Δεν μαζεύει το σκυλί της

senda990

Νεοφερμένο μέλος

Η senda990 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Αγία Βαρβάρα (Αττική). Έχει γράψει 114 μηνύματα.
Γεια σας,
Λοιπόν, θα μπω κατευθείαν στο θέμα.
Εδώ και πολλούς μήνες ένα μικροκαμωμένο σκυλί (αρσενικό) έρχεται κάθε μέρα σπίτι μας, καβαλάει τη βάση της πόρτας, περνάει από τα κάγγελλα και μπαίνει μέσα. Παλιότερα έκανε κακά όπου έβρισκε και συγκεκριμένα στο χαλάκι που κάθετε η σκυλίτσα μου (αυτή είναι μεγαλόσωμη αρκετά). Η σκύλα μου έπειτα καθόταν πάνω στο βρώμικο χαλί. Τώρα τελευταία το κακιασμένο έρχετε και κάνει κακά και τσίσα μέσα στο φαγητό της. Ναι, ακριβώς! Ένα μπολ γεμάτο κροκέτες ποτισμένες με ούρα και ένα κακάκι για γαρνιτούρα!
Το σκυλί αυτό (ας μην το χαρακτηρίσω, είμαι και φιλόζωη), το έχει μια γειτόνισσα. Συνέχεια το αφήνει και τριγυρνάει έξω, γιατί η πόρτα στην αυλή της είναι μόνιμα ανοιχτή. Τις έχουμε πει ήδη δυο φορές να το μαζέψει. Την δεύτερη κάτι έκανε και το περιόρισε στο σπίτι της. Αλλά τώρα πάλι τα ίδια, αμολυτό το κακόψυχο να στοχεύει το σπίτι μας.
Ειλικρινά απορώ τι ένστικτα είναι αυτά! Πρώτη φορά βλέπω τόσο κακομαθημένο, τόσο κακιασμένο σκυλί. Τι το έχουμε διώξει, τι ξύλο και κλωτσιές (μαλακές) έχει φάει, τίποτα!
Οικογενειακώς τα έχουμε πάρει αγρίως. Δεν είναι και λίγο να πετάμε κάθε τρεις και λίγο πανάκριβες κονσέρβες ή να μαζεύουμε περιτώματα.
Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Υπεύθυνη είναι κυρίως η ιδιοκτήτρια και γι αυτό θα ήθελα να μου δώσετε μια γνώμη για το πως να το αντιμετωπίσουμε το θέμα. Να φωνάξουμε αστυνομία π.χ.;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όταν μιλήσατε στη γειτόνισσα πώς το πήρε? Απολογήθηκε ή νευρίασε..?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν φταίει το σκυλάκι. Και είναι άσχημο να το διώχνετε με κλωτσιές και φωνές. Αγαπάμε τις γατούλες, αλλά δεν πρέπει να μισούμε όλα τα άλλα ζώα. Ότι ζώο κι αν είναι αυτό.
Δεν νομίζω ότι το σκυλάκι είναι κακιασμένο, ούτε κακομαθημένο. Αν ήταν έτσι, όλες οι γάτες είναι κακομαθημένες και κακιασμένες!! :P
Κάθε ζώο έχει το δικό του χαρακτήρα. Και δεν μπορείς να ξέρεις γιατί αντιδράει έτσι.
Υπεύθυνη είναι η ιδιοκτήτρια. Η γνώμη μου είναι να την προειδοποιήσεις ότι θα της κάνεις μήνυση. Να πας να της μιλήσεις. Να ξέρεις ότι είναι λίγο δύσκολο να ελέξεις ένα σκυλί, πόσο μάλλον αν αυτό είναι μικρόσωμο..! Είναι διαόλοι κυριολεκτικά!!! :P(Το ξέρω γιατί η μαμά μου έχει ένα ημίαιμο τσιουάουα - όχι τόσο μικρό όμως όσο τα τσιουάουα).
Τέλος πάντων, πρέπει να συζητηθεί το θέμα με την ιδιοκτήτρια. Αν δεν ακούσει να απευθυνθείς στην αστυνομία. Είναι καταπάτηση προσωπικής ιδιοκτησίας(έτσι λέγεται αυτό;;;:cool:).

μηπως αν παρεις αστυνομια ερθουν και μαζεψουν το σκυλι και το θανατωσουν ; η γειτονισσα παιρνει απο λογια?

μηπως αν παρεις αστυνομια ερθουν και μαζεψουν το σκυλι και το θανατωσουν ; η γειτονισσα παιρνει απο λογια?
Αυτό δεν θέλω να το σκέφτομαι που είπες.
Ξέρει κάποιος από εδώ γι αυτό που είπε η ιβάνα;;

οχι περιμενε, δεν το εχω δει να συμβαινει, απλα λεω (επειδη δεν ημαστε και ο πιο φιλοζωος λαος) μηπως να μην παρει αστυνομια αμεσως, μην παει και την πληρωσει το σκυλακι που δεν φταει στην τελικη. για να φερεται ετσι, η ιδιοκτητρια φταιει. δεν ξερω..:(

Καταρχήν να σημειώσω ότι είμαι πολύ φιλόζωη και αγαπάω και τις γάτες αλλά και τα σκυλιά. Προσωπικά με εξοργίζουν οι άνθρωποι που κακομεταχειρίζονται τα ζώα, αλλά σε αυτή τη περίπτωση τα έχω πάρει τόσο που δικαιολογώ κάθε αντίδραση. Άλλος στη θέση μας θα είχε πάρει τίποτα βαρύ και θα το είχε σκοτώσει από την αρχή. Μια ξυλιά στο πωπό και ένα σπρώξιμο με το πόδι δεν το σκοτώνει. Και πιστέψτε με είναι όντως κακό πλάσμα. Όπως υπάρχουν άνθρωποι καλοί και κακοί έτσι υπάρχουν και ζώα. Από την αρχή μας κοιτούσε έξω από τη πόρτα και γαύγιζε με κακία. Χαρακτήρες είναι αυτοί.
Δεν θέλω να πεθάνει το ακυλί, αλλά έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Δηλαδή το δικό μου το σκυλί τι φταίει να κοιμάται εκεί που το άλλο κάνει κακά, ή να τρώει ακαθαρσίες. Και τώρα που της πήραμε σπιτάκι το άλλο θα μπαίνει να τα κάνει και στα μαξιλαράκια της.
Δεν νομίζω ότι η αστυνομία θα το θανατώσει, αλλά μια παρατήρηση της ιδιοκτήτριας θα της την κάνουν. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να φροντίσει ένα κατοικίδιο. Θυμάμαι, κάποτε είχε άλλα δυο τέτοια (καλά σκυλάκια, δεν ενοχλούσαν κανέναν) και γυρνούσαν σαν αδέσποτα όλη μέρα στη γειτονιά. Μια μέρα λοιπόν, το ένα σκοτώθηκε (φόλα ή αυτοκίνητο δε ξέρω) και για δυο τρεις μέρες το άψυχο σώμα του βρισκόταν στην άκρη του πεζοδρομίου. Νομίζω αυτό τα λέει όλα...

Όταν μιλήσατε στη γειτόνισσα πώς το πήρε? Απολογήθηκε ή νευρίασε..?:hmm:

Δεν νευρίασε, απλά είπε ότι ανοίγει καμιά φορά τη πόρτα και αυτό της φεύγει και ότι θα φροντίσει να το μαζέψει. Το μάζεψε για λίγο καιρό, αλλά μετά από πόσες μέρες ηρεμίας είδαμε πάλι το πρώτο κακάκι στην αυλή μας...:mad:

ρε παιδια τα ζωα με αυτη τη συμπεριφορα προσπαθουν να επιβληθουν το ενα στο αλλο. θελει να δειξει οτι ειναι αρχηγος και μαρκαρει τη περιοχη του. μια λυση για μενα ειναι να βαζεις φαγητο στο σκυλο σου οταν εισαι εκει και μετα να το μαζευεις. αλλωστε νομιζω ειναι καλυτερα να τρωει ετσι και να μην εχει φαγητο συνεχεια. μαζεψε κ για λιγες μερες το χαλακι. επισης μπορεις να μαλωνεις το αλλο σκυλακι αλλα οχι ξυλο γιατι η βια δεν ενδεικνειται. προσπαθησε να εχεις καλη σχεση με τη γειτονισα και γελαστε μ αυτο. πες της οτι στεναχωριεσαι που ο σκυλος της λερωνει και παρακαλεσε τη να βρειτε ενα σχεδιο μαζι. πχ θα μπορουσατε οταν το ξανακανει να ερθει εκει η γειτονισα μαζι με το σκυλο και να τον μαλωσει. καλυτερα να συνεργαστειτε παρα να συγκρουστειτε. μη φωναξεις την αστυνομια δε μου αρεσει σαν ιδεα. επισης μια αλλη ιδεα ειναι να το χαιδευεις το αλλο σκυλακι να νοιωθει οτι το αγαπας οπως κ το δικο σου. μπορει να ζηλευει
δεν ξερω αν σε βοηθησα αλλα μακαρι

ρε παιδια τα ζωα με αυτη τη συμπεριφορα προσπαθουν να επιβληθουν το ενα στο αλλο. θελει να δειξει οτι ειναι αρχηγος και μαρκαρει τη περιοχη του. μια λυση για μενα ειναι να βαζεις φαγητο στο σκυλο σου οταν εισαι εκει και μετα να το μαζευεις. αλλωστε νομιζω ειναι καλυτερα να τρωει ετσι και να μην εχει φαγητο συνεχεια. μαζεψε κ για λιγες μερες το χαλακι. επισης μπορεις να μαλωνεις το αλλο σκυλακι αλλα οχι ξυλο γιατι η βια δεν ενδεικνειται. προσπαθησε να εχεις καλη σχεση με τη γειτονισα και γελαστε μ αυτο. πες της οτι στεναχωριεσαι που ο σκυλος της λερωνει και παρακαλεσε τη να βρειτε ενα σχεδιο μαζι. πχ θα μπορουσατε οταν το ξανακανει να ερθει εκει η γειτονισα μαζι με το σκυλο και να τον μαλωσει. καλυτερα να συνεργαστειτε παρα να συγκρουστειτε. μη φωναξεις την αστυνομια δε μου αρεσει σαν ιδεα. επισης μια αλλη ιδεα ειναι να το χαιδευεις το αλλο σκυλακι να νοιωθει οτι το αγαπας οπως κ το δικο σου. μπορει να ζηλευει
δεν ξερω αν σε βοηθησα αλλα μακαρι

Δεν κάθετε να το χαιδέψεις. Και από την αρχή που κάναμε να το πλησιάσουμε γαύγιζε απειλητικά και έφευγε. Δεν ξέρω τι θέλει να δείξει το σκυλί αυτό, πάντως η δικιά μου σημασία δεν του δίνει.

τοτε περνε τα κακα της και πετα τα στην αυλη της στο σπιτι της κ οπου αλλου μπορεις και πες της οτι της επστρεφεις κατι που ανηκει στο σκυλο της .
συνηθως τα μεγαλα σκυλια αδιαφορουν για τα μικρα. επισης εχεις δοκιμασει να το μπουγελωσεις.

:lol:Χμμμ... λίγο προκλητικό αυτό vickymoon αλλά καλή ιδέα και θα το σκεφτώ. Όχι δεν το μπουγέλωσα ποτέ, ούτε και κανείς άλλος. Άντε να προσπαθήσω να το κάνω, αλλά είναι τόοοοσο πεισματάρικο.
Σκέφτηκα προς το παρόν να πάω να πάρω λίγο πλέγμα και να περιφράξω την πόρτα ώστε να μην χώνεται από τα κάγκελα. Απλά θα είναι λίγο χοντροκομμένο το decoration της αυλής.
https://www.mypetz.gr/member.php?u=16740

τοτε περνε τα κακα της και πετα τα στην αυλη της στο σπιτι της κ οπου αλλου μπορεις και πες της οτι της επστρεφεις κατι που ανηκει στο σκυλο της .
συνηθως τα μεγαλα σκυλια αδιαφορουν για τα μικρα. επισης εχεις δοκιμασει να το μπουγελωσεις.
Συμφωνώ:D:D

γιατι δεν περνεις πλεγμα σιρματινο κ απο πανω να βαλεις κατι μπαμπουδενια πλεγματα που ειναι πολυ ωραια. μπορει να ομορφυνει η αυλη. ασε που μπροστα απο το πλεγμα μπορεις να βαλεις γλαστρες με αναρριχητικα φυτα η απλα φυτα
θα του τη σπασεις του παλιοσκυλου χα χα :up:

γιατι δεν περνεις πλεγμα σιρματινο κ απο πανω να βαλεις κατι μπαμπουδενια πλεγματα που ειναι πολυ ωραια. μπορει να ομορφυνει η αυλη. ασε που μπροστα απο το πλεγμα μπορεις να βαλεις γλαστρες με αναρριχητικα φυτα η απλα φυτα
θα του τη σπασεις του παλιοσκυλου χα χα :up:

Γλάστρες δεν μπορούν να μπουν παρά μόνο στο μισό κομμάτι της πόρτας που δεν ανοίγει. Μπαμπουδένια? Τι είναι αυτό;:hmm:
Καλά standar θα του τη σπάσω.

Συνημμένα

• LS9108D_l.jpg
    LS9108D_l.jpg
    21,9 KB · Εμφανίσεις: 85
  • PolesFenceX4.jpg
    PolesFenceX4.jpg
    15,7 KB · Εμφανίσεις: 93
Α σε ευχαριστώ, πολύ ωραίο είναι!

να δεις που και την αυλη καλυτερη θα φτιαξεις και το σκυλι με τον τρυπιο κωλο θα κερδισεις
γιατι ειμαστε και πιο εξυπνοι κ πιο πολλοι:up:
senda990 - σκυλος που τα κανει οπου λαχει 1-0
αμ πως!!!!!!!

για σου!αν καταλαβα σοστα αυτο το σκθλι κανει κακ του στο πιατο του σκυλου σου.δεν εχει μια βασε που κραταει τα πιατα ψηλα?αν δεν εχεις βαλε.ο σκυλος αυτος συγουρα το κανει απο αντητρασει.κατι του ενοχλει.μην τον χτειπας δεν εχει νοημα να το κανει χεροτερα.παρε ενα πλαστικο μποκαλη απο νερο κανε τριπες στο καπακι,βαλε μεσα ενα υγρο που να γτιαξεις ετσει.μισο ποτιρι νερο και μισο ξηδι του φαγητου.με αυτο να τον ξεκασεις καθε φωρα οταν μπενει στην αυλη σου.αυτο δεν θα του κανει κακο αλλα τα σκυλια ενοχλουντε πολυ με μιροδια του ξηδιου.πεστευω οτι να το σταματεισει.επεισεις ειπαρχουν κατι σπρει που διοχνουν τα σκυλια,μπορεις να ξεκασεις εκει που μπενει αυτος ο σκυλος.ξερω καλα απο σκυλια αν να σκευτω κατι αλο να σου πω.

Το βρίσκεις στην Ερμού στο ύψος του μετρό Μοναστηράκι.Είναι δυο μαγαζιά που φτιάχνουν χαλάκια και πατάκια,θα τα βρεις εύκολα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back