Δεν θέλει αγκαλιές...

υπαρχει γατα που να της αρεσουν οι αγκαλιες; Η ολη διαδικασια, ανυψωση στον αερα και μετα να πρεπει να γατζωθουν πανω μας με το βλεμμα "θα ειμαι για πολυ ωρα ετσι;" δεν νομιζω να τους ειναι τοσο ευχαριστα.
Ουτε η δικια μου θελει αγκαλιες. Οταν τη παιρνεις αγκαλια εχει ενα χαζο απορημενο υφος που ειναι ναι μεν ολα τα λεφτα αλλα φαινεται πως δυσανασχετει οποτε οταν την αφησεις ξανα στο εδαφος, φευγει συναμενη κουναμενη. Μπορει να ειναι πολυ χαδιαρα με μουσουδιες, νιαουρισματα οταν θελει χαδια, να με αφηνει να τις χαιδευω πατουσιτσες αλλα αγκαλια γιοκ. Φυσιολογικο ειναι νομιζω για καθε γατα :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Χρειάζομαι συμβουλές! - Δεν θέλει την αγκαλιά

A, o δικος μου οταν εχει ορεξη για αγαπουλες ερχεται μονος του για αγκαλια :P Απο μικρο τον σηκωνα συνεχεια, και ειτε που εμαθε, ειτε που δεν τον πειραζε ποτε ;) Ακομα και τωρα που ζυγιζει 5 κιλα και ειναι καπως ζορε να τον σηκωσω, οταν τον παρω αγκαλιτσα μου κανει μουσουδιες. Αυτο βεβαια οταν εχει ορεξη για αγαπουλες :P Αν δεν εχει, καθεται λιγο, κοιταζει γυρω γυρω σαν τον χανο και μετα μου σπρωχνει την μουρη με το πατουσι και προσπαθει να φυγει :P Εχει πολλη φαση να δειτε πως τον πιανει το αγορι μου, και τον βαζει στην ποδια του να καθεται σαν παιδι, ειναι τρομερο :D Και καθεται πολυ ωρα, θα βγαλω φωτο να σας δειξω καποια στιγμη :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με αποφεύγει ο γάτος μου!!! :(

Λοιπον παιδιά,το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να αντισταθω στον γατο μου και αυτο εχει δυσαρεστες για μενα συνεπειες.
Οταν ειμαι σπιτι θελω συνεχεια να τον εχω αγκαλια και να τον ζουλαω,να τον φιλαω και να τον χαιδευω.Το θεμα ειναι οτι το γατι παραπονιεται που το παιρνω απο την ησυχια του και το τσιγκλαω και επειδη δεν μπορω να τον αφησω με γρατσουναει και φευγει.
Μονο οταν του βαζω τροφη και νερο ή οταν τρωω εγω με πλησιαζει.Κατα τα αλλα οταν βλεπει τους γονεις μου αρχιζει να γουργουριζει κ τριβετε στα ποδια τους τοσο που δεν μπορουν να περπατησουν :worry: Τους ζηλευω...Αυτοι ομως μονο τον κοιταν και τον καμαρωνουν και τον χαιδευουν μονο οταν εχει αυτος διαθεση.Ξερω οτι ειναι λαθος να τον παιρνω αγκαλια οποτε θελω και οτι πρεπει να σεβομαι τις επιθυμιες του ομως μου ειναι δυσκολο να 'κοψω' την κακη αυτη συνηθεια.Τα χερια μου δεν ειναι για κοσμο....αφηστε.

Η γνωμη σας ποια ειναι?Θελω να τον κανω να με συμπαθησει και οταν τον χαιδευω να χαιρεται κι αυτος μαζι μου...κι οχι να κουναει τσαντισμενος την ουρα.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Με αποφεύγει ο γάτος μου!!! :(

Καλημερα.Μονη σου λες τη λυση βασικα.Απλα..θα πρεπει να κοψεις αυτη τη συνηθεια.Τα ζωακια μας,ειναι ζωντανοι οργανισμοι,με προσωπικοτητα,επιθυμιες κλπ.Δεν ειναι κουκλακια..που τα κανουμε οτι θελουμε.:) Ειναι προφανως βασανιστικο αυτο για το ζωακι,για αυτο και σε αποφευγει.Αστο να σε πλησιασει μονο του.Και τα δικα μου δεν θελουν αγκαλια,και εννοειται οτι δεν τα πιεζω.Αν ηρεμισει σιγα σιγα θα σε εμπιστευτει,ομως εφοσον δεν θελει αγκαλια...θα πρεπει να το σεβαστεις και να μην το κανεις.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η μόνη περίπτωση να μπορέσεις να τον κρατήσεις αγκαλιά είναι όταν είναι αγουροξυπνημένος. Έχω παρατηρήσει πως τότε τα κάνεις ότι θέλεις και κάθονται ήσυχα για λίγα (δυστυχώς) λεπτά. Μετά θα τραγουδάς το:

«Τον λατρεύεις κι αυτός να μη σε θέλει
τον ζηλεύεις κι αυτόν να μη τον μέλει
Ν’ αγαπάς και να μην αγαπιέσαι
τι καημός τι καημός» !!!!!!! :whistle:

Kαλημέρα,

Μου θυμίζεις την κόρη μου που είναι 9,5 χρονών και δεν την θέλει καμμία από τις 4 γάτες που έχουμε σπίτι. Ολο παραπονιέται ότι δεν την θέλουν, πως να την θέλουν αφού όταν τα πιάνει τους βάζει την ψυχή. Και αυτή θέλει να τα αγκαλιάζει και να τα ζουλάει αλλά αυτά βγάζουν νύχια (μόνο σε εκείνη).Γιαυτό φρόντισε να συγκρατήσε και αυτά θα είναι πάντα κοντά σου είτε τα ταίζεις είτε όχι. ;)

Μετά θα τραγουδάς το:

«Τον λατρεύεις κι αυτός να μη σε θέλει
τον ζηλεύεις κι αυτόν να μη τον μέλει
Ν’ αγαπάς και να μην αγαπιέσαι
τι καημός τι καημός» !!!!!!! :whistle:
:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

στο θέμα μας: συμφωνώ με τους προλαλήσαντες: δεν πρέπει να αναγκάζεις το γατάκι να κάθεται πάνω σου όταν εκείνο δε θέλει. πρέπει να το αφήνεις να σε πλησιάζει μόνο του.

:hehe::hehe::hehe:Καλημερα!!!!!11...Γελαω γιατι αυτο ειναι και το δικο μου απωθυμενο...Να τα εχω αγκαλια και να τα χαιδευω....Ομως κανενα απο τα δυο μου γατια,δεν την θελει την αγκαλια....Το εχω αποδεχτει και το μονο που κανω ,ειναι να τα παιρνω αγκαλια για κλασμα του δευτερολεπτου ,απλως για να μου φυγει ο καημος και τα αφηνω πριν αρχισουν να διαμαρτυρονται.

Παιδιά είμαι πολύ χαρούμενη!!:clapup:(ελπιζω να κρατησει) Ο Γκίζμο μου τώρα κάθεται να τον χαιδέψω τελευταία και γουργουρίζει κιόλας.Αλλα φρόντισα να αλλάξω πρώτα εγώ συμπεριφορα...το μονο που εκανα τις τελευταίες μέρες ήταν να τον ταίζω και να τον κάνω να παίζει μαζί μου με έξυπνο τρόπο.Παίζαμε κάτι σαν 'ποδόσφαιρο' με μια μπαλίτσα απο αλουμινοχαρτο.Σταδιακα αρχισα να τον χαιδευω στο κεφαλακι και τωρα οταν με βλεπει γουργουρίζει πριν τον χαιδεψω.Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες!

Η γάτα μου δε με θέλει πια;

Καλημέρα σας,
είμαι νέα εδω κ ήθελα να σας πω το πόνο μου...
Εδω κι ένα χρόνο έχω υιοθετησει 1 γατούλα, τη Ντάβι. Ποτε δεν έιχα γατες αλλα αυτη μου έκλεψε τη καρδια!
Οταν φευγω απο το σπίτι για διακοπες ( 4-5 μέρες) την αφήνω σε ενα ζευγαρι φίλων που τη λατρεύουν.
Τώρα που έφυγα για διακοπές 2 εβδομάδες, πήγα χτες να τη πάρω κ η γατα με το που με είδε, εξαφανίστηκε κάτω απο το κρεβάτι κ δε ξαναβγήκε...Με το που πηγαινα να τη πλησιασω έτρεχε να φύγει.....:(
Η Ντάβι έχει μεγαλώσει στα πούπουλα πραγματικα, δεν μπορω να καταλαβω γιατι δε με θέλει πια...
Τσαντίστηκε που την άφησα?
Μήπως εκεί περναει καλύτερα κ δε με θέλει?
Μήπως φοβήθηκε την μετακινηση με το αυτοκίνητο, που καθε φορά που μπαίνει νομίζω πως θα πάθει ανακοπή απο το φόβο της, κ με συνδιασε με αυτό????????

Τι να κανω??? Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα...:worry:
Ευχαριστώ πολύ....:(

Απάντηση: Η γάτα μου δε με θέλει πια???

Καλημερα.Σαφεστατα και δεν ειναι ετσι.Και ο δικος μου ο γατος ,οταν λειπω για ταξιδι και επιστρεψω,ακριβως την ιδια συμπεριφορα εχει..και φαντασου οτι τον αφηνω στο σπιτι μου,ουτε μετακινηται,ουτε αλλαζει περιβαλλον.Μια χαρα λογικο ειναι να ειναι καπως ανησυχος..ή και τρομαγμενος ακομα,γιατι στις γατες δεν αρεσουν καθολου οι αλλαγες.Βεβαια εξαρταται και απο τον χαρακτηρα τους.Καποιες προσαρμοζονται πιο ευκολα απο τις αλλες.Τιποτα να μην κανεις.Αφησε τον να ηρεμισει και να προσαρμοστει παλι.
Μην ανησυχεις..θα επανελθει στα φυσιολογικα του μετα απο λιγο.Και να ξερεις οτι τα ζωα δεν σκεφτονται οπως οι ανθρωποι.Εσυ τα εχεις αυτα στο μυαλο σου,οχι ο γατος.:)

Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση σου....
Η γάτα είναι ακόμα σπίτι της φίλησ μου γιατι οπως καταλαβαίνεις χτεσ με το που με είδε τη κοπάνισε κ δεν εβγαινε με τιποτα...:(
Επειδή τέλος αυγούστου θα φύγω για μια βδομαδα ακόμα, μήπως καλύτερα να την αφηνα σπίτι μέσα? πολλοι το κάνουν ακούω, αλλα η συγκεκριμενη που βγαίνει πολύ έξω λόγω περιοχής ( είναι πολύ ησυχα πάνω σε βουνό έχει φίλες κλπ.) φοβάμαι μη σαλταρει κλεισμένη μέσα.....
Αλλα με αυτη τη συμπεριφορα, δε ξερω πλέον τι ειναι καλυτερα......:redface:

Απάντηση: Η γάτα μου δε με θέλει πια???

θα μπορουσαν οι φιλοι σου να πανε στο σπιτι σου οταν θα φυγεις τον αυγουστο?
ξερεις μια δυο φορες να τησ αλλαξουν νερακι, να καθαρισουν την αμμο κτλ κτλ
εγω με τις δικες μου ετσι κανω δεν τισ πηγαινω σε φιλους βαζω τους φιλους να πανε στο σπιτι
μας και απλα να τις δουνε αν ειναι καλα
ισως η μεταφορα να τον τρομαξε
και οσο να πεις στις γατες αρεσει το σπιτι τους
δοκιμασε το μπορει να ειναι καλυτερα και μη φοβασαι δε θα παθει κατι αν δεν βγει μια
βδομαδα εξω
θα του το αναπληρωσεις οταν γυρισεις

Βρε μην στενοχωριέσαι. Δεν είναι τίποτα. Απλά πιέστηκε η γατούλα και αντέδρασε άσχημα. Να την πάρεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κοντά σου και όταν θα ξαναλείψεις να την αφήσεις σπίτι με φαγάκι και νεράκι και κάποιον να έρθει 2-3 φορές να επιτηρεί. Όσες λιγότερες αλλαγές περιβάλλοντος τόσο το καλύτερο!

συμφωνώ απόλυτα με τους παραπάνω! δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι... οι γάτες δεν προσαρμόζονται εύκολα σαν τους ανθρώπους, δένονται με τον χώρο τους.

καθε γατα εχει κι αλλο χαρακτηρα,οπως κι οι ανθρωποι,ο δικος μου ειναι τοσο παραξενος που οταν λειπω πρεπει να του αφησω τη μπυτζαμα μου να την μυριζει,ομως οταν επιστρεφω μου γυριζει την πλατη.οταν πηγαινουμε τα χριστουγεννα στο αλλο μας το σπιτι στον πειραια,κλαιει για κανα-δυο μερες μετα του αρεσει και βολευεται και το ιδιο κανει οταν επιστρεφουμε πατμο,ενοηται οτι συχαινεται τα καραβια και τα ταξιδια,ομως μην τον αφησεις μονο του,ισως να χαθει,και να το μετανιωσεις.αστον να κανει τα δικα του εσυ να επιμενεις,ειναι το δικο σου παιδι ,εσυ βαζεις τους κανονες,κι εμενα με πληγωνει οταν κλαιει που τον παω πειραια,αλλα ξερω οτι οσο ωραια κι αν ειναι στο βουνο,δε θα επιβιωσει αν τον αφησω εδω μονο του για ενα μηνα που λειπουμε.περιμενουμε νεοτερα!

Περσική γατούλα που δεν θέλει αγκαλιές!

Γεια σας,εχω μια Περσική γατούλα ενάμιση έτους την Μελώδια η όποια δεν θέλει πολλές αγκαλιες,ουτε και έρχεται να κοιμηθεί στο κρεβάτι μας.Παλιοτερα είχα έναν Σιαμεζο γατουλη ο όποιος ήταν όλο αγκαλιές και ύπνο στο κρεβάτι μου,αυτα περίμενα και από την Μελώδια αλλά όμως δεν τα κάνει και έχω λιγάκι προβληματιστη!Εχει να κάνει με την προσωπικότητα των Περσικών η φταίω εγώ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Περσική γατούλα που δεν θέλει αγκαλιές!

Οι περσικες απ'οτι ξέρω ειναι πολυ χαδιαρες! Καθε γατα,ανεξαρτητου ρατσας,εχει τον χαρακτηρα της και την προσωπικότητα της.
Κανουν οτι θέλουν ,οποτε θέλουν αυτές .Ισως να θελει τον χρόνο της,αλλα και πάλι μην τη συγκρίνεις με την παλιά σου γατα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mε απασχολει ακριβως το ιδιο αυτο το διαστημα με μια exotic, τελικα αυτο που καταλαβα η καθε ρατσα απλα δινει καποια χαρακτηριστικα απο κει και περα καθε ζωο εχει δικια του προσωπικοτητα και το τι του αρεσει και τι οχι εξαρταται απο αυτο. Εγω αν προσπαθω να περνω την περισσοτερη ωρα παιζοντας μαζι του και αλλες απλα παρατηροντας το.
Αληθεια ποσο καιρο την εχεις ?

Την εχω περιπου εναμιση χρονο,δεν εχω γενικοτερα προβληματα συμπεριφορας,μονο τις αγκαλιες που δεν θελει και οτι ειναι γενικα ειναι λιγο απροσεχτη και κανει ζημιες!Συγουρα ειναι ξεροκεφαλη και οταν βαλει κατι στο μυαλο της θα το κανει.Ολα αυτα παντα συγκρινομενη με τον σιαμεζο που ειχα,ο οποιος ηταν υποδειγμα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back