Δάγκωμα και ύπνος

magic

Νεοφερμένο μέλος

Ο magic αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Καλησπέρα καλησπέρα είμαι φρέσκος στην παρέα σας όσο και φρέσκος στην συμβίωση με μια γάτα. Μια γάτα που ακούει στο όνομα "Αγάπη" - όταν θέλει φυσικά - Την Αγάπη λοιπόν την έχω από τις 29 Αυγούστου οπότε είμαστε μαζί 18 μέρες :clapup: !!! Η Αγάπη είναι τριών μηνών περίπου. Είναι η πρώτη γάτα που έχω και έτσι κάποια πράγματα ίσως να μην μπορώ να τα κουμαντάρω έστω και αν αυτά φαίνονται ή δείχνουν να είναι πολύ εύκολα.
Τρία λοιπόν είναι τα θέματα που με απασχολούν :
1. Ύπνος : Η Αγάπη μιας και είναι νυκτόβιο ζώο της αρέσει να τριγυρνάει και να παίζει το βράδυ και είναι λογικό εκ φύσεως. Η δικιά μου βέβαια κοιμάται αρκετές ώρες δε λέω και έχει όλο το σπίτι δικό της. Το βράδυ λοιπόν κοιμάται μαζί μου στο κρεββάτι μέχρι εδώ όλα καλά.. Στην πορεία της νύχτας όταν έχει κοιμηθεί κάνα δίωρο ξυπνάει και ενώ εγώ κοιμάμαι με ξυπνάει με διάφορους τρόπους ή με το να έρχεται να σκουντάει με το χεράκι της το πρόσωπό μου η με το να παίζει με το χέρι μου η τέλος να έχει το κρεββάτι σαν χώρο παιχνιδιού. Αυτό γίνεται συνέχεια και κάποια στιγμή -ες χάνω τον ύπνο μου ουφ.. Σκέφτηκα λοιπόν και έγινε πράξη - μόλις χτες - να φτιάξω έναν χώρο που θα ναι δικός της, όχι ότι δεν είχε απλά τον εμπλούτισα με περισσότερα παιχνίδια και ένα κρεβατάκι. Αυτό που σκέπτομαι και θέλω να ρωτήσω είναι το εξής αν με κάποιον τρόπο μόνο τα βράδια θα μπορούσα να την περιορίζω στο υπόλοιπο σπίτι εκτός από το δωμάτιο μου, θα ήταν μια πιθανή λύση στο πρόβλημα μου ή όχι? Αν ναι αυτό πρέπει να γίνει σταδιακά η άμεσα;
2. Δάγκωμα : Το δεύτερο θέμα που με απασχολεί είναι το δάγκωμα πάνω στο παιχνίδι. Φυσικά και ακόμα δεν έχει δοντάκια και κατανοητό πως δεν δαγκώνει αλλά παίζει. Αυτό που παρατήρησα είναι πως με τον καιρό τα δόντια της μεγαλώνουν όποτε σκέπτομαι πως μελλοντικά ίσως να έχω πρόβλημα. Είναι κάποιο κουσούρι - χαριτολογώντας - της Αγάπης επειδή έφυγε νωρίτερα από την μητέρα της; Στο μέλλον θα έχω κάποιο πρόβλημα και ναι πως υφίσταται αποφυγή αυτού του προβλήματος;
3. Μπαλκόνι: Όροφος που μένω είναι ο τέταρτος όποτε είμαι αρκετά ψηλά και έχω αρκετό φόβο για την γάτα μου οπότε γίνομαι εις διπλούν υπερπροστατευτικός :D . Ξέρω πως πρέπει να κάνω περίφραξη χώρου και θα κάνω - βέβαια σπάνια ανοίγω το μπαλκόνι λόγω φόβου για την Αγάπη - Η ίδια δείχνει να αντιλαμβάνεται το ύψος και δείχνει με τον τρόπο της πως το φοβάται γαντζώνεται δηλαδή πάνω μου. Θα μπορούσα να την αφήνω να τριγυρνάει έξω έως ωσότου κάνω την περίφραξη ή είναι άκρος επικίνδυνο;
Τέλος και συγνώμη αν σας κούρασα με τις απορίες μου :worry: θα ήθελα να μάθω πόσο στοιχοίζει μια στείρωση η γιατρός που ρώτησα μου είπε 150 ευρώ
Να είστε καλά, ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα magic και να χαίρεσαι την Αγάπη σου! :)
Όσον αφορά αυτά που ρωτάς:

1. Οι γάτες είναι όντως νυκτόβια ζώα οπότε πολλές φορές κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και θέλουν να σουλατσάρουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. :laugh: Νομίζω ότι ακόμη και κρεβάτι να της φτιάξεις και δικό της χώρο, εκείνη πάλι θα έρχεται στο κρεβάτι σου το βράδυ και θα κάνει τα δικά της, δεδομένου ότι είναι μόνο 3 μηνών κι έχει όρεξη και τρελή ενεργητικότητα για παιχνίδια. Ένας τρόπος για να κοιμάται τη νύχτα είναι να παίζεις μαζί της για κανένα μισάωρο προτού πέσεις για ύπνο ώστε να κουράζεται και να χορταίνει παιχνίδι και να κοιμάται τη νύχτα περισσότερο. Όσο μεγαλώνει, πάντως, θα βρει τους ρυθμούς σου και θα αρχίσει να κοιμάται περισσότερο τη νύχτα ώστε να περνάει μαζί σου περισσότερο χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. :)
  2. Το δάγκωμα το κάνουν κυρίως για παιχνίδια, ακόμη κι όταν ένα γατάκι ζει με τα αδέρφια του και τη μητέρα του, κάνει το ίδιο πράγμα. Φυσικά, δεν ελέγχει ακόμη τη δύναμή της η Αγάπη οπότε θα πρέπει να της δώσεις με κάποιον τρόπο να καταλάβει ότι αυτό σε ενοχλεί. Όταν σε δαγκώνει δυνατά μπορείς να της λες ένα "ΜΗ" με σταθερή φωνή, να παίρνεις το χέρι σου απαλά κι όχι απότομα, να την πιάνεις και να την αφήνεις 1 - 2 μέτρα μακριά σου. Με αυτόν τον τρόπο ίσως καταλάβει ότι το δυνατό δάγκωμα συνδέεται με παύση του παιχνιδιού οπότε ίσως το σταματήσει. Δεν έχει κανένα κουσούρι η Αγάπη, don't worry! :D
  3. Θα πρότεινα να μην την αφήνεις να βγαίνει καθόλου στο μπαλκόνι εκτός κι εάν το περιφράξεις πάρα πολύ καλά. Οι γάτες έχουν έμφυτη την περιέργεια και θέλουν να ανακαλύψουν και να δουν το οτιδήποτε οπότε μπορεί να πέσει εάν η περίφραξη δεν είναι όσο το δυνατόν η καλύτερη. Μια πολύ συχνή αιτία θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού γατιών που μένουν μέσα σε διαμέρισμα, είναι η πτώση από μπαλκόνι. Εάν μπορείς και προτίθεσαι να κάνεις περίφραξη, μπορείς να δεις μερικές ιδέες στο θέμα Περίφραξη μπαλκονιού;.
Όσον αφορά τη στείρωση, υποθέτω ότι θα τη στειρώσεις σε κανένα τρίμηνο που θα είναι περίπου 6 μηνών κι είναι κι η ενδεδειγμένη ηλικία για στείρωση, σωστά;
Πάντως, τα 150 ευρώ είναι πάρα πολλά!
Εγώ όταν είχα στειρώσει τη μεγάλη μου πριν από 1 χρόνο ακριβώς, είχα δώσει 80 ευρώ για στείρωση και αιμοληψία για τεστ περιτονίτιδας.
Οι τιμές που ακούω για στείρωση κυμαίνονται από 80 έως 120 ευρώ το πολύ, τα 150 ευρώ, όμως, είναι πολλά... :(
Δεν χρειάζεται να απολογείσαι που ρωτάς, αν είναι δυνατόν! :D
Εδώ είμαστε όλοι για να μαθαίνουμε, να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς και τις απόψεις μας και να μαθαίνουμε κάτι καινούριο. ;)
Ελπίζω, να θαυμάσουμε την Αγάπη σου στο δικό της θέμα και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην περιοχή Οι γάτες μου. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα magic ,να χαίρεσαι την μικρούλα σου!!:D
Αυτό που σκέπτομαι και θέλω να ρωτήσω είναι το εξής αν με κάποιον τρόπο μόνο τα βράδια θα μπορούσα να την περιορίζω στο υπόλοιπο σπίτι εκτός από το δωμάτιο μου, θα ήταν μια πιθανή λύση στο πρόβλημα μου ή όχι? Αν ναι αυτό πρέπει να γίνει σταδιακά η άμεσα;
Κοίτα κάτι.Εφόσον δεν μπορείς να κοιμηθείς και σε ενοχλεί,ως τελευταία λύση είναι να κλείνεις την πόρτα της κρεβατοκάμαρας σου.Ισως της κακοφανεί στην αρχή,αλλά το πιο πιθανο είναι να συνηθίσει.Δεν γίνεται αλλιώς,πρέπει και εσύ να κοιμάσαι.:/:
Εγώ αυτό που κάνω είναι να ξεκινάω με ανοιχτή την πόρτα,και τα δύο επάνω στο κρεβάτι βέβαια,αλλα όταν αρχίσει η πουπυ τα παλαβά της,σηκώνομαι ,την βγάζω έξω και κλείνω την πόρτα.Δεν γίνεται αλλιώς.Το έχει συνηθίσει και δεν την ενοχλεί καθόλου.Όταν είναι ήσυχη,απλά κοιμόμαστε μαζί.

Το δάγκωμα είναι απόλυτα φυσιολογικό στην ηλικία της.Και αργότερα μπορεί να δαγκώνει,θα το κόψει σιγά σιγά,εκτός αν είναι ζωντόβολο σαν τον δικο μου,αλλα δεν το πιστεύω.Σκέψου ότι αυτό,τ'ωρα μαθαίνει τον κόσμο,το σώμα του και τις δυνατότητες του.;)

όσον αφορά το μπαλκόνι,θα σου πω ακριβώς τα ίδια με τον Γιώργο.Μπορεί τώρα στην αρχή να φοβαται,όμως οι γάτες δεν αργούν να ξεθαρέψουν,και δυστυχώς συνέχεια ακούμε για γατες που έπεσαν απο το μπαλκόνι,οπότε εγώ σε καμία περίπτωση δεν θα το διακινδύνευα.:)

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις γρήγορες και πολύ κατατοπιστικές απαντήσεις σας. Θέλω να σας ρωτήσω και κάτι ακόμα:
τι εμβόλια χρειάζεται να της κάνω γιατί έχω ακούσει πως κάνουν στα γατάκια πολλά εμβόλια που δεν χρειάζονται
και ακόμα δεν τρώει τίποτα εκτός από τις κονσέρβες της gourmet και της pro plan.της έδωσα όλες τις gourmet και μου είπαν πως μόνο το μοσχάρι κάνει για τα πολύ μικρά γατάκια. Ευτυχώς τώρα τελευταία τρώει και λίγη ξηρή τροφή. Δεν χρειάζεται να έχει ποικιλία στην τροφή της; Σας ευχαριστώ πολύ και θα ανεβάσω σύντομα φωτογραφίες από Αγάπη που αύριο γιορτάζει :) Ευχαριστώ και πάλι!!!!

Για τα εμβολια εξαρταται.Αν μενει αποκλειστικα και μονο μεσα,εγω δεν θα εκανα για λευχαιμια και λυσσα.Ομως ειναι καθαρα προσωπικη μου θεση.Αυτα τα εμβολια ενοχοποιουνται για αυξημενες πιθανοτητες εμφανισης λεμφωματος στην γατα(καρκινος και απο τους χειροτερους)
Μαλιστα και οι 2 γιατροι που πηγαινα,οι ιδιοι μου το τονισαν ,εφοσον δεν βγαινουν καθολου εξω,να μην τους τα κανω.
Η αποφαση δικια σου βεβαια.:)
Για την τροφή,το καλυτερο για μενα ειναι να τρωει ξηρη,και υγρη.Οχι μονο ξηρη,δηλαδη ή μονο υγρη.Επισης αυτες των σουπερμαρκετ ειναι γνωστο οτι ειναι οι χειροτερες.Δες σε αυτην την κατηγορια διαφορα θεματα περι διατροφης,να παρεις μια ιδεα.:)

Γειά σου Magic,

Δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να μη τον έχει ξυπνήσει η γάτα του τη νύχτα.Υπομονή.Θα σε συμβούλευα να μη της αφήσεις όλο το σπίτι ελεύθερο μόνο και μόνο για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων το πρωί.Το οτι κοιμάται μαζί σου είναι ταυτόχρονα και ο καλύτερος τρόπος να την ελέγχεις.
Αν όμως παρεκτραπεί ένα βράδυ τί θα κάνεις ? Θα της δώσεις το υπόλοιπο σπίτι να αλωνίζει ? Βλέπεις που το πάω. Αν λοιπόν υπάρχει ένα δωμάτιο που να μπορείς να την αφήσεις κάν'το. Λίγες ώρες είναι μόνο...
Το δάγκωμα είναι πονεμένη ιστορία. Προσπάθησε να της δώσεις να καταλάβει - το συντομότερο και με συνέπεια - πως αυτό το παιχνίδι δε σου αρέσει καθόλου. Αν θέλει χάδια ναι. Αν θέλει αγκαλιά ναι. Αλλά οταν θέλει να δαγκώσει να το κάνει στα παιχνίδια της.
Περίφραξη. ΩΧ ! Μέχρι στιγμής έχω τροποποιήσει , βελτιώσει τη περίφραξη της αυλής μου 6 φορές...μπορεί και 7...
Εκεί που λέω τώρα να σε δώ απο που θα φύγεις, έ δε πιστεύω στα μάτια μου. Αυτό που σε σένα φαίνεται χαραμάδα σε κείνη είναι η πόρτα για τον έξω κόσμο.Ειδικά όταν βραδιάζει ξέχνα περιφράξεις.Τον δικό μου τον κλείνω μέσα.Έξω βγαίνει μόνο πρωί.
Η στείρωση στα αρσενικά κοστίζει περίπου 35 και στα θηλυκά 50 ευρώ. Και για τα εμβόλια συμφωνώ με την Έφη. Προστατεύουν τη γάτα απο άλλες γάτες και αν δεν έρχεται σε επαφή ποιός ο λόγος να τα κάνει ? Οι αποπαρρασιτώσεις είναι άλλη ιστορία.

παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας
δηλαδή το δικό μου γατάκι που γίνεται 3 μηνών δεν πρέπει να κάνει εμβόλια; δεν έχω σκοπό να την αφήνω να βγαίνει έξω από το σπίτι, μόνο στο μπαλκόνι που και που με προσοχή και δεν θα συναναστρέφεται με άλλα γατάκια. η ξαδέλφη μου έχει 7 μηνών γατάκι και δεν του έχει κάνει κανένα εμβόλιο και είναι συνέχεια σπίτι της. είναι λάθος η τακτική της αυτή;; σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα με τις συνεχείς ερωτήσεις μου, αλλά είμαι πολύ καινούργιος στην παρέα και δεν είχα ποτέ γάτα

Εσωτερική και εξωτερική αποπαρρασίτωση της έχεις κάνει όμως, έτσι ?

Ηλία, ευχαριστώ.Εννοείς με ένα σπρέι εξωτερικά και εσωτερικά στο στόμα της; Αυτά τα έχω κάνει και η γιατρός μου είπε όταν γίνει 3 μηνών να έρθει για το πρώτο της εμβόλιο το οποίο μου είπε πως κοστίζει 40 ευρώ και μου φάνηκαν πολλά.

Φιλε Magic, το πρωτο που θα σε συμβουλευα να κανεις, ειναι να βρεις εναν καλο κτηνιατρο, με λογικες τιμες. Απ' οτι βλεπω απο τις τιμες που σου ειπε αυτος που πηγες, δεν ειναι αυτος ο σωστος. Υπαρχει θεμα και στο Mycat, οπου μελη, συστηνουν κτηνιατρους δοκιμασμενους, που τους εχουν εμπιστοσυνη, αναλογα με την περιοχη που μενεις. Αυτο ειναι το Α και το Ω, οταν εχεις ενα ζωο. Σιγουρα θα πρεπει να κανεις καποια εμβολια στην γατουλα σου ( οχι ολα, οπως σου εγραψε και η Εφη ), για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Εντάξει τα 40 για το εμβόλιο είναι λιιιιγο τσιμπημένα. Δε θα βρείς τεράστιες διαφορές.Άντε 5 με 10 ευρώ λιγότερα.Το κάνεις τώρα, φαντάζομαι θα γίνει επαναληπτικό σε 20 μέρες και μετά του χρόνου πάλι.
Για την εσωτερική αποπαρρασίτωση χρησιμοποιώ χάπι. ΠΟΛΕΜΟΣ ! ΜΑΧΗ ! Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ! Αλλά στο τέλος νικάω ! $$%^&**&((%%*$&#@@@

Για την εξωτερική, αμπούλες.

Ευτυχώς !

Σας ευχαριστώ πολύ όλους και όλες σίγουρα θα ξανά χρειαστώ τις πολύτιμες συμβουλές σας :P Όσο ζεις μαθαίνεις τελικά!!! Θα ανεβάσω φωτογραφίες σύντομα :) να είστε πάντα καλά παιδιά και να χαίρεστε τα γατάκια σας :clapup:

Καλησπέρα και καλως όρισες, έυχομαι να ζήσεις πολλά πολλά χαρούμενα χρόνια με την Αγάπη,
όντως τα 150 ευρώ για στείρωση είναι πάρα πολλά για Αθήνα,
αλλά αν μένεις επαρχία όπως εγώ οι τιμές κυμαίνονται απο 100-140 για θηλυκό γατάκι, ενώ στην Αθήνα είναι 60-80 ανάλογα σε τι γιατρό θα τύχεις.
Αν χρειαστείς βοήθεια είμαστε όλοι κοντά σου και ναι προσοχή στο μπαλκόνι, οι αγτες είναι περιέργες και δνε έχουν αίσθηση του κινδυνου!
Ασε που αμα δουν κάτι όσο μακρυα κι αν είναι θέλουν να το φτάσουν σονι και ντε!;)

καλησπέρα Havana και σε ευχαριστώ και εσένα για τις συμβουλές σου :D Αγχώνομαι και γίνομαι υπερπροστατευτικός γιατί είναι κάτι καινούργιο για έμενα. Σήμερα μπορώ να πω ότι ήταν καλύτερος ο ύπνος μου, αφού βέβαια εξαντληθήκαμε και οι δύο στο παιχνίδι :D Μένω Αθήνα και όχι επαρχία. Μίλησα λοιπόν με έναν άλλο γιατρό από Δάφνη, στην - περιοχή μου μένω δηλαδή - τον βρήκα από την λίστα με τους κτηνιάτρους. Μου είπε για το τετραπλό που θα μου στοιχίσει 38 ευρώ. Θα την πάω μέσα στην εβδομάδα :D Να είστε καλά όλοι :clapup:

Φίλε magic, κι εγώ μένω Αθήνα (Αργυρούπολη, είμαστε γείτονες! :P) και για το τετραπλό πληρώνω 25 ευρώ. :hmm:
Χαίρομαι που απέδωσε το "κόλπο" με το παιχνίδι πριν τον ύπνο, προσπάθησε να το εφαρμόζεις και σιγά - σιγά θα συνηθίσει κι εκείνη οπότε θα κοιμάστε τις ίδιες ώρες! ;)

Τελικά μήπως δεν διαλέγω σωστούς κτηνιάτρους :eek: Μήπως μπορώ να μάθω τον γιατρό σου αν γίνεται δηλαδή όχι τίποτα άλλο αλλά είναι σημαντική η διαφορά. Να σαι καλά φίλε Γιώργο :)

καλησπέρα Havana και σε ευχαριστώ και εσένα για τις συμβουλές σου :D Αγχώνομαι και γίνομαι υπερπροστατευτικός γιατί είναι κάτι καινούργιο για έμενα. Σήμερα μπορώ να πω ότι ήταν καλύτερος ο ύπνος μου, αφού βέβαια εξαντληθήκαμε και οι δύο στο παιχνίδι :D Μένω Αθήνα και όχι επαρχία. Μίλησα λοιπόν με έναν άλλο γιατρό από Δάφνη, στην - περιοχή μου μένω δηλαδή - τον βρήκα από την λίστα με τους κτηνιάτρους. Μου είπε για το τετραπλό που θα μου στοιχίσει 38 ευρώ. Θα την πάω μέσα στην εβδομάδα :D Να είστε καλά όλοι :clapup:
38 ευρω για εμβολιο??? :eek: Αν ειναι δυνατον! Ο δικος μας (μενουμε επαρχια),μας παιρνει 25 το εμβολιο (ιδια τιμη και στον γατο και στον σκυλο) και στειρωση 40 ευρω με αιματολογικες.

υ.γ. Να χαιρεσαι και να σε χαιρεται η Αγαπη σου! Να ζησετε πολλα πολλα ευτυχισμενα χρονια!

Μάλλον δεν τα πάω καλά με τους γιατρούς όλοι να με εκμεταλλευτούν ψάχνουν :P Σήμερα γιορτάζει η Αγάπη και είχε τα δωράκια της :P Να σαι καλά Λίνα, ευχαριστώ για τις ευχές σου και να χαίρεσαι τα δύο υπέροχα πλασματάκια σου :clapup:

Ωχ ναι!
Να την χαίρεσαι την Αγάπη και να είστε μαζί για δεκαετίες ολόκληρες! :D

Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο ανταποδίδω τις ευχές εις διπλούν για τα γατάκια σου :D Βέβαια οι φίλοι μου με πείραζαν για την επιλογή του ονόματος μιας και δεν είναι συνηθισμένο για ζωάκια , της ταίριαξε γάντι όμως :clapup: Άσε που συνέπεσε και γιορτή χωρίς να το προσχεδιάσω εξ αρχής !!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back