savvas14
Νεοφερμένο μέλος
Η ιστορία μου ξεκίνησε ένα χρόνο περίπου πίσω. ήταν 26 Ιουλίου, πρωί, βγήκα να κοιτάξω το γραμματοκυβότιο καθός περίμενα πράγματα απο το διαδίκτυο. Έξω απο το σπίτι μας έχουμε ένα αρκετά ψηλό κυπαρίσσι. Όταν βγήκα έξω άκουσα κλάμα γατίου, αρχικά δεν έδωσα σημασία αλλά μέσα στις επόμενες ώρες ήταν τόσο έντονο το κλάμμα του γατιού που μου ράγισε την καρδούλα μου! Ήταν μια ομορφιά που δεν χορταίνεις να τη βλέπεις, το πτωχό το γατάκι όμως είχε παγιδευθεί πάνω στο κυπαρίσι στα 6-9 μέτρα περίπου. Δυστυχώς, μετά απο πολλές και αποτυχημένες προσπάθειες δεν καταφέραμε να το κατεβάσουμε... Το επόμενο πρωί εγώ και η οικογενειά μου θα πηγαίναμε διακοπές ένα τριήμερο και αναγκαστικά έπρεπε να αφήσουμε πίσω το γατάκι παγιδευμένο στο δένδρο. Στα μέσα του Οκτωβρίου περίπου, βρήκαμε με τη μαμά μου ένα γατάκι απο την απέναντι πολυκατοικία, ολόιδιο με το γατάκι πάνω στο κυπαρίσι. Πιστεύουμε πως είναι εκείνο. Σιγά, σιγά με τον καιρό το ταίζαμε και στο τέλος έμενε στην μπροστινή αυλή μας. Την έχω ονομάσει Κοντέσσα Βαλεντίνα Αγάπη της Αιγυπτιακής Οικογενείας Μάου (διότι μοιάζει πολυ με Αιγυπτιακή Μάου). Η μαμά και γιαγιά μου, μου το είχαν ξεκαθαρύσει απο την αρχή πώς γάτος μέσα στο σπίτι δεν πρόκειτε να μπεί. Έτσι η μικρή Κοντέσσα ή Μάου, όπως ακούει, έμενε στο χαλάκι μπροστά απο την μπαλκονόπορτα Στα μέσα του Ιανουαρίου, έμεινε έγκυος. Στις 19 Μαρτίου γέννησε 4 μικρά γατάκια, κανονικά 5 αλλά το ένα είχε ήδη πεθάνει πρίν κάν αναπτυχθεί σωστά. Τα τρία είναί μαύρα (απο τον πατέρα τους, ένας αλητόγατος) και το ένα είναι το ίδιο μαζί της, σαν τίγρης. Τα έχω ονομάσει ώς έχει: Ντόρα/ Ντιέγκο (απο την μικρή εξερευνήτρια, καθός θέλει να ψάχνει συνέχια, πιθανών αγόρι, δεν γνωρίζουμε), Τέντι (Τέντι Μπέαρ, τρώει και κοιμάτε μόνο), Τσάρλι (απο το Σάρλοτ, μου αρέσει το όνομα) και τέλος, το ίδιο μαζί της, Βιβί. Αρχικά μια φίλη του αδελφού μου ήθελε την Ντόρα και μια ζωόφιλή φίλη της μαμάς μου την Τέντι. Η πρώτη καθυστερούσα να έρθει να το πάρει και η δεύτερη αντιμετοπίζει οικονομικά προβλήματα και πιθανών να μην καταφέρει να το συντήρηση. Έτσι τα 4 γατάκια και η μανούλα τους, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να τα αγγίζουμε και να τα παίρνουμε στην αγκαλιά μας, μεγάλωναν μαζί μας στο ανοικτό υπόγειο του σπιτιού μας στην πίσω αυλή. Τα ταίζαμε, τα προσέχαμε κτλ... όλοι μας τα αγαπούσαμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Ο μπαμπάς, τους εφτιαξέ αμέτριτα σπιτάκια στην αυλή για να βολευτούν, παιγνίδια για να παίζουν κτλ... Εγώ πρωσοπικά έχω συνδεθεί συναισθηματικά με τα γατάκια και δεν πίστευα πώς θα έπρεπε να τα αποχαιρετηστώ. Πλέον τα γατάκια είναι 11 εβδομάδων και ζουν αγαπημένα μαζί. Μέχρι που η φίλη του αδελφού μου αποφάσισε να έρθει να πάρει την Ντόρα! Όλοι οι άλλοι δεν πιστεύω πως με καταλαβαίνουν, και ούτε έχω την απέτισει να με καταλάβετε και εσείς, απλός θέλω την συμβουλή σας. Απο χθές που η κοπέλα πήρα το ένα το γατάκι νιώθω συντετριμένος, στεναχωρημένος και πιστεύω πως έχω κατάθλιψη. Δεν μπορώ να ξεπεράσω το γεγονός πως τώρα είναι μόνο τρία. Όσο σκέφτομαι την πρώτη ώρα που η Κοντέσσαμ υριζόταν συνέχεια και παντόύ για να βρεί το μικρό της παιδάκι ή την ώρα πρίν να φύγουν η Κοντέσσα το έγλυψε για τελευταία φορά και αυτό ζητούσε να κατεβεί... Απλός δεν μπορώ!!! Σήμερα της είχα στείλει αίτημα φιλίας, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με δέκτικε και το πρώτο πράγμα που είδα στις φωτογραφίας της ήταν αυτή αγκαλία με το γατάκι μου και λεζάντα να λέει, "Καλωσόρισες Noir (το μαύρο στα γαλλικα)". Εκτός απο το γεγονός πως στέρισε απο τη μάνα το παιδί της, με πλήγωσε αφάνταστα και μου προκάλεσε κατάθλιψη, της έχει αλλάξει και το όνομά της!!!
Σας παρακαλώ πέστε μου πώς θα ξεπεράσω αυτό το γεγονός???
Παρεμπιπτόντως, ζητάω συγνώμη για την ώρα που σας χαράμισα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Καταλαβαίνω πως νιωθεις. Απο την αλλη καλο θα ηταν να σκεφτεις το γατακι πρώτα και μετα το πως νιωθεις. Με τον καιρο θα νιωσεις καλυτερα. Τουλαχιστον αν ξερεις πως αυτη που το πηρε θα το αγαπά και θα το φροντίζει το γατακι θα περναει καλα. Θα μπορουσες να πηγαίνεις να το βλεπεις κατόπιν κάποιας συνεννόησης. Ισως ένιωθες χειρότερα αν το κρατούσες και πάθαινε κατι. Μετα θα σκεφτοσουν ´γιατι δεν το έδωσα ´. Ισως ηταν λαθος που δεν έμεινε ακομα λιγο καιρο με τη μητερα του και να το έπαιρνε αργότερα. Αλλα ειναι αρκετά μεγαλο. Η γατα συντομα θα ξεχασει και θα σταματήσει να το ψάχνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
savvas14
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό που με κάνει να λυπάμαι περισσότερο είναι ότι πλέον δεν θα έχει τα αδερφάκια του να παίζει. Μπορεί και να σκέφτομαι εγωιστικά αλλά δεν μπορώ να βλέπω το γατάκι που αγαπούσα, φρόντιζα και προστάτευα τους τελευταίους τρείς μήνες, στα χέρια κάποιου άλλου. Με διαφορετικό όνομα και ταυτότητα απο εκείνα που του έδωσα. Όταν πρέπει να δώσεις τα κατοικίδιά σου, αυτο γίνεται ή επειδή δεν μπορείς να το συντιρίσεις ή επιδή δεν το θέλέις μέσα στα πόδια σου πλέον. Η αλήθεια να λέγετε η οικογένειά μου δεν θα μπορεί να συντηρήσει 5 γάτους, αλλά σημασία έχει η συναισθηματική αξία και σύνδεση με το γάτο. Εγώ δεν θα έδινα ούτε ένα, αλλά τις αποφάσεις δεν τις πέρνω εγώ...
savvas14
Νεοφερμένο μέλος
ΣτοΣτο παραπάνω μήνυμα Nicole1987 έχω απαντήσει γενικά. Σχετικά με το θέμα που έθιξες εσύ. Πώς ξέρω πως εκείνη θα αγαπάει το γατάκι μου περισσότερο απ' ότι εγώ? Δηλαδή τί, εδώ δεν θα περνούσε καλά ενώ εκεί θα περνάει? (Μην δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου), Εγώ σαν προσωπικότητα δεν θα έδινα ούτε ένα απο τα γατάκια... και σαν ο "πατέρας/παππούς" τους θα έκανα ότι περνούσε απ' το χέρι μου για να είναι προστατευμένα και ασφαλές. Επιπλέον η κοπέλα που το πήρε, στο σπίτι έχει και ένα σκυλί, που ξέρω εγώ πως ο σκύλος της δεν θα το βλάψει το αβοήθητο το μικρό μου το γατάκι? Δεν ξέρω αν μπορείτε να καταλάβεται τον δεσμό που νιώθω για τα γατάκια μου, αλλά σας λέω για εμένα είναι κάτι πολύ ιδιάιτερο. Νιώθω πώς μου στέρισαν ένα κομμάτι μου. Δεν ξέρω αν η κοπέλα νιώθει τον ίδιο δεσμό με το γατάκι, επειδή δεν ήταν αυτή που περίμενε 65 μέρες για να γεννηθούν, δεν ήταν αυτή που αγχωνοταν για το αν θα τα βρούν άλλοί γάτοι και τα πληγώσουν, δεν ήταν αυτή που ένιωθε την ανάγκη να τα προστατέψει, δεν ήταν αυτή που όποτε έβραχε έμενε μαζί τους γιατί η μητέρα τους κάπου αλλόύ ήταν και περίμενε τη βροχή να ησιχάσει, για να έρθει πίσω στο σπίτι τους, δεν ήταν αυτή που τα περίμενε να ξετριπόσουν απο το καινούριο τους κρεβατάκι επειδή κάπου ήταν κριμμένα... αυτή το μόνο που έκανε, ήταν να έρθει μια μέρα και να πεί "Αυτό θέλω!!!" και μετά απο τρείς μήνες θυμίθικε ν'αρθει να το πάρει.
anna 21
Δραστήριο μέλος
η γατα σας συντομα θα ξαναμεινει εγκυος. και μιας και οπως λες δεν μπορειτε να συντηρειτε 5 γατες, δεν μπορειτε ουτε 10 προφανως. επειγει η στειρωση της.
επισης στη θεση σου θα προσπαθουσα να βρω σπιτι και μαλιστα καλο για οσα περισσοτερα γατακια γινεται. μην ξεχνας οτι και αυτα θα μεγαλωσουν και η σωστη φροντιδα τους περιλαμβανει εμβολια αποπαρασιτωσεις και στειρωση.
δεν ειναι ευκολο να αποχωριζεσαι ενα γατακι που το εχεις δει να μεγαλωνει μαζι σου, αλλα οταν βρισκει καλο και υπευθυνο σπιτι πρεπει να αφηνεις τους εγωισμους και να χαιρεσαι για αυτο. ελπιζω να τα εχετε ηδη οσα προτεινω παραπανω στα σχεδια σας, γιατι αλλιως τα γατακια που θα πρεπει να αποχαιρετισεις με τον εναν τροπο ή τον αλλο θα γινουν πολυ περισσοτερα

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι η αληθεια ειναι αυτη. Τα αλλα 3 γατακια με τη σειρα τους θα γεννήσουν αλλα και παει λέγοντας. Καταλαβαίνω οτι θα εισαι μικρός στην ηλικια και δεν αποφασίζεις εσυ αλλα καλο θα ηταν να μιλήσετε με καποια φιλοζωικη να σας βοηθήσει σχετικά με τη στείρωση της γατας. Γιατι αν την αγαπας να ξερεις πως με το να την αφήνεις να γεννάει συνεχεια απλα θα ταλαιπωρείται και ισως πιάσει καμια αρρώστια και την χάσεις. Το γατακι το αλλο για να έρθει η κοπελα να το παρει και να μην βρει καποιο αλλο προφανώς θα το ηθελε. Τωρα αν εσυ το αγαπας πιο πολυ η αυτη δεν νομίζω πως κανει διάφορα. Αφου λες πως δεν μπορουν και οι δικοί σου να συντηρούν τόσους γατους..
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Η άριστη λύση είναι η στείρωση. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνεις:
α) Ο οργανισμός της γάτας να μην εξαντλείται από τις αλλεπάλληλες γέννες
β) Ο αριθμός των γατιών να μείνει στάσιμος, μιας που απ'ότι καταλαβαίνω δεν είστε και Ρώσοι μεγιστάνες να συντηρείτε τόσο
γατο-πληθυσμό που σίγουρα αν μείνει αστείρωτος θα αυξηθεί και
γ) Δεν θα στενοχωριέσαι και θα πληγώνεσαι, ούτε θα νιώθεις ενοχές κάθε φορά που θα αποχωρίζεσαι ένα μέλος της γατο- οικογένειάς σου που κάποια στιγμή θα πρέπει να περιοριστεί.
Αν όντως αγαπάς τα γατούνια σου, σκέψου το λίγο πιο λογικά και ψύχραιμα κι ας προχωρήσεις σε στείρωση της γατούλας και υιοθεσίες. Αφού ξεπεράσεις το πρώτο σοκ του αποχωρισμού κι όταν ξέρεις οτι τα γατάκια είναι σε καλά χέρια και ζουν ευτυχισμένα, θα νιώσεις κι εσύ πιο χαρούμενος γνωρίζοντας οτι έκανες το σωστό
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
savvas14
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, αλλά πιθανόν να με παρεξηγήσετε λόγο δικού μου λάθους. Η Κοντέσσα μια γέννα έχει κάνει, και τα είχαμε ήδη πάρει σε κτηνίατρο και μας είχε ενημερόσει για το πότε θα πρέπει να τα πάρουμε για στείρωση, όσο για τη μαμά τους είναι στο προγραμμά μας να στειρωθεί κι αυτή (anna 21). Το πρόβλημα, σχετικά με την συντήρησή τους δεν είναι τόσο μεγάλο. Τα γατάκια δεν τα έχουμε κλυσμένα μέσα στο σπίτι, μετά απο κάποια ηλικία θα αρχίσουν να γυρίζουν στη γειτονιά, και υπάρχουν καλοί γείτονες που μπορεί να τα ταίζουν που και πού. Φυσικά είναι στις υποχρεώσεις μας η φροντίδα τους και το γνωρίζω. Η δικία μου απορία, είναι, τι πρέπει να κάνω και πώς πρέπει να αντιμετοπίσω το γεγονός οτι κάποια στιγμή ή θα τα πάρουν ή θα φύγουν απο μόνα τους. Θέλω να πώ πώς είμαι πολύ δεμένος και έχω ζύσει τόσες στιγμές μαζί τους, που το θεωρώ ανίκουστω να δώσω το κατοικιδιό μου. Φυσικά τις αποφάσεις δεν τις παίρνω εγώ...
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλά θα είναι να τη στειρώσετε όσο γρηγορότερα γίνεται, καθώς είναι ήδη 3 μήνες από τότε που γέννησε οπότε είναι πιθανό να ξαναμείνει έγκυος σύντομα.
savvas14
Νεοφερμένο μέλος
Θα σας παρακαλούσα να μην ξανα αναφέρεται το θέμα της στείρωσης, καθότη είναι στο πρόγραμμά να τη στειρώσουμε και αυτή και τα μικρά. Δεν τίθεται θέμα για το αν θα στειρωθούν, είναι γεγονός και θα γίνει! Εγώ θέλω να ξέρω αν είναι φυσιολογικό το πρόβλημα που έχω να μην δέχομαι να δώσουν τα γατάκια (λόγο υπερβολικής αγάπης απο την πλευρά μου) και πώς μπορώ να το ξεπεράσω. ???
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα το ξεπεράσεις με υπομονή και με τη σκέψη ότι το γατάκι ζει καλύτερα μέσα σε ένα σπίτι παρά έξω στο δρόμο. Επίσης έχεις τα υπόλοιπα γατάκια να τους δώσεις την αγάπη σου.
anna 21
Δραστήριο μέλος
savvas14
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ

savvas14
Νεοφερμένο μέλος
Παιδιά χαίρεται,
Όπως είναι προφανές τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ. Άν θυμάστε η γατούλα μου η Κοντέσσα Βαλεντίνα Αγάπη, τον Μάρτιο γέννησε τέσσερα γατάκια, το ένα το υιοθέτησε μια φίλή του αδελφού μου, σιγά-σιγά το ξεπερναώ. Δυστυχώς ο κτηνίατρος, ο οποίος τα ελέγχει, μας ενημέρωσε πώς η μητέρα δεν μπορεί να στειρωθεί καθώς τα μικρά θηλάζουν ακόμη.
Επίσης, πρέπει να αναφερθώ πως οι γάτοι δεν επιτρέπονται στο σπίτι λόγο, της παρουσίας σοβαρού αρρώστου στο σπίτι, του παππού μου. Καθός όμως έφθασαν ήδη σε ηλικία που θέλουν να παίξουν, και τα πάντα τα προκαλούν για να τους επιτεθούν, έχουν αναστατώσει τα φυτά και τα λουλούδια τα οποία φυτεύει η γιαγιά μου. Λόγο της αρρώστιας του παππού, η γιαγιά αναγκάζεται να μένει συνεχός μαζί του, και αυτό προφανός την έχει ενοχλήσει, καθός ποτέ δεν έμεναν σπίτι.
Έτσι με τα νεύρα τεντωμένα, η θέα των μαραμένων και ξεριζωμένων λουλουδιών της είναι η αιτία για πολλούς καυγάδες τις τελευταίες εβδομάδες (Δεν την αδικώ). Μετά απο πολύ σκέψη, οι γονείς μου και εγώ αποφασίσαμε να πάρουμε τα μικρά στο ανοικτό θέατρο, στο οποίο ο πατέρας μου τώρα το καλοκαίρι έχει το κυλικείο, και όπου εκεί έχει πολλά χωράφια και άφθονο χώρο για να παίζουν, και φυσικά θα τα επισκεπτόμαστε για να τα ταίζουμε. Αυτό όμως που με προβληματίζει περισσότερο είναι το αν η Κοντέσσα θα πάθει τίποτα - π.χ. κατάθλιψη - λόγο της απουσίας των μικρών της, Αλλά ακόμη και αν πάρουμε και αυτή μαζί τους, υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσουν να επιστρέψουν?
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
savvas14
Νεοφερμένο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Κατανοώ ότι είναι δύσκολα τα πράγματα στο σπίτι. Κι εμένα οι δικοί μου δεν είχαν ποτέ κατοικίδια και δεν τα θέλουν.
Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή ζουν στο σπίτι 9 γάτες. 4 δικές μου και 5 μέχρι να βρουν σπιτάκι.
Όταν λοιπόν ζορίζουν τα πράγματα και ακούω γκρίνια και υπάρχουν νεύρα, όλα μου φαίνονται βουνό. Αλλά μετά σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί σ΄αυτές τις ψυχούλες αν τις αφήσω έξω (αρρώστιες, καυγάδες, τραυματισμοί, ζευγάρωμα και νέα αδέσποτα εκεί έξω κ.τ.λ.) και κάνω κουράγιο.
Θέλω να πω πως ίσως μπορούν να βρεθούν κι άλλες λύσεις για τα μικρά...

savvas14
Νεοφερμένο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Τουλάχιστον στειρώστε την Κοντέσα για να αποφευχθεί παρόμοια εγκατάλειψη στο μέλλον, κρίμα είναι να πάνε και τα επόμενα γεννητούρια άκλαφτα όπως πάνε τα τωρινά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool