zoulicious
Νεοφερμένο μέλος
Παιδια εχω ενα γατακι 4 βδομαδων αλλα δεν μοιαζει για τοσο. Και μου φαινεται πωσ εδω και 2 βδομαδες δεν εχει μεγταλωσει κ πολυ, μα πωσ γινεται αυτο
. και μολισ τωρα το ζυγισα κ ειναι ακομη 180 γρ εδω κ πανω απο μ βδομαδα. Υποτιθεται τωρα που ειναι μικρα μεγαλωνουν γρηγορα, γιατι του συμβαινει αυτο. Το ταιζω κανονικα καθε 4-5 ωρεσ με γαλατακι κ λιγη κονσερβα. Επισης εχει ενα προβλημα με την αφοδευση, βγαινουν πολυ σφιχτα κ πολυ λιγα, και δν κανει καθε μερα οπωσ θα επρεπε. το πηγα στ γιατρο το βοηθησε με τν μπατονετα αλλα δεν εκανε τιποτα. Μασ ειπε μονο να το τριβουμε με ζεστο πανακι. Τι αλλο πρεπει να κανω, διαβασα σε κατι θεματα οτι μπορω να του βαζω λαδακι στ φαγητο για να τουθ βγαινουν τα κακακια πιο ευκολα, ειναι αληθεια??. κ να ρωτησω κατι τι ειναι τ κλισμα γλυκερινησ???θα ανεβασω κ φωτο τσ μικρης μου, για να μ πειτε αν σασ φαινεται γ 1 μηνα γατι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αφού τρώει θα μεγαλώσει και θα παχύνει κι εσύ θα γελάς με τους φόβους σου
.Οσο για τα κακάκια του,δώστου λαδάκι και να δείς πως θα βοηθηθεί
.Εγώ,όταν οι γάτες μου έχουν πρόβλημα ,έτσι το αντιμετωπίζω.Αυτό μου το είπε ο γιατρός μου
.Αν παρ'όλαυτά το εντεράκι του δεν στρώσει ,ρώτα τον γιατρό σου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Επίσης μπορείς να δίνεις στο γατάκι λίγο πιο αραιωμένο γάλα ή λίγο νερό σκέτο με το μπιμπερό.
Για το λάδι δεν ξέρω, δεν μου έχει τύχει ποτέ να το χρησιμοποιήσω. Εγώ σε παρόμοιες περιπτώσεις απλώς τους αραίωνα το γάλα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoulicious
Νεοφερμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
zoulicious
Νεοφερμένο μέλος
. Αχ αμα δειτε τν κοιλια του πωσ ηταν χθες, δεν μπορουσε να περπατησει το καημενο, καποιοσ απο το σπιτι το παραταισε.
Εδω ειναι κ οι φωτογραφιεσ, κ οχι δεν ειναι απο επεξεργασια photoshop

Συνημμένα
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Aristocat
Εκκολαπτόμενο μέλος
zoulicious
Νεοφερμένο μέλος

. με το λαδι η βουτυρο θα βγαινπυν πιο μαλακα τα κακακια???Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aristocat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Η Aristocat έχει δίκιο. Πρέπει να το πας αύριο κιόλας.Πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείς έναν ιατρό. Εδώ μπορείς να πάρεις απλά μερικές γνώμες αλλά μόνο ο ιατρός σου είναι ικανός να σου πει τι πρέπει να κάνεις για την συγκεκριμένη περίπτωση. Πολύ καλή είναι ο Αίλουρος στο Π. Φάληρο και η Βασιλική Γιανναράκη στην Αργυρούπολη.
maria p
Νεοφερμένο μέλος
επειδή κι εγω μεγαλώνω κάποια ορφανά γατάκια και είχα το ίδιο πρόβλημα, μου έδειξε ο γιατρός και τους έκανα κλυσματάκι ως έξής: σε μία σύριγγα που είχα βγάλει φυσικά την βελόνα, έβαζα αρκετά χλιαρό νεράκι, περίπου 2ml , με προσοχή έβαζα την άκρη της σύριγγας στον πωπό τους και με μία κίνηση έριχνα το νερό μέσα, μετά έτριβα τον πωπό με βρεγμένο βαμβάκι. μην νομίζεις οτι και έτσι τα κάνουν αμέσως, βγαίνι κατ αρχήν το νερό και με μασαζάκι λειτουργεί σιγά σιγά το έντερο. όταν αρχίσει να τρέχει, αποκαθίστανται αυτά τα προβληματάκια.
όσον αφορά την ηλικία είσαι σίγουρη? γιατί και μια βδομάδα λιγότερο παίζει ρόλο σ αυτή την φάση.
τι γάλα του δίνεις? και να το διαλύεις πολύ καλά γιατί κρατάει σβολαράκια.
καλά να σου πάει το γατάκι σου
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να τα επιχειρεί κάποιος αν δεν του έχουν δείξει. Οπότε, πήγαινέ το ίσια στον γιατρό και ελπίζουμε αύριο τέτοια ώρα να έχουμε τα καλά σας νέα!κι εγώ οπως λενε τα κορίτσια νομίζω καλύτερα να το δει γιατρός.
επειδή κι εγω μεγαλώνω κάποια ορφανά γατάκια και είχα το ίδιο πρόβλημα, μου έδειξε ο γιατρός και τους έκανα κλυσματάκι ως έξής: σε μία σύριγγα που είχα βγάλει φυσικά την βελόνα, έβαζα αρκετά χλιαρό νεράκι, περίπου 2ml , με προσοχή έβαζα την άκρη της σύριγγας στον πωπό τους και με μία κίνηση έριχνα το νερό μέσα, μετά έτριβα τον πωπό με βρεγμένο βαμβάκι. μην νομίζεις οτι και έτσι τα κάνουν αμέσως, βγαίνι κατ αρχήν το νερό και με μασαζάκι λειτουργεί σιγά σιγά το έντερο.
zoulicious
Νεοφερμένο μέλος

. θα παρω τηλεφωνο τν γιατρο αυριο... αυτεσ τσ φωτο τσ εβγαλα σημερα, το καημενο εκεινη τι στιγμη εκανε τν αναγκη του
Συνημμένα
kyveli
Νεοφερμένο μέλος
Αρχικά πιστεύω ότι πρέπει να πας σε κάποιον γιατρό που θα σου πει κάτι σαφές.
Κλύσμα σε τόσο μικρό γατάκι δε γίνεται, γιατί ακόμη και τα κλύσματα μωρών είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτό το γατοπωπουδάκι.
Το γατάκι σου έχει επίσης πολύ μεγάλη κοιλιά και αν οφείλεται σε συσσωρευμένα κόπρανα που έχουν σκληρύνει το να του κάνεις κλύσμα με νερό δε νομίζω να βοηθήσει ούτως ή άλλως. Η μικρή του ηλικία και κυρίως το μέγεθός του δυσκολεύουν την κατάσταση.
Δε θέλω να σε πανικοβάλλω, απλώς να σε ενημερώσω, ότι τυχαίνει κάποιες φορές γατάκια πολύ μικρά σε μέγεθος που τα ταΐζεις, τρώνε αλλά τελικώς δε μεγαλώνουν. Δεν αναπτύσσονται και δεν επιβιώνουν. Δε θέλω να σε ανησυχήσω, αλλά να επισημάνω ότι το γατάκι χρήζει μίας σοβαρής ιατρικής γνωμάτευσης.
zoulicious
Νεοφερμένο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Αν δεν αναπτύσσεται, υπάρχει πρόβλημα. Πώς είναι για την ώρα; Είναι ζωηρό; Έχει όρεξη; Αν ναι, είναι καλό σημάδι.Κοίτα και τι θα κάνεις με τη δυσκοιλιότητα. Ίσως να βοηθούσε λίγο παραφινέλαιο στο γαλατάκι του, αλλά πάρε και το ΟΚ από γιατρό - ένα γιατρό που θα το δει από κοντά. Συνήθως δεν θέλουν να δίνουν τίποτα σε τόσο μικρά γατάκια, αλλά το πρόβλημα μου φαίνεται αρκετά σοβαρό, οπότε μάλλον θέλει δραστική αντιμετώπιση. Και ρώτα για το ενδεχόμενο να έχει παράσιτα.
Γενικά η πιο επικίνδυνη ηλικία είναι οι πρώτες δύο εβδομάδες και ηλικία του απογαλακτισμού.
Πήγαινέ το όσο πιο γρήγορα μπορείς.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoulicious
Νεοφερμένο μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καλητερα να τον πας στο κτηνιατρο γτ ειναι ακομα πολυ μικρουλι και θελει προσοχη
Καλη τυχη στο μικρουλι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool