Δεν κάνει ποτέ εμετό!

darkjudith

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η darkjudith αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλα τα μέλη. Θα ήθελα και εγώ την συμβουλή σας! Έχω έναν γατούλη 4 μηνών, μακρύτριχο Περσίας. Το πρόβλημα είναι ότι.....δεν έχει κάνει καθόλου εμετό! Ούτε μια φορά! Είναι φυσιολογικό αυτό? Απλά αναρωτιέμαι που πάνε όλες αυτές οι τρίχες αφού συνέχεια καθαρίζεται. Το είπα στην κτηνίατρο και μου είπε να μην ανησυχώ αφού τις αποβάλλει όταν πηγαίνει στην τουαλέτα. Τι να κάνω? Να πάρω κάποια ειδική πάστα? Φοβάμαι μην δημιουργηθούν προβλήματα στο εντεράκι του....:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην ανησυχείς. κι ο δικός μου (μαίην κουν) μόνο σπάνια κάνει εμετό, λοιπόν όσο δε φαίνεται να έχει πρόβλημα με την τουαλέτα, δηλαδή πάει τακτικά κάθε μέρα δε θα έχει πρόβλημα με τις τρίχες. Φιλιά στο γατάκι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξαρτάται και απο τη γάτα φαντάζομαι. Καποιες κάνουν πιο συχνά απο άλλες. Και ο Ραουλ σχεδον ποτε δεν κάνει. Βέβαια, μακρύτριχη δεν ειχα ποτε και δεν ξέρω...

Η κολλητή μου έχουν μια γατούλα και δεν κάνει εμετό. Προχθές που τους επισκεύτηκα η γάτα κάθε τρεις και λίγο έβηχε σαν να θέλει να βγάλει την τριχόμπαλα, αλλά την έβλεπα ότι κατάπινε συνέχεια,σαν να μην θέλει να την βγάλει, και όταν την πήγαν σε γιατρο τους είπε ότι έχει βρογχικά! Εγώ πάντως πιστεύω ότι δεν έχει τίποτα το ζωντανό, σίγουρα ντρέπεται να κάνει εμετό μπροστά σε κόσμο,ή απλά δεν μπορεί να κάνει! Και τους πρότεινα να πάρουν σπόρους σιταριού, ώστε όταν φιτρώσει να το τρώει, ίσως βοηθήσει το στομαχάκι της

Γεια σας!

Εγώ έχω ενα περσικο γατουλη,τον Λευτερη, που ειναι 1,5 χρονων κ μια αλλη περσικουλα που ειναι 2 μηνων.Οσο θυμαμαι το Λευτερακη μου δεν εχει κανει ποτε εμετο κ φυσικα μεχρι τους 6 μηνες που τον παρακολουθουσα δεν ειχα δει ιχνος εμετου!Φοβη8ηκα κ εγω να σας πω την αληθεια μη τυχων κ παθει τιποτα το στομαχακι του ή το εντερακι του!Μετα απο επισκεψη στον κτηνιατρο του μου ειπε κ εμενα να μην ανησυχω κ οτι ετσι κ αλλιως ειτε με εμετο ειτε με τα κοπρανα του ο οργανισμος της γατας εχει αυτη την ιδιοτητα κ δυνατοτητα να αποβαλλει τις τριχες!Αρα μην ανησυχεις για τπτ!!!!Οπως κ η μικρη Silky που εχω δεν την εχω δει να κανει ποτε εμετο!So Don't Worry!!!!!!!
Γατοφιλικούς Χαιρετισμούς!!!!!!:up:

Ο Λευτεράκης είναι αυτός στο avatar? Μοιάζει με το δικό μου το ζουζούνι...:P Ωραία, σε ευχαριστώ. Βέβαια, όταν θα μεγαλώσει λίγο ακόμα θα πάω να του πάρω την ειδική πάστα για τριχόμπαλες για καλό και για κακό....

Nai!!!!!!!!!

Ναι αυτός είναι ο καλούλης μου!!!Είδες πως μοιαζουν???Ειναι κ τα δυο μας κουκλάκια!!!!!!Αν δεν βαριέσαι μπες μεσα στο gallery στο frozi1 να δεις κ τις υπολοιπες με την silky μαζι!!!!!Ελπίζω να πανε ολα καλα παντως!!!!
Γατοφιλικούς χαιρετισμούς!!!

Χεχέ! Γλύκα είναι και τα δύο! Φατσούλες!:rolleyes::inlove:

Αν της δινεις τροφη ειδικη ειναι επομενο να μην κανει

Και μένα ο Χουχουδίτος μόνο μια φορά έκανε. Γιατί βρε παιδιά πρέπει να κάνουν εμετό οι περσικές? Δεν τόξερα. Δηλαδή άμα δεν κάνουν είναι κακό?

Καλημέρα! Εγώ έχω ένα γατάκι 2 μηνών, όχι περσικό, αν και ψιλοτριχωτούλι σαν παιδάκι κιόλας... Εχθές βρήκα εμετό δίπλα στην λεκάνη της και πολύ φοβήθηκα... Είναι δηλαδή φυσιολογικό για τα γατάκια να κάνουν εμετό?? Γιατί ανησύχησα.. Όρεξη έχει κανονικά φυσικά αλλά δεν ξέρω γιατί.. Φαντάστηκα ότι μάλλον έφαγε κανένα χορταράκι και την πείεραξε.. Υπάρχει περίπτωση να είναι από τις τρίχες? Την χτενίζω που και που αλλά δεν βγάζει ακόμη πολλές τρίχες... Θα το εκτιμούσα να με κατατοπίζατε. Δηλαδή αν ο εμετούλης μπορεί να οφείλεται στις τρίχες ή αν εμφανίζεται μόνο στις περσίας..:confused:

Θα ανησυχούσα μόνο αν το κάνει πιο συχνά. Ο Ντύλαν μου όταν πλένεται που και που δεν καταφέρνει να καταπίνει τις τρίχες και κάνει εμετό να τις βγάλει από το λαιμό. Δεν σημαίνει τίποτα, το κάνουν όλες οι γάτες, και οι κοντότριχες. Αν κάνει εμετό κάθε μέρα όμως ή κάθε εβδομάδα π.χ. να πας στον κτηνίατρο, αν είναι μόνο μια φορά μην ανησυχείς!

Όιχι μια φορα χθες αλλα εβγαλε την τροφη της, οχι τρίχες..... και μάλιστα ήταν η τοφή της σχεδόν αμάσητη.....

Μπορεί και να έφαγε πολύ γρήγορα, χωρίς να μασήσει καλά, ή να έφαγε πάρα πολύ για το μικρό στομάχι του. Τα μικρά γατάκια καμιά φορά είναι σαν τα παιδιά. Πρόσεξε αν το κάνει ξανά όταν τρώει με την ησυχία του.

Θα την προσέξω ευχαριστώ για τις απαντήσεις... :)
Η αλήθεια είναι ότι η κροκέτες της είναι μικρές και νομίζω ότι δεν τις πολυμασάει, αλλά αυτές είναι για την ηλικία της! πάντως θα την έχω στο νου μου, εννοείται!! όχι ότι δεν την έχω συνέχεια βέβαια....

εγω εχω το αντιθετο προβλημα.Η μικρη ειναι 6 μηνων και εγω την εχω απο 14 Σεπτεμβριου.δεν ειχε κανει ποτε εμετο απ'οταν την πηρα.σε διαρκεια 8 ημερων (απο την προηγουμενη εβδομαδα) εχει κανει 4 φορες εμετο(δηλ 1 την ημερα).επειδη ξαναεκανε και σημερα και ανυσηχησα.μηπως ξερετε αν συνδεεται με καποια αρρωστια ο εμετος και αν ναι ποια????

Αυτό μπορεί να σου το πει μόνο ο κτηνίατρος!

Κ εμένα η Μπιάνκα μου μια φορά έχει κάνει εμετό σε 2 μήνες που την έχω.Και είναι Περσίας!Δε νομίζω να τίθεται θέμα με τις τριχόμπαλες,ίσα ίσα καλύτερα για το γατάκι αν αποβάλλει τις τρίχες με τα κακάκια του και όχι με εμετό!:D

Εμένα ο γάτος μου, επίσης Περσικός κάνει εμετό μια φορά τη βδομάδα από γατάκι (είναι 7 χρονών τώρα). Στην αρχή ανησυχούσα και έτρεχα σε γιατρούς αλλά είναι υγιέστατος. Οι μακρύτριχες συνήθως καταπίνουν τρίχες και επιπλέον έχουν πιο ευαίσθητο στομάχι.

:)Εμενα η Raisa δεν εκανε ποτε εμετο και την εχω 2,5 χρονια. Ξερω οτι στο εμποριο υπαρχει ενα φυτο το οποιο το τρωνε οι γατες και βοηθα υποτιθεται να κανουν εμετο. Το αγορασα αλλα η δικη μου το αγνοησε παντελως. Αλλες γατες που ειχα παλια το ετρωγαν σαν τρελες και οντως βοηθουσε.
:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back