζα μου ειναι ησυχη!δεν την παλευω αλλο...μηπως σεληνιαστηκαν τωρα που ειχε και πανσεληνο?τι να πω...
θα συνεχισω παντως να αδιαφορω το βραδυ οσο μπορω.

Αν δεν αδιαφορήσει και ο φίλος σου, δε νομίζω να πιάσει το κόλπο. Μπορεί να πάρει ακόμη και μέρες μέχρι να μάθει πως το γρατζούνισμα δεν την οφελεί.
Εξήγησέ του πως αν δεν κάνει υπομονή μερικές ημέρες, τότε το γατί θα συνεχίσει αυτήν τη συμπεριφορά για πάντα.
Το κατά πόσο ο φίλος σου δώσει σημασία σε αυτό το επιχείρημα... θα σου πει κι άλλα πράγματα...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ :P

χαχα λες???:hehe::hehe:θα του το πω!ειδες τι μπορεις να μαθεις ετσι?

Χμ... Μήπως προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου; Ο φίλος σου έμενε πάντα μαζί σου; Θυμήσου ότι δεν είναι τυχαίος ο όρος "ζηλιαρόγατος";)

ναι μενουμε μαζι 3 χρονια και περιπου πριν 1 χρονο πηραμε τον φοιβο.και εγω εχω σκεφτει μηπως θελει να τραβηξει την προσοχη μας αλλα στις 5 το πρωι?σημερα εκλαιγε κιολας εξω απ την πορτα.τι δεν κανω καλα?παιζω μαζι του και του κανω χαδακια,ειδικα ο φιλος που τον λατρευει!πριν τον αφηνα να ανεβαινει στο κρεβατι και να κοιμαται μαζι μας αλλα τωρα τον βγαζω εξω γιατι ανοιγω την μπαλκονοπορτα του δωματιου για την ζεστη και φοβαμαι μηπως βγει στο μπαλκονι και πεσει απο κατω...θα προσπαθησω να αδιαφορησω οσο μπορω μηπως και σταματησει...

Αν βρεις το λογο και την αιτια που το κανει πες μου και μενα... Εμενα ομως δε γρατζουναει πορτες (δυο εχω και αυτες ειναι οι εξωπορτες- εξοδος απο το σπιτι και εξοδος προς ταρατσα). Εμενα εχει αλλα κολληματα... γρατζουναει χαρτι, κουτια χαρτινα, τον καρεφτη της τνουλαπας και την τζαμαρια. Οποιαδηποτε επιπεδη μεγαλη επιφανεια. Δεν το κανει παντα, και το κανει εκει γυρω στις 5 το πρωι. Αν δεις το θεμα της Μπηλιως ολο το χειμωνα ειχα εγερση στις 5 το πρωι... σχεδον μου ειχε σπασει τα νευρα αυτη η κατασταση. Καποια στιγμη κουραζεσαι. Τωρα δεν το εχω αυτο το προβλημα γιατι ειναι καλοκαιρι και της εχω το παραθυρο ανοιχτο και τη βγαζει στη ταρατσα. Δηλαδη κοιμαται μεσα 9-5 και οταν ξυπναει βγαινει εξω. Αν καμια μερα της το εχω κλειστο στι 5 γινεται χαμος.... Την πιανει η μακακια της για να με ξυπνησει και να της ανοιξω. Της ανοιγω και ησυχαζουμε και οι δυο. Αυτη η λυση δουλευει τωρα που ειναι καλοκαιρι, το χειμωνα ομως... Νομιζω παντως οτι βαριουνται μεσα τοσες ωρες και γι αυτο το κανουν. Εκτονονονται με το παιχνιδι... Μη ξεχναμε οτι γενικα ειναι κυνηγοι της νυχτας

υπαρχει και κολλητικη ταινια διπλης οψεως που μπορεις να κολλησεις στις πορτες που γρατσουναει ωστε να σταματησει αυτη τη συνηθεια. Ευχομαι μονο να μη βρει κατι αλλο να γρατσουναει :P

πριν τον αφηνα να ανεβαινει στο κρεβατι και να κοιμαται μαζι μας αλλα τωρα τον βγαζω εξω γιατι ανοιγω την μπαλκονοπορτα του δωματιου για την ζεστη και φοβαμαι μηπως βγει στο μπαλκονι και πεσει απο κατω...θα προσπαθησω να αδιαφορησω οσο μπορω μηπως και σταματησει...

Πες μου πως αναφέρεσαι στο γατί. Ε;
:D

Άσε και εμένα τα ίδια κάνει. Κάθε μέρα για να με ξυπνήσει στις 4 στις 5 τα ξημερώματα. αφού κοιμάμαι με το ψεκαστήρι στο χέρι αλλά αυτός φεύγει και ξαναρχίζει. Το κάνει μάλλον για να τραβήξει προσοχή:(

Μάλλον δε θα ξεμπερδέψεις εύκολα. Οι γάτες είναι πείσμονες όταν βάλουν έναν στόχο.

Εμένα ας πούμε προσπαθεί να με πείσει ο Κούκλος ότι πρέπει να αλλάζω την αμμο του κάθε μέρα (την καθαρίζω αλλά προφανώς δεν είναι αρκετό για την Αυτού Μεγαλειότητα). Έτσι ουρεί στην εσωτερική σκάλα (πιφ βρωμάει) Ίσως να το κάνει κι από νάζι, τι να πω...(το εχω βάλει σε διάφορα τοπικ, λύση ένας δεν έχει βρει (σνιφ κλαψ))

Γιατι δε δοκιμάζεις να βρειτε μια συμβιβαστική λύση; Δλδ να μπαινει μέσα αλλά να αράζει σε ενα καλάθι που θα του δειξεις...Λέω εγω τωρα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back