alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
πρόκειται για μία γατούλα 6 χρονών, η οποία όλη της τη ζωή ήταν αδέσποτη, τα τελευταία τρία χρόνια ζούσε στον κήπο μου, όπου τη φρόντιζα και την τάιζα. Μετά από επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις που πάθαινε το τελευταίο διάστημα, φάνηκε σε εξετάσεις που έγιναν ότι έχει aids και έτσι αποφάσισα να την πάρω από έξω και να της βρω φιλοξενία, γιατί όσο ήταν έξω πάθαινε συνεχείς λοιμώξεις και χειροτέρευε. Το μόνο που κατάφερα να της βρω είναι να τη φιλοξενήσει μία κυρία στο σπίτι της, στο οποίο όμως περνάει ελάχιστο χρόνο την ημέρα (δεν κοιμάται καν εκεί), γιατί δεν μπόρεσα να βρω κάτι άλλο και έγω έχω πολλά ζώα μέσα στο σπίτι και δεν έχω καθόλου χώρο. Έτσι, λοιπόν, η γατούλα ζει σε ένα δωμάτιο μόνη της, το οποίο είναι βέβαια καθαρό, με κρεβάτι, ζεστό, μπαίνει φως και από πλευράς υγείας είναι μια χαρά. Όμως, είναι πολύ φοβισμένη. Γενικά ως γατούλα και στον κήπο μου που ήταν ήταν κάπως φοβισμένη και μόνο εμένα είχε συνηθίσει, αλλά με μένα ήταν πολύ χαδιάρα εκτός από κάποιες φορές που με φοβόταν και μένα. Όμως, και αυτό είναι σημαντικό, όταν χρειάστηκε μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια να την κλείσω δύο φορές μέσα σε μία απόθηκούλα (ο μόνος χώρος ελεύθερος που είχα) για να παίρνει κάτι φάρμακα, αντέδρασε πολύ καλά, φοβόταν λίγο αλλά γενικά όχι απλά με άφηνε να την πλησιάσω, αλλά ήταν πολύ χαδιάρα και έδειχνε να μην έχει κανένα πρόβλημα, γουργούραγε συνέχεια παρόλο που ο χώρος δεν ήταν και ότι καλύτερο.
Τώρα εκεί που βρίσκεται εγώ την επισκέπτομαι μία φορά τη βδομάδα περίπου γιατί είναι πολυ μακριά από το σπίτι μου και η κυρία περνάει πολύ λίγο έως καθόλου χρόνο μαζί της. Ενώ λοιπόν τρώει και πάει στην άμμο κανονικά, δεν ξεμυτάει από κάτω από το κρεβάτι και είναι πλέον 3 εβδομάδες εκεί. Κι εγώ όταν πηγαίνω με φοβάται, αλλά όταν την πλησιάζω -με το ζόρι βέβαια- δεν είναι επιθετική, στην αρχή δεν θέλει, αλλά μετά γουργουράει σαν τρέλή στα χάδια μου, μέχρι που ξαφνικά φοβάται πάλι και φεύγει. Γενικά πάντα είχε αυτή την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, αλλά τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Φοβάμαι μην πάθει κατάθλιψη, αλλά δεν μπορώ να της βρω κάτι καλύτερο. Στο διπλανό δωμάτιο φιλοξενούνται άλλα δύο γατάκια και στην αρχή το πλάνο ήταν να τη βάλουμε μαζί τους, αλλά επειδή έδειξε ότι δυσαρεστείται πολύ και φοβόταν με την παρουσία τους, είπαμε να μην την στρεσάρουμε, αλλά τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως αυτό πρέπει να γίνει, γιατί δεν ξέρω αν της κάνει καλό που είναι μόνη της. Στον κήπο τα πήγαινε καλά με τα άλλα γατάκια, δεν ήθελε πολλά πολλά μαζί τους, αλλά δεν τσακωνόταν, όμως σκέφτομαι ότι είναι διαφορετικό να είναι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο μαζί τους χωρίς διέξοδο δοαφυγής.
Τι έχετε να μου προτείνετε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ό,τι καλύτερο σας εύχομαι και πολλά μπράβο για την προσπάθειά σας!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ίσως αν το δοκιμάζατε σταδιακά να τα φέρετε σε επαφή;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος

δεν ξερω τι θα ηταν καλυτερο:μονη της με το φοβο της καταθλιψη?και προφανως θα νοιωθει απεραντη μοναξια

ή με τα γατακια και στρες?μηπως να την ξαναεβαζες με τα γατακια?ισως συνηθισει σιγα σιγα

χιλια μπραβο για την φροντιδα σου στα πλασματακια

alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Της πήρα feliway που βοηθάει υποτίθεται στο στρες και θα της βάλω να ακούει και ραδιόφωνο να ακούει μουσική και ανθρώπινες ομιλίες. Έχετε κάποια άλλα τιπς να προσθέσετε για να κάνω τη διαμονή της πιο ευχάριστη;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Η παρεα των γατιων μια χαρα αρκει..
Μακαρι να πανε ολα καλα,το ευχομαι μεσα απο την καρδια μου.

alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αύριο θα τα φέρω σε επαφή, πήρα και feliway, ελπίζω να βοηθήσει. Και αφού λες αρκεί η γατοπαρέα, τότε θα ξέρω τουλάχιστον ότι δεν βαριέται και δεν θα πάθει κατάθλιψη.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οπότε πρέπει να μείνει εκεί που είναι και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για εκείνη. Ελπίζω η παρέα με τα άλλα γατάκια να της κάνει καλό...
Παρεμπιπτόντως πάντως, είναι ο χαρακτήρας της έτσι, δεν έχει συμβεί τίποτα κακό σε εκείνη. Απλώς δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τους ανθρώπους...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool