Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Heidi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 127 μηνύματα.
09-08-08
00:32
Η Μάγια δεν λέει να τα βρει, με την Λόλα, της αρέσει να παίζει μόνη της. Η Λόλα έχει μάθει να παίζει και με άλλες γάτες, της αρέσει πολύ το παιχνίδι, με τον Μάρτιν τα πάνε περίφημα. παίζουν και τρώνε μαζί, δεν μεγάλωσαν μαζί.
Όταν η Μάγια παίζει, πηγαίνει και η Λόλα, αλλά η Μάγια την μαλώνει.
Φιλιούνται με τις μυτούλες τους, μερικές φορές. Την ώρα του φαγητού, όλα είναι εντάξει. Η Λόλα πηγαίνει και τρώει φαγητό της Μάγιας και αυτή την αφήνει. Μετά βέβαια έρχεται και μου παραπονιέται και βάζω την Λόλα, στο δικό της φαγητό.
Η Μάγια είναι 17 μηνών. Την ξέρω από μωρό. Ηταν αδέσποτη, ήρθε μετα τα αλλα δύο.
H Λόλα είναι 5 μηνών..
Ο Μάρτιν είναι 4 μηνών.
Τι να κάνω για να τα βρουν; Το βράδυ παίζω και με τους τρεις, με το ραβδάκι που έχει ένα παιχνίδι στην άκρη.
Όταν η Μάγια παίζει, πηγαίνει και η Λόλα, αλλά η Μάγια την μαλώνει.
Φιλιούνται με τις μυτούλες τους, μερικές φορές. Την ώρα του φαγητού, όλα είναι εντάξει. Η Λόλα πηγαίνει και τρώει φαγητό της Μάγιας και αυτή την αφήνει. Μετά βέβαια έρχεται και μου παραπονιέται και βάζω την Λόλα, στο δικό της φαγητό.
Η Μάγια είναι 17 μηνών. Την ξέρω από μωρό. Ηταν αδέσποτη, ήρθε μετα τα αλλα δύο.
H Λόλα είναι 5 μηνών..
Ο Μάρτιν είναι 4 μηνών.
Τι να κάνω για να τα βρουν; Το βράδυ παίζω και με τους τρεις, με το ραβδάκι που έχει ένα παιχνίδι στην άκρη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Η ruko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.516 μηνύματα.
09-08-08
00:57
Εμένα γιατί μου φαίνεται ότι τα πάνε πολύ καλά;
Πρέπει να λάβεις υπόψη και τη διαφορά ηλικίας. Η Λόλα και ο Μάρτιν είναι μικρά γατάκια, πρακτικά συνομήλικα, οπότε τα βρήκαν πιο εύκολα. Αντίθετα, η Μάγια είναι μεγαλύτερη, άλλαξε περιβάλλον σχετικά πρόσφατα ή μπορεί απλά να μην πολυθέλει να παίζει με τα μικρά.
Αλλά αφού λες ότι κάνουν μυτούλες και την αφήνει να της τρώει το φαγητό, σημαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα με την παρουσία της.
Μια ερώτηση, όταν τα παίζεις και τα τρία μαζί, συμμετέχει η Μάγια;

Πρέπει να λάβεις υπόψη και τη διαφορά ηλικίας. Η Λόλα και ο Μάρτιν είναι μικρά γατάκια, πρακτικά συνομήλικα, οπότε τα βρήκαν πιο εύκολα. Αντίθετα, η Μάγια είναι μεγαλύτερη, άλλαξε περιβάλλον σχετικά πρόσφατα ή μπορεί απλά να μην πολυθέλει να παίζει με τα μικρά.
Αλλά αφού λες ότι κάνουν μυτούλες και την αφήνει να της τρώει το φαγητό, σημαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα με την παρουσία της.
Μια ερώτηση, όταν τα παίζεις και τα τρία μαζί, συμμετέχει η Μάγια;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Heidi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 127 μηνύματα.
09-08-08
01:27
Ναι παίζει, περιμένει την σειρά της, το δίνω στον καθένα ξεχωριστά, όταν ένα από τα μικρά, πάει κατά λάθος κοντά της, το μαλώνει.
Πριν λίγο έπαιζε η Μάγια και η Λόλα ένα πολύ άγριο παιχνίδι, εγώ τι πρέπει να κάνω, να επεμβαίνω η να τις αφήνω να τα βρουν μόνα τους; Φοβάμαι μη βγάλουν τα ματιά τους.
Πριν λίγο έπαιζε η Μάγια και η Λόλα ένα πολύ άγριο παιχνίδι, εγώ τι πρέπει να κάνω, να επεμβαίνω η να τις αφήνω να τα βρουν μόνα τους; Φοβάμαι μη βγάλουν τα ματιά τους.
ruko
Διάσημο μέλος
Η ruko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.516 μηνύματα.
09-08-08
01:53
Ναι παίζει, περιμένει την σειρά της, το δίνω στον καθένα ξεχωριστά, όταν ένα από τα μικρά, πάει κατά λάθος κοντά της, το μαλώνει.
Το να τα μαλώνει πάνω στο παιχνίδι μου φαίνεται λίγο-πολύ φυσιολογικό: εκείνη την ώρα, τα γατιά βρίσκονται σε κατάσταση υπεριδιέγερσης, τα αίματα ανάβουν
και, αν τα γατιά είναι σχετικά άγνωστα μεταξύ τους, πέφτουν οι σχετικές σφαλιάρες και τα χχχ. Πιστεύω πως καθώς θα προσαρμόζεται η Μάγια, θα περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα.Πριν λίγο έπαιζε η Μάγια και η Λόλα ένα πολύ άγριο παιχνίδι, εγώ τι πρέπει να κάνω, να επεμβαίνω η να τις αφήνω να τα βρουν μόνα τους; Φοβάμαι μη βγάλουν τα ματιά τους.
Αν πιστεύεις ότι όντως υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, μπορείς να τους αποσπάς την προσοχή ή τα χωρίζεις. Αλλά η γνώμη μου είναι πως πρέπει να αποφεύγουμε να παρεμβαίνουμε (εκτός αν είναι απόλυτη ανάγκη) και να τα αφήνουμε να τα βρούνε μόνα τους.
Απ' την άλλη, είναι δύσκολο να αξιολογήσουμε τι είναι "άγριο παιχνίδι" για τις γάτες. Συχνά, αυτά που φαίνονται άγρια σε μας, δεν είναι τόσο σοβαρά γι' αυτές - και, όπως και με το παιχνίδι, συμβαίνει καμιά φορά να παραφέρονται.
Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
09-08-08
02:13
Ευχαριστώ, για τις πολύτιμες συμβουλές σας, ηρέμησα λίγο
.
Λέω να πάω, για ύπνο.
Kαληνύχτα
.Λέω να πάω, για ύπνο.
Kαληνύχτα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum