Δεν μπορώ να τα αποχωριστώ!/Γενικότερες απορίες

δλδ αν καταλαβα καλα τα αφησανε στη μεση του πουθενα και πιστευεις οτι θα τα βοηθησουν ποιοι? οι νεκροι?

τι να σου πω, δεν το κανες εσυ θα μου πεις, αλλα προκειται για πραξη πληρους ανευθυνοτητας που μαλιστα τιμωρει και ο νομος (εγκαταλειψη). τα γατακια προφανως πλεον ειναι ερμαια της τυχης τους που οπως ολων των αδεσποτων δε θα ειναι καλη. οσο τετοιες νοοτροπιες συνεχιζονται δεν υπαρχει καμια ελπιδα, ενα αδεσποτο σωζουμε, 50 νεα δημιουργουνται.

και για να μη νομιζεις οτι μιλαω εκ του ασφαλους τετοιες νοοτροπιες εχω αντιμετωπισει και εγω η ιδια και μαλιστα απο την ιδια μου τη μαμα. ειχε γεννησει η γατα που εχουμε τα τελευταια χρονια πριν προλαβουν να την στειρωσουν και οταν μεγαλωσε ο ενας γατος (6 μηνων δλδ) πηγε και τον αφησε καποια χιλιομετρα μακρια απο το σπιτι που υπαρχει μια βιομηχανια γαλακτος. υποτιθεται οτι εκει τις θελουν τις γατες και τις ταιζουν για να κυνηγανε, αλλα αυτο προφανως δεν αλλαζει την κατασταση. ο γατος (αν και δεν ειχε φυγει ποτε μεχρι τοτε απο το σπιτι) ξαναγυρισε μονος του και το αλλο πρωι ηταν παλι σπιτι και πλεον ειναι ο μαυρουλης 3 χρονων. το θεμα δεν ειναι αυτο, αλλα οτι εγω οταν μετα απο καιρο το εμαθα μαλωσα πολυ ασχημα με τη μαμα μου και την "εκραξα" πολυ εντοντα μπας και καταλαβει την βλακεια της. απ τη μια γκρινιαζουμε για τα αδεσποτα απ την αλλη παμε και εγκαταλειπουμε τα δικα μας ζωα. το point μου ειναι οτι μετα απο αυτο το σκηνικο πηγα εγω τις ελαχιστες μερες που ειμαι στο πατρικο μου και στειρωσα τις γατες που εχουμε εκει. γιατι αν οι γονεις μας ακομα εχουν τις ηλιθιες αυτες νοοτροπιες τουλαχιστον εμεις πρεπει να δρουμε ετσι ωστε να προλαβαινουμε τετοιες καταστασεις ΕΓΚΑΙΡΩΣ.

οποτε στη δικη σου περιπτωση εφοσον εβλεπες οτι αυτη ειναι η κατασταση επρεπε να φροντισετε να στειρωθει η γατα σας πριν γεννησει (ακομα και οταν ηταν εγκυος) ή παντως να βρεις εσυ αμεσα σπίτι στα γατακια και οχι να στεναχωριεσαι που καποιο γατακι βρηκε σπιτι και δεν θα το βλεπεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξαναλέω, γιατί παραπάνω "μας την είπες" και ζήτησες να μην αναφερθούμε ξανά σε στείρωση γιατί είχε δρομολογηθεί και θα γινόταν 100%, πιάσε την Κοντέσα όσο πιο σύντομα μπορείς και στείρωσέ τη, με το που σας το επιτρέψει ο κτηνίατρος ΑΝ δεν το επιτρέπει από τώρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πλέον όλα έχουν τελειώσει. Σήμερα μόλις γυρίσαμε απο ένα γεύμα σε κάτι γνωστούς, η γιαγιά μου άρχισε τους καυγάδες. Τα μαζέψανε λοιπών, ο μπαμπάς και η μαμά τα μικρά μόνο, και τα πήραν σε ένα κοντινό μας κοιμητήριο, έκει είναι θαμένοι οι προ-παππούδες μου, ελπίζω να τα βοηθήσουν. Θα περάσει η μαμά αύριο απ' εκεί να κοιτάξει να δεί αν είναι όλα καλά, να τους αφίσει φαγητό, και ξάνα πάλι στο αρχικό στάδιο με τη μάνα μόνη της μπροστά απ' την μπαλκονόπορτα. Η μαμά είπε πώς φαινόταν θλιμμένη...την καταλαβαίνω την καημένη την Κοντέσσα μου...

Αντιλαμβάνομαι απο αυτα που λες οτι γονείς παππούδες κτλ δεν θελουν τα γατακια. Μονο εσυ εισαι αυτος που τα θελει και λογω ηλικιας δεν μπόρεσες να τους πείσεις..αν αντιλήφθηκα σωστά . Παρόλα αυτα τα γατακια δεν εχουν καμια ελπίδα δυστυχως. Κριμα

Χχμμμ, παιδιά ρίξτε μια ματιά στο προφίλ του παιδιού που έγραψε. Πρόκειται για μικρό παιδί μόλις 16 χρόνων που προφανώς δεν έχει λόγο μέσα στο σπίτι μια και είναι ανήλικος.
΄Εχει τύχει και άλλες φορές να γράφουν σπαραξικάρδια ποστ παιδάκια 13 και 14 χρονών και εμείς χάνουμε χρόνο και σκέψη για να τους απαντάμε.
Δεν ξέρω, ίσως θα έπρεπε να μην επιτρέπεται η εγγραφή στο φόρουμ μικρών παιδιών, μια γνώμη είπα απλά.:hmm:

Ναι, εγώ το κατάλαβα ότι πρόκειται για έφηβο. Γι' αυτό και είπα ότι δεν μπορούσε να κάνει και πολλά στο συγκεκριμένο θέμα, δυστυχώς.

Απλά, πλέον όταν έχεις πρόσβαση στο ιντερνετ, μπορείς να διαβάσεις ένα κάρο πράγματα και να ενημερωθείς, όταν κάνεις λογαριασμό στο παρόν σάιτ και ζητάς συμβουλές, τότε πάει να πει ότι κατέχεις ένα κομμάτι γνώσης, έχεις ενημερωθεί, έχεις διαβάσει και μπορείς να πεις 2 πράματα στο σπίτι στους γονείς σου όταν τεθεί το θέμα. Σαφώς η γνώμη σου δε μετράει ιδιαίτερα, αλλά τουλάχιστον μπορείς να προσπαθήσεις να επιτύχεις βελτιωτικά πράγματα όπως πχ η στείρωση της Κοντέσας τώρα, για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Αναφορικά με την απαγόρευση εγγραφής δε συμφωνώ να σου πω την αλήθεια, έστω με την κουβέντα που κάναμε με το παλικάρι τώρα ελπίζω να κατάλαβε τη σημασία της πρόληψης των γεννήσεων και της υποχρέωσής μας να μεταχειριστούμε σωστά αυτά τα πλάσματα. Αν είχε ευκαιρία να ακούσει μόνο τη μία πλευρά, που λέει παίρνουμε τα γατάκια και τα αφήνουμε στην ερημιά, ίσως να θεωρούσε και ότι είναι μια ανεκτή, οριακά σωστή λύση. Αν όταν ήμουν εγώ 16 χρονών υπήρχε ένα παρόμοιο σάιτ (άραγε πότε ξεκίνησε το mycat?) ή είχα πρόσβαση σε παρόμοιες πληροφορίες, θα είχα κάνει πάρα πολλά πράγματα διαφορετικά. Οπότε νομίζω ότι η ανταλλαγή απόψεων με το νεαρό Σάββα στο παρόν θρεντ, μόνο καλό κάνει.

Σάββα, εφ'όσον δεν έχεις σχολείο πια και υποθέτω ούτε άλλες υποχρεώσεις, ανέλαβε την φροντίδα τους. Έστω και από μακριά. Μην περιμένεις να πάει η μαμά σου να τα δεί. Πήγαινε εσύ 2 και 3 φορές την μέρα, πήγαινε τους φαγητό και νερό. Παράλληλα κοινοποίησε την κατάσταση σε όσους μπορείς. Μπορεί κάποιος άλλος να θέλει να υιοθετήσει γάτα, δεν ξέρεις. Άμα τα αφήσεις έτσι μόνα τους, δυστυχώς, δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ούτε να κυνηγάνε έμαθαν, ούτε να ζούνε μόνα τους.

Ακομα και αν απαγορευόταν ποιος λεει πως δεν θα έβαζε καποιος μεγαλύτερη ηλικια για να μπορει να εγγραφεί; Δυστυχως ο μικρός δεν μπόρεσε να κανει κατι περισσότερο. Ακομα και για τη στείρωση της γατας αν δεν συμφωνήσουν οι γονείς του δεν θα μπορέσει να κανει κατι μονος του μιας και οικονομικά δεν θα μπορει. Εύχομαι να βρεθει καποιος να τα φροντίζει τα γατακια ή να τα έπαιρνε να τα μεγαλώσει αν και με τόσα αδεσποτα λιγο δυσκολο ειναι.

Σας ευχαριστώ ολους για τις συμβουλές και την κατανόησή σας!!! Όπως ήδη έχω αναφερθεί η Κοντέσσα θα στειρωθεί, αλλά το πρόβλημα είναι πώς τα μικρά μέχρι προχθές θήλαζαν και πιστέυω πώς θα έχει η ίδια πρόβλημα υγείας, επειδή τα μικρά έχουν φύγει. Ωστόσο ο κτηνίατρος μας είχε πεί πως πρώτα πρέπει να σταματήσουν να θηλάζουν και μέτα να την στειρώσουμε. Απλώς πρέπει να αναφέρω πώς επισκεφθήκαμε το κοιμητηριο, που άφησαν τα γατάκια χθές οι γονείς μου, με την μητέρα μου και τους αφήσαμε φαγητο και νερό. Αύριο θα ξαναπεράσει η μαμά μου, και αυτό θα γίνετε τακτικά.
koukimanster όταν είχα πεί πώς ελπίζω οι προπαππούδες μου να τα βοηθήσουν, εννοούσα, σαν πνέυματα που είναι να τα προσέχουν, (Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, στο οποίο πιστεύω) και να γίνει το θέλημα του Θεού.
anna 21 + Nicole1987 Οι γονείς μου ήταν σύμφωνοι να τα κρατήσουμε τα γατάκια, και κανονίσαμε μέσα σ' αυτή την εβδομάδα να τα πάρουμε για εμβόλιασμό, αλλά το πρόβλημα ήταν η γιαγιά μου. (λόγο του προβλήματος που προαναφέρω), και σαν ένας ιδιόμορφος χαρακτήρας που είναι, θέλει και καταφέρνει με οποιονδήποτε τρόπο να περνάει το δικό της. Αυτό δημιούργησε πολλούς καυγάδες στο σπίτι μεταξή εκείνης και της μαμάς μου(κόρη της).
Claire Rentfield (Βασω.) Ευχαριστώ για την υποστήριξη.
pepper θα κάνω ό,τι μπορώ για να είναι καλά. Θα τα επισκέπτομαι πολύ συχνά. Αλλά δεν μπορώ να πηγαίνω μόνος λόγο απόστασης, μπορεί να είναι κοντά μέν αλλά υπάρχει κίνδυνος στο δρόμο (κύριος) δε.
και πάλι σας ευχαριστώ όλους

Γεια σου κι από μένα Σάββα, το καταλαβαίνω ότι δε περνούσε από το χέρι σου μ΄αυτές τις συνθήκες να κάνεις κάτι καλύτερο για τα γατάκια, τι να γίνει; Αυτό που δε κατάλαβα είναι γιατί άλλαξαν γνώμη οι δικοί σου και δεν τα άφησαν τουλάχιστον στο θέατρο που είπες παραπάνω, εκεί θα ήταν καλύτερα προς το παρόν πιστεύω... Για την Κοντέσσα σου μην ανησυχείς δε θα χει κανένα πρόβλημα, εξάλλου τα γατάκια ήταν ήδη στη φάση του απογαλακτισμού. Τώρα που απομακρύνθηκαν μπορείτε άνετα να την στειρώσετε. Όσο ακόμα οι γατούλες θηλάζουν δεν είναι καλό να στειρώνονται γιατί τα γατάκια δεν αφήνουν την τομή της επέμβασης να επουλωθεί (προσπαθώντας να θηλάσουν) και τους δημιουργούν διάφορα θέματα. Τώρα που έφυγαν τα γατάκια πείσε τους γονείς να την πάτε για στείρωση το συντομότερο!
Εύχομαι παρ΄όλα αυτά να πάνε όλα καλά γι΄αυτά τα μικρά, τα οποία δε στάθηκαν βέβαια και τόσο τυχερά!

Τελευταία επεξεργασία:
roccohooshie (Μαρία) Έχεις δίκιο, ξέχασα να αναφερθώ στο θέμα αυτό. Τους τελευταίους μήνες έχουν κλαπεί μερικά πράγματα απο το κυλικείο δύο φορές. Την περασμένη βδομάδα οι δράστες χτύπησαν ηλεκτρολογικά αντικείμενα που βρίσκονταν στην αποθηκή, αξίας 6.500-7.000 ευρώ. Έτσι οι υπεύθυνοι του Θεατρικού Οργανισμού, αποφάσισαν να λάβουν μέτρα προστασίας, και ο χώρος εκτός απο bodyguards έχει και σύστημα συναγερμού, έτσι απο όπου κι αν περνούσαν τα γατάκια θα χτυπούσε συνέχεια ο συναγερμός. Έτσι το σενάριο αυτό δεν υλοποιήθηκε.

Σαββα,καλησπερα κι απο μενα Το θεμα που περνας ειναι δυσκολο ΟΛΟΙ εχουμε ζησει περιεργα περιστατικα οικογενειακα τα οποια μας φερνουν αντιμέτωπους με διλημματα και πιθανως και με ψυχολογικη βια Το ζητημα ππυ θα πρεπε να σ απασχολει ειναι ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ Κ ΠΕΡΑ Δηλ. η κοντεσσα τωρα γιατι δεν στειρωνεται αφου πλεον δεν θηλαζει; Απ οσο ξερω επρεπε να σας δωσει ο γιατρος χαπι να μην πετρωσει το γαλα με δυσαρεστες συνεπειες..Επισης γιατι δεν βαζεις αγγελιες για τα γατακια στο ιντερνετ με φωτογραφιες συνεχεια να τις ανανεωνεις μπας και φυγουν απο το δρομο που οσο κι αν θες να πιστευεις στο ΘΕΟ ή στην ενεργεια των παππουδων σου (συγχωρεμενοι να ναι)δεν θα κανουν και πολλα πραγματα ΑΝ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ.δεν κανεις τιποτα πετα απο το να τους βαζεις νερο..Τωρα αν ανεβαζεις φωτο τους στο facebook ανεβασε εδω τον συνδεσμο μα το προωθησουμε και μεις
Προφανως δεν θ αλλαξεις μυαλο στην γιαγια σου αλλα μπορεις παντα να κανεις κατι για τον εαυτο σου ΦΙΛΙΚΑ :)

Αγαπητή love kittens (ειρηνη) η Κοντέσσα σταμάτησε να θηλάζει τα γατάκια της περίπου πρίν απο 1 ημέρα μόνο και απλός. Μόνο σήμερα δεν θύλασε επειδή τα γατάκια έχουν φύγει. Σε ευχαριστώ που με ενημέρωσες για τα χαπάκια, όταν θα επισκεφθούμε τον κτηνίατρο, λείαν συντόμος, θα ρωτήσω και γι' αυτά (τα χαπάκια).

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back