Γρατζουνιές

Μαριάννα&ξανις!!

Νεοφερμένο μέλος

Η Μαριάννα&ξανις!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Γειά σας, θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για τις γρατζουνιές.Εγω ακομα δεν εχω γατούνι επειδη (τωρα συζήτηση θα το κάνουμε? :))
Σας γρατζουνάει πολύ η γάτα σας?αν ναι πείτε το μου !! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξαρτάται απο την γάτα και τον ιδιοκτήτη της, πως θα την μάθει και θα της φέρεται!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά σας, θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για τις γρατζουνιές.Εγω ακομα δεν εχω γατούνι επειδη (τωρα συζήτηση θα το κάνουμε? :))
Σας γρατζουνάει πολύ η γάτα σας?αν ναι πείτε το μου !! :)

Πάρε γατούνι για να μάθεις την απάντηση:lol:

Οχι σοβαρά, τώρα, αν οι τυχών γραντζουνιές είναι το μόνο θέμα σου.. τότε να ΜΗΝ πάρεις.

Γιατί κανείς ΔΕΝ μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα σε γραντζουνίσει, και αν εσύ θέλεις γάτα που ΔΕΝ γρατζουνάει, τότε θα σου έλεγα ότι μονο τα λούτρινα δεν γρατζουνάνε.:)

Η δικιά μου η γατούλα πάντως μόνο με δαγκώνει.. Έχει να βγάλει νύχι πάνω μου 3-4 μήνες..:confused:

Αν φοβάσαι τις γρατζουνιές και για σένα είναι θέμα, καλύτερα να αποφύγεις να πάρεις γάτα. Γάτα και γρατζουνιές πάνε πακέτο. Και το δάγκωμα που προανέφερε πριν μια συμφορουμίστρια πονάει επίσης. Φυσικα αν η γάτα εκπαιδευτεί σωστά απο σένα (και φυσικά έχει και τον ανάλογο χαρακτήρα) μπορεί να μην γρατζουνάει και να μην δαγκώνει ποτέ. Αλλά θα έιναι δύσκολο για σένα, αν έχεις απο πριν φόβο οτι μπορεί να σε γρατζουνίσει, να δεθείς με την γάτα ώστε να σε εμπιστευτεί και να την εκπαιδευσεις. Και επίσης όπως είπε η τζουλια δεν υπάρχει ποτε εγγύηση αν ένα γατάκι θα σε γρατζουνίσει ή οχι :) Την μόνη περίπτωση που μπορώ να σκεφτώ εγώ (χωρίς να σημαίνει οτι πρέπει να ακολουθήσεις την συμβουλή μου) είναι αν έπαιρνες ενήλικη γάτα που έχει διαμορφώσει χαρακτήρα, ώστε αυτοί που θα στην δώσουν μπορούν να σου πουν τι συμπεριφορά έχει και αν γενικώς δαγκώνει ή γρατζουνάει. Ελπίζω να βοήθησα.

Και εγώ εχω την ίδια άποψη με τα κορίτσια. Ιδίως τα μικρά γατάκια μπορεί να γρατζουνίσουν και να δαγκώσουν πάνω στο παιχνίδι. Η ακόμα και σε περίπτωση που τρομάξουν ξαφνικά. Εγω τις προάλλες είχα αγκαλιά το γατούλη μου ενώ έκλεινα την κουρτίνα του μπάνιου, αυτός τρομοκρατήθηκε από τον θόρυβο και στην προσπάθεια του να φύγει μου έριξε μια απίστευτη γρατζουνιά στην παλάμη.. Δεν είναι όμως ότι έφταιγε αυτός ή το έκανε επίτηδες! Για τις γάτες και μόνο η κίνηση είναι ερέθισμα / παιχνίδι / πιθανό θήραμα!!!

Γενικα τα γατακια γρατζουνανε και δαγκωνουν, ειναι στη φυση τους. :PΤο ποσο, ειναι καθαρα στο χερι σου. :hmm:
Εμενα ελαχιστα, :up: την εχω ομως εκπαιδευσει και ξερει πια οτι ειναι κακο.:rolleyes: Να ξερεις ομως οτι δε θα το αποφυγεις εντελως, εστω και πανω στο παιχνιδι λιγες γρατζουνιες θα τις φας, αλλα αυτο δεν ειναι τιποτα μπροστα στα θετικα που εχει να σου δωσει μια γατα !! :up:

Η Σίσσυ μου γρατζούναγε αρκετά μετά τον ένα μήνα που μεγάλωσε λιγάκι και δεν κοιμόντανε πλέον όλη την μέρα.
Άλλα πιστέυω το έκανε απλά για προστασία της.
Όπως της φέρεσαι σου φέρεται, και αν ξέρει πως την αγαπάς και την προστατέυεις σε προσέχει και εκείνη, σε λατρέυει περισσότερο και σου κάνει αγάπες...:redface::redface::redface::redface:

Δεν εχω γατούνι γιατί οι γονεις μοθ δεν τα θέλουν...λένε ότι ειμαι και μικρη...τέλως πάντων εμένα αμα με άφηναν οι γονεις μου να πάρω, δεν θα σκεφτόμουνα αν θα με γρατζουνισει....τέσπα ευχαριστω πολύ ολες &όλους σας!!:)

Καλημέρα!
Κι εμένα δε με άφηναν οι γονείς μου και έπρεπε να περιμένω πολλά χρόνια... (γιατί ξεκίνησα να ζητάω γατάκι από 5 ετών) Αλλά αν το θέλεις πραγματικά, δεν έχει σημασία πόσο πρέπει να περιμένεις! Μπορείς να διαβάζεις εδώ και όταν έρθει η ώρα θα ξέρεις πολλά πράγματα για τις γάτες και θα είσαι προετοιμασμένη καλύτερα!
Υπομονή...

Απο 5 ,ε? :blink:εγω πάντα ηθελα αλλα τπτ...πολύ υπομονη ....:confused:κανω αλλα τόσα χρόνια το παλέβω ...ΤΑ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥ:baby::baby::inlove::inlove:αλλα τι να κάνουμε...γατούνιααααααααα!!

ολα τα ζωακια το χερι που τα ταιζει και τα περιποιητε δεν το δαγκωνουν ουτε το πληγωνουν, τωρα αν εχεις ενα γατακι στην αγγαλια σου και τρομαξει απο κατι πανω στον πανικο του να φυγει γρηγορα θα σε γρατζουνισει γιατι με τα νυχια οι γατες επιταχηνουν και σκαρφαλωνουν οποτε δεν φταιει αυτο και αν σου πατησει και καμοια γρατζουνιτσα πανω στο παιχνιδι ε σιγα θα περασει! επισης, η γατα της μητερας μου που φαινετε στην υπογραφη μου οταν θελει χαδια (( γιατι την πιανει η στρημαρα της ωρες ωρες, δεν της αρεσει να την χαιδευουνε συνεχεια :D)) αν της πεις κανε μου μακια μακια ερχετε στο πρωσοπο σου χαιδεθετε στο μαγουλο και σε δαγγωνει τρυφερα, και τι δεν δηνω καθε φορα που παω σπιτι της μητερας μου για ενα φιλακι της.... την αγαπω πολυ :D

Υπομονή!!!! κι εμένα οι γονείς μου δεν θέλουν γατάκι αλλά μολις φύγω σε 1-2 χρόνια θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω:):)
Λοιπόν εγώ έχω γατούλια στην αυλή και 1-2 φορές να μ'έχουν γρατζουνίσει. Έχουμε ένα γατί που μόλις πας να το αγγίξεις νομίζει ότι θες να παίξετε και σε παίζει με τα ποδαράκια του (τα οποία όμως έχουν και κάτι νυχάκια!!!),απλά λίγο με πονούσε βέβαια όχι κάτι τραγικό! τώρα που μεγάλωσε το έκοψε βέβαια... Άσε που αν είναι στο σπίτι λιμάρεις τα νύχια τους...

Σου εύχομαι όσα χρόνια κι αν χρειαστεί να περιμένεις να πάρεις το γατομωρό που τόσο επιθυμείς:up::up::up:

ολα τα ζωακια το χερι που τα ταιζει και τα περιποιητε δεν το δαγκωνουν ουτε το πληγωνουν, τωρα αν εχεις ενα γατακι στην αγγαλια σου και τρομαξει απο κατι πανω στον πανικο του να φυγει γρηγορα θα σε γρατζουνισει γιατι με τα νυχια οι γατες επιταχηνουν και σκαρφαλωνουν οποτε δεν φταιει αυτο και αν σου πατησει και καμοια γρατζουνιτσα πανω στο παιχνιδι ε σιγα θα περασει! επισης, η γατα της μητερας μου που φαινετε στην υπογραφη μου οταν θελει χαδια (( γιατι την πιανει η στρημαρα της ωρες ωρες, δεν της αρεσει να την χαιδευουνε συνεχεια :D)) αν της πεις κανε μου μακια μακια ερχετε στο πρωσοπο σου χαιδεθετε στο μαγουλο και σε δαγγωνει τρυφερα, και τι δεν δηνω καθε φορα που παω σπιτι της μητερας μου για ενα φιλακι της.... την αγαπω πολυ :D

Δεν ειναι ακριβώς έτσι τα πράγματα....:/:

Υπάρχουν άπειροι χαρακτήρες γατιών και ΔΕΝ μπαίνουν σε καλούπια...

ΔΕΝ υπάρχει καμία εγγύηση οτι δεν θα δαγκώσουν... εχω γατα, που την ΕΣΩΣΑ και την μεγάλωσα με μπιμπερό... και με ΣΚΙΖΕΙ καθε μερα... και δεν την ακουμπάει κανεις...:(:(

και άλλη που είναι άγγελος...

Ο ασπρόμαυρος μου... τον εχω μεγαλώσει επίσης είναι psyho!!!:blink: Περνάς απο δίπλα του και σε χαρακώνει, δεν γουργουρίζει ποτέ, είναι στριμμένος και κακιασμένος...!!! (Τον λατρεύω φυσικά!!!:))
αλλά θέλω να σου πω.. οτι δεν γίνετε να ξέρεις πως θα σου βγεί μια γατα οταν μεγαλώσει.;)

Οπότε, αν η κοπέλα ή όποιος θέλει ενα γατάκι που ΔΕΝ γραντζουνάει... ή να μην πάρει μικρό καθόλου, γιατί δεν ξέρει τί θα γίνει ή να πάρει μεγάλο (6 μηνών και πάνω δηλαδή) που πάνω κάτω έχει φτιάξει τον χαρακτήρα του.:):)

Δεν ειναι ακριβώς έτσι τα πράγματα....:/:

Υπάρχουν άπειροι χαρακτήρες γατιών και ΔΕΝ μπαίνουν σε καλούπια...

ΔΕΝ υπάρχει καμία εγγύηση οτι δεν θα δαγκώσουν... εχω γατα, που την ΕΣΩΣΑ και την μεγάλωσα με μπιμπερό... και με ΣΚΙΖΕΙ καθε μερα... και δεν την ακουμπάει κανεις...:(:(

και άλλη που είναι άγγελος...

Ο ασπρόμαυρος μου... τον εχω μεγαλώσει επίσης είναι psyho!!!:blink: Περνάς απο δίπλα του και σε χαρακώνει, δεν γουργουρίζει ποτέ, είναι στριμμένος και κακιασμένος...!!! (Τον λατρεύω φυσικά!!!:))
αλλά θέλω να σου πω.. οτι δεν γίνετε να ξέρεις πως θα σου βγεί μια γατα οταν μεγαλώσει.;)

Οπότε, αν η κοπέλα ή όποιος θέλει ενα γατάκι που ΔΕΝ γραντζουνάει... ή να μην πάρει μικρό καθόλου, γιατί δεν ξέρει τί θα γίνει ή να πάρει μεγάλο (6 μηνών και πάνω δηλαδή) που πάνω κάτω έχει φτιάξει τον χαρακτήρα του.:):)
μπορει πριν την σωσεις να ειχε μια κακια εμπειρια απο ανθρωπο!ξεχασα να πω οτι παιζει ρολο να εχεις το γατακι απο μικρο, η να εχει μεγαλωσει πολυ κοντα σε καλους ανθρωπους! φυσικα και παιζει ρολο ο χαρακτιρας, η καθε μια ειναι διαφορετικη ομως το πως μεγαλωνει ειναι το κυριοτερο!!! εδω αγρια ζωα που τα μεγαλωσε ανθρωπος γινανε σαν παιχνιδιαρικα γατακια!!!

Σωστά φίλε μου αυτά που λες!! Αλλά ΔΕΝ είναι κανόνας, και όταν κάποιο μέλος που δεν ξέρει απο γάτες, και ΔΕΝ θέλει να γρατζουνάει η γάτα .... δεν μπορείς να του εγγυηθείς οτι θα παρει καλό γατί.;)

Έχω αρκετά χρόνια γάτες.. και τα έχω δεί όλα. Μεγαλωμένα με μανα.. και να είναι ΚΑΚΑ. Μεγαλωμένα χωρίς μανα και να είναι αγγελάκια ή άλλα τερατάκια.

Δεν υπάρχουν καλούπια και κανόνες, αν η γάτα είναι τερατάκι.... απο χαρακτήρα, δεν μπορείς να εγγυηθείς οτι ΔΕΝ θα σε χαρακώσει κάποια στιγμή. Κάποιος με πείρα μπορεί να την χειρίζεται και να την ηρεμήσει κάπως... αλλά κάποια στιγμή θα σε γρατζουνίσει! Γάτα είναι και έχει νύχια.:)

ολα τα ζωακια το χερι που τα ταιζει και τα περιποιητε δεν το δαγκωνουν ουτε το πληγωνουν,

Πρέπει να γνωρίσεις τη γάτα μου! Και γρατζουνάει και δαγκώνει τα χέρια που την ταϊζουν και την περιποιούνται! Για να παίξει το κάνει, αλλά δεν πονάνε λιγότερο οι γρατζουνιες! Θα συμφωνήσω με αυτά που σου έγραψε η julia, δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις 100% και πιστεύω ότι δεν φταίει πάντα ο τρόπος που μεγάλωσαν... είναι μερικά στριτζόγατα εκ γενετής!

καλά τα λέτε ...εξαρτάται απο τον χαρακτήρα τον γατιών...;):)

Εδω ειμαστε!Ο δικος μου δεν γρατζουναει τοσο πολυ οσο δαγκωνει!Οπου δει χερι το δαγκωνει μεχρι τελικης πτωσης!:down: Ενα αδεσποτουλι που ταιζα παλι ειχε το εξης:Ηταν απιστευτα γουργουρης-μηχανη σκετη-κ χαιδευοταν συνεχεια στα ποδια φοβομουν μην το πατησω γιατι δεν ξεκολουσε απο τα ποδια μου,ΑΛΛΑ οταν τον σηκωνες απο το εδαφος για αγαλιτσα αγριεβε...Ηταν κ χοντρουλης πολυ σαν φουσκιτσα!
Τον περασμενο μηνα μου τον πατησε ενα αυτοκινητο ομως....:(:down::cry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back