Δίαιτα σε γάτα που τρώει BARF

Loukia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 258 μηνύματα.
Ο Βλάσσης είναι ένας γάτος χοντρός.
Περίπου 1.5 έτους, ζει σε διαμέρισμα, δεν τρέχει, δεν κινείται και όλη μέρα το μυαλό του είναι στο φαγητό. Δεν ξέρω πόσα κιλά είναι, αλλά είναι χοντρός. Η κοιλιά του κρέμεται σα να έχει γεννήσει πρόσφατα. Θέλει δηλ και αδυνάτισμα και σύσφιξη!:P Σύντομα θα τον στειρώσω.
Barfάρει εκτός αν λείψω κάνα ΣΚ οπότε τρώει κροκέτα.
Πώς τον αδυνατίζουμε τώρα αυτόν; Που δεν κινείται παρά μόνο αν πρόκειται να φάει και που δεν υπάρχει περίπτωση να του δώσω ειδική τροφή για μοντέλα; (είμαι φανατικά κατά της κροκέτας).
Πόση περικοπή να κάνω στην ποσότητα που τρώει; Να δίνω πολλά μικρά γεύματα για να τον ξεγελάω;

**** Μόλις τον ζύγισα, είναι 5,300 :eek:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: BARF - ΔΙΑΙΤΑ

Αναστασια δεν ξερω τι παιζει με την ωμη διατροφη, αλλα με την κροκετα αυτο που εχω παρατηρησει εγω ειναι οτι τα μικρα και πολλα γευματα δε βοηθανε καθολου στο αδυνατισμα, ισα ισα εχουν το αντιθετο αποτελεσμα. Με την απλη λογικη θα ελεγα παντως οτι πρεπει να μικρυνεις τις ποσοτητες που τρωει, τα δυο γευματα νομιζω οτι ειναι αρκετα. Θα γκρινιαζει βεβαια, ειμαι σιγουρη, αλλα δεν πρεπει να ενδιδεις. Επισης μπορεις να σχολεισαι λιγο περισοοτερο μαζι του με παιχνιδια κτλ ωστε να κινειται περισσοτερο. Καλως η κακως οι γατες μας ζουνε μεσα, και δεν εχουν την ιδια δυνατοτητα κινησης με αυτη που θα ειχανε εαν ζουσανε στη φυση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Barf-Δίαιτα -

Πιστεύω ότι πρέπει να του αγοράσεις τρόφη για δίετα. Η royal canin έχει κροκέτες για δίετα. Λέγονται έτσι:royal canin light για: μειωμένη κατανάλωση θερμιδών, πλήρης ικανοποίηση της όρεξης. Και φακελάκια με κρέας(κάτι σαν κονσερβάκια): royal canin ultra light. Tα σηχνά γεύματα νομίζω πως θα κάνουν το ζώο να πάρει κι άλλο βάρος. Επίσης να παίζεις σηχνά μαζί του, αυτό θα τον κάνει να σδηνοτήσει αλλά και να είναι και σε καλή φυσική κατάσταση.

Να παίξω.. μια κουβέντα είναι. Αυτός όλο να με δαγκώνει θέλει, αυτό είναι το παιχνίδι του. Απ' όλα έχουμε αγοράσει, με τίποτα δε θέλει να παίζουμε. Μόνο για λίγα δευτερόλεπτα και μετά μου ορμάει. Φχαριστώ αλλά καλύτερα να έρθετε εσείς να παίξετε μαζί του! :D Εγώ δε θα μπορέσω.. :P

Σκέφτομαι να δοκιμάσω την αδυνατιστική κροκέτα γιατί δε βλέπω αλλού ελπίδα, η μερίδα στην barf πρέπει να μικρύνει τραγικά για να δω αποτέλεσμα αυτή τη δεκαετία. Και αφού γίνει από βουβάλι γαζέλα να τον ξαναρχίσω ωμά. Θα μας πάρει πολύ καιρό λέτε; Σκέφτομαι να χάσει 1 κιλάκι, δεν είναι και λίγο. :/:

Απάντηση: Δίαιτα σε γάτα που τρώει BaRF

Είναι σίγουρα χοντρός; Είναι φυσιολογικό σε πολλές γάτες να κρέμεται λίπος ανάμεσα στα πίσω πόδια. Αν πιάνεις τα πλευρά του (δεν είναι δηλαδή χωμένα κάτω από παχύ στρώμα λίπους) και αν δεν προεξέχει η κοιλούμπα του όταν τον βλέπεις από πάνω, τότε είναι μια χαρά ο γατούλης. Ο δικός μου έχει αυτό το λίπος που λες στην κοιλιά και πάει πέρα δώθε όταν τρέχει. 5.300 δεν είναι πολλά για γάτο :P Ο δικός μου είναι 7.800:lol:
Αν παρόλα αυτά είναι χοντρός, μείωσε την ποσότητα της τροφής που του δίνεις. Ξεκίνα με μικρή μείωση, πχ αν του δίνεις 2 γεύματα τη μέρα, αφαίρεσε από το πρώτο μερικά γραμμάρια.

Victoria, έχεις πουθενά φωτογραφίες του γάτου σου να τον χαζέψω; Η αλήθεια είναι μου αρέσουν ΠΟΛΥ τα τεράστια γατιά!:inlove:

Ο δικός μου δεν είναι ιδιαίτερα μεγαλόσωμος, οπότε φοβάμαι ότι τα κιλάκια του δε δικαιολογούνται.
Τα πλευρά δεν τα πιάνω ούτε για πλάκα.. Μήπως δεν έχει; :hehe:

Μέχρι τώρα τρώμε κρέας/κόκαλα πρωί βράδυ και μια κουταλιά γιαούρτι ή λίγο ξινόγαλα ή λίγο κεφίρ το μεσημέρι.
Μου φαίνεται ότι αν του μειώσω αυτό που τρώει τώρα (100 gr κρέας/κόκαλα) δε θα μείνει τίποτα, μόνο μια μπουκίτσα..:(
Γι' αυτό πολύ φοβάμαι θα αναγκαστώ να του δώσω κροκέτα. Θα πάρω αυτήν που πρότεινε η Ηρώ (φχαριστώ;)) η royal canin μου αρέσει σαν εταιρεία έδινα και στη σκύλα μου παλιά) και ωμά 1-2 φορές την εβδομάδα μην αρχίσει μετά να μου κάνει τον δύσκολο κι έχουμε άλλα. Ελπίζω να γίνει δουλειά σύντομα για να μπορέσω να τον βάλω σε μια σειρά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back