Δίλημμα

• Thread starter Thread starter eleni1410
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

eleni1410

Νεοφερμένο μέλος

Η eleni1410 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
καλησπέρα..έχω πρόβλημα με τον γάτο του cosmos..είναι έξω στον κήπο και νομίζω συνήθισε..αλλά ενω είναι πολύ ήσυχος μόνος του μόλις βλέπει άλλη γάτα στον κήπο γίνεται έξαλλος....μία φίλη μου που πήγε να τον πίασει τη γρατζούνισε άγρια στη φλέβα.. :-( ένα μικρούλη τον κυνηγάει και φοβάμαι μη του κάνει κακό ..και οι δικές μου τον φοβούνται πολύ.. τη μία φοβάμαι να τη βγάλω στον κήπο..ο γιατρός μου είπε να τον επιστρέψω πίσω..είναι αντικοινωνικός με τα άλλα ζώα επειδή είναι ήδη ενήλικας και έχει μάθει να είναι μόνος του..εμένα με έχει καταγρατζουνίσει..λες και διαολίζεται!!βοηθήστε παρακαλώ!!
αρχίζω να σκέφτομαι μήπως πρέπει να τον επιστρέψω στο cosmos..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μας λες τί είναι το cosmos, τί θα γίνει το γατάκι εαν το επιστρέψεις... εαν είναι στειρωμένο, ή όχι, που μένεις, και πως είναι ο κήπος και η γειτονιά...:(

Και εγώ έχω ένα τερατάκι... που δεν με αφήνει να το χαιδέψω, αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ να το "πάω πίσω" δηλ στην δικιά μου περίπτωση να το παρατήσω στον δρόμο...Τον στείρωσα όταν ήρθε η ώρα.. του έφερα και παρέα, και κάπως βελτιώνετε η κατάσταση. Βασικός παράγοντας είναι η στείρωση και η ενηλικίωση. Φυσικά σημαντικό είναι και τί τραύματα.. και τί έχει περάσει το κάθε ζώο...:/:

Οι γάτες είναι γάτες.. είναι ζωντανά πλάσματα... δεν είναι όλες ίδιες, και δεν είναι όλες ζουζούνες. :/:
Τις αγαπάμε όπως είναι..

Προφανώς εαν το πείρες απο πετ σοπ, είναι κακοποιημένο, έχει περάσει πολλά.. και δεν του αρέσει και το έξω και η πίεση απο ανθρώπους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το κοσμος είναι εμπορικό στη θεσσαλονίκη..εκεί τον βρήκα τον γατούλη και άρχισα να τον ταίζω επειδή δουλεύω εκει.
τον στείρωσα πριν μια εβδομάδα και σκέφτηκα να τον κρατήσω στον κήπο μου..
απλά ο γιατρός μου είπε ότι αν συνεχίσουν οι γατομαχίες να τον επιστρέψω στο περιβάλλον απο όπου τον πήρα..
..έχει πολύ χώρο γύρω από το σπίτι μου και περιμετρικά δεν έχω πρόβλημα με τους γείτονες μου..
στη ευρύτερη γειτονιά αρκετές φορές πέφτουν φόλες.. :-(

δεν εχει καιρο που στειρωθηκε κ μπορει απλα να εχει ορμονες ακομη κ γιαυτο να γινονται οι γατομαχιες..ευχομαι συντομα να ηρεμισει!:)

σιγα σιγα πιστευω κι εγω οτι θα ηρεμησει και θα γινει πιο φιλικος, αλλωστε και γι'αυτον ειναι μεγαλη αλλαγη η αλλαγη περιβαλλοντος! Τωρα οσον αφορα τις φολες δεν εχω ναπω κατι, το καλυτερο θα ηταν να μπορουσες να τον εχεις αποκλειστικα μεσα στο σπιτι για να ειναι προστατευμενος...

δυστυχώς δεν μπορώ..έχω ήδη γάτα και λείπω συχνά, οπότε τη φροντίζει η μητέρα μου. +της γιαγιάς μου που μπαινοβγαίνει στο σπίτι μου..(μένουμε δίπλα). προσπαθώ να τους βρώ σπιτάκι (σε αυτόν και σε ένα μικρούλη) αν και είναι πολύ όμορφα και φαίνονται ευτυχισμένα επειδή έχει αρκετό πράσινο και αρκετό χώρο..
έχουν τα σπιτάκια τους όμως και δεν απομακρύνονται ευτυχώς! :-)

αν ειναι στειρωμενα εχουν ισως λιγοτερες πιθανοτητες να απομακρυνθουν πολυ απο το σπιτι πιστευω. Μακαρι να μην χρειαστει ποτε να αντιμετωπισεις το ζητημα της φολας!

το έχω αντιμετωπίσει..δυστυχώς..και πόνεσα πολύ.
αλλά εκείνος ήταν αλητάκος..και τριγυρνούσε πολύ!
είναι το μόνο που με παρηγορεί όπως και το γεγονός ότι δεν είναι εξακριβωμένο..μπορεί και να τον χτύπησε αυτοκίνητο...
είμαι σχετικά καινούργια γατομαμά..(μόλις 10 μήνες) !απλά δεν μπορώ να πάρω άλλο μέσα στο σπίτι μου..μακάρι να είχα
σπίτι στην εξοχή με τεράστιο κήπο..

απλά έκανα αυτό που θεωρούσα καλύτερο για το γατούλη..
τουλάχιστον τώρα έχει στάνταρ φαί, σπιτάκι και ανθρώπους να τον αγαπάνε και να τον φροντίζουν..
είναι πολύ χαδιάρης με τους ανθρώπους!
ελπίζω να μην έκανα λάθος..

Το να δινεις αγαπη σε ενα ζωακι δεν ειναι λαθος σε καμμια περιπτωση! Και φυσικα ουτε η στειρωση ειναι λαθος, βλεπεις ποσα γατακια ψαχνουν οικογενειες αυτη την εποχη... :( Οταν ηρεμησει ο γατουλης και συνηθισει τοσο το νεο περιβαλλον οσο κι εσας νομιζω πως θα σε ευγνωμονει που του παρεχεις ολα αυτα!

εμένα ευτυχώς με γνωρίζει..:-) επειδή τον τάιζα..
ελπίζω να πάνε όλα καλά..προσπάθησα να τους βρω σπιτάκι αλλά δεν τα κατάφερα.:-(

Το ξερω, αυτη την εποχη ειναι πολυ δυσκολο...Ειναι και οικονομικα δυσκολη η περιοδος και νομιζω κι αυτο παιζει καποιο ρολο...Ευχομαι να ζησετε χαρουμενοι ολοι μαζι, γατες και μαμα!

ευχαριστούμε πολύ!!! :-))))))))))

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back