Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος

Ενώ λες ότι τρώει, έστω και λιγότερο από πριν, και δεν ενεργείται για 4 μέρες.... που πηγαίνουν αυτά που τρώει;;; Μένουν μέσα της...
Και έχω μια φοβία με τον ειλεό... μπορεί να λέω και βλακείες... Γ'αυτό ρώτα τον κτηνίατρο καλύτερα πριν κάνεις οτιδήποτε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλύτερα να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου...
Ενώ λες ότι τρώει, έστω και λιγότερο από πριν, και δεν ενεργείται για 4 μέρες.... που πηγαίνουν αυτά που τρώει;;; Μένουν μέσα της...
Και έχω μια φοβία με τον ειλεό... μπορεί να λέω και βλακείες... Γ'αυτό ρώτα τον κτηνίατρο καλύτερα πριν κάνεις οτιδήποτε!![]()
Απ' ότι μου είπε ο κτηνίατρος αν είχε ειλεό θα έκανε εμετό και θα έβγαζε αίμα από πίσω. Τα αέρια δείχνουν ότι το έντερο κάνει ζυμώσεις αλλά χρειάζεται να σφίξουν - εγώ βέβαια νομίζω ότι έχει μέσα σφιχτά κόπρανα αλλά για κάποιο λόγο δεν τα βγάζει.
marina289
Περιβόητο μέλος
κατανιδου ιωαννα
Νεοφερμένο μέλος
Μου πρότεινε αυτά τα χάπια για δέκα μέρες και παράλληλα χθες που του μίλησα μου είπε να της δώσω και παραφινέλαιο. θα το δοκιμάσω κι αυτό και αν δε γίνει τίποτα μάλλον θα της κάνω κλύσμα. Δε βλέπω άλλη λύση.Και τί σου πρότεινε ο κτηνίατρος;;;; Τα χάπια που λες;;;
Τα έχεις χρησιμοποιήσει; Είναι αποτελεσματικά; Γιατί κι εγώ άλλη λύση δε βλέπω.εχει στα φαρμακεια κλεισματα παιδικα γλυκερινης!!!!βοηθουν απιστευτα και ειναι πολυ ευκολα στη χρηση και φθηνα!
moukelis
Επιφανές μέλος
κατανιδου ιωαννα
Νεοφερμένο μέλος
Ξέρει κανείς κτηνιάτρους στο Μεσολόγγι ή στο Αγρίνιο;δεν υπαρχει περιπτωση να τραυματησεις το ζωακι κανωντας του κλισμα...ειναι ετσι φτιαγμενα που δεν υπαρχει περιπτωση...παντως εγω οτι ηταν να εκανα θα το εκανα γρηγορα γιατι σε περιτωση κοπροστασης θα χρειαστει ναρκωση ναι αδεισμα του εντερου...πανε σε ενα φερμακειο και παρε να δεις ποσο μικρο και ευχρηστο ειναι ενα παιδικο κλισμα..εγω μια γατουλα που φιλοξενουσα και ειχε το ιδιο προβλημα μεσα σε λιγα λεπτα ειχε ενεργηθει το ζωακι.επισης καλο ειναι να τρωει κονσερβα και μονο,οι κροκετες κανουν τα κοπρανα πιο συμπαγη.
κατανιδου ιωαννα
Νεοφερμένο μέλος
Έχω βρει έναν κτηνίατρο, απλά επειδή δεν τον ξέρω έλεγα μήπως κανείς έχει κάποιον υπόψην του. Θα την πάω σήμερα γιατί και κλύσμα που της κάναμε το βράδυ δεν έγινε τίποτα, λίγα καφέ υγρά μόνο βγήκαν. Το θετικό είναι ότι η κοιλίτσα της είναι πιο μαλακή εξαιτίας και του παραφινέλαιου που της δίνουμε από χθες το πρωί.αν δεν εχεις καποιον να σου συστησει ,θα βρεις στον χρυσο οδηγο.
lili.
Δραστήριο μέλος
και μενα το σιαμεζακι μου, ο αλεχ μου δεν ενεργειται εδω και 3 μερες! τρωει ξηρα τροφη...μηπως θα πρεπει να τον ταισω κατι αλλο να λειτουργησει το εντερακι του?
Το καλύτερο τελικά απ' ότι μου είπε ο κτηνίατρος είναι να μην τον ταϊζεις καθόλου αφού δεν ενεργείται. Υποτίθεται ότι βοηθάει το παραφινέλαιο και το κλύσμα, αλλά στη δικιά μου περίπτωση δεν έκαναν τίποτα γιατί η κατάσταση ήταν προχωρημένη. Επισκέψου τον κτηνίατρο σου άμεσα, γιατί σε μένα η κατάσταση εξελίχθηκε σε κοπρόσταση και αναγκάστηκε να την ναρκώσει για να της αδειάσει το έντερο με το δάκτυλο. Της έβαλε τρεις σύριγγες παραφίνη για να κάνει τη δουλειά του. Τώρα το έντερό της λειτουργεί καλά αν και τις τελευταίες φορές έβγαλε και λίγο αίμα με τα κόπρανα. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Αν είναι στειρωμένος και δεν κινείται πολύ ίσως χρειάζεται να αλλάξεις τη διατροφή του. Θα σου πει ο κτηνίατρος. Εμένα μου πρότεινε ειδικές κροκέτες, με φυτικές ίνες για να βγαίνουν τα κόπρανα πιο μαλακά και όντως κάνουν δουλειά, όπως επίσης και γρασίδι και γιαούρτι, τα οποία όμως τώρα τα σταμάτησα για να ελέγξω την κατάσταση με το αίμα.
escape
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολύ πιθανόν, αλλά μήπως το πρόβλημα το έχει πολλές μέρες τώρα και άρα πρέπει να τον δει κτηνίατρος; Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα αν κάνεις μασάζ στην κοιλίτσα του. Εγώ όταν της έκανα μπορούσα να αισθανθώ τα κόπρανα που είχαν πλέον σφίξει πολύ και δεν μπορούσαν να βγουν και οι μαλάξεις μου της προκαλούσαν αέρια.Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον έναν γάτο μου. Το κακό είναι ότι δε θα καταλάβαινα ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί έχω άλλα 4 γατιά, ώσπου μι αμέρα τον είδα να κάθεται στην αμμολεκάνη του για περίπου 10 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα. Του έδωσα 2 φόρες ως τώρα παραφινέλαιο (με μίσησε!) αλλά και πάλι δεν ξέρω τι κάνει. Πρόσεξα, επίσης, ότι θέλει να βγαίνει έξω περισσότερο από πριν. Μήπως ψάχνει ενστικτωδώς να φάει πρασινάδα;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool