Δίαιτα στην ανάπτυξη;

Να μην πει κι ο Χιόνης τις ευχαριστίες του?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ιερά πατσαδάκια όλου του κόσμου ενωθείτε :P

b_222756.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαι η Σακίρα μου είναι γατάκι μαύρο και παχύ με πατσόκοιλο. Kαι αυτή βαριά :( H Kαρμέλα έχει τα μισά κιλά, πούπουλο σκέτο. Πρέπει να τις ζυγήσω και τις τρεις:hmm: H Zιζέλ που μένει πάνω στη μαμά μου έχει πατσόκοιλο που σχεδόν ακουμπάει στο πάτωμα. Kαι πάει και πέρα δώθε :P

Να μην πει κι ο Χιόνης τις ευχαριστίες του?
φτου φτου τι κουκλος ειναι αυτος:kiss:

Τα ομορφότερα πατσοκοιλάκια μαζευτήκανε σ' αυτό το θέμα!! :inlove: :inlove: :greycat: :happy:

Και εμεις εχουμε πατσαδακι που κρεμεται κατω χαμηλα :greycat:
συντομα φοτο:)

Να' μαστε και εμείς:
Η Ruby

Nα κι ο Σιβα μικρός. Χωρίς πατσόκοιλο! Σκέτη κοιλίτσα μόνο!
Εγω τους ταϊζω, χωρίς να μετράω ποσότητες. Φαγητό έχουν στη διάθεση τους συνέχεια και κανείς δεν βάζει κιλά.
Ακόμα κι ο Βαλεντίνο το Τέρας μόνο 6 κιλά είναι:(
Θέλω να δω την Αργυρώ πώς θα γίνει....:hmm:

Και ο Χουζούρης σε φωτό ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ

Εγω τους ταϊζω, χωρίς να μετράω ποσότητες. Φαγητό έχουν στη διάθεση τους συνέχεια και κανείς δεν βάζει κιλά.
Ακόμα κι ο Βαλεντίνο το Τέρας μόνο 6 κιλά είναι:(
Κι εγώ του βάζω φαγητό μόνο μια φορά την ημέρα και ενδιάμεσα δεν τρώει τίποτα. Εκτός αν τον ταίζουν κρυφά όταν λείπω...:hmm:
Παίζει αρκετά και κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει κοιλίτσα. Δεν είναι πολλά κιλά, 5,300 αν θυμάμαι την τελευταία φορά που τον ζυγίσαμε. Πρέπει πάντως να έχει πάρει λίγο γιατί η κοιλίτσα κρέμμασε λίγο. Να και μια παλιότερη φωτογραφία, τον χειμώνα τότε που άρχισε να σχηματίζει "μπυροκοίλια" όπως είχε πει και η Φρόσω!!!:lol:
attachment.php

να και η δικιά μας!!:P αλλά η φωτο είναι λίγο παλαιότερη, τώρα έχει κρεμάσει περισσότεροοοοοο!!!:P :P :lol:

Συνημμένα

• P9280137_thumb.jpg
    P9280137_thumb.jpg
    14,3 KB · Εμφανίσεις: 48
Πλέον του το μετράω το φαγητό. Άμα του έβαζα όσο ήθελε αυτός θα είχε φτάσει 20 κιλά κι εγώ θα είχα κηρύξει πτώχευση!

Απο πρίν ήταν το Μαρικάκι γυναίκα με καμπύλες αλλά απο τότε που στειρώθηκε έχει αρχήσει και γίναιτε παχουλούλα. Εκεί που της έβαζα ένα μπολάκι με φαγητό και το έτρωγε όποτε ήθελε κατα την διάρκεια της ημέρας τώρα αν κάνω το ίδιο θα το φαει όλο μονομιας και μετα απο λίγο θα ζητάει κι αλλό. Ο κτηνίατρος μου είπε μετά την στείρωση είτε να συνεχήσω με την ίδια τροφή αλλά μικρότερη ποσότητα είτε να πάρω τροφή για στειρωμένα. Εκανά το δεύτερο και τώρα δεν μπορώ να την ρουπόσω,αφου να φανταστήτε οτι πήρα και light τροφή και της έχω αναμίξει για να μπορώ να της δίνω όταν ζήταει και αλλό. Λεώ τώρα που τελιώνει να δοκιμάσω και την πρώτη επιλογή για να δω. Πρώτη φορα την βλέπω στην κυριολέξια να γλύφει το πιάτο της. Δεν ήταν έτσι πρίν.

Γειά σε όλους!!! Εγώ σε ένα μήνα θα πάρω το γατάκι μου σπίτι.... Είχα και πριν γατούλιδες που δεν τους είχα στειρώσει και ακούγοντας για το πόσο παχαίνουν με προβληματίζει. Το είχα σχεδόν αποφασίσει αλλά δεν θέλω να γίνει λαίμαργο και να παχύνει!! :hmm:

Η στείρωση δεν τα κάνει λαίμαργα. Απλώς μειώνονται οι καύσεις του οργανισμού, επομένως χρειάζονται λιγότερες θερμίδες. Αν μετά από τη στείρωση του δίνεις light τροφή στις σωστές ποσότητες και αν φροντίζεις ώστε να ασκείται αρκετά, τότε δε θα έχεις πρόβλημα.
Βέβαια κάποια γατάκια έχουν γενικότερα τάση στη λαιμαργία και στο πάχος, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη στείρωση, πιο πολύ με τα γονίδιά τους και τον χαρακτήρα τους. ;)

Μόλις διάβαζα τις διαφωνίες σχετικά με την στείρωση..... Ακόμα κι αν ο γατούλης μου γίνει τελικά λαίμαργος, αξίζει λίγη παραπάνω προσοχή στην διατροφή του, απ'το να συμβάλει στην αύξηση αδέσποτων και κακοποιημένων γατιών..... Ευχαριστώ!! :D

Το θέμα της λαιμαργίας πιστεύω οφείλεται περισσότερο στον χαρακτήρα της κάθε γάτας. Ο Σάκης ήταν ανέκαθεν λαίμαργος, μπουχεσάκης και τσουπωτός και έτσι παρέμεινε και μετά την στείρωση. Η Μίτσυ πάλι ανέκαθεν ήταν ολιγόφαγη και εκλεκτική με το φαγητό της και έτσι παρέμεινε. Απλά στα λαίμαργα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή γιατί μετά την στείρωση παχαίνουν ευκολότερα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back