Γρρρ μα πότε θα καταλάβουν;

• Thread starter Thread starter ruko
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ευτυχώς που δεν έχει μεγάλη επισκεψιμότητα η σελίδα του.:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ε, ρε τρέλλα που κουβαλάει ο κόσμος!:mad: :mad: :mad: Αντί να πουν μπράβο στο Δήμο Λευκωσίας που έχει αναλάβει να στειρώσει τα αδέσποτα μιλάνε κι όλας! Μακάρι να γινόταν αυτό σε όλους τους Δήμους εδώ αλλά που...:down:
Θα ήθελα να απαντήσω, αλλά επειδή θα βρίσω άσχημα το αφήνω καλύτερα...
Μην βρίσεις, εξήγησε για ποιο λόγο πρέπει να στειρώνονται. Χωρίς κατηγορίες χωρίς επιπλήξεις κι επιθέσεις, και χωρίς να εκπέμπεις ότι θα έπρεπε να θεωρούν αυτονόητο πράγμα τη στείρωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν πανε καλα.. μιλαε για σεξ.. ακου να σκωτωσεις τα γατια του γειτονα.. αυτο σηκωνει καταγγελια

Τα μηνύματα που αφορούν την επιθετικότητα των σκύλων σε γάτες και άλλα ζώα μεταφέρθηκαν σε νέο θέμα.

Να δειτε τι γινετε στη Χιο...
Περα απο τους ανθρωπους της Φιλοζωικης και λιγους ευαισθητοποιημενους ανθρωπους, ολοι οι αλλοι ειναι με τα μυαλα στα καγκελα.
Τους ειπα οτι θελω να πιασω μια γατα που εχει γεννησει πολλες φορες και να την στειρωσω και με κοιτουσαν σαν τρελη!
Το τι ακουσα δεν μπορειτε να φανταστειτε...:mad:
Ε, σηκωθηκα και εφυγα και δεν ξαναειπα τι εχω σκοπο να κανω.

Το καημενο το σκυλακι που θελω να κουρεψω...εκει εγινε χαμος.
Οταν το ειπα σε ενα μ@λ@%^α στο χωριο, μου λεει "να του βαλω πετρελαιο και φωτια να δεις για ποτε θα κουρευτει και να δωσεις τα 40ε σε μενα?":mad: :down:

Απο τοτε δεν του ξαναμιλησα γιατι ειναι πολυ ηλιθιος και ξεροκεφαλος.

μου λεει "να του βαλω πετρελαιο και φωτια να δεις για ποτε θα κουρευτει και να δωσεις τα 40ε σε μενα?"
Εγώ πάντως θα του τα έδινα τα 40? για τον κάψω

Εγώ πάντως θα του τα έδινα τα 40? για τον κάψω

Βρε 40 χερια ξυλο θελει.
Ειναι ο ιδιος που εχω ξαναγραψει οτι βασανιζει τις γατες.:down:

Ειναι και μακρινος συγγενης, αλλα εγω του το ξεκαθαρισα:αν ξαναπειραξει γατα και εχω αποδειξεις, θα του κανω καταγγελια και δεν με νοιαζει "τι θα πει το χωριο"!!!!! :mad: :mad: :mad: :mad:

Μας εξιστορει τις ιστοριες του που και που, και σκεφτομαι μηπως τον τραβηξω κανα βιντεο γιατι η ηχογραφιση δεν ειναι αποδεικτικο στοιχειο.

Αυτοί οι <<άνθρωποι>> χρειάζονται ένα πράγμα: φόλα και μάλιστα σε τόση ποσότητα που να μην τους γλιτώσει κανένα αντίδοτο:mad:

Δεν το χωράει το μυαλό μου τί αρωστημένα άτομα υπάρχουν..... :down:
Φαντάζομαι το να βασανίζουν αδύναμα πλασματάκια τους κάνει να νιώθουν κάποιοι... Ε ρε, ψυχανάλυση που θέλει ο κόσμος!!!

Φαντάζομαι το να βασανίζουν αδύναμα πλασματάκια τους κάνει να νιώθουν κάποιοι...
Αυτό πιστεύω κι εγώ ότι φταίει...
Θέλουν να εξουζιάζουν και με αυτό τον τρόπο νιώθουν δυνατοί.
Δεν θα ξεχάσω μια σκηνή στη Σέριφο, που ένας τύπος (μάλλον ο "μάγκας" του χωριού), έδωσε μια κλωτσιά επιδεικτικότατα σε ένα σκυλί και οι παρακαθήμενοι του στο καφενείο, γελούσαν....:(
Μάλλον αυτοί οι άνθρωποι έχουν τύχει μεγάλης κακομεταχείρησης και έπειτα διαιωνίζουν την κατάσατση αυτή στους πιο αδύναμους από αυτούς.

Πάντα θεωρούσα ότι ένας τρόπος για να γίνεται ο άνθρωπος πιό άνθρωπος είναι να μπαίνει στην θέση του άλλου (ανθρώπου ή ζώου) και δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να προκαλούν πόνο σε άλλα πλάσματα....:mad:

To ότι έχουν δεχτεί οι ίδιοι τόσο πόνο/καταπίεση δεν θα ήταν ένας λόγος να είναι πιο ευαίσθητοι σε τέτοια ζητήματα; Από την άλλη βέβαια ίσως το θεωρούν κάτι φυσιολογικό.

To ότι έχουν δεχτεί οι ίδιοι τόσο πόνο/καταπίεση δεν θα ήταν ένας λόγος να είναι πιο ευαίσθητοι σε τέτοια ζητήματα;
Πιστεύω πώς όχι. Οποιος μεγαλώνει με αγάπη μετά έχει πολλή να δώσει. Οποιος είναι πραγματικά κακομαθημένος συνεχίζει να κάνει αυτό που έχει μάθει.
Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει κανείς.

Σχετικά με την κακοποίηση που έχει υποστεί ένας άνθρωπος, και τη χρησιμοποιεί σε άλλους, εγώ έχω την εξής θεωρία: Είναι συνδυασμός κακοποίησης (που υπέστη) και πνεύματος που έχει καλλιεργηθεί. Δηλαδή: αν έχει καλλιεργηθεί ένα πνεύμα δούλος, τότε ό,τι κακό έχει πάθει το κάνει και στους άλλους. Αν έχει καλλιεργηθεί πνεύμα ελεύθερο, τότε, δεν κάνει κατάχρηση της δύναμής του, και αν έχει πάθει και παίξει ρόλο αυτό, όσο πιο πολλά έχει πάθει τόσο περισσότερο θα είναι εναντίων της κακοποίησης.
Από αυτή τη θεωρία έχω βγάλει και το σλόγκαν ότι, ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος είναι αυτός που είναι δούλος στην ψυχή κι ελεύθερος στο σώμα, ή: αυτός που είναι αδύναμος στην ψυχή και δυνατός στο σώμα, ή οποιουδήποτε άλλου είδους δύναμη κατέχει.

Πάντα θεωρούσα ότι ένας τρόπος για να γίνεται ο άνθρωπος πιό άνθρωπος είναι να μπαίνει στην θέση του άλλου (ανθρώπου ή ζώου) και δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να προκαλούν πόνο σε άλλα πλάσματα....:mad:

Εχεις απολυτο δικιο.. αυτο το χαρακτηριστικο λέγεται ενσυναισθηση και εαν δεν το εχει καποιος γιατι δεν το εχει βιωσει απο μικρος συνηθως μονο με πολυ εντονη και μακροχρονη θεραπεια αποκταται..Σε αυτον τον τομεα ειναι τυχεροι οσοι ειχαν μαμαδες που μπορουσαν να ταυτιστουν μαζι τους ως μωρα, να τους περιεξουν συναισθηματικα κα να δωσουν νοημα στην συμπεριφορα τους.. οσοι δεν το ειχα αυτο εχουν πραγματικα προβληματα στις σχεσεις τους με αλλους ανθρωπους και ζωα, και εχουν την ταση να μεταχειριζονται τους αλλους σαν αψυχα η χρηστικα αντικειμενα.. πχ. θα βγω με τον γιαννη (οχι γιατι τον συμπαθω αλλα..)για να μη νιωθω μονη, γιατι εχει καλο αυτοκινητο, θα παρω τη γατουλα γιατι ειναι ρατσας και κοστιζει πολλα, θα κανω ενα παιδακι που θα γινει ο καλυτερος δικηγορος γιατι εγω δεν εγινα κλπκλπ... οπως βλεπετε δεν αναγνωριζουν καμμια θεση πραγματικη στο αλλο ον, παρα μονο αυτη που εξυπηρετει ...

Συνηθως τετοια ατομα εχουν ναρκισσιστικη παθολογια και θεραπευονται πολυ δυσκολα κι ακομα πιο δυσκολα το συνειδητοποιουν οτι κατι δεν παει καλα...ζουμε σε μια κοινωνια υλικων αγαθων και φαινομενικα ειναι πολλλες φορες πολυ πετυχημενοι..

Προσωπικα cris θεωρω οτι μονο καποιος σχετικα υγιης ερχεται σε θεραπεια.. συνηθως ειναι το μελος της οικογενειας που ενω φαινεται να ειναι το πιο προβληματικο , στην ουσια ειναι το μονο που υποφερει και συνειδητοποιει ..τα χειροτερα ειναι αυτα που μενουν εξω και φορτωνουν στους γυρω τους τις παθολογιες τους

Προσωπικα cris θεωρω οτι μονο καποιος σχετικα υγιης ερχεται σε θεραπεια.. συνηθως ειναι το μελος της οικογενειας που ενω φαινεται να ειναι το πιο προβληματικο , στην ουσια ειναι το μονο που υποφερει και συνειδητοποιει ..τα χειροτερα ειναι αυτα που μενουν εξω και φορτωνουν στους γυρω τους τις παθολογιες τους
Να κάνω μιά ερώτηση μια και το κατέχεις το θέμα? :redface:
Αν διαπιστώσεις ότι ένα παιδάκι παρουσιάζει τέτοια στοιχεία (δηλαδή επιθετικότητα σε άλλα παιδάκια και ζωάκια) πώς μπορείς να παρέμβεις και να το βοηθήσεις?
Υ.Γ. Δεν μιλάμε για υπερβολική επιθετικότητα μιας και το παιδάκι είναι μόνο 5 ετών.... Συγνώμη και για το off topic:redface:

προτιμω να το πιασω και να του μιλησω με παραλληλισμους.. πχ πως θα ενιωθε αυτο αν του εκαναν το ταδε... κλπ να το βαλω λιγο στη θεση του ζωου και να του δειξω οτι εχει κι αυτο συναισθηματα και χαρακτηρα.. εξισου καλο ειναι να τ ακουν και οι γονεις.. το παιδακι μπορει να μην εχει συνειδητοποιησει σε τετοια ηλικια οτι το ζωο δεν ειναι ψευτικο αρκουδακι και να το ταλαιπωρει χωρις να θελει.. αυτο συμβαινει γιατι κατι στην οικογενεια δεν πολυ παει καλα ( κανονικα ενας συναισθηματικα ωριμος γονιος το πιανει ο ιδιος αυθορμητα και του μιλαει κα εξηγει..) αλλα και γιατι η λογικη αναπτυσεται μετα τα 7 χρονια..
Καλυτερα λοιπον ν'απευθυνθεις στην ικανοτητα ταυτισης του και να το κανεις να αισθανθει τι κανει στο ζωο..πχ μπορεις να πεις ,

-"αν σε τσιμπησω δεν θα πονεσεις?"
-"ναι" θα πει αυτο ..
-"ε ποναει και το ζωακι ξερεις και μαλιστα πιο πολυ γιατι ειναι πιο μικρο απο σενα κι εχει πιο ευαισθητο δερμα πχ"..

Μπορεις να του δειξεις παρακλληλα τι αρεσει σε μια γατα τα σημεια χαδιου κι αυτα που δεν της αρεσουν.

Εξισου καλο ειναι να του λες οτι κανεις δεν εχει δικαιωμα να το ποναει το ιδιο στο σωμα του και ουτε αυτο εχει δικαιωμα να ποναει αλλο πλασμα.. απλο αλλα αν το δερνει πχ.η μαμα του δεν το ξερει ...

Υασμιν μου εσυ ξερεις καλυτερα.... Εγω εχω διαβασει αρκετα σχετικα με την αντικοινωνικη διαταραχη προσωπικοτητας κι υποτιθεται πως τα ατομα αυτα απο την παιδικη τους ηλικια ειναι ικανα να βασσανιζουν ζωα και να μη νιωθουν καθολου ασχημα για τον πονο που προξενουν (ειναι μια αρχικη ανησυχητικη ενδειξη για τη συγκεκριμενη διαταραχη). Φυσικα αυτο δεν αλλαζει οσο μεγαλωνουν.....
Αν αφησω τις ψυχιατρικες αιτιες, η οικογενεια, η ελλειψη παιδειας και το σχολειο (σε καποιες περιπτωσεις) ειναι επισης συχνα αιτιες λανθασμενων μηνυματων.....
Αιτια μπορει να υπαρχουν. Εμενα δεν με παρηγορουνε και δεν μειωνουν τον θυμο μου....

Ναι χριστινα αλλα αλλο ειναι ενα 5 χρονο που απλα επιασε καπως ενα σκυλακι η το τυραναει η το κυνηγαει μες στο σπιτι κι αλλο ειναι ενα 10 χρονο που το πνιγει η το τυραναει σαδιστικα εν γνωση του.. μην γενικευουμε .. ολοι πριν τα 7 εχουμε παραλογες συμπεριφφορες που γενικα σταματανε αν καποιος μας ευαισθητοποιησει κι αλλο ειναι τα παιδια που υποφερουν ψυχικα και κανουν περιεργα και βαναυσα παραγματα οπως εκεινο που στα 12 ( σε ηλικια λογικης) πετσοκοψε ενα για να δει αν δουλευει η καρδια του εκει υπαρχει σοβαρο προβλημα και δεν εχει σχεση με το απλο τραβηγμα μιας ουρας η το ν ασχολεισαι ολη την ωρα με το ζωο και να μη το αφηνεις σε ησυχια.. εκει με μια κουβεντα και λιγη απαγορευση ξεκαθαρη φτιαχνει το πραγμα.. τα παιδια ειναι εγωιστες απο φυση και σκεφτονται συνηθως αα το χαριτωμενο να το πιασω, παιξω κλπ αν ο γονιος τα αφηνει ανεξελεκτα απλα θα υπερδιεγειρουν ενα ζωο, αν ομως ο γονιος ειναι ο ιδιος κακοποιητικος ,δεν τους αναγνωριζει συναισθηματα και τους φερεται σαν σε αψυχα χωρις αξια αντικειμενα, ολες οι φυσικες τασεις θα αναπτυχθουν στο επακρο και θα μιμηθουν η αναπαραγουν οσα ζουν στα ζωα κι εκει ειναι οντως επικυνδυνο, αλλα μη βαφτιζουμε το καθε τι χωρις να βλεπουμε σε ποιο πλαισιο εχει δημιουργηθει γιατι θα τα βγαλουμε ολα τρελα τα παιδια.. τα παιδια ειναι απλα σφουγγαρια...

Κα κατι ακομα η "αντικοινωνικη διαταραχη προσωπικοτητας " ειναι κατηγοριοποιηση ψυχιατρικης μορφης ( ταμπελιτσα διαγνωστικου) που δεν εξεταζει ουτε πως εγινε κανεις ετσι ουτε εχει θεραπευτικη δραση, εινα απλα μια κατηγοριοποιηση αμυντικου χαρακτηρα που χρησιμοποιουν ψυχιατροι και δικαστικοι η αστυνομικοι για να χαρακτηρισουν και να χειριστουν καποιον. Σε ελοαφρα μορφη ολοι μας εχουμε τετοια διαταραχη προσωπικοτητας αν κατσεις κα το σκεφτεις, ολοι καποιες φορες ειμαστε αντικοινωνικοι , ντροπαλοι κλπ μη το μπερδευουμε με την σοβαρη ψυχοπαθεια ( αλλη ταμπελιτσα) που δειχνει οτι ενας ανθρωπος δρα καταστροφικα και αυτοκαταστροφικα επιπλεον.. γενικα καλο ειναι ν αποφευγονται οι ταμπελιτσες και ιδιως σε παιδια που ακομα ο χαρακτηρας διαπλαθεται και οι θεραπειες ειναι πολλες φορες συντομες ακριβως γιατι ειναι σφουγγαρια

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back