Γρατζουνιές

Εδω ειμαστε!Ο δικος μου δεν γρατζουναει τοσο πολυ οσο δαγκωνει!Οπου δει χερι το δαγκωνει μεχρι τελικης πτωσης!:down: Ενα αδεσποτουλι που ταιζα παλι ειχε το εξης:Ηταν απιστευτα γουργουρης-μηχανη σκετη-κ χαιδευοταν συνεχεια στα ποδια φοβομουν μην το πατησω γιατι δεν ξεκολουσε απο τα ποδια μου,ΑΛΛΑ οταν τον σηκωνες απο το εδαφος για αγαλιτσα αγριεβε...Ηταν κ χοντρουλης πολυ σαν φουσκιτσα!
Τον περασμενο μηνα μου τον πατησε ενα αυτοκινητο ομως....:(:down::cry:

Πω,πω!Το κακόμηρο....:/:Σου έυχομαι τα καλήτερα....!! Εχτές,που γίρισα απο τις πασχαλινές διακοπές μου,ειδα μία γατούλα -αδεσποτούλα...:/:- που ερχοταν όλο στα πόδια μου σαν και'σενα:up:Πολύ γλικούλα !!!Την έβγαλα Λίζι ή Σισσυ:PΘα την ανεβάσω στις φωτό μου:up:Μην στεναχοριέσαι...Είδα πολλά αδεσποτάκια που τα πάτησε αμαξι...:cry:Η Σουλίτσα,η Ατακτούλα,ο Χρυσαφένιος,η Ασπρούλα....:cry::bye::(Ελπίζω όχι και τον Ξάνι μου!!! :(αυτος ο γατουλίνος στην φωτο μου (στα δεξια!Στα αριστερά ειναι ο χρυσαφένιος...:(ο αδερφούλης του...και η Σουλίτσα ,η μανούλα τους,απο αυτοκίνητο πατιθηκε...το ίδιο και η Ατακτούλα η αδερφή τους...:cry:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ο ναρουτο μου δεν γρατσουναει καθολου! Μα καθολου ομως! Ακομα και οταν πηδαει να πιασει το χερι μου δεν βγαζει νυχια. Μικρος δαγκωνε πολυ, αλλα τωρα εχει ηρεμισει και δαγκωνει μονο οταν τον πειραζω στην κοιλια :P Υπαρχουν ηρεμα γατακια, αλλα ολο και καποιο θα σε γρατσουνησει πανω στο παιχνιδι χωρις να το θελει φυσικα. Οσα γρατσουνανε δεν το κανουν απο κακια :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ο ναρουτο μου δεν γρατσουναει καθολου! Μα καθολου ομως! Ακομα και οταν πηδαει να πιασει το χερι μου δεν βγαζει νυχια. Μικρος δαγκωνε πολυ, αλλα τωρα εχει ηρεμισει και δαγκωνει μονο οταν τον πειραζω στην κοιλια :P Υπαρχουν ηρεμα γατακια, αλλα ολο και καποιο θα σε γρατσουνησει πανω στο παιχνιδι χωρις να το θελει φυσικα. Οσα γρατσουνανε δεν το κανουν απο κακια :)

ΤΙ ΡΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΤΟΝΙ Σ0Υ? :up::P:) (ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΘΑ ΦΑΝΩ ΑΔΙΑΚΡΙΤΗ....:happy:)

ουτε τα δικα μου γρατζουνανε :Dμονο αν τα πειραξεις σε σημειο που τους ενοχλει:Dπ.χ στο χωριο μου ειναι μια γατα που αν την ακουμπησεις στην κοιλια σε ξεσκιζει:/:

Καλησπέρα παιδιά! Είμαι καινούρια και έγινα μέλος γιατί έχω ένα γατάκι 2 μηνών το έχω μαζί μου στο σπίτι από τη μέρα που έκλεισε ένα μήνα και τελευταία που έχει μεγαλώσει λιγάκι, κάθεται να τον χαϊδέψω μόνο όποτε νυστάζει ή κοιμάται. Ενώ τρέχει σε όλο το σπίτι και παίζει όλη μέρα, αν πάω να τον χαϊδέψω με δαγκώνει αμέσως , για να μην αναφέ΄ρω τις επιθέσεις που κάνει στα ποδαράκια μου όταν περιφέρομαι στο σπίτι. Από την άλλη, όταν με βλέπει να ξαπλώνω, πάντα έρχεται στην αγκαλιά μου να κοιμηθεί. Ηθελα να ρωτήσω λοιπόν, όταν μιλατε για εκπαίδευση ωστε να μάθει να μην γραντζουνάει και να μη δαγκώνει, τι ακριβώς εννοείτε; Τι μπορώ να κάνω;:(

Για εκπαίδευση σίγουρα δεν είμαι κατάλληλη να σου απαντήσω!
Εγώ είχα πάντα μία ρομαντική αντίληψη ότι η γατούλα μου με γρατζουνούσε επειδή είχε άσχημα βιώματα (τη βρήκαμε πεταμένη σε κάδο με τα αδερφάκια της και μόνο αυτή επέζησε) και ότι με την άπλετη αγάπη μου με τον καιρό θα γινόταν αγγελάκι! Τώρα που πλησιάζουμε αισίως τα εννέα έτη συμβίωσης η γάτα παραμένει τρομερή κακίστρω! Απλά εγώ έχω μάθει πλέον πότε ετοιμάζεται να γρατζουνίσει για να προφυλαχθώ!:/::lol:

ΜΜΜΜΜάλιστα... Εγώ ήξερα ότι οι γάτες δεν εκπαιδεύονται, γι'αυτό και δεν το προσπάθησα μέχρι στιγμής. Αλλά είδα τα μηνύματα των παιδιών πιο πάνω, που λένε ότι τα κατάφεραν, γι' αυτό ρωτάω. Βέβαια ο δικός μου είναι αρσενικός, και μωρό επίσης, αλλά... Αν κάποιος ξέρει κάτι ελπιδοφόρο, περιμένω!:P

Ελπιδοφόρο από εμένα τουλάχιστον...όχι!!! Εμένα είναι 9 μηνών περίπου, στειρωμένος. Στον άντρα μου δεν επιτίθεται καν. Άντε κανένα δάγκωμα στο πόδι καμιά φορά όταν κοιμάται. Με μένα πάλι, το ακριβώς αντίθετο. Μου γρατζουνάει χέρια - πόδια, σε σημείο που να φωνάζω να με σώσει ο άντρας μου. Άσε που με εγκλωβίζει σε γωνίες και μου επιτίθεται.. Δράμα! Και να φανταστείς ούτε τον παίζω με τα χέρια μου, τον μαλώνω όταν μου επιτίθεται, του κόβω τα νυχάκια..! Μπορεί να είναι θέμα γάτας! Η στην περίπτωσή μου μπορεί ο γάτος μου να μην με πολυπάει..
Πάντως αυτό που έχεις να κάνεις είναι φυσικά να του κόβεις τα νυχάκια, να μην παιζείς με τα χέρια σου και να τον μαλώνεις όταν πάει να σε γρατζουνίσει! Και να έχεις μεγάαααλη υπομονή!!!!

ΤΙ ΡΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΤΟΝΙ Σ0Υ? :up::P:) (ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΘΑ ΦΑΝΩ ΑΔΙΑΚΡΙΤΗ....:happy:)

himalayan cross ειναι (ισως να εχει και γονιδια απο maine coon ή ragdoll γιατι ειναι τεραστιος). Ειναι πολυ ησυχος και καλουλης παντως, ουτε γρατζουναει, ουτε με τις κουρτινες παιζει, ουτε κανει ζημιες :D

Καλησπέρα παιδιά! Είμαι καινούρια και έγινα μέλος γιατί έχω ένα γατάκι 2 μηνών το έχω μαζί μου στο σπίτι από τη μέρα που έκλεισε ένα μήνα και τελευταία που έχει μεγαλώσει λιγάκι, κάθεται να τον χαϊδέψω μόνο όποτε νυστάζει ή κοιμάται. Ενώ τρέχει σε όλο το σπίτι και παίζει όλη μέρα, αν πάω να τον χαϊδέψω με δαγκώνει αμέσως , για να μην αναφέ΄ρω τις επιθέσεις που κάνει στα ποδαράκια μου όταν περιφέρομαι στο σπίτι. Από την άλλη, όταν με βλέπει να ξαπλώνω, πάντα έρχεται στην αγκαλιά μου να κοιμηθεί. Ηθελα να ρωτήσω λοιπόν, όταν μιλατε για εκπαίδευση ωστε να μάθει να μην γραντζουνάει και να μη δαγκώνει, τι ακριβώς εννοείτε; Τι μπορώ να κάνω;:(

1. το γατακι σου ειναι ακομα μικρουλι και το βρισκω λογικο να δαγκωνει. Ειναι και στην ηλικια που αλλαζουν δοντια, οποτε δεν μπορεις να κανεις και πολλα
2. επειδη το πηρες πολυ μικρο δεν εχει μαθει τα ορια στο δαγκωμα και τις γρατζουνιες και πρεπει να του τα διδαξεις εσυ.

Οταν σε γρατζουναει ή σε δαγκωνει λεγε του δυνατα και αποτομα "ΜΗ!" και αγνοησε το για λιγη ωρα. Επιβραβευε το οταν καθεται φρονιμα και παιζει χωρις να σε δαγκωνει. Η πειρα μου εχει δειξει οτι ηρεμουν οταν εχουν αποκτησει τα καινουρια δοντακια τους, οποτε μπορεις να κανεις υπομονη μεχρι τοτε.

ΜΜΜΜΜάλιστα... Εγώ ήξερα ότι οι γάτες δεν εκπαιδεύονται, γι'αυτό και δεν το προσπάθησα μέχρι στιγμής. Αλλά είδα τα μηνύματα των παιδιών πιο πάνω, που λένε ότι τα κατάφεραν, γι' αυτό ρωτάω. Βέβαια ο δικός μου είναι αρσενικός, και μωρό επίσης, αλλά... Αν κάποιος ξέρει κάτι ελπιδοφόρο, περιμένω!:P

εκπαιδευονται, αλλα οχι οπως τον σκυλο. Ο δικος μου εχει μαθει καποια πραγματα, αλλα δεν τα τηρει παντα :D Ενω τρεχει οταν του λες "ελα", οταν αραζει και τεμπελιαζει δεν ερχεται με καμμια δυναμη. Σε κοιταει και νιαουριζει (ή σηκωνεται, τεντωνεται, αλλαζει πλευρα και σε γραφει)

καλησπερα!το δικο μου γατουλινι ειναι σχετικα καλο...γουργουριζει πολυ συχνα ακομα κ χωρις να το χαιδεψω ή να του μιλησω μολις πλησιαζει κοντα μου αρχιζει το γουργουριτο....:Dδεν μπορω να πω εχω φαει δαγκωματιες κ γρατζουνιες(οχι κ τιποτα το τραγικο..)αλλα παντα μεσα στο παιχνιδι..κ καμια φορα τρωει κ μια στο πωπω απαλα φυσικα αν χρειαστει...κ σε μενα ορμαει στο ποδι μου οταν προχωραω αλλα πλεον οταν το κανει του λεω δυνατα "ΜΗ" και εξαφανιζετε....:redface:

Εμενα η Πουπσυ μου,με εχει δαγκωσει εως τωρα 2 φορες.Πολλες φορες θελει να παιξει και μου πιανει το ποδι με τα νυχια της,αυτο το κανει παλι οταν θελει να φαει.Οταν σε πιανει με τα νυχια της σε ποναει λιγο,πιστευω οταν μεγαλωσει να σταματησει αυτη τη συνηθεια.:)

Εμενα η Πουπσυ μου,με εχει δαγκωσει εως τωρα 2 φορες.Πολλες φορες θελει να παιξει και μου πιανει το ποδι με τα νυχια της,αυτο το κανει παλι οταν θελει να φαει.Οταν σε πιανει με τα νυχια της σε ποναει λιγο,πιστευω οταν μεγαλωσει να σταματησει αυτη τη συνηθεια.:)
Μήπως πρέπει να της το κόψεις μόνη σου απο τώρα? γιατι όσο μεγαλώνει το συνηθιζει.Οσο πιο αργεις,τοσο πιο χιροτερα ειναι....;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back