KASSIANI
Νεοφερμένο μέλος
Είμαι νέο μέλος στην παρέα σας και θα ήθελα να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου μαζί σας!
Πριν από 3 μήνες περίπου απέκτησα μια γατουλα (τεσσερα μηνων τότε), η οποία ήταν πολυ ντροπαλή και ερχόταν και κούρνιαζε συνέχεια στην αγκαλιά μου και κάθονταν πάνω στα πόδια μου! Μετά από λιγο καιρό και μετά από αρκετά μαλώματα, διότι έκανε πολλές ζημιές, η γάτα μου έγινε πιο απόμακρη και σε καμία περίπτωση πλέον δεν κάθεται στην αγκαλιά μου! Υπάρχει περίπτωση να το προκάλεσα εγώ αυτό και τώρα να έχω δημιουργήσει μη αναστρέψιμες καταστάσεις; Λέτε να τρέφει κάποια απέχθεια ή φόβο επέναντι σε εμένα; Η μήπως φταίει το ότι η γατούλα μου μεγάλωσε αρκετά και δεν κάθεται αγκαλιά; Αυτά ως προς την αγκαλιά, γιατί κατά τα άλλα και μου γουργουρήζει και μου τρίβεται όταν θέλει!
Σας παρακαλώ να μου απαντήσετε σύντομα! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σημείωση: Με την γάτα μου δεν μαλώνω πια! Όλα είναι τέλεια και την αγαπώ πολύ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KASSIANI
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν, ας γίνω πιο συγκεκριμένη! Το μάλωμα ήταν φωνές και ξυλιές στον ποπό (όχι πολύ δυνατές, αλλά ικανές να τις νιώσει)! επειδή δεν είχα ποτέ στην ζωή μου κατοικίδιο, έτσι μου συνέστησαν να αντιδράω σε περίπτωση που έκανε ζημιές! Αλλά μάλλον χειρότερα τα έκανα! αυτο συνέβαινε για κανένα μηνα! Μετά η γατούλα ηρέμησε και τώρα υπάρχει σχεδόν απόλυτη σύμπνοια μεταξύ μας, αν εξαιρέσεις το γεγονός αυτό! Το ότι πλέον σε καμία περίπτωση δεν θα έρθει να κουλουριαστεί στα πόδια μου και να κάτσει για ώρα εκεί ήρεμη. Αν της ανοίξω την πόρτα του μπαλκονιού, μπορεί να είναι και σχεδόν όλη τη μέρα έξω και θα μπεί μέσα μόνον για να φάει, να κοιμηθεί η να κάνει καμιά βόλτα μέσα στο σπίτι, έτσι για να αλλάξει παραστάσεις μάλλον! Θα έρθει και κανα δύο φορές μέσα στην ημέρα να τριφτεί επάνω μου και να γου γουργουρήσει, αλλά ως εκεί! Είναι πιο περήφανη και μοχαχική θα έλεγα! Έχω ψάξει στο διαδίκτυο αρκετές φορές μπας και βρώ κανένα ανδιαφέρον άρθρο γ ια την ψυχολογία της γάτας, αλλά στάθηκα άτυχη!
Α ξέχασα να σου πω ότι την γατούλα μου την έφερε ο αρραβωνιαστικός μου, ο οποίος μένει μαζί μας μόν τα σαββατοκύριακα, λόγω δουλειάς σε άλλη πόλη! Τι ξέρεις για την ζήλια της γάτας; Α και κάτι άλλο σε παρακαλώ! Τρομάζει χωρίς να υπάρχει ορατός για εμένα λόγος, αλλά μάλλον όχι για εκείνη και μετά πάει να κρυφτεί στο μπαλκόνι του γείτονα και καμιά φορά ξεχνάει και να γυρίσει! Γυρνάει μόνο αν κάνω θορυβο με την σακούλα της τροφής της! Πως θα την κάνω να με εμπιστευτεί απόλυτα! Διότι μάλλον περί εμπιστοσύνης πρόκειται!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

mystery_cats
Νεοφερμένο μέλος
Κανε ομως αυτα που θα σου πουν τα παιδια εδω, που γνωριζουν πολλα απο γατουλες και ισως κατι να καταφερεις! 
KASSIANI
Νεοφερμένο μέλος
Ένα ένα τα θυμάμαι! Σόρρυ παιδιά! Μου έχουν πει πως οι γάτες αδυνατούν να θρέψουν οποιοδήποτε συναίσθημα αγάπης απέναντι στο αφεντικό τους! Ισχύει; Δεν αγαπούν; Επίσης, ότι δεν ξεχνούν και εκδικούνται! Ισχύει και αυτό; Γενικώς όμως έχω καταλάβει ότι κυκλοφορεί πολύ ημιμάθεια και παραφιλολογία!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ειναι αληθεια παντως οτι οι γατουλες δεν ειναι οοοολες και πολυ της αγκαλιας.Κανε ομως αυτα που θα σου πουν τα παιδια εδω, που γνωριζουν πολλα απο γατουλες και ισως κατι να καταφερεις!
![]()
Είναι αλήθεια, αλλα συνήθως αυτό δεν αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη.
Eυχαριστώ για την ανταπόκριση παιδιά! Αλλά μπορείτε να μου δώσετε μια δυο συμβουλές, εάν αυτό είναι εφικτό, για το πως μπορώ να κάνω την γατούλα μου να με εμπιστευτεί; Δεν σας κρύβω βέβαια ότι λόγω της απειρίας μου με ζωα και δη με τις γάτες, μπορεί να μην συβαίνει και τίποτα και να μεγαλοποιώ εγώ τα πράγματα! Δεν ξέρω! ίσως και να μην μπορώ να κατανοήσω την φύση της γάτας γενικότερα! Οι δικές σας γατούλες πως είναι μαζί σας;
Να μη την χτυπάς, να μη της φωνάζεις, να την αφήνεις να σε προσεγγίσει αυτή και να μη την κυνηγάς για χάδια, να της δίνεις λιχουδιές και να ασχολείσαι μαζί της παίζοντας.
Ο δικός μου δεν θέλει αγκαλιές και χάδια, αλλά ήταν από μικρός έτσι. Βασικά θέλει χάδια, αλλά μόνο όταν θέλει αυτός
Δεν τον έχουμε χτυπήσει ποτέ, δεν του έχουμε υψώσει την φωνή μας εκτός από ένα απότομο "ΜΗ" όταν κάνει κάτι που μπορεί να θέσει την ζωή του σε κίνδυνο, δεν τον τρομάζουμε, δεν τον μαλώνουμε και γενικά αν κάνει "αταξίες" ή αν λερώσει (πολύ σπάνια φαινόμενα) δεν εκνευριζόμαστε. Αντίθετα μάλιστα, τον καλοπιάνουμε και του δίνουμε λιχουδιές. Είναι πολύ σημαντικό κατ' εμέ να μη τα τρομάζουμε. Κάποιοι χρησιμοποιούν νεροπίστολα και τενεκεδάκια με κέρματα για να τα τρομάζουν ώστε να μη κάνουν αταξίες. Εγώ είμαι κατά. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που μπορεί να θυμώσει μια γάτα. Για παράδειγμα όταν τους κόβεις τα νύχια ή όταν τα χτενίζεις. Ο δικός μου θα φωνάξει και θα τον αφήσω. Κακία δεν μου έχει κρατήσει ποτέ. Είναι πολύ σημαντικό να σε εμπιστεύεται και σίγουρα η εμπιστοσύνη δεν χτίζεται με τρόμο και ξύλο.
Ένα ένα τα θυμάμαι! Σόρρυ παιδιά! Μου έχουν πει πως οι γάτες αδυνατούν να θρέψουν οποιοδήποτε συναίσθημα αγάπης απέναντι στο αφεντικό τους! Ισχύει; Δεν αγαπούν; Επίσης, ότι δεν ξεχνούν και εκδικούνται! Ισχύει και αυτό; Γενικώς όμως έχω καταλάβει ότι κυκλοφορεί πολύ ημιμάθεια και παραφιλολογία!
Καμία σχέση. Αν δεν με αγαπούσε δεν θα έτρεχε από πίσω σε όποιο δωμάτιο και αν πήγαινα. Δεν θα ερχόταν κάθε πρωι στο κρεβάτι μου να με ξυπνησει με γουργούρισμα και νάζια. Δεν θα με περίμενε στην πόρτα όταν θα επέστρεφα από έξω. Δεν θα με έγλειφε για να δείξει πόσο με εκτιμάει. Δεν θα έτριβε το κεφάλι του πάνω μου, ούτε θα "ζύμωνε". Επίσης δεν θα έκανε τούμπες δείχνοντας την κοιλιά του και παροτρύνοντας με να την χαιδέψω. Όταν η γάτα δείχνει την κοιλιά της και επιθυμεί να την χαϊδέψεις εκεί σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται και δεν φοβάται μη της κάνεις κακό.
Εννοείται πως δεν εκδικούνται. Δεν ξέρω αν ξεχνούν ή όχι, αλλά σίγουρα όταν έχεις χάσει κανείς την εμπιστοσύνη της γάτας του, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία πια αν θυμάται ή όχι.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σου ξαναλεω..μην ακους τιποτα απο ασχετους ανθρωπους.Ενημερωσου σωστα..διαβασε εδω αρθρα και θεματα..και θα δεις οτι τιποτα απο αυτα που σου εχουν πει δεν ισχυει.
Ξερεις ποσες φορες μου εχουν χδειξει την αγαπη τους τα μικρα μου;Και οπχι μονο τα δικα μου.Αλλα και τα αδεσποτα που φροντιζα στο προηγουμενο σπιτι.Ειχα εναν γατουλη,που οταν ερχοταν,μπορει να πειναγε πολυ,αλλα ΔΕΝ αγγιζε το φαγητο που του εβαζα μπροστα του,αν πρωτα δεν τον χαιδευα.
Απλα η γατα ειναι ανεξαρτητη..και δεν εχει τα χαρακτηριστικα του σκυλου,και πολλοι...αν δεν ειναι δουλοπρεπη το ζωακι..να εχει σκυλισια συμπεριφορα δηλαδη,θεωρουν οτι δεν αγαπουν κιολας.Ποσος εγωισμος;
Εμενα κανενα απο τα δικα μου δεν ερχεται στην αγκαλια μου.Ουτε καθεται..οταν τα παιρνω εγω.Ομως θα μου ερθουν για χαδια,και η μικρη μου με ακολουθει παντου γουργουριζοντας.Ο μεγαλος παλι εχει διαφορετικο χαρακτηρα.Δεν θελει πολλα πολλα,θελει τα χαδια οταν τα θελει αυτος..και πολυ καλα κανει.Εχουν την προσωπικοτητα τους τα ζωα.Δεν ειναι κουκλακια και παιχνιδακια να τα κανουμε οτι θελουμε.
Τα ζωα πρεπει να τα σεβομαστε.Μην την ξαναχτυπησεις,φροντιζε την,μην την πιεσεις για χαδια..μονη της θα σου ερχεται και ολα καλα θα πανε.Ομως δεν μπορω να μην σου επισημανω,οτι το να βγαινει εξω...ειναι πολυ επικινδυνο.Εκ πειρας σου λεω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των γατιων που βγαινουν εξω...καποια στιγμη θα την παθουν.Ειτε δεν θα ξαναγυρισουν,ειτε θα πανε απο αμαξι,ειτε απο φολα ή ασθενεια.ΑΣν λοιπον θες ζωντανο το γατο σου,θα σε συμβουλευα να μην τον αφηνεις εξω.

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εν πάσει περιπτώσει, προσπάθησε να μην της φωνάζεις, να μην εκνευρίζεσαι, να μην την πιέσεις για χάδια κι αγκαλιές - όταν θέλει να είσαι σίγουρη ότι θα έρθει από μόνη της - και προς Θεού ΜΗΝ την χτυπάς.
Νομίζω πως ένα ΜΗ με σταθερή κι ήρεμη φωνή όταν κάνει σκανδαλιές ή όταν κάνει κάτι επικίνδυνο για αυτήν, είναι αρκετό.
Κάνε της λίγα χάδια, παίζε μαζί της, δίνε της να φάει κάτι που θα της αρέσει κι επιβράβευε την όταν κάνει κάτι θετικό.

KASSIANI
Νεοφερμένο μέλος
dolphin22
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dolphin22
Νεοφερμένο μέλος
!!ειναι νεα γατομαμα. . δεν ξερω απο γατες!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Καταρχην οσον αφορα την αγκαλια.Εννοεις οτι πριν την στειρωση ερχοταν στην αγκαλια σου,και μετα την στειρωση δεν το κανει;ή γενικα δεν ερχοταν στην αγκαλια σου;
Παντως εμενα δεν αλλαξαν καθολου συμπεριφορα μετα την στειρωση.Ακριβως τα ιδια σκατουλια ειναι.

.Γενικα,αγκαλιες δεν θελουν.Οσον αφορα το εξω.Καλο θα ηταν η αυλη σου να ειναι περιφραγμενη ετσι ωστε να μην μπορει να βγει εξω απο αυτην.Δυστυχως,απο αυτα που εχουμε δει,...ασφαλεια δεν υπαρχει εξω απο το σπιτι μας.
.Σε χωριο μενω,και βλεπω συνεχεια πατημενα γατια απο αμαξια.Ας μην μιλησουμε για φολες.
dolphin22
Νεοφερμένο μέλος
οσο αφορα το εξω να σε πω μενω γερμανια και εδω δεν υπαρχει φολα!!και ουτε ανωμαλοι γειτονες να το κανουν κατι ολοι αγαπαν τα ζωα τουλαχιστον στη γειτονια μου!η αυλη ειναι πολυ μεγαλη αλλα παει και στα διπλα σπιτια!τα αμαξια ειναι δρομος αδιεξοδος αλλα φυσικα οι γειτονες εχουν αμαξια αλλα πανε πολυ σιγα λογω των παιδειων! εχει τσιπακι συν τατουαζ στα αυτια και τον εχω γραψει σε εναν οργανισμο για χαμενα ζωα με ολα μου τα στοιχια(εχει και δικη του ταυτοτητα χαχα)φυσικα φοβαμαι παντα αλλα δεν θελω να μην τον βγαζω εξω βλεπω γουσταρει τρελα τρεχει κυνηγαει πεταλουδες και φυσικα πουλακια το απολαμβάνει!!εχει κανει ολα τα εμβολια συν 2 εχτρα που κανουν εδω!!ομως κοιμομαστε στο ιδιο κραβατι και φοβαμαι καμια φορα και σκεφτομαι μην κολλησω τπτ!!αλλα τωρα παλι αρχησε κατι νεο που δεν το εκανε!!σαν να ψαχνει καπου να καθεται αλλα σαν κρυμενος δεν ξερω πως ακριβως να το εξηγησω να μην ειναι εντελως εκτεθειμενος!!θελει να μπει στο συρταρι η στη ντουλαπα και του εκανα ενα κουτι μεγαλο με κουβερτα αναμεσα στισ ντουλαπες και ενα καλαθι μπροστα να μην φαινεται ευκολα και νομιζω του αρεσε. η κανω χαζα και το γατι λεει αυτη ειναι τρελη η κανω κατι σωστο δεν ξερω!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Μακάρι να ήταν τα πράγματα τόσο καλά και εδώ...

Μια λύση για να το βγάζεις έξω και να νιώθεις ασφαλής, θα ήταν να δοκίμαζες το λουράκι.
Έχεις δοκιμάσει να τον κάνεις να προσαρμοστεί με αυτήν την ιδέα;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

αλλα τωρα παλι αρχησε κατι νεο που δεν το εκανε!!σαν να ψαχνει καπου να καθεται αλλα σαν κρυμενος δεν ξερω πως ακριβως να το εξηγησω να μην ειναι εντελως εκτεθειμενος!!θελει να μπει στο συρταρι η στη ντουλαπα και του εκανα ενα κουτι μεγαλο με κουβερτα αναμεσα στισ ντουλαπες και ενα καλαθι μπροστα να μην φαινεται ευκολα και νομιζω του αρεσε. η κανω χαζα και το γατι λεει αυτη ειναι τρελη η κανω κατι σωστο δεν ξερω!
Παντως και στα δικα μου αρεσει αυτο,και απο οτι εχω δει στις περισσοτερες γατες.Να χουχουριαζουν δηλαδη σε κρυψωνες,κρυμενα κλπ.Κατα τα αλλα δεν δειχνει να ειναι τρομαγμενος..ναι;

dolphin22
Νεοφερμένο μέλος
φιλε γιωργο γεια σου το λουρακι το δοκιμασα αλλα δεν το ηθελε καθολου εκανε σαν δαιμονισμενο!!χαχατο σαμαρακι ποθ διαβαζω συχνα τι ειναι,
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ωραια.Οποτε προφανως του αρεσει και αυτου να κρυβεται σε φωλιτσες.Τα ιδια κανουν και τα δικα μου.Ειδικα η πουπυ μου,ανοιγει μονη της τα συρταρια παρακαλω,και χωνεται μεσα.Μια φορα την βρηκα και μεσα στο...........ταψι,στο κατω ντουλαπι.πουπουλινα γεια σου!!τρομαγμενο καθολου!!ισα ισα χθεσ εριχνε κατι ροχαλιταααααα!!!ειναι περιεργος λιγο φοβιτσιαρης αλλα οχι ταραγμενος αμα φερνω το ποντικι του βγαινει αμεσωσ και αρχηζουμε το παιχνιδι!!
φιλε γιωργο γεια σου το λουρακι το δοκιμασα αλλα δεν το ηθελε καθολου εκανε σαν δαιμονισμενο!!χαχατο σαμαρακι ποθ διαβαζω συχνα τι ειναι,

dolphin22
Νεοφερμένο μέλος

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Μια φορα την βρηκα και μεσα στο...........ταψι,στο κατω ντουλαπι.![]()
Μήπως έπαθε κρίση ταυτότητας και νόμισε ότι είναι κανένα αρνάκι - κατσικάκι;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool