Δεν μας θέλει!

Όχι πλέον δεν τον πρήζουμε.Δεν πάμε όλο κοντά του κ περιμένουμε να κάτσει.Τον αφήνουμε κ έρχεται μόνος του.Π.χ. πριν απο 5 λεπτά ήρθε μόνος του,μου τρίφτηκε λιγο:blink: και μετα άρχισε να μου δαγκώνει το πόδι.Έκανα ότι πόνεσα,το κατάλαβε γιατί τραβήχτηκε λίγο και μετά πάλι επίθεση...

αν συνεχίζει την επίθεση, να κάνεις ξανά πως πονάς - γατίσια μέχρι να σταματήσει. αν βλέπεις πως δεν καταλαυαίνει κάνε πως είσαι γάτα και θα του επιτεθείς. βγάλε δηλαδή το χέρι σου και κάνε όπος κάνουν οι γάτες όταν θέλουν να τσακωθούν. κάτι σαν χχχχχχχχ δηλαδή...

μπορεί να φαινεται αστείο, αλλά αυτό που σου λέω ειναι συμαντικό, καθώς μην ξεχνάς πως η γάτα νομίζει πως και ο άνθρωπος είναι γάτα~!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωραία, και ξανά σκούξιμο εσύ... σηκώνεσαι και φεύγεις και τον παρατάς... και του ρίχνεις να παίξει με ένα παιχνίδι, και όχι με σένα.

Πάρτε ένα λείζερ...ή και 2ο γατάκι.
Μάλλον βαριέται το γατί σας.. και περιμένει πως και πως εσάς να σας παίξει...(δηλ με νύχια και με δόντια..):|

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η πρώτη μου γάτα ήταν σχεδόν τόσο επιθετική... βέβαια όταν τη χάιδευα δε με δάγκωνε/γρατζουνούσε, αλλά δεν καθόταν ποτέ στα πόδια μου με το κεφάλι της στραμένο προς το δικό μου, πάντα μου γύριζε πλάτη!
Ήξερα ότι αγαπούσε εμένα και το φίλο μου, αλλά κι εμείς την είχαμε πάρει από την οικογένειά της απότομα (μια αγέλη από γάτες σε αυλή σπιτιού) και άργησε να ηρεμήσει και να δεθεί μαζί μας. Έκανα κι εγώ σίγουρα πολλά λάθη, επειδή τότε ήμουν τελείως άπειρη. Αλλά παρά τις όποιες ιδιοτροπίες της, την αγάπησα πολύ.
Πιστεύω πως είναι θέμα χαρακτήρα, κάθε φορά. Πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις το χαρακτήρα κάθε γατιού και να του συμπεριφέρεσαι αναλόγως.
Στην εκπομπή της Victoria, της εκπαιδεύτριας σκύλων στο ΣΚΑΙ, είχε περίπτωση ενός μικρόσωμου επιθετικού σκύλου,που δάγκωνε άσχημα όποτε πήγαιναν να τον πιάσουν/χαιδέψουν κλπ. Ξέρεις τι είπε στην αφεντικίνα του; Ότι μ'αυτόν τον τρόπο δείχνει ότι χρειάζεται προσωπικό χώρο και δε θέλει να τον χαιδεύουν συνέχεια! Δοκίμασε για ένα διάστημα να μην τον χαιδεύεις παρά μια δύο φορές το πολύ τη μέρα και για λίγο.
Μπορεί να δεις μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά του...

κατι που ξεχασα στην 1η μου απαντηση,αλλα το ανεφερε ,νομιζω κ τζουλια,ειναι οτι και εμενα ο μπουκακος μου δεν ειχε την ευκαιρια να μεγαλωσει με τη μαμα του και αλλα αδελφακια,για αυτο και ειχε( και εν μερη εχει ακομα,αλλα σε πολυ μικροτερο βαθμο) αυτη την αντικοινωνικη συμπεριφορα. Ειναι γεγονος οτι οταν τα μικρα δεν γνωρισουν αλλα μικρα,για να παιξουν μαζι,δεν κοινωνικοποιουνται. Αυτο που περιγραφεις με τις δαγκωνιες,ετσι ακριβως εκανε και ο δικος μου....σου λεω,ειναι σαν να μιλας για τον μπουκακο...:):)

2,5 μηνών τον πήραμε απο την μαμά του και τα αδερφάκια του...Θεωρείται μικρή ηλικία?

Κι όμως, αγαπητή πουπουλίνα, κι αυτό δεν είναι απόλυτο!
Όταν είχα πάρει την πρώτη μου γάτα (που έμοιαζε με το Lio στη συμπεριφορά), είχε ήδη κοινωνικοποιηθεί με άλλες γάτες (αγέλη μιλάμε!), είχε τη μαμά του, τα αδερφάκια του και ήταν ήδη 2 μηνών... εμφάνιζε ωστόσο αυτή την επιθετικότητα.
Αντιθέτως, τη Vison (την τωρινή μας γατούλα) τη βρήκαμε 15 ημερών ξεχασμένη δίπλα στη ρόδα ενός τρακτέρ, στο οικόπεδο απέναντί μας, ενώ φώναζε επί 3 μερόνυχτα νηστική. Προφανώς την είχε αφήσει η μαμά της. Ούτε μαμά γνώρισε (ίσως για ελάχιστες μέρες θήλασε), ούτε αδέρφια.... κι όμως βγήκε το πιο αγαπησιάρικο γατί που είχαμε ποτέ! Δεν είναι γάτα...είναι άνθρωπος!! Διακριτική, υπάκουη, ήρεμη, χαδιάρα, χου δεν κάνει σχεδόν ποτέ, ήσυχη (ποτέ δεν έχει νιαουρίσει δυνατά) ακόμη και οι οίστροι της είναι αθόρυβοι.
Ίσως τελικά δεν υπάρχει κανόνας :P

Κι όμως, αγαπητή πουπουλίνα, κι αυτό δεν είναι απόλυτο!
Όταν είχα πάρει την πρώτη μου γάτα (που έμοιαζε με το Lio στη συμπεριφορά), είχε ήδη κοινωνικοποιηθεί με άλλες γάτες (αγέλη μιλάμε!), είχε τη μαμά του, τα αδερφάκια του και ήταν ήδη 2 μηνών... εμφάνιζε ωστόσο αυτή την επιθετικότητα.
Αντιθέτως, τη Vison (την τωρινή μας γατούλα) τη βρήκαμε 15 ημερών ξεχασμένη δίπλα στη ρόδα ενός τρακτέρ, στο οικόπεδο απέναντί μας, ενώ φώναζε επί 3 μερόνυχτα νηστική. Προφανώς την είχε αφήσει η μαμά της. Ούτε μαμά γνώρισε (ίσως για ελάχιστες μέρες θήλασε), ούτε αδέρφια.... κι όμως βγήκε το πιο αγαπησιάρικο γατί που είχαμε ποτέ! Δεν είναι γάτα...είναι άνθρωπος!! Διακριτική, υπάκουη, ήρεμη, χαδιάρα, χου δεν κάνει σχεδόν ποτέ, ήσυχη (ποτέ δεν έχει νιαουρίσει δυνατά) ακόμη και οι οίστροι της είναι αθόρυβοι.
Ίσως τελικά δεν υπάρχει κανόνας :P

μα ναι....τιποτα δεν ειναι ουτε απολυτο και σιγουρο με αυτα τα ζωντοβολα!!!!:lol::lol::lol:.....εννοειται!!

Βρε παιδια,κατανοητα αυτα για γατακια που δε μεγαλωσαν με τη μαμα τους,την ιδια συμπεριφορα αντιμετωπιζω κι εγω πολλες φορες απο το Σειριο,αλλα δε νομιζω οτι συμβαινει το ιδιο σε αυτη την περιπτωση,καθως προκειται για γατακι εκτροφειου,που και σωστα κοινωνικοποιηθηκε,και θηλασε,και με αλλες γατες και τα αδερφακια του εζησε.Αν δεν κανω λαθος kristy ειναι κουν,ετσι;Η εκτροφεας του τι σου ειπε;Πως ηταν μικρουλι;Μηπως μπορει εκεινη να εντοπισει τι τον ενοχλει;Εγω νομιζω οτι φταινε ολες αυτες οι αλεπαλληλες αλλαγες στην καθημερινοτητα του,και τον κανουν νευρικο,σε συνδυασμο με το οτι οπως ειπαν και πιο πανω δεν εχει καποιον να παιξει και να ασχοληθει μαζι του.Ισως ενα δευτερο γατακι ή παραπανω ενασχοληση απο μερους σας να βοηθησει.

μηπως το feliway να το βοηθουσε?:hmm:

Βρε παιδια,κατανοητα αυτα για γατακια που δε μεγαλωσαν με τη μαμα τους,την ιδια συμπεριφορα αντιμετωπιζω κι εγω πολλες φορες απο το Σειριο,αλλα δε νομιζω οτι συμβαινει το ιδιο σε αυτη την περιπτωση,καθως προκειται για γατακι εκτροφειου,που και σωστα κοινωνικοποιηθηκε,και θηλασε,και με αλλες γατες και τα αδερφακια του εζησε.Αν δεν κανω λαθος kristy ειναι κουν,ετσι;Η εκτροφεας του τι σου ειπε;Πως ηταν μικρουλι;Μηπως μπορει εκεινη να εντοπισει τι τον ενοχλει;Εγω νομιζω οτι φταινε ολες αυτες οι αλεπαλληλες αλλαγες στην καθημερινοτητα του,και τον κανουν νευρικο,σε συνδυασμο με το οτι οπως ειπαν και πιο πανω δεν εχει καποιον να παιξει και να ασχοληθει μαζι του.Ισως ενα δευτερο γατακι ή παραπανω ενασχοληση απο μερους σας να βοηθησει.

αν ειναι γατακι εκτροφειου...σιγουρα δεν ειναι θεμα κοινωνικοποιησης....προφανως εγω δεν το προσεξα...:hmm::hmm::hmm:

Νομιζω αν θυμαμαι καλα οτι ο γατουλης της κοπελας ειναι κουνακι της Νεκταριας.Ξερω οτι τα γατακια απο εκτροφεια ειναι σωστα κοινωνικοποιημενα,και ειδικα στο εκτροφειο της Νεκταριας ζουν με τοσες γατες.Μηπως του λειπει παρεουλα ή τον εχουν ταραξει οι μετακινησεις και οι αλλαγες;

2,5 μηνών τον πήραμε απο την μαμά του και τα αδερφάκια του...Θεωρείται μικρή ηλικία?

Μια χαρα ηλικια ειναι! Και γω τον δικο μου τοσο τον πηρα. Ουτε ο δικος μου ειναι πολυ του χαδιου, αλλα, σαφως, δεν συμπεριφερεται ετσι. Θα γρατζουνησει και θα δαγκωσει εφοσον το αγριεψω εγω (επιτηδες :cool:). Αλλα μετα το ξεχνα.
Μηπως, οντως, ειναι πολλες οι αλλαγες γι' αυτον?

Υ.Γ. Νομιζω στο εχω ξαναπει, αλλα ειναι πολυ ομορφος.

Νομιζω αν θυμαμαι καλα οτι ο γατουλης της κοπελας ειναι κουνακι της Νεκταριας.Ξερω οτι τα γατακια απο εκτροφεια ειναι σωστα κοινωνικοποιημενα,και ειδικα στο εκτροφειο της Νεκταριας ζουν με τοσες γατες.Μηπως του λειπει παρεουλα ή τον εχουν ταραξει οι μετακινησεις και οι αλλαγες;

Ναι είναι από τα κουνάκια της Νεκταρίας!:)
Ε δεν φεύγει και κάθε μέρα!Και δεν πάει σε διαφορετικό μέρος.Ή εδώ ή εκεί θα είναι.Άντε 4-5 φορές να πήγε...Από Φεβρουάριο που θα πάει το αγόρι μου στην Πάτρα και θα έχει πολλές μετακινήσεις τι θα κάνει δηλαδή?Εντάξει δεν θα τον κουνάμε κάθε βδομάδα.Θα μένει κανένα μήνα εκεί κ μετά εδω...

Μια χαρα ηλικια ειναι! Και γω τον δικο μου τοσο τον πηρα. Ουτε ο δικος μου ειναι πολυ του χαδιου, αλλα, σαφως, δεν συμπεριφερεται ετσι. Θα γρατζουνησει και θα δαγκωσει εφοσον το αγριεψω εγω (επιτηδες :cool:). Αλλα μετα το ξεχνα.
Μηπως, οντως, ειναι πολλες οι αλλαγες γι' αυτον?

Υ.Γ. Νομιζω στο εχω ξαναπει, αλλα ειναι πολυ ομορφος.

Υ.Γ. Σας ευχαριστούμε πολύ!Αλλά σαν τον Μούψη κανένας!Όλο λέω τι κούκλος είναι και το αγόρι μου φωνάζει γιατί λέει ότι δεν μ'αρέσει το παιδί μας και θέλω τον Μούψη!:P

Υ.Γ. Σας ευχαριστούμε πολύ!Αλλά σαν τον Μούψη κανένας!Όλο λέω τι κούκλος είναι και το αγόρι μου φωνάζει γιατί λέει ότι δεν μ'αρέσει το παιδί μας και θέλω τον Μούψη!:P

'νταξει, σε ευχαριστω γι' αυτο που λες, αλλα υπερβαλλεις. Ειναι πολυ ομορφος και ο δικος σου!!!!

Καλός είναι αλλά ο Μούψης είναι Μούψης!Μοιάζουν λίγο,σε άλλο χρώμα βέβαια,γιατί και ο δικός μου έχει μια ουρά...μπόλικη!!

Καλός είναι αλλά ο Μούψης είναι Μούψης!Μοιάζουν λίγο,σε άλλο χρώμα βέβαια,γιατί και ο δικός μου έχει μια ουρά...μπόλικη!!

Σε ευχαριστώ και πάλι!!!

Σήμερα ο μικρός πως είναι; Καμία εξέλιξη;

Η αλήθεια είναι οτι είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα!:)Αν εξαιρεσεις βέβαια το πρωινό εγερτήριο!!Δεν ξέρω τι τον έπιασε σημερα το πρωί αλλά μας ζάλισε!!;)
Κατα τα άλλα όμως είναι καλύτερα.Α και χτες βλέπαμε ταινία και ήρθε για λίγο στην αγκαλιά μου:blink::blink::blink::confused:...Αν είναι δυνατόν!!

Άντε... Μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα.
Κοιτά, ούτε ο Μουψης έρχεται για αγκαλιά. Πιθανόν να κάτσει για λίγο αν κάποιος τον πάρει αγκαλιά, αλλά μόνο έτσι.
Γενικά, δε μπορώ να πω ότι έχω παράπονο. Μου αρέσει ο χαρακτήρας του επειδή έχει έντονη προσωπικότητα. Δεν θέλω να είναι χυμενος σε οποία αγκαλιά κάτσει. Και η γενικότερη συμπεριφορά του είναι ξεχωριστή. Όταν θέλει να παίξει θα στο δείξει. Οπως και όταν θέλει να πιει νερό (πίνει μόνο από τη βρυση), ή όταν θέλει να βγει από το δωμάτιο που κάνει συγκεκριμένους ήχους.

Άντε... Μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα.
Κοιτά, ούτε ο Μουψης έρχεται για αγκαλιά. Πιθανόν να κάτσει για λίγο αν κάποιος τον πάρει αγκαλιά, αλλά μόνο έτσι.
Γενικά, δε μπορώ να πω ότι έχω παράπονο. Μου αρέσει ο χαρακτήρας του επειδή έχει έντονη προσωπικότητα. Δεν θέλω να είναι χυμενος σε οποία αγκαλιά κάτσει. Και η γενικότερη συμπεριφορά του είναι ξεχωριστή. Όταν θέλει να παίξει θα στο δείξει. Οπως και όταν θέλει να πιει νερό (πίνει μόνο από τη βρυση), ή όταν θέλει να βγει από το δωμάτιο που κάνει συγκεκριμένους ήχους.

Ναι και μένα!Γρατσουνάει την πόρτα!!:lol:
Και μόλις τώρα μου έριξε για τρίτη φορά το δέντρο!!Κοντεύει τα 6 κιλά ο χοντρος.Ο δικός σου πόσα είναι?Δεν στο ρίχνει το δέντρο?

Ο δικός μου είναι 5 κιλά. Δεν είναι τόσο βαρύς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back