Δακρυσμένα ματάκια, μύτη που τρέχει και κομμένη όρεξη

zouzou's mom

Νεοφερμένο μέλος

Η zouzou's mom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Γεια σε όλους!
Πριν σας μιλήσω για αυτό που με προβληματίζει, θέλω να σας πω πως χαίρομαι πάρα πολύ που σας βρήκα! Εδώ και λίγες βδομάδες διαβάζω το forum και τα άρθρα, και μου έχετε λύσει πολλές απορείες, αλλά επίσης με έχετε κανει να προβληματιστώ για κάποια θέματα (τροφές, τριχόμπαλες κ.α.).
Για να περάσω στο γατοπρόβλημά μας τώρα, αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες είναι ότι ο γατούλης μου έχει δακρυσμένα ματάκια, μυτούλα που τρέχει λίγο, φτάρνισμα, κάπως δύσκολη αναπνοή σαν να τον ενοχλεί κάτι στη μύτη και επίσης δεν τρώει πολύ.
Και όλα αυτά δε θα με ανησυχούσαν, καθώς τα έχουμε ξαναπεράσει (όταν τον πήραμε πριν ένα χρόνο από φιλοζωικό σύλλογο, είχε χρόνια ρινίτιδα που θεραπεύτηκε με πολληηηηή αντιβίωση).
Το θέμα είναι ότι τώρα μάθαμε πως έχει λευχαιμία και ανησυχούμε διπλά. Ο γιατρός είπε πως είναι αδύναμος ο οργανισμός του και γι'αυτό κόλησε το κρυωματάκι (από που δεν μπορώ να καταλάβω:confused:). Πρέπει ακόμη να σας πω πως πριν μία βδομάδα έκανε καθαρισμό δοντιών και τώρα του δίνουμε αντιβίωση (την ίδια που του είχε θεραπευσει πέρυσι τη ρινίτιδα).
Είναι δυνατόν να αρρωσταίνει ενώ παίρνει αντιβίωση; (Και δεν αναφέρεται σαν παρενέργεια του χαπιού).
Για να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει και τι θα ήταν καλό να κάνω, δεν εμπιστεύομαι ιδιαίτερα τα φάρμακα και αυτό που βλέπω είναι ότι πάμε απο φάρμακο σε φάρμακο.
Είχε κανείς γατάκι με λευχαιμία που να αρρώστησε και να έγινε καλά? Θα ήθελα να μάθω τις δικές σας εμπειρίες.
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα, αλλά νομίζω ότι όσο εσείς δεν θα με καταλάβει κανείς, έπρεπε να σας τα πω! ουφ!:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και καλως ηρθες!:)
το θεμα με το γατακι σου δεν μου ακουγετε καλο και μονο απο το γεγονος οτι δεν τρωει...πιστευω οτι αυτο ειναι αρκετα ανησυχητικο..δεν θελω να παριστανω τον γιατρο γιαυτο καλυτερα ενημερωσε τον γιατρο η ακομη καλυτερα πηγαινε τον εκει..:hmm:
εχασα γατουλα απο λευχαιμια αλλα εφταιγε η γιατρος που δεν την διεγνωσε εγκαιρα, οποτε δεν μπορω να ξερω την συνεχεια της...
ποσο χρονων ειναι ο γατουλης??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

είναι 1 1/2 έτους (απ'όσο μπορούμε να ξέρουμε)
όταν τον πήραμε σπίτι ο γιατρός μας είπε πως θα κάνουμε εξετάσεις για λευχαιμία και aids μόνο αν συμβεί κάτι, και πράγματι τις κάναμε πριν απο 3 βδομάδες όταν καταλάβαμε πως τα δόντια του είχαν πολύ πέτρα και τον πήγαμε για καθαρισμό (για να πω την αλήθεια δεν φανταζόμουν οτι κάνουν και οι γάτες καθαρισμό δοντιών!).
Για τον δικό σου θα μπορούσε να γίνει κάτι αν η γιατρός το καταλάβαινε νωρίς?

συνηθως η πετρα στα δοντακια και ειδικα σε μικρη ηλικια, ειναι κακο σημαδι, το ξερω γιατι ειχα γατουλη με aids και απο εκει το καταλαβαμε...
τωρα αυτος που εχω ειχε προβλημα πετρας αλλα ειναι καλα, μαλλον ειναι οργανικο και λογο τροφης, για να αποφυγεις τον συχνο καθαρισμο, γιατι το γατακι ειναι και μικρο στην ηλικια, μπορεις να παρεις ειδικη τροφη για την δημηουργια πετρας, ειναι πολυ αποτελεσματικη. εμενα πανε 2 χρονια τωρα και δεν καναμε αλλο καθαρισμο.:up:
η γατουλα που ειχε λευχαιμια εφυγε πολυ ξαφνικα... με τα πρωτα συμπτωματα που εμοιαζαν σαν κρυωματακι, την πηγα στην γιατρο και εκεινη εδωσε αντιβιωση χωρις να ξερει, μετα δεν γινοταν καλυτερα και καναμε εξεταση αιματος την οποια η γιατρος δεν ανελυσε ποτε... αν το ειχε κανει θα ειχε δει την λευχαιμια αμεσως... εχασα την γατουλα μεσα σε 2 μερες...δεν ξερω ποια ειναι η αγωγη ομως για αυτες τις περιπτωσεις...

η γατα μου η μια εχει λευχαιμια και aids και η αλλη aids και νεφρικη ανεπαρκεια.η πρωτη γατα εχει το προβλημα απο το 2001.επειδη εχει και ουλιτιδα και πολλες φορες δεν μπορει να φαι της κανω οταν εμφανιστει το προβλημα κτηνιατρικη κορτιζονη,μια φορα το μηνα,ετσι επανερχεται και τρωει κανονικα.η αληθεια ειναι οτι η αρρωστια αυτη δεν θεραπευεται,μονο καποια υποστηριξει του οργανισμου μπορεις να κανεις με αντιβιωση stomorgyl για 10-15 μερες που ειναι για πληγες στο στομα,οπως εχει η δικη μου και κορτιζονη.τα ζωακια που εχουν αυτες τις αρρωστιες εχουν εξασθενημενο οργανισμο και γι αυτο ειναι επιρρεπη σε αλλες ασθενειες που δυσκολα ξεπερνανε.καλο ειναι να της δινεις καλης ποιοτητας τροφη π.χ hillw ή pyrina ή κατι παρομοιο.υπαρχη η ιντερφερονη ωμεγα,που βοηθαει να τονοσει τον οργανισμο της γατας αλλα θα πρεπει να μιλησεις με τον κτηνιατρο σου για αυτο και να ρωτησεις αν ξερει την μεθοδο.δεν το κανουν ολοι η κτηνιατροι.βασικα τωρα το προβλημα ειναι να ξεπερασει το κρυωμα που εχει.

Καλως ηρθες! Σου ευχομαι η γατουλα σου να ξεπερασει τα προβληματα υγειας της!

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και τις πληροφορίες.
Το μεσημέρι ο γιατρός του έδωσε κορτιζόνη πράγματι. Του έβαλε ορό και είπε πως αν δεν φάει μέχρι αύριο θα του δώσουμε μία αλοιφή για να του ανοίξει η όρεξη. Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει φάει σχεδόν καθόλου :(. Θα σας ενημερώσω αν υπάρχουν εξελίξεις, και ελπίζω να είναι θετικές.

αχ μωρε το μικρο σου υπομονη θελει ακολουθησε της συμβουλες του γιατρου σου

συνηθως κανει μια μερα για να φαι μετα την κορτιζονη!

αντε, πολυ ενθαρυντικο αυτο! καλα να ειναι το γατουλακι...

Φαίνεται πως καλυτερεύουν κάπως τα πράγματα. Έφαγε λίγο σήμερα, και πήρε ξανά ορό. Βλέπουμε το γιατρό κάθε μέρα! Το καλό είναι πως έχει βελτιωθεί η διάθεση του γατούλη και ζητάει χάδια όπως πριν. Κάτι είναι κι αυτό νομίζω!

Άντε περαστικούλια του! Να γίνει καλά το συντομότερο!!!:up: :up: :up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back