Δίχτυ-παγίδα για πουλιά και φόλες

vrmode

Νεοφερμένο μέλος

Ο vrmode αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Εκθέτω το πρόβλημα ενός γνωστού για να δούμε πως έχει νόημα να κινηθεί κανείς σε αυτή την περίπτωση δια της νομίμου οδού...

Σε περιοχή λίγο εκτός Αθηνών ένας τύπος απλώνει στην αυλή/οικόπεδο ένα σύστημα με δίχτυα-παγίδες πουλιών (απλώνει δίχτυ, ρίχνει τροφή πουλιών, τραβάει ένα σκοινί και παγιδεύονται τα πουλιά), τα οποία πουλιά μετά μαζεύει και πουλάει. Λόγω των πουλιών μαζεύονται γάτες - αδέσποτες, ημιδεσποζόμενες, δεσποζόμενες από αυλές σπιτιών (η περιοχή είναι σε στυλ χωριό με σπίτια με αυλές κλπ) . Για να μην του εξολοθρεύουν οι γάτες τα πουλιά, εξολοθρεύει αυτός τις γάτες με φόλες που τοποθετεί γύρω από τις παγίδες πουλιών. Με τον τρόπο αυτό έχουν εξολοθρευτεί δεκάδες γατιών και ενδεχομένως και αδέσποτων σκύλων.

Γείτονας ( ο γνωστός μου) που πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό, έφυγε άπραγος, καθώς του είπαν τα όργανα να πάει σπίτι του να ηρεμήσει, να πάει στο δασαρχείο κλπ. εν ολίγοις άκρη δεν έβγαλε... μόνο που δεν τον έβγαλαν και τρελό, δεδομένου ότι είναι και ένας άνθρωπος περίπου στα 60...

Πως μπορεί κάποιος να το κυνηγήσει? Μέσω ποιου φορέα? Οι παγίδες πουλιών είναι παράνομες - πρέπει ίσως να ξεκινήσει κανείς από εκεί?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ωχ! κατι πρεπει να γινει!:(:(:(:/::/::/: μακαρι να βρεθει μια λυση. παντος η μαμα μου λεει πως αν υπαρχει νομος οτι αυτο απαγορευεται οι αστυνομια ειναι υποχρεωμενη να ασχοληθει!:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχάς αν οντως αποδεδειγμένα βάζει φόλες ο άνθρωπος αυτός σίγουρα η αστυνομία ειναι το κατάλληλο σημείο να κάνει καταγγελία/μήνυση από όσο ξέρω. Και ειναι δουλειά της αστυνομίας να ασχοληθεί, άσχετα αν δεν το κάνουν. Πρέπει να επιμείνει όμως για να τον ακούσουν.

Για τα άγρια πουλιά που τα πιάνει με αυτόν τον τρόπο έχω την αίσθηση ότι ειναι παράνομο αλλά δεν ξέρω ποιος ειναι ο κατάλληλος φορέας.

Εγώ προσωπικά θα ζητούσα συμβουλή δικηγόρου πρώτον για το πώς να κινηθώ. (Έχει κανένας κάποιο γνωστό να ρωτήσει;;)
Θα επέμενα στον κατάλληλο φορέα και ενα έβλεπα οτι δεν ασχολούνταν θα τους έλεγα οτι θα πάρω τηλέφωνο κάποιο τηλεοπτικό κανάλι. Αν πάλι δεν συγκινούναν ούτε με αυτο, θα έπαιρνα πράγματι τηλέφωνο κανάλι.

Ίσως θα ήταν σκόπιμο να επικοινωνήσεις με κάποια από τις μεγάλες φιλοζωικές οργανώσεις (π.χ. την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία), οι οποίες συνήθως διαθέτουν δικηγόρους που ξέρουν τη σχετική νομολογία και θα μπορέσουν να σε συμβουλεύσουν για το πώς να κινηθείς, ή ακόμα και να αναλάβουν την υπόθεση.

Απευθυνθείτε στο WWF το ταχύτερο μπορεί κάτι να γίνει
Επικοινωνία
WWF Ελλάς
Φιλελλήνων 26
10558 Αθήνα
Τηλ. 210-3314893
Fax: 210-3247578

Απευθυνθείτε στο WWF γιατί εξοντώνει μαζικά τα πουλιά και είναι καταστροφή της πανίδας.

Απευθυνθείτε και στην ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. γιατί είναι για την προστασία των ζώων άσχετα αν πρόκειται ή όχι για καταστροφή πανίδας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ.

ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ 24, 10440 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210 5231342

Kι εγώ πιστεύω ότι μάλλον με το θέμα παράνομης παγίδευσης πουλιών πρέπει να ξεκινήσει κανείς για να του το "κλείσουν το μαγαζί"... Με το θέμα φόλες, μέχρι να βγάλει κανείς άκρη...:/:

Για τα αγρια ζωα υπευθυνο ειναι το δασαρχειο της περιοχης κα οχι η αστυνομια. Χρειαζεται να τον καταγγελει κανεις στο δασαρχειο ( ακομα χειροτερα εαν ειναι και πουλια ειδη προς εξαφανιση) καθως και να ενημερωσει το ΕΚΠΑΖ και το ΜΙΑ ΦΥΣΗ οπου θα βρει λογικα βοηθεια . Εξισου να επιμεινει εαν παει στην αστυνομια να γραφτει το συμβαν στο βιβλιο συμβαντων, μετα με αυτο εαν δεν τον ακουν οι αστυνομικοι μπορει να παει κατευθειαν στον εισαγγελεα υπηρεσιας να βρει το σικιο του αυτα οσον αφορα τις γατες που δεν ειναι αγρια ζωα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back