Αποφασίσαμε να πάρουμε παρέα στον γάτο μας που ζει στο σπίτι μας και βρήκαμε μία εκπληκτική γατούλα που φιλοξενείται από φιλοζωικό σωματείο. Είναι 8,5 μηνών, στειρωμένη και εμβολιασμένη και ζητήσαμε να κάνει και τις εξετάσεις για AIDS, λευχαιμία και περιτονίτιδα. Όπως μας ενημέρωσαν σήμερα, η γατούλα είναι αρνητική σε AIDS και λευχαιμία και ο δείκτης περιτονίτιδας είναι 1/50, το οποίο, όπως μας είπαν, είναι ουσιαστικά αρνητικό αλλά ας ρωτήσουμε και τον κτηνίατρό μας.
Γνωρίζει κάποιος από δείκτες περιτονίτιδας? Έψαξα αρκετά και το μόνο που βρήκα είναι για τα συμπτώματα της ασθένειας κλπ κλπ.
Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Μια γατούλα μπορεί να είχε περάσει πρόσφατα διάρροια και η εξέταση να την δείξει θετική σε περιτονίτιδα πράγμα που δεν θα ισχύει..Επίσης μπορεί μια γατούλα να βγεί θετική και στην επόμενη εξέταση αρνητική κτλ..
Εγώ προσωπικά δεν την λαμβάνω σοβαρα αυτήν την εξέταση εκτός απο την περίπτωση που ο τίτλος είναι πολύ μεγάλος...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
anna 21
Δραστήριο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Και καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος σου και το δισταγμό σας για την υιοθεσία ώστε να μην θέσετε σε κίνδυνο την υγεία του γατούλη σας.
Εγώ στη θέση σας θα έκανα επαναληπτικές εξετάσεις στη μικρή ώστε να δω εάν το πρώτο τεστ ήταν όντως αληθές ή όχι.

L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Την τρίτη βγήκε αρνητική!
Βγάλε τα συμπεράσματα σου!

Havana
Διάσημο μέλος
σημαίνει χονδρικά ότι στις 50 αραιώσεις που έκαναν στο αίμα ανιχυετηκε ο υιός.
έχω δει αποτελέσματα με 1/1000 , 1/4000 και 1/9000
η κλινική εικόνα του κάθε αποτελέσματος ήταν ενετλώς διαφορετική.
Η γνώμη μου είναι να ρωτήσεις 2 διαφορετικους κτηνιατρους με τα συγκεκριμένα δεδομένα τη δική τους επιστημονική προσεγγιση , ότι και να πουμε εμεις είναι βασισμένο σε εμπειρίες αλλά σίγουρα όχι στις σπουδές ή στην ειδίκευση που θα έχει ένας κτηνίατρος.
Οπότε, χτες μιλήσαμε με το καταφύγιο που τη φιλοξενεί και η μικρή μας Joyce έρχεται σήμερα το απόγευμα στο σπίτι!

Θέλουμε πραγματικά να σας ευχαριστήσουμε για τις πολύτιμες γνώμες σας, η αλήθεια είναι ότι αν δεν ανέβαζα αυτό το θέμα, θα μέναμε στην άποψη του πρώτου γιατρού που είπε να μην την πάρουμε. Οι προτροπές σας όμως μας έκαναν να το ψάξουμε περισσότερο. Οπότε συμβάλλατε όλοι σε αυτή την υιοθεσία.

Μετά το Πάσχα θα ανεβάσουμε και φωτογραφίες από το νέο δίδυμο (Mel + Joyce)

L0uk0umas
Δραστήριο μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
m.alatzopoulou
Νεοφερμένο μέλος
Και εγώ πρόσφατα ανακάλυψα οτι και τα 3 μου γατάκια (18, 15 & 12 μηνών) είναι θετικά σε λοιμώδη περιτονίτιδα με δείκτη και τα τρία 1/400.
Μπήκα στην διαδικασία των εξετάσεων γιατί η μεσαία μου σταμάτησε να τρώει..
Μου είπαν οτι έχει νοσήσει γιατί ήταν πολύ ανεβασμένες οι ολικές πρωτεΐνες και είχε αρχίσει να κάνει ανοσοκαταστολή.
Μετά από αντιβίωση που πήραν και τα τρία, η μικρή είναι λίγο καλύτερα, αλλά την κυνηγάω για να φάει και πολλές φορές την ταΐζω με σύριγγα..
Η αλήθεια είναι οτι ανυσηχώ πολύ.. δεν ξέρω τι παραπάνω μπορώ να κάνω για να χαμηλώσει ο δείκτης...
moukelis
Επιφανές μέλος
Λυπαμαι που νοσει το γατακι σας,δυστυχως δεν ειναι ο δεικτης που πρεπει να κατεβει μονο,αλλα οι ολικες πρωτεϊνες.Αν εχει αρχισει να νοσει ειναι δυσκολα τα πραγματα.Εχει μαζεψει υγρο;
m.alatzopoulou
Νεοφερμένο μέλος
Ο γιατρός είπε οτι μπορεί με σωστή φροντίδα να ξαναγυρίσει στο στάδιο του φορέα... Αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο που να ανοίγει την όρεξη, πέρα από βιταμίνες και ένα πατέ που δίνω πολύ εμπλουτισμένο... Υπάρχει κάποιο άλλο είδος θεραπείας που μπορεί να μην γνωρίζει? Το 1/400 είναι πολύ άσχημος δείκτης?
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Όχι, δεν έχει μαζέψει υγρό, ούτε έχουν πειραχτεί συκώτι και νεφρά. Από την αφαγία είχε αρχίσει να παθαίνει ανοσοκαταστολή, αλλά οι ολικές είναι στα ύψη. Το κακό είναι οτι εξακολουθεί να μην έχει ιδιαίτερη όρεξη... Με ταισμα με σύριγγα έχω καταφέρει να πάει 100 γρ... Αλλά δεν ξέρω τι να κάνω για της ενισχύσω την όρεξη και τον οργανισμό γενικότερα...
Ο γιατρός είπε οτι μπορεί με σωστή φροντίδα να ξαναγυρίσει στο στάδιο του φορέα... Αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο που να ανοίγει την όρεξη, πέρα από βιταμίνες και ένα πατέ που δίνω πολύ εμπλουτισμένο... Υπάρχει κάποιο άλλο είδος θεραπείας που μπορεί να μην γνωρίζει? Το 1/400 είναι πολύ άσχημος δείκτης?
1/400 δεν είναι μεγάλος δείκτης...είναι απο τους χαμηλούς ας πούμε..δεν είναι καν δείκτης που δείχνει οτι το ζώο νοσεί..το θέμα ομως δεν είναι ο δείκτης αλλά οι ολικές πρωτείνες!
m.alatzopoulou
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
m.alatzopoulou
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool